Author |
Topic |
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 10/07/2007 : 09:21:52
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by globinjo
I jos jedno pitanje za Zoleta - ko je crtao ovo (takodje iz najava sa istog foruma):
ajme,ovdje je isti java
Meni vise lici na Martija, i to samo na toj gornjoj slici, na ostalima je izvrstan, jako mi se svidja taj crtez.
meni se nekako ovaj crtez cini previse statican, ukocen... a osim toga, koga zanima kako Marti u zagorovom kostimu skakuce po drvecu? |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26843 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 10/07/2007 : 09:25:50
|
fala bogu,nema lijana.A faca me podsjeca na Esposito brothersinace,svida mi se crtež i nimalo mi njije statican.
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 10/07/2007 : 09:50:48
|
Burattini - Nuccio (Ritorno Del Dottor Matrevelic)
valjda nece opet burattini zasrati sa doktorom m. kao u nedavno izašlom.
tko ce sve to docekati...
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.-- |
|
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
Posted - 10/07/2007 : 09:59:04
|
quote: Originally posted by jaki
fala bogu,nema lijana.A faca me podsjeca na Esposito brothersinace,svida mi se crtež i nimalo mi njije statican.
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
Slažem se, da je crtež veoma dinamican i zaista su to Esposito Bros. Tabla je bila objavljena na talijanskom foruma, a ova prica ce izaci sledece godine, ako se dobro secam.
---------------------------------------------------- Usporedni popisi Bonelli stripova: http://striparna.com/stripofili/corto/ |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/07/2007 : 10:17:14
|
Verni za razliku od Ferria manje sjenci. Kod Ferria su mi upravo sjene bile uzbudljive. Ali i Verni me oduševio. On zapravo baca na Toriccelia. Nuccio mi je za sada br. 1. Crtež mu je deteljan. tocan i pun zanosa. Ipak sam primjetia na 2 slike kako su Zagoru bokovi veci, ali i "razdiljak" izmedu noga! Mnogi patu za starim klasicnim crtežima, ali mene to nikad nije pogadalo. Važno je da se Zagor sve više razvija i da imamo velik broj varijacija crteža da se izbjegne monotonost i repetativnost. A i nadam se da ce Zagor izaci iz krizne faze u kojoj se nalazi sad u nas. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/07/2007 : 11:20:52
|
quote: Originally posted by wanderer
Hvala Zole na ovim informacijama. Da li imas jos neki link ka Nuccio-vim crtezima Zagora, ova dva crno bela sa Zimskom Zmijom i sa Cikom na lijani imam od ranije sa italijanskog foruma. I u vezi toga imam jedno pitanje: da li je to lik cije skenove je postavljao Markos ovde na sajtu za kojeg mu je pre neku godinu prilikom posete Bonelliju u Milanu receno da NIJE primljen u crtacki tim (ne znam iz kojih razloga) prilikom cega smo svi na forumu koji smo ucestvovali u toj raspravi bili prosto sokirani. I sta ti mislis o Nucciu, po mom ukusu on je mnogo blizi Ferriju nego Verni i sto je bitno, ima mnogo vise dinamike u njegovim crtezima nego u Vernijevim. Po pitanju te dinamike i "zivosti" crteza, Ferri je i danas sa svojih 78 godina i dalje neprevazidjen.
mislis li na ove slike?
Da naravno, to su upravo te slike. Dobro je da si ih pronasao, ja nikako nisam uspevao sinoc dok sam trazio stosta vezano za ovaj topic (stavise, nije mi 'search' na ovom forumu uopste funkcionisao) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 10/07/2007 : 11:23:23
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by globinjo
I jos jedno pitanje za Zoleta - ko je crtao ovo (takodje iz najava sa istog foruma):
ajme,ovdje je isti java
Meni vise lici na Martija, i to samo na toj gornjoj slici, na ostalima je izvrstan, jako mi se svidja taj crtez.
meni se nekako ovaj crtez cini previse statican, ukocen... a osim toga, koga zanima kako Marti u zagorovom kostimu skakuce po drvecu?
Rekoh da lici na Martija samo na jednoj slici. Inace, taj Zagor je mnogo vise Zagor nego, recimo, Laurentijev, Chiarollin, Casarov te jos od mnogih drugih koji su tokom ovih godina "zalutali" medju Zagorove crtace... |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 10/07/2007 : 11:28:04
|
quote: Originally posted by Inferno A i nadam se da ce Zagor izaci iz krizne faze u kojoj se nalazi sad u nas.
koje krize??? extra seriju manje više svi poznaju i vecina je naziva zlatnim periodom. s cim se manje više slažem. što se tice redovne serije, ako gledamo avanture poslije povratka kandraxa imamo samo dva veca kiksa.
burattinijevo smece. zagor ili hercule poirot...nisam ni procitao do kraja. crtež za cassara cak i dobar i prekrasna naslovnica su plus.
delaware su mi jako solidna prica. 4+. d'arcangelo mi je velo dobar iako koliko vidim baš ne uživa povjerenje ostalih na forumu.
