Author |
Topic |
Corto_Maltese
Average Member
997 Posts
Member since 15/02/2005 |
Posted - 09/07/2007 : 13:08:43
|
quote: Ljudi, nemojte dopustiti da jedan iskompleksirani šovinista pokvari ovaj topic.
Marko, ljudi smo i cesto griješimo, no marlowe precesto griješi. Vrijeme je da ga na izvjesno vrijeme pošalješ na godišnji odmor.
zasto je problem ako je covek izneo svoj stav po pitanju organizacije, i sta je greska imati vlastito misljenje, jel na forumu treba vladati jednoumlje !?
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/07/2007 : 13:16:43
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
quote: Ljudi, nemojte dopustiti da jedan iskompleksirani šovinista pokvari ovaj topic.
Marko, ljudi smo i cesto griješimo, no marlowe precesto griješi. Vrijeme je da ga na izvjesno vrijeme pošalješ na godišnji odmor.
zasto je problem ako je covek izneo svoj stav po pitanju organizacije, i sta je greska imati vlastito misljenje, jel na forumu treba vladati jednoumlje !?
Nisam ja iznao nikakav stav po pitanju organizacije, festivalu zelim sto duzi vek i svaku srecu, redovno ga posecujem i uzivam da dodjem na njega, ali osecam potrebu da ukazem na cinjenicu da je Zagor od 1968. objavljivan u Srbiji, od strane srpske izdavacke kuce, na srpskom jeziku, da je placao porez u Srbiji (i to cak i dodatni "porez na sund" koji se za stripove placao jedino u Srbiji u jednom periodu kako bi se unistile Decje novine pre svega, tako da su sva strip izdanja u Srbiji bila skuplja nego bilo gde drugde, te i na Alan Fordovima imate one nalepnice sa visom cenom za Srbiju), da je katalogizacija svih Dnevnikovih izdanja izvrsena u Narodnoj boblioteci Srbije i Matici srpskoj, i da su ta izdanja deo korpusa srpske kulture. Ona su se prodavala i u drugim republikama, prodavala su se i u Madjarskoj i Nemackoj, ko zna gde sve. To je tako u celom svetu, i nema tu nista diskutabilno. Niti vidim zasto sam ja sovinista i kakve se sve uvrede upucuju na moje ime zbog pominjanja ovih cinjenica. Svakom na cast.
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 09/07/2007 : 13:22:26
|
quote: Originally posted by Zole Joevito Nuccio.
da li ce biti ovih plakata za kupiti na cršu??
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.-- |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/07/2007 : 13:53:08
|
quote: Originally posted by Corto_Maltese
Zalosno je kada covek ne zna sta hoce, a katastrofalno kada ne zna koliko moze!
Jovan Ducic
marlowe svjesno provocira, nisi od juce na forumu, valjda bi trebao znati da je marlowe najveci provokator na forumu. I tema topica je CRŠ, a ne raspravljanje o srpskim i hrvatskim izdanjima.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/07/2007 : 13:53:57
|
Bez namere da se upustam u bilo sta izvan onog najvaznijeg, a to je Zagor, mislim da su ovde delimicno u pravu u Marlowe a i oni koji ga osporavaju. Najpreciznije bi bilo obeleziti 15 godina izdavastva Zagora u Hrvatskoj te 40 godina izlazenja (odnosno, preciznije, prisustva) Zagora u Hrvatskoj.
No, zaboli me sta i koliko ce se obeleziti, navaznije je da ce Ferri opet biti tu i to me najvise raduje, i zelim samo da uputim pohvale Zoletu (garantujem da je on uradio 90% posla oko svega) i da mu pozelim da ostvari sve sto je planirao kad je ovaj CRS u pitanju. Ako Bog da, eto mene u Zagrebu tokom celog CRS-a. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 09/07/2007 : 13:56:02
|
Može Zagor bit izdavan u Bangladešu, a ja ga cita, i opet cu se smatrat da sam Zagor freak. Da znam talijanski cita bi talijanske zagore, ali bi se i onda smatra tipom koji "doprinosi" Zagorovom kulturološkom opstanku. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 13:57:19
|
quote: Originally posted by Dok Lester
vjerujem da hoce
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion."
