forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 oduševljeni stripom?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/07/2007 : 00:21:37  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
ajmo za promjenu malo o stripovima

kada ste zadnji put bili toliko oduševljeni nekim stripom, do te mjere da niste mogli vjerovat da je to moguce da se dogodi vama džombama

evo npr, u zadnjih nekoliko godina/ mjeseci / dana oduševili me slijedeci

svagdanja borba - gotovo da bih rekao da mi je to najbolji strip, ili barem tu negdje
sambrovi - uh, kako je to dobro, i ispricano i naslikano
tamo gde pogled ne dopire - prvi dio je vrhunski, drugi isto, ali ipak malo manje
nathan - u ponoru pamcenja - gotovo savršeno
špageti brothers - genijalno štivo, nešto što se s nestrpljenjem ceka
bone - duhovito, i napeto, jako lijepo
preacher - nakon što je beli put izdao prvi dio, nisam mogao cekati nastavke i malo po malo nabavio ih sve u originalu
i 100 metaka me oduševio
i ljubav i rakete, ali puno više dogodovštine iz palomara
manhattan beach 1957 - naprosto me oborio s nogu
julia - prve tri epizode i pogotovo broj 5, velika šteta što nije izdržala na kioscima

i nešto od danas, citam SMG, i onaj grga grimizni mi se toliko svidi da sutra ili prekosutra, kad stignem, imam zadatak da kupim album

mpavin
Advanced Member

Niue
7868 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 18/07/2007 : 00:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
definitivno na prvom mjestu Tex - Nepobjedivi!
a zatim Zagor protiv Supemikea
sumnjam da ih ima još koji su bili nedavno...

Bloody hell!

Edited by - mpavin on 18/07/2007 00:50:17
Go to Top of Page

William_Wallace
Advanced Member

Serbia
3173 Posts

Member since 25/04/2007

Posted - 18/07/2007 : 00:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Send William_Wallace a Private Message
Strip koji me je bas odusevio je Ken Parker. Kupio sam prvu epizodu pre jedno godinu dana i nisam mogao da verujem da postoji takvo nesto u 9-oj umetnosti. Genijalan strip!

When I raise my flashing sword... and my hand takes hold on judgment,
I will take vengeance up on mine enemies. And I will repay those who haze me.
O Lord, raise me to Thy right hand... and count me among Thy saints.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 18/07/2007 : 00:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
U zadnjih godinu dana sam proctao 30% smeca, 40% prosjecnih epizoda te 30% vrlo dobrih epizoda (za cetvorku). Medutim nema nigdje petice (jer ne citamstripove koji mi nisu doustupni).
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 18/07/2007 : 01:02:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by ken2

ajmo za promjenu malo o stripovima

kada ste zadnji put bili toliko oduševljeni nekim stripom, do te mjere da niste mogli vjerovat da je to moguce da se dogodi vama džombama

evo npr, u zadnjih nekoliko godina/ mjeseci / dana oduševili me slijedeci

svagdanja borba - gotovo da bih rekao da mi je to najbolji strip, ili barem tu negdje
sambrovi - uh, kako je to dobro, i ispricano i naslikano
tamo gde pogled ne dopire - prvi dio je vrhunski, drugi isto, ali ipak malo manje
nathan - u ponoru pamcenja - gotovo savršeno
špageti brothers - genijalno štivo, nešto što se s nestrpljenjem ceka
bone - duhovito, i napeto, jako lijepo
preacher - nakon što je beli put izdao prvi dio, nisam mogao cekati nastavke i malo po malo nabavio ih sve u originalu
i 100 metaka me oduševio
i ljubav i rakete, ali puno više dogodovštine iz palomara
manhattan beach 1957 - naprosto me oborio s nogu
julia - prve tri epizode i pogotovo broj 5, velika šteta što nije izdržala na kioscima

i nešto od danas, citam SMG, i onaj grga grimizni mi se toliko svidi da sutra ili prekosutra, kad stignem, imam zadatak da kupim album

I mene su baš oduševila prva tri stripa sa tvog spiska uz dodatak Špageti brothersa-a.

Izuzetno si zapazio jednu stvar iz Pogleda, u kojoj se slažem sa tobom, a to je da je drugi deo za nijansu slabiji.

