Author |
Topic |
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 11/07/2007 : 19:14:54
|
quote: Originally posted by kico
Neka mi neka dobra duša ili tvrdokorni ljubitelj Komandanta Marka kaže koje su tocni nazivi ovih epizoda iz specijala objavljene u Zlatnoj Seriji?
Kico asu, to su ti sljedeci brojevi ZS:
524 - Veliki Meteorus 529 - Atentat na Marka 534 - Brod ocajnika
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 11/07/2007 : 19:47:09
|
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by Pavel01
uostalom bas sam idiot. od koliko osnovnih rijeci se sastoji talijanski? 2000? mogao sam ga vec nauciti 500x i kupiti za saku sitnisa sve sto me zanima od talijana a ne pratiti ove domace idiotarije. ---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii
Mislio sam o talijanskom slicno kao i ti, ali nije to baš tako. Krenuo sam na tecaj proljetos, i za ovo malo gramatike što sam naucio - nije prejednostavna: tri konjugacije, spajanje prijedloga s clanovima, hrpa nepravilnih glagola... Sigurno je da je lakši od njemackog ili francuskog, a teži od engleskog.
Ja sam ucio italijanski 4 godine u gimnaziji i nisam bog zna sta naucio
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 11/07/2007 : 20:14:43
|
quote: Originally posted by srdjandj
quote: Originally posted by VALTER
quote: Originally posted by Pavel01
uostalom bas sam idiot. od koliko osnovnih rijeci se sastoji talijanski? 2000? mogao sam ga vec nauciti 500x i kupiti za saku sitnisa sve sto me zanima od talijana a ne pratiti ove domace idiotarije. ---------------------------------- stade seeeee cvijece rosom kititiiiii
Mislio sam o talijanskom slicno kao i ti, ali nije to baš tako. Krenuo sam na tecaj proljetos, i za ovo malo gramatike što sam naucio - nije prejednostavna: tri konjugacije, spajanje prijedloga s clanovima, hrpa nepravilnih glagola... Sigurno je da je lakši od njemackog ili francuskog, a teži od engleskog.
Ja sam ucio italijanski 4 godine u gimnaziji i nisam bog zna sta naucio
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Ja sam njemacki imao 5, a sve šta znam: We heist du? |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7485 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 11/07/2007 : 20:34:35
|
quote: Originally posted by Inferno
Ja sam njemacki imao 5, a sve šta znam: We heist du?
Cak si i to krivo napisa!
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
bresh
Starting Member
Slovenia
32 Posts
Member since 28/09/2004 |
Posted - 11/07/2007 : 23:06:48
|
Tisucu mu gromova, znaci onda sigurno znas i jebeni esperanto :D
Sve u svemu, malo su sjebali s tim specijalom ali meni se ne cini tako uzasno kao novi svjetski rat, i zbog toga cu mirno nabavit taj broj i jos ga procitat. :P
... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 12/07/2007 : 00:15:33
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by Inferno
Ja sam njemacki imao 5, a sve šta znam: We heist du?
Cak si i to krivo napisa!
Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Eto vidiš! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 12/07/2007 : 10:02:08
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by ---dp---
No bilo je jos boljih ideja za specijalac, na primer "Prica o komandantu Marku" ili neka od dvodelnih prica ("Beli vrac" i ostali kojih se sad ne secam...)
Alu upravo su objavili Beli vrac u brojevima 12 i 13, nisu mogli u dva izdanja odjednom.
Ma naravno da nece, ja ga ne pratim redovno, rekao sam to koa primer, imam nekoliko dvodelnih prica jos o Marku, a najbolje bi bilo da su ipak stavili Bonellijeve, vec sam rekoa da je "Ludens" u dobrim poslovnim odnosima i sa njima vec godinama i da mislim da tu ne bi trebalo biti problema, ali ko zna... |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 12/07/2007 : 10:09:01
|
ovo je totalna glupost, tribali su staviti Bonellijev specijalac a ne redovnu seriju. što ce sad napraviti kad dodu do tog broja u redovnoj: preskociti ili ponovo objaviti???
isto kao da bi Zagor ili Tex redovnu seriju stavljali u specijal.
