dakle, stigosmo do dvocifrenog broja... Ovaj ce malo kasniti, ali ovoga puta nisu krivi ni stamparija ni ditribucija, vec smo se mi malo... ahem... slabije organizovali pa broj kasni... Naslovna by Bora Grbic i Bane Cimesha
unutra by Grbic, kolor by Dushan Markovic i Bane Cimesha
kraj druge priche, KO TO DOLAZI - neke stvari su jasnije, neke se razrese, a neke jos nejasnije...
kraj druge celine... prica KO TO DOLAZI? se ovim brojem zavrsava... da li?
epizoda pocinje fenomenalno... cudno bice KIMERA zaposeda TINU... DEREK DORS i TINA se oslobadjaju kroz najbolje kolorisane i nacrtane kadrove sa ova dva lika do sada... DORS izgleda bolje nego ikad... konacno sam ubedjen da je on besmrtan i najveca faca ikad (govorim samo o prikazima njegovog lica). izgleda kao spoj Sona Konerija i Breda Pita...
zatim uzbudljivi obracun Adama i Vargasa... sa lozackim twistom... duhoviti komentari klinaca o tome kako bi trebalo da se njihova druzina zove...
kraj price sa adamom mi je suvise nedefinisan...
a onda imamo poslednjih nekoliko strana koje kao da nije crtala ista osoba... DORS izgleda kao Ricard Cemberlen u nekom samurajskom filmu, i pri tom ne odaje utisak opasnog madefakera vec profesora pred penziju... takode me je malo razocarala neinventivnost u kadriranju na tih poslednjih nekoliko strana... sve slike su suvise klasicne, obicne i ponavljaju se... jedna pored druge stoje dve slike Omara u istom planu sa skoro istim izrazom lica... Kolor u tom delu mi se takodje ne dopada....
rezime: sama po sebi - epizoda je antiklimakticna i suvise mlaka... u kontekstu cele price - odlican i logican zavrsetak... s tim sto deluje kao da prava prica tek pocinje...
P.S. naslovnica za sledeci broj je ludacki dobra! Colak ju je radio! potpuno drugacije od svih dosadasnjih... i po crtezu i bojom... mnogo mi se dopada...