Ja sam kupio i Metabarone, na preporuku nekog sa sajta. Ici cu skoro sa ženom ma jedan vikend na more. Tamo cu procitati ovaj strip, za koji misli da ce mi se dopasti.

Svagdanja borba mi je nešto najace što mi je strip u životu pružio. Onih emocija se ne secam još od kada sam citao scenu u kojoj Ken Parker razgovara sa sinom u epizodi Lepotica i zver. Toliko duševnosti u onim naizgled naivnim crtežima je za mene nešto neponovljivo. O ovom stripu se spremam da napišem i poseban komentarcic u najavi koja za njega postoji negde na sajtu.

Za morbidariju Sambrovih necu da trošim reci, jer se ne osecam doraslim za ono što je u tom stripu prikazano. Reci cu samo da mi psiha posle ovog stripa nije ista i osecaj mi je kao kad sam prvi put citao Karamazove ili slušao album grupe Bolero-O Jesenjinu.

Mislim da su ovi stripovi koje si nabrojao u stvari prekretnica u mom pojmanju stripa.

Zadnjih dana sam rasterecen obaveza citao i integral Komance. Ne znam šta bi rekao osim da taj strip nije uspeo da dobije moju pažnju i prelaznu ocenu ni nakon drugog citanja. Verovatno je za vreme koje je pravljen bio nešto posebno.

Išcekujem Bookglobe-ove Bluberije, ostatak Fibrinog kataloga, narocito onaj najavljeni strip Iva Milaca, Belopute Gospodare jecma i drugi deo Metabarona.

Toliko

P.S. Super tema

Pogledajte na Youtube-u, kako Džoni u Prištini, sam sa akusticnom gitarom svira Proljece 13-tog u decembru.
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 18/07/2007 : 01:03:30  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
svagdanja borba.
bez premca najbolje domatje izdanje u ovoj godini i apsolutno strip savrshenstvo.
pre toga - ljubav i rakete - ludache.
od domatjih stvari - Franin i Macanov Guj i Zmuj, domatji odgovor na kalvina i hobsa za koji je definitivno ziva shteta shto josh nije video albumske premijere.
shto naravno ne znachi da je netje biti. nekad:)

"It eats you starting with your bottom!"
Go to Top of Page

Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts

Member since 15/05/2004

Posted - 18/07/2007 : 01:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Toninho a Private Message
pola od zadnje ture kenova
od sambrova sam puno ocekiva dosta DOBIO AL...
sandman
špagetiji s tim da kad dodu druga dva jedva cekam opet sve odjedared
maurovic - posljednja pustolovina starog macka
procito 17 epizoda stripa Girls - luna brothers- odlicno
a nakon svega ono što markos i ja obožavamo - blek, plavokosi džin
al najbolje od svega su mi sili - liga dentlemena - boja , sadržaj , crtež - boja, boja ona zelena

a vidim da spominješ duže vrime
pa onda moram spomenit bluberija - saga o konfederalnom zlatu - to bi moga svaki dan gledat prvenstveno
sedam života kopca - taj integral želim

etc, etc
Go to Top of Page

Vorador
Senior Member

Croatia
1584 Posts

Member since 29/09/2004

Posted - 18/07/2007 : 01:37:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Vorador's Homepage  Send Vorador a Private Message
Par stripova koji su mi genijalni (nisu baš aktualna izdanja):
Ekstremni sportovi
Svi albumi od Jean-Marc Reisera a posebno Život okorjelog pokvarenjaka
Zekanove hvalevrijedne pustolovine - ovo što je izašlo do sada
Mamutov krabar
Matakovic - Sabrana nedjela sada i nekada
Torpedo - sve
Asterix
Ken Parker - Chemako, Vrelo nebo Meksika, Slucaj Olivera Pricea, Kronika
i tako...
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 18/07/2007 : 03:22:53  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Mene nijedan strip nije skoro odusevio. Stavise, svi su mi dosadni.

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 18/07/2007 : 04:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Mene nijedan strip nije skoro odusevio. Stavise, svi su mi dosadni.

lost at sea toliko losh?