Jel' me primas na stanovanje tokom CRS-a kao i prosli put? Hranu cu doneti ja, i za tebe i za mene (u skladu sa apetitima i afinitetima, pod uslovom da se nisi promenio tokom poslednje tri godine) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:06:47
|
quote: Originally posted by globinjo
quote: Originally posted by stinky
quote: Originally posted by Constantine33
a ja se baš nadao da ce doci neko zanimljiv na ovogodišnji crš, nije bilo pravog gosta još od bollanda :(
dobra fora a zapravo: kaj je bolland uopce gost crš-a? prije gost u punom smislu te rijeci - tek usputni posjetitelj... ko je još cuo za bollanda, osim 10 ljudi (ili 17 na prostoru bivše austro-ugarske)
____________________________________ Tako je govorio Zagortustra.
da,upravo tako...u biti,pa tko vas tjera da dolazite na crš...da,svi ste vi prerasli zagora,on više nije in nego svakojaka izdanja...
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE...
Ja se slazem sa Globinjum u potpunosti po ovom pitanju. Svi samo pljujete po Zagoru, o ovamo cete doci na CRS da pravite guzvu . Mislim da ulaz treba dozvoliti samo PRAVIM Zagorovim fanovima . Ili jos bolje, da oni koji su pljuvali po Zagoru plate trostruku cenu plus posebnu cenu za svaki autogram koji dobiju |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:12:12
|
Ovakve gluposti su moguci samo na Balkanu, umjesto da se ljudi raduju, ovdje se raspravlja o tome da li se u HR smije slaviti 40 godina izdavanja Zagora. Nevjerovatno, i ne trebam se cuditi što nas cijeli svijet smatra primitivnim.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:13:03
|
quote: Originally posted by ---dp---
a ja se baš nadao da ce doci neko zanimljiv na ovogodišnji crš, nije bilo pravog gosta još od bollanda :(
dobra fora a zapravo: kaj je bolland uopce gost crš-a? prije gost u punom smislu te rijeci - tek usputni posjetitelj... ko je još cuo za bollanda, osim 10 ljudi (ili 17 na prostoru bivše austro-ugarske)
da,upravo tako...u biti,pa tko vas tjera da dolazite na crš...da,svi ste vi prerasli zagora,on više nije in nego svakojaka izdanja...
...BEZ PINEZI I RIŠPETA RODILO SE DITE PUKA,IZ JUBAVI IZ DIŠPETA... ...i onda kad ne bude nas bilo,stripove ce citat' naše... ...KONTRA MRAKU KONTRA SILI,NARESLO JE KA IZ VODE I TRKALO DO SLOBODE...
Ja se slazem sa Globinjum u potpunosti po ovom pitanju. Svi samo pljujete po Zagoru, o ovamo cete doci na CRS da pravite guzvu . Mislim da ulaz treba dozvoliti samo PRAVIM Zagorovim fanovima . Ili jos bolje, da oni koji su pljuvali po Zagoru plate trostruku cenu plus posebnu cenu za svaki autogram koji dobiju
Ja cu doci radi druženja a ne radi Zagora.
|
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:22:52
|
vjerujem da hoce
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion."
Jel' me primas na stanovanje tokom CRS-a kao i prosli put? Hranu cu doneti ja, i za tebe i za mene (u skladu sa apetitima i afinitetima, pod uslovom da se nisi promenio tokom poslednje tri godine)
vrlo rado
jedini problem moze biti dobivanje slobodnih dana za CRS, buduci da u ponedjeljak prelazim u novu firmu
mozes ponesti kajmak, ostalo sve imamo mi ovdje
isti sam kao i uvijek
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 09/07/2007 : 14:31:49
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Ovakve gluposti su moguci samo na Balkanu, umjesto da se ljudi raduju, ovdje se raspravlja o tome da li se u HR smije slaviti 40 godina izdavanja Zagora. Nevjerovatno, i ne trebam se cuditi što nas cijeli svijet smatra primitivnim.
zasto se/nas poistovjecujes sa tim opancarom? balkan? gdje? ps. pusti coeka da radi!
