Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/07/2007 : 11:47:53
|
malo ste skrenuli s teme...
odlicna je vijest sto ovoliko priznatih majstora dolazi u hrvatsku, neki se bune da je zagora previse, ali ja to ne gledam tako, vazno je da sto vise umjetnika dode, a iz kojeg je staffa je manje vazno. Bravo, CRS!
The first rule of Fight Club is - you do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is - you DO NOT talk about Fight Club. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/07/2007 : 15:19:28
|
Razumljiv potez organizatora što se tice izbora gostiju... pošto CRŠ svake godine sve više i više stagnira, pokušajmo ponoviti uspješnu 2004. CRŠ-godinu sa Ferrijem, vratit dio one carolije i ponovno dignut ovaj strip festival na noge... što je ok.
still amazes... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
76
Senior Member
Croatia
2626 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 15/07/2007 : 03:34:17
|
quote: Originally posted by lwood
svidalo se kome ili ne Ferri privuce najviše rulje .
Dobro 'ruljo' onda obavezno dodi, da ne cekamo proljece i MaFest da se vidimo. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 15/07/2007 : 16:54:07
|
quote: Originally posted by jasa
KIako to da Ferri griješi u proporcijama na naslovnicama, a vrlo rijetko u stripu!?
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
Ako se malo vise obrati paznja na proporcije u Ferijevim crtezima, svako ce primetiti da je Feri oduvek ne bas retko gresio u tome, kako na naslovnim stranama tako i u samom stripu, i to cak i u njegovo zlatno doba. Jasno je da on ima problem sa time i da mu u tome, jednostavno, nesto nedostaje. Da ne spominjemo prve crteze i prve stripove, pogledajte kakve su tek proporcije u "Hiljadu zamki"/"Suma zamki" ili "Otrovni totem". Kasnije je, naravno, napredovao ali se vidi da je sa proporcijama najvise imao problema jos od najranijih dana. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47184 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/07/2007 : 17:21:12
|
quote: Originally posted by 76
quote: Originally posted by lwood
svidalo se kome ili ne Ferri privuce najviše rulje .
Dobro 'ruljo' onda obavezno dodi, da ne cekamo proljece i MaFest da se vidimo.
pokušacu. |
|
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 16/07/2007 : 13:47:03
|
quote: Originally posted by ---dp---
quote: Originally posted by jasa
KIako to da Ferri griješi u proporcijama na naslovnicama, a vrlo rijetko u stripu!?
Homo homini lupus Honores mutant mores Actum ne agas
Ako se malo vise obrati paznja na proporcije u Ferijevim crtezima, svako ce primetiti da je Feri oduvek ne bas retko gresio u tome, kako na naslovnim stranama tako i u samom stripu, i to cak i u njegovo zlatno doba. Jasno je da on ima problem sa time i da mu u tome, jednostavno, nesto nedostaje. Da ne spominjemo prve crteze i prve stripove, pogledajte kakve su tek proporcije u "Hiljadu zamki"/"Suma zamki" ili "Otrovni totem". Kasnije je, naravno, napredovao ali se vidi da je sa proporcijama najvise imao problema jos od najranijih dana.
Pretpostavljam da je to povezano s tim što Ferri crta direktno s tušem (netko je to spomenuo ovdje na forumu, valjda je istina), a od oka je teško tocno procijeniti kako ce sve na kraju ispasti. Za razliku od Mike Zecka koji napravi pet-šest skica, pa tek onda glavni crtež...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29385 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
realist
Senior Member
Croatia
1206 Posts
Member since 09/09/2003 |
Posted - 16/07/2007 : 14:20:21
|
quote: Originally posted by Markos
To da crta direktno tusem je mit koji ne stoji, to je on sam potvrdio.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Šuti, covjece, branim Ferrija, dajem mu alibi, a ti ovako...
A onda, kad nije to, možda mu se to dešava kad je pritisnut rokovima za predaju materijala, pa malo žurnije odraduje crtanje...
Bolje živjeti sto godina kao milijunaš,nego sedam dana u bijedi. |
|
|
klonko i ostali
Starting Member
61 Posts
Member since 07/09/2006 |
|
fantom
stripovi.com suradnik
Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
bitola
Average Member
USA
821 Posts
Member since 22/02/2003 |
Posted - 17/07/2007 : 00:32:01
|
quote: Originally posted by Pavel01
mozemo pristupiti problemu globalno ili regionalno.
globalno. zagor je do 90-ih izlazio u jugoslaviji. izdavala ga je jugoslavenska izdavacka kuca. poslije raspada jugoslavije sa izdavastvom zagora nastavlja slobodna dalmacija (hrvatska). strip izlazi u hr, slo, bih i mac. ludens (hrvatska) preuzima. strip izlazi i dan danas u hr, slo, bih, mac, sporadicno cg i srb. zakljucak je jasan. hrvatska ima pravo ne samo da kaze kako je strip izlazio 40 godina u hr, vec da slavi i 40 godina izdavasta zagora. slo, bih i mac mogu da slave 40 godina izlazenja (prisustva) zagora. srbija i cg u najboljem slucaju nekakve obljetnice pocetka/kraja izlazenja.
regionalno. zagor je do 90-tih izdavala vojvodjanska izdavacka kuca. izlazio je u jugoslaviji. poslije ga je srbija izdala. vidi gore.