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 18/07/2007 : 04:34:58  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

procito 17 epizoda stripa Girls - luna brothers- odlicno

taman toliko imam toga u sveskama pa ako te novchanik zasvrbi slobodno mi javni

Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 18/07/2007 : 06:49:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Prošle sedmice me oduševio 100 bullets koji je nakon dugogodišnje pauze ponovo poceo da izlazi na njemackom, te Largo Winch 7&8.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 18/07/2007 : 07:19:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message
nisam spominjao ken parkera, jer me to vec davno oduševilo
ali i tu ima jedna stvar
epizoda koju prije nisam smatrao vrhunskom, nego samo odlicnom, bilo jednom, ili klopka za kena u lmsu, totalno me oborila, ide u sam vrh
o chemaku,polarnoj trilogiji, pat o'shane, ljudi, stoka, junaci, lily,dome slatki dome, pravo i krivo, staza divova, adah, vrelo života, boston, štrajk....ne treba trošiti rijeci, sve remek djela
Go to Top of Page

Aco
stripovi.com suradnik

Slovenia
6271 Posts

Member since 29/11/2001

Posted - 18/07/2007 : 10:07:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Aco's Homepage  Send Aco a Private Message
Od Mafesta pa ovamo oduševilo me sljedece:

Magicni vjetar knjige 5-8;prva tura je (tek) obecavala,ali ovo je vrhunski.Dvije-tri price koje su solidne ali sve ostale su pravo malo remek-djelo;detaljno proucena i prikazana indijanska mitologija,produbljivanje suparništva izmedu Neda i Hogana,kontinuitet likova,šokantni isjecci iz Nedove prošlosti i postepeno otkrivanje njegovog odnosa sa majkom i ocem,a sve skupa ukrašeno sjajnim crtacima poput Frisende i Parlova.Odavno me neki Bonelli nije ovako oduševio.Kako sam samo bio tužan kad sam stigao do kraja 8.knjige..

Demian - ocekivao sam totalno sranje i promašaj,ali Ruju mi je odmah zapušio usta.Interesantni likovi i koncept od 18 epizoda koje tvore cjelinu,dobra akcija,interesantni negativci.Baš onako za opuštranje na moru.Da ne povjeruješ da je isti covjek pisao Svemirca,poludjeli usisivac i lignja za Dylan Doga.

Metabaruni - kapitalno djelo koje nijedan stripoljubac ne bi smio propustiti.Epska prica,sjajni likovi i dialozi i prije svega - fantastican crtež/slika.Koliko detalja i ljepote ima u slikanju Gimeneza,pa to je neštp nevjerojatno.Pojedine kadrove mogao bih gledati satima.Stvarno-vrhunski!

100 bullets - prije par godina,kad sam pokušavao ovo citati,nije mi baš sjelo.Medutim,kako mi je Risso jedan od 5 najdražih crtaca,uzeo sam komplet i krenuo iznova,polako i pažljivo.Odpuhalo me.Odlicno napisano,nikad nisam vidio da netko tako dobro piše dialoge kao Azzarelo.Prica koja te uvuce unutra i kad dodeš do kraja 10.trejda,psuješ što ima još dosta do kraja a nema novih trejdova;-)).Risso fantastican,iako je prava šteta što je strip u boji jer je on puno bolji u c/b

Silver Surfer Essential - kupio zbog Busceme i nadolazeceg filma te Esadovog stripa Silver Surfer:Requiem.Ni u snu se nisam nadao da Stan Lee može napisati nešto tako emocijonalno i duboko.Posebno te pocetne epizode na 40 stranica su nešto najbolje što sam imao prilike citati od Marvela a Buscema je ovdje možda cak i bolji nego u Conanu.Stvarno vrhunski crtež,posebno u prvim epizodama(npr. ona sa Lokijem i Torom ili sa Mefistom).Nakon što se promjenio tušer(Palmiotti),i prelazka na 20-stranicne epizode,dolazi do pada kvalitete a i price su sve slabije,ali mislim da se itekako isplati procitati ovaj essential.
Stinky,ako citaš ovo-uzmi si Surfera(izlazio je i u Stripoteci),svidjet ce ti se sigurno!;-))

Bond.James Bond.
Go to Top of Page

K.G. 21
Junior Member

Croatia
480 Posts

Member since 01/05/2006

Posted - 18/07/2007 : 10:12:51  Show Profile Show Extended Profile  Send K.G. 21 a Private Message
Spgagheti Brothers i Magico Vento