opet burattini...solidan pocetak...nastavak drek...ukupno prolazna ocjena.
solidan rauch...ne volim chiarollu...prolazna ocjena.
burattini uz pomoc priaronea, jako jako solidno uz fenomenalan crtež della monice. -5.
drugi kiks u ovom periodu...opet burattini poteže lik iz povijesti i šta radi s njim...apsolutno ništa. katastrofa uz poslovicno katastrofalan crtež chiarolle. smece.
prežvakavanje prežvakanih prežvakotina...dobri stari ferri omogucuje prolaznu ocjenu...a možda je i jako dobra epizoda...milim da bi mi se kao klincu svidjela...samo što sam ja biokilinac u 80tima...da li bi se svidjela današnjim klincima???
...i došli smo do zadnjeg izdanog zagora kod nas...apsolutno fenomenalan..crtež i scenarij...nadajmo se da ce i nastavak (kraj) biti takav.
kriza??? ne bih rekao.
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 10/07/2007 : 11:56:53
|
Od ovog gore: Thugsi (-4), Tajanstveni izvor (4)(Posrana je samo paralelna radnja s Metrevelicem). Sve ostalo mi je za srednju ocjenu (-3, 3, +3). Želio sam reci da mi se ove epizode zbog osrednjosti nece urezati duboko u pamcenje, za razliku od epopeje od br. 10. - br. 65. SD. Pratnju Mohawka nisam procitao (cekam iduci broj), ali ako kažeš da je dobra... |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 10/07/2007 : 12:20:26
|
Ma cim vidim da crta Chiarolla odmah mi se zgadi! Nije njegov crtez toliko los u neuobicajenoj okolini za Zagora( poput 7 gradova Cibole ili Tajne Jednoroga) ali ga ne mogu smisliti u ovim pricam poput tajanstvenog izvora gdje sam naviknut na Ferria, Donbatellia ili Della Monicu.
Nisam Dani DeVito al sam do jaja! |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Posted - 10/07/2007 : 12:47:05
|
quote: Originally posted by Inferno
Od ovog gore: Thugsi (-4), Tajanstveni izvor (4)(Posrana je samo paralelna radnja s Metrevelicem). Sve ostalo mi je za srednju ocjenu (-3, 3, +3). Želio sam reci da mi se ove epizode zbog osrednjosti nece urezati duboko u pamcenje, za razliku od epopeje od br. 10. - br. 65. SD. Pratnju Mohawka nisam procitao (cekam iduci broj), ali ako kažeš da je dobra...
sve stoji ali nije lako ponoviti takvu seriju kao što je bila sd 10-65... u biti mi je ukupno najbolja avantura delaware od ovih koje sam komentirao...a pratnja mohawka daleko odskace od svih, sad da li ce uspjeti dobor zaokružiti pricu...bumo vidli.
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 10/07/2007 : 13:23:42
|
Ja sam Chiarollu mrzija ko pasa al nekako mi se sada svidilo njegovo sjencenje i štrlj-brlj stil. Znam da je gadan, ali dajte mu još jednu priliku. Chiarolla mi je dobar kod Cibole, optužbe i grenlanda, tajanstvenog izvora i dugog putovanja. Najgori njegov rad je na Brodolomci pa la Fitte. Sad citam ZEX Tigar i mogu reci da sam pogriješio što sam cita Thugse prije toga. Sad mi je ta Burattinieva epizoda dosta draža nego kad sam je cita. D arcangelo mi je bio strašno dobar u Golgoti (snijeg, mekoca linija), ali u Delaware se morao više potrudit (bio je tada dosta "bijel" i nedetaljan) |
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 10/07/2007 : 16:04:47
|
quote: Originally posted by piquet
quote: Originally posted by Inferno A i nadam se da ce Zagor izaci iz krizne faze u kojoj se nalazi sad u nas.
koje krize??? extra seriju manje više svi poznaju i vecina je naziva zlatnim periodom. s cim se manje više slažem. što se tice redovne serije, ako gledamo avanture poslije povratka kandraxa imamo samo dva veca kiksa.
burattinijevo smece. zagor ili hercule poirot...nisam ni procitao do kraja. crtež za cassara cak i dobar i prekrasna naslovnica su plus.
delaware su mi jako solidna prica. 4+. d'arcangelo mi je velo dobar iako koliko vidim baš ne uživa povjerenje ostalih na forumu.
opet burattini...solidan pocetak...nastavak drek...ukupno prolazna ocjena.
solidan rauch...ne volim chiarollu...prolazna ocjena.
burattini uz pomoc priaronea, jako jako solidno uz fenomenalan crtež della monice. -5.
drugi kiks u ovom periodu...opet burattini poteže lik iz povijesti i šta radi s njim...apsolutno ništa. katastrofa uz poslovicno katastrofalan crtež chiarolle. smece.
prežvakavanje prežvakanih prežvakotina...dobri stari ferri omogucuje prolaznu ocjenu...a možda je i jako dobra epizoda...milim da bi mi se kao klincu svidjela...samo što sam ja biokilinac u 80tima...da li bi se svidjela današnjim klincima???
