Author |
Topic  |
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 14/06/2007 : 15:30:37
|
kad se vec postavljaju pitanja, onda cu i ja :-)
kad ce gaston integrali i zna li se priblizna cijena?
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 14/06/2007 : 17:39:21
|
quote: Originally posted by Constantine33
moram priznati da stvarno nisam siguran koja je naslovnica bolja, ali što se mene tice obje su vrhunske
____________________________ Skip the dramatic pauses. I can only give a shit for very short intervals.
Takoder. Ne bih rekao da je naslovnica BP-a loša. Obje su lijepe na svoj nacin... Torgala jedva cekam...
Mjenjam stripove, nudim druge stripove, knjige i sl. |
 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 15/06/2007 : 01:08:19
|
quote: Originally posted by manhunter ... eto Bobane kad si vec tu, reci da li si i ranije citao stripove i šta se promenilo od kada si u izdavackim vodama
kao i svaki posao, i rad na knjigama potpuno promeni vizuru posmatranja knjiga u buducnosti. Osim što se najednom uocavaju svi propusti, nemarnosti i tricarije koje su drugi uradili u toku proizvodnje, pocinje da se javlja zasicenje. Ne bi me cudilo da u nekom trenutku poizbacujem sve knjige i stripove iz svog okruženja. Kada ti je posao da procitaš stotine i stotine knjiga godišnje, ne treba se cuditi da se slobodno vreme koristi za bilo šta što nije knjiga.
__________ Nema povratka, nema predaje, nema oprosta. |
 |
|
zlatkob
Average Member

Croatia
633 Posts
Member since 24/02/2006 |
Posted - 15/06/2007 : 01:46:58
|
quote: Originally posted by manhunter
, reci da li si i ranije citao stripove i šta se promenilo od kada si u izdavackim vodama(koliko god da ti pitanje glupo zvuci, to nam je domaci zadatak ovde )
Dios no juega a los dados

I ranije? Pa covjek, jedared na svom forumu, rece da stripove nikada nije citao, niti ih je skupljao. Možda to i nije loše. Nema opasnosti od prevelikih emocija kada su u pitanju neki danas PRebitni detalji. Odradi se posao i idemo dalje. |
Edited by - zlatkob on 15/06/2007 01:51:08 |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 15/06/2007 : 04:42:07
|
quote: Originally posted by zlatkob
, reci da li si i ranije citao stripove i šta se promenilo od kada si u izdavackim vodama(koliko god da ti pitanje glupo zvuci, to nam je domaci zadatak ovde )

I ranije? Pa covjek, jedared na svom forumu, rece da stripove nikada nije citao, niti ih je skupljao. Možda to i nije loše. Nema opasnosti od prevelikih emocija kada su u pitanju neki danas PRebitni detalji. Odradi se posao i idemo dalje.
Eh kada bih ja sve forume pratio..zato i pitam coveka sad ovde. A zato sam i napisao "i ranije", zato što nisam bio siguran da li ih je citao pre nego što je poceo da se bavi ovim poslom. Jednostavno, zar ne??
 |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
Posted - 15/06/2007 : 11:11:01
|
Ovo je naravno još jedan primer kako stvari izgledaju kada se izvuku iz konteksta.
__________ Nema povratka, nema predaje, nema oprosta. |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 25/06/2007 : 13:20:02
|
Jedno pitanjce za sve novopecene izdavace: koliko vam je vaš posao promenio odnos prema stripovima?? Imate li još uvek vremena da sednete i procitate nešto, da nešto kupite/narucite što vam se svidja ili stripove sve više gledate kroz brojke(ovde ne mislim na novac, vec uopšteno!). Znam da je tema malo , ali eto kad covek ima vremena na pretek svašta mu padne na pamet..  Daklem, rec imaju Gaston, Markos, Dekara, Marlowe i ostali (ne prozivam, ovi mi prvo pali na pamet). Dado, ti nemoj da se javljaš ovde, meni možeš da se izjadaš na jednoj kafici
A vi ostali, izvolite pa teoretišite slobodno, samo da mi neko nije spomenuo HC,SC i slicno..  

Jebiga, tek sad ugledah ovaj topic, no vjerujem kako nikad nije kasno. Ajmo po redu.
Odnos prema stripovima potpuno mi je isti. S istim gustom sve citam, bas kao i prije. Da nije tako, davno bih odustao od urednicke obaveze. I dalje citam jako puno stripova koje izdaju druge izdavacke kuce. Uzivam u dobrim pricama, pizdim kad mi naleti losa, a najvise ludim kad izvrstan strip usere katastrofalan prijevod! To mi je najveci zlocin. Premda se cesto dogodi da prelaskom zabave u posao nestane onog istinskog zadovoljstva koje je karakteristicno samo za fazu zabave (ili je to samo stereotip?), ja sam presretan jer sam blagoslovljen cinjenicom da radim ono sto volim, a kad nesto istinski, ono pravo volis onda ne moze doci ni do zasicenja.
Jebiga, gustam, uzivam i zabavljam se! Naravno, nekad ima i losih dana, no gdje ih nema? Vazno je da konacan proizvod - strip (kada izadje) - kao spuzvom izbrise sve negativne sitnice koje se pojave u tijeku njegov pretprodukcije i produkcije. To zadovoljstvo je zaista neizmjerno!
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Obi-wan
Advanced Member

.jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
|
wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
Posted - 29/06/2007 : 09:35:48
|
Opcenito, najveci užitak je kada covjer radi profesionalno ono što voli. U krajnjem slucaju, može se na tomu i "zavidjeti". Ali, nije to ljudima došlo po naslijedu. Treba stisnuti i upustiti se u to. Jest lijepo, kako kaže Gaston, kada strip koji si radio izade i držiš ga ponosno u rukama, a gdje su problemi koji su sve to pratili. Ja sam svjestan toga, da koliko god se trudio, covjek na kraju pamti vecinu lijepih stvari, a loše zaboravlja. |
 |
|
Topic  |
|
|
|