Nisam Dani DeVito al sam do jaja!
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 18/07/2007 : 10:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Kjaverotijev "Misterij temze".

still amazes...
Go to Top of Page

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 18/07/2007 : 10:52:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
quote:
Originally posted by Aco

Silver Surfer Essential - kupio zbog Busceme i nadolazeceg filma te Esadovog stripa Silver Surfer:Requiem.Ni u snu se nisam nadao da Stan Lee može napisati nešto tako emocijonalno i duboko.Posebno te pocetne epizode na 40 stranica su nešto najbolje što sam imao prilike citati od Marvela a Buscema je ovdje možda cak i bolji nego u Conanu.Stvarno vrhunski crtež,posebno u prvim epizodama(npr. ona sa Lokijem i Torom ili sa Mefistom).Nakon što se promjenio tušer(Palmiotti),i prelazka na 20-stranicne epizode,dolazi do pada kvalitete a i price su sve slabije,ali mislim da se itekako isplati procitati ovaj essential.

Bond.James Bond.

Palmiotti se u doba kad je to izlazilo vjerojatno još nije ni rodio :)))
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/07/2007 : 11:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Trilogija Nathan Never giganata o buduconsti i Tex gigant Dolina terora. Odlicne price sa jos boljim crtezima.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 18/07/2007 : 11:28:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Moram da dodam i Tex maxi - Lovac na fosile, kao i Zagor - Krvna braca, Teritorija Komanca, Pod zastavom Meksika i Izazov u brdima Vicite. Nezaboravna prica, procitao sam je jedno 10 puta.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4344 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 18/07/2007 : 11:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
mene je odusevilo u zadnjih godinu dana...mister no maksi bilo jednom u njujorku.mislim da je to nesto najbolje sto sam procitao.takodje i ken parker serijal o pet o sejn.sva 4 broja.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 18/07/2007 : 11:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message
Dark Horse Conan - odlican strip, ponukao me da ga paralelno kupujem s Cronicles serijom. Bas mi je dobro sjeo. Procitah ga u dahu.

Love & Rockets - zavolis te ljude.

The Walking Dead - wow! Ta spika sa zombijima je lagano pala u parodiju, a onda se pojavi ovo... izvrsno. Od budjenja u bolnici nadalje...

Extra Zagor - osjecam se lijepo.

Mister No Libellus - momci, zivjeli 100 godina!

Lone Wolf & Cub / Usagi - "isto, ali malo drugacije". Slicna tematika, razliciti stilovi, isti duh...

i za kraj:
Macanov strip "..." - izisao u jednom od Q-ova. Iskopirao sam si ga i nakeljio na poslu na zid iznad stanice. Kad god mi netko kaze: "Aaa... ti citas stripove. A zasto?" samo mu to pokazem. Vrlo emotivan strip.

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 18/07/2007 : 11:44:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Meni sve valja od Bleka do Spagheti B.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25788 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/07/2007 : 12:35:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Pride of Baghdad(fenomenalno!), Fell i Kingdom come.
Toliko za poslednjih pola godine.

Dios no juega a los dados

Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 18/07/2007 : 12:48:41  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message
quote:
Originally posted by Porter

Meni sve valja od Bleka do Spagheti B.

Ti si pravo zahtjevan !

Inace, Invincible me je odusevio raspletom.

"It's times like these you learn to live again
It's times like these you give and give again
It's times like these you learn to love again
It's times like these time and time again."
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 18/07/2007 : 13:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
mene je oduševilo Presveto Srce i MM Generacije, dok mi prva 2 superbooka nisu baš nešto
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 18/07/2007 : 13:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

lost at sea toliko losh?

Bogami jeste.
Prica nikad dosadnija. Najgora vrsta tinejdzerskog stripa - tugaljiv tinejdzerski strip.
"Jao, kako sam ja neshvacena... ne znam ni ko su ovi ljudi u kolima... ja nemam dusu... mislim da sam je nekad imala... ali mi ju je macka otela... Hajde da nadjemo tu macku iako je sad gluvo doba noci..."

Za bacanje pegle.
Prosto da ne shvatis da je autor neceg tako kul kao sto je Skot Pilgrim radio ovakvo smece.

Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.46 seconds. Snitz Forums 2000