...i došli smo do zadnjeg izdanog zagora kod nas...apsolutno fenomenalan..crtež i scenarij...nadajmo se da ce i nastavak (kraj) biti takav.
mislim da bi zagor trebao uskoro umrijeti i da bi svi bili zadovoljni. pa hebate živi 200 godina vec
jer kada bi se sve njegove avanture posložile po danima doživio bi on starost vec, a ovak je blja.
i kuda opet taj zagor u hr na cršu, a joj, cini mi se da se ne isplati doci na crš, ak netko misli samo zbog jeftinih stripova da kažem da nije ništa jeftino, sve to platiš nekako kroz putovanje, klopu, smještaj
-- http://www.sesvete-online.info http://www.paucina.com/ |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 10/07/2007 : 16:05:10
|
Prije nego spomenem nove crtace moram komentirati ovo gori. Demonska knjiga da je sranje? Ni u snovima! Zapravo je ta jedina dobra od ostalih. Ova nova Mignaccova mi nije nešto posebno. Koliko ste je nahvalili, ne vidim ništa u njoj. Mignacco se izgleda nije mogao oprostiti od Mr.NOa pa je ubacio opet te cangaceirose.
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 10/07/2007 : 16:08:30
|
A Verni, Sedioli i taj ludak od Nuccia su izgleda buducnost Zagora. Sad DellaMonica i njemu slicni otpadaju... Ove tabele su izvrsne i pitanje za Zolu: Ako ima slucajno program za 2008 epizode po redu, da je stavi na site...
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 10/07/2007 : 18:40:29
|
Pozdrav!
Zagor je uvijek pogodak,svaka cast!
A u vezi crtaca:ja sve mogu prožvakat i progutat,neke lakše neke teže,ali Donatellija nikako.Jedino za šta je bio dobar (RIP) je bilo crtanje Ciko specijalaca...
Wherever he goes, the silence of death follows... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 10/07/2007 : 19:33:12
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
Pozdrav!
Zagor je uvijek pogodak,svaka cast!
A u vezi crtaca:ja sve mogu prožvakat i progutat,neke lakše neke teže,ali Donatellija nikako.Jedino za šta je bio dobar (RIP) je bilo crtanje Ciko specijalaca...
Wherever he goes, the silence of death follows...
Koliko ja znam Chico specijalce je crta samo Ferri i Gamba. |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 10/07/2007 : 20:26:36
|
pa gdje zapelo dejane miša mu , apstiniraš na forumu podugo u zadnje vrijeme, a evo u ova dva dana si se napisao postova kao u zadnjih godinu .
inace, i meni se ova tabla svida, taman crtež za zagora, a onaj nuccio je jedini pravi, dostojni nasljednik ferrija, najbolje ga kopira, verni je mala maca spram njega.
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/07/2007 : 20:31:50
|
Ovaj Nucio je isti braca Esposito...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 10/07/2007 : 20:40:22
|
quote: Originally posted by Inferno Koliko ja znam Chico specijalce je crta samo Ferri i Gamba.
Da ispricavam se,mislio sam na Gambu ali gledam neki Donatellijev rad pa sam se zeznuo...
Wherever he goes,the silence of death follows... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 10/07/2007 : 20:40:26
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj!
nije to nuccio
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 10/07/2007 : 20:53:57
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
quote: Originally posted by Inferno Koliko ja znam Chico specijalce je crta samo Ferri i Gamba.
Da ispricavam se,mislio sam na Gambu ali gledam neki Donatellijev rad pa sam se zeznuo...
Wherever he goes,the silence of death follows...
Ma ni meni nije drag Donatteliev crtež. Prica mora bit jako dobra da bi mi se svidio. Najdraže Donattelieve epizode su mi Senka smrti i Lov na coveka. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 10/07/2007 : 21:31:20
|
quote: Originally posted by I like girlz
quote: Originally posted by DeeCay
nije to nuccio
Mislio sam na onu tablu odgore od dp-a. Znaci nije Nuccio, vec braca esposito
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj! |
Edited by - DeeCay on 10/07/2007 21:32:22 |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 10/07/2007 : 21:34:42
|
quote: Originally posted by Inferno Ma ni meni nije drag Donatteliev crtež. Prica mora bit jako dobra da bi mi se svidio. Najdraže Donattelieve epizode su mi Senka smrti i Lov na coveka.
A Donatelli isto mi se ne svida baš,ali ajde,naspram Gambe je pravi umjetnik.
Wherever he goes,the silence of death follows... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 11/07/2007 : 04:29:32
|
@I like girls:
Eto vidis, to je najbolji dokaz da je na ovom forumu Zagor ZABORAVLJEN. Prosto me vredja sto se pravi Zagor fanovi ne bune zbog neopravdanog zapostavljanja Zagora u svakom pogledu. Zato sam i rekao ono za cene karata za CRS . Dolazis li na CRS? |
|
|
Topic |
|