Bloody hell! |
|
|
bresh
Starting Member
Slovenia
32 Posts
Member since 28/09/2004 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 12/07/2007 : 11:57:13
|
Da, ali sa kolorcima koji cine zasebne price. Uostalom, Zagorovi specijalci i u Italiji uglavnom se mogu staviti i kao deo redovne serije jer imaju hronolosku konzistentnost, verovatno kao i maxiji i almanasi, tako da takve stvari i nisu neki "greh". Kad smo vec kod takvih stvari, ja nisam bezrezervni pristalica stavova koji provejavaju medju citaocima oduvek, a to je da je nuzno postovati bas sve u poredjenju sa serijom originalnog izdavaca. Pa i sami izdavaci nisu konzistentni sami sebi, i oni odstupaju i prave izuzetke, sve zavisno od potreba. Eto, kod Zagora smo ne jednom imali siruacije u kojima korica ne odgovaraju prici i gde su stavili neke crteze iz 46-godisnje "zaostavstine". POsebno ne mogu da razumem insistiranje na objavljivanju originalnih korica kad se pokazalo (na primer kod "Libellusa") da redizajnirane ili porpuno nanovo dizajnirane korice mogu biti neuporedivo atraktivnije i estetski vrednije od originalnih. Nekad su mi smetale takve zamerke jer su bile upucivane "Dnevniku" (i to uglavnom s razlogom, iako ne treba niti ni tu prestrog jer ne znamo kakve je sve ograde imao "Dnevnik" u svom radu, u svakom pogledu pocev od cenzure kakve danas ipak nema) i tad su mi smetale jer sam "Dnevnik" oduvek smatrao "svojim" u pogledu teritorijalne pripadnosti, dok danas sasvim oslobodjen od takvih osecaja mogu s pravom da kazem da mi takve primedbe smetaju kad se upucuju "Libellusu" kad je jasno da je dizajn njihovih stripova za dve klase iznad dizajna originalnih italijanskih stripova, cak i u slucaju Kena Parkera |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
16993 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 12/07/2007 : 13:48:07
|
quote: Originally posted by mpavin
ovo je totalna glupost, tribali su staviti Bonellijev specijalac a ne redovnu seriju. što ce sad napraviti kad dodu do tog broja u redovnoj: preskociti ili ponovo objaviti???
Pa vjerovatnije je da ce preskociti, iako to nece bas brzo doci na red u redovnoj seriji. |
|
|
Toninho
Advanced Member
Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 12/07/2007 : 14:22:26
|
o cem raspravljate nemoj kupit i gotovo
pita cortov prijatelj zakaj marka kupujemo kod mene je to jednostavno imam spisak ZS i Lms kupim marka prekrižim tri brojke i ne treba mi nijedne druge droge za uljepšat taj dan
a citanje ne ide mi imam ih 11 procita 7 komada teškom mukom ( no moj necak njime oduševljen) al zato blek klizi ko portogizer zašto? pa i o tomen sam govorijo sa stanovišta lijecnika i pacijenta kad sam bijo mladan lola ja blek je bijo gazda i sad me vrati u te dane za generaciju rodenu 63 -64 e i tu negdi to je Mark jerbo je kad je njima bilo bitno u Zs jedno vrime samo Mrak izlazija brojevi 85-150 - tako nekako
jel se triba sramit toga ma kakvi pa kolko vas obožava ratove zvijezda a to je priznajte. sapunica , trash na kvadrat ,ono bljak ko mark
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 12/07/2007 : 15:12:43
|
quote: Originally posted by Spock
quote: Originally posted by kico
Neka mi neka dobra duša ili tvrdokorni ljubitelj Komandanta Marka kaže koje su tocni nazivi ovih epizoda iz specijala objavljene u Zlatnoj Seriji?
Kico asu, to su ti sljedeci brojevi ZS:
524 - Veliki Meteorus 529 - Atentat na Marka 534 - Brod ocajnika
Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Evo pravog fana Velikog Komandanta!!!! Hvala,hvala tri prekrižena (reka bi Toninho!)
|
|
|
lsvemir
Junior Member
Croatia
433 Posts
Member since 06/12/2001 |
Posted - 12/07/2007 : 21:17:36
|
quote: Originally posted by Toninho
o cem raspravljate nemoj kupit i gotovo
pita cortov prijatelj zakaj marka kupujemo kod mene je to jednostavno imam spisak ZS i Lms kupim marka prekrižim tri brojke i ne treba mi nijedne druge droge za uljepšat taj dan
a citanje ne ide mi imam ih 11 procita 7 komada teškom mukom ( no moj necak njime oduševljen) al zato blek klizi ko portogizer zašto? pa i o tomen sam govorijo sa stanovišta lijecnika i pacijenta kad sam bijo mladan lola ja blek je bijo gazda i sad me vrati u te dane za generaciju rodenu 63 -64 e i tu negdi to je Mark jerbo je kad je njima bilo bitno u Zs jedno vrime samo Mrak izlazija brojevi 85-150 - tako nekako
jel se triba sramit toga ma kakvi pa kolko vas obožava ratove zvijezda a to je priznajte. sapunica , trash na kvadrat ,ono bljak ko mark
- pa dobro konacno da se netko javio da komentira Bleka i Marka, ajde na Marka sam manje reagirao, ali Bleka nisam dao dirat' bravo ; evo samo tako i kratko |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 13/07/2007 : 00:16:10
|
quote: Originally posted by delboj
quote: Originally posted by mpavin
Pa vjerovatnije je da ce preskociti, iako to nece bas brzo doci na red u redovnoj seriji.
da, nece, tek sam ga danas kupio i vidio koji je originalni broj, ali isto je bezveze
Bloody hell! |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 13/07/2007 : 06:09:57
|
Bilo bi dobro kada bi se Bernard napokon javio i objasnio nam ovaj potez.
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1583 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 13/07/2007 : 19:55:33
|
Mislim da ovaj broj nece biti preskocen kada dode na red. Ovo je vjerojatno objavljeno da se podeblja fond ljetnih specijalnih izdanja i zaradi koja para više. A da ga i preskoce big deal, umetneš ovoga na njegovo mjesto i rješen problem. |
|
|
Topic |
|