Author |
Topic  |
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 24/07/2007 : 09:57:54
|
Maxi Zagor 2004, annuale Incubo sul mare/Nocna mora na moru Soggetto e sceneggiatura: Luigi Mignacco Disegni: Gaetano e Gaspare Cassaro Copertina: Gallieno Ferri
Capitano Riblja nožica i njegova odana posada "Golden Baby" nestali su u vodama Atlantskog oceana za vrijeme lova na "Crvenu smrt" , divovskog kita cije reputacija živi i raste u pricama i šaputanjima mornara u zadimljenim prcvarnicama luka... Zagor i Virginia Humbold bivaju obaviješteni identicnim snom u kojem ih Ramath zove u pomoc, te se tako ukrcavaju sa Chicom na "Dark Sharka" kapetana Sinna da bi otkrili kakva sudbina je snašla njihove morske kompice!
Mignacco & Cassaro, neuobicajen dvojac na Zagoru, autori su ovog maxija. Sad kad mu više nema Mister Noa, Mignacco ce se vjerojatno više posvetiti Zagoru.

P.S. Na kioscima...
Ja se znam, al nesmem nikaj reci, jooj... HC! je zakon, živijo HC! Žene vicu, Dee, tebe seksi trebam... Ajoooj!
|
Edited by - DeeCay on 24/07/2007 09:58:51
|
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 24/07/2007 : 10:15:27
|
Djeluje jako interesantno no vidjet cemo...cim procitam dajem comment s ocijenom 
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 24/07/2007 : 10:15:40
|
Jel išta valja ovaj maxi? Mislim, svi kažu da su Zagorovi maxii smece.
------------------------------------------------------------------------------------ I zlatom natovarena tvrdava može osvojiti najnepristupacnijeg magarca |
 |
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Posted - 24/07/2007 : 10:18:32
|
quote: Originally posted by Inferno
------------------------------------------------------------------------------------ I zlatom natovarena tvrdava može osvojiti najnepristupacnijeg magarca
To je stvar ukusa meni su recimo sva 4 maxija bila ok a ponajviše mi se dopao br 2 ....
 |
|
dveki11
Average Member

945 Posts
Member since 12/04/2005 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 24/07/2007 : 11:29:27
|
------------------------------------------------------------------------------------ I zlatom natovarena tvrdava može osvojiti najnepristupacnijeg magarca
Ne slušaj šta ti pricaju, nego sam proveri. Prva tri maxija su fenomenalna,cetvrti još nisam citao,a ovaj novi deluje odlicno.       |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 24/07/2007 : 12:49:32
|
Naslovnica je za svršavanje, predobra je. Zadnji maxi, napuštena utvrda, je bija pre dobar, po meni 90%. I da, deecay, drago mi je da si otvorija zasebno ovi topic, bezveze mi je kad je pod istim topicom i mr.