---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:32:43
|
quote: Originally posted by Inferno
Fascinantno!!!!!!!!!! Odlicni gosti posebno Laurenti, Sedioli i Verni. Zagor! Plakat! Šta je Nuccio još nacrta? Malo se pomucite oko Nolitte!!! Sjajno!
Pricali smo o Joevitu Nucciu vec na forumu pre par meseci kad je na italijanskom forumu (www.spiritoconlascure.it) neko okacio neku vrstu najave Zagora za 2007. i 2008. godinu. Nuccio je nacrtao pricu u kojoj se ponovo pojavljuje dr. Metrevelic i ona ce izaci tokom 2008. godine (u Italiji, naravno) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:42:29
|
Ja se slazem sa Globinjum u potpunosti po ovom pitanju. Svi samo pljujete po Zagoru, o ovamo cete doci na CRS da pravite guzvu . Mislim da ulaz treba dozvoliti samo PRAVIM Zagorovim fanovima . Ili jos bolje, da oni koji su pljuvali po Zagoru plate trostruku cenu plus posebnu cenu za svaki autogram koji dobiju
Ja cu doci radi druženja a ne radi Zagora.
Tebe Sejo ce pustiti iskljucivo ako dodjes u Zagorovom odelu, ali bez ikakvih skrivenih detelina sa cetiri lista ili bilo cega sto asocira na doticnog lika koji je nedavno ukinut u Italiji |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:44:39
|
sejo ce doci sa smokvinim listom :-))))
"When I do good, I feel good; when I do bad, I feel bad, and that is my religion." |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:45:03
|
vjerujem da hoce
Jel' me primas na stanovanje tokom CRS-a kao i prosli put? Hranu cu doneti ja, i za tebe i za mene (u skladu sa apetitima i afinitetima, pod uslovom da se nisi promenio tokom poslednje tri godine)
vrlo rado
jedini problem moze biti dobivanje slobodnih dana za CRS, buduci da u ponedjeljak prelazim u novu firmu
mozes ponesti kajmak, ostalo sve imamo mi ovdje
isti sam kao i uvijek
Hvala unapred. Posebno me raduje da ti je apetit i dalje na nivou. Ja donosim kajmak, a za ostalo cemo lako. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:49:18
|
sejo ce doci sa smokvinim listom :-))))
Ako je Mister No umesto smokvinog lista imao deletinu, onda je jasno zasto je uvek dobijao batine |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 09/07/2007 : 14:52:22
|
Ja dolazim sa piperom. :-)
Znao sam ja da ces ti smisliti nacin da se procvercujes. Mogao bi onda da svratis po mene da se ne guzvam po vozovima |
|
|
Dok Lester
Advanced Member
5078 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 09/07/2007 : 15:22:16
|
Pricali smo o Joevitu Nucciu vec na forumu pre par meseci kad je na italijanskom forumu (www.spiritoconlascure.it) neko okacio neku vrstu najave Zagora za 2007. i 2008. godinu. Nuccio je nacrtao pricu u kojoj se ponovo pojavljuje dr. Metrevelic i ona ce izaci tokom 2008. godine (u Italiji, naravno)
...tek 2008. ... ... to je kod nas 2012 ... ...ko mrtav ko živ...a lijepo govorim da treba ubrzati redovnog zagora da stignemo talijane.
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.-- |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 09/07/2007 : 16:38:11
|
Svi oni dolaze? Bit ce ludo! A i dobro je što ce Ferri još jednom doci prije nego što ode. Nadam se ne tako skoro...
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day |
|
|
Topic |
|