---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii
Na zalost ovo nije tacno.Bilo bi divno da Ludens dolazi u Makedoniji ali nazalost ne dolazi, i pored svih molbi koje smo uputili Bernardu. SD je dolazila i bilo je super, mogli smo kupiti stripovi ko ljudi. |
Edited by - bitola on 17/07/2007 00:35:14 |
|
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Member since 04/02/2004 |
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
Posted - 17/07/2007 : 00:51:12
|
mislio sam da dolazi i dalje. izdavac izgledao optimirao odnos ulozeni trud/profit i drzi se break-evena. steta.
---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii |
|
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Posted - 17/07/2007 : 00:57:04
|
SD je isla do makedonije,nesto kasnila,al ipak je dolazila..U Makedoniji jednino nema spejs satl da se kupi i stripovi,drugo svega ima..bezveze.. |
|
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Posted - 17/07/2007 : 00:59:18
|
mislio sam da dolazi i dalje. izdavac izgledao optimirao odnos ulozeni trud/profit i drzi se break-evena. steta.
mislim da nije problem izdavaca,vec nekih distributera ovdije koje su zeznuli one iz Sysetm Comica,a los glas vjetar brzo nosi.. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 17/07/2007 : 01:05:05
|
Ja mislim da je Zagor strip koji je tematski istrošen. Crtaci nisu problem, mislim da su svi vrlo dobri, neki bas dobri, a neki i odlicni. U Zagoru više nema dobrih prica koje piju vodu. Pokušava se nešto sa beskonacnim povratcima ranijih kvalitetnih negativaca kojima serijal obiluje, ali mi je sam kvalitet tih prica upitan. Zagor kao lik je uvek bio dosadan do zla boga, pa se i tu nešto pokušalo sa onim njegovim ocem, a to mi je pomalo prismrdelo na Dilana Doga u kome ta prica pije vodu, a u Zagoru ne. Lepota ovog stripa je bila baš u tome što je jednostavan i ima živopisne i dobre negativce. Cak mislim da je Zagor u svim Boneli stripovima imao najbolje i najpamtljivije negativce. Ja sam citao ove novije price i precesto se desi da su mi malo nategnute, i kao da su pravljene na silu. Ovo kažem kao licno mišljenje i ono ne mora da bude ispravno. Ovu poslednju recenicu bi mogao da stavim kao potpis umesto onog Džonija u Prištini.
Pogledajte na Youtube-u, kako Džoni u Prištini, sam sa akusticnom gitarom svira Proljece 13-tog u decembru. |
|
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Posted - 17/07/2007 : 01:24:11
|
ah, znaci opcenito stare boljke. naplata...
jeste.. |
|
|
Aco
stripovi.com suradnik
Slovenia
6200 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 17/07/2007 : 10:26:01
|
Bravo,Zole-vrhunska vijest!Pravovremena i detaljna najava,interesantni gosti-e tako se to radi!Zagora nikad dosta,tako da potpuno podržavam izbor gostiju(iako je Laurenti bolji od svih,pa i od Ferrija,hehehe).Jedva cekam CRŠ!
Bond.James Bond. |
|
|
Gutrum
New Member
Croatia
230 Posts
Member since 20/06/2007 |
Posted - 18/07/2007 : 12:43:19
|
Šta još bude na tom CRŠ ima negdje neki review , ono ima štandova sa stripovima i to... ja bi mozda isao pa me zanima sta jos bude tamo...
oprostite na neupucenosti :( |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/07/2007 : 14:47:28
|
quote: Originally posted by Gutrum
Šta još bude na tom CRŠ ima negdje neki review , ono ima štandova sa stripovima i to... ja bi mozda isao pa me zanima sta jos bude tamo...
oprostite na neupucenosti :(
ma ne brini se za to, na vrijeme ce biti objabljen plan aktivnosti usput, ima štandova sa stripovima
The first rule of Fight Club is - you do not talk about Fight Club. The second rule of Fight Club is - you DO NOT talk about Fight Club. |
|
|
mulder_
Starting Member
19 Posts
Member since 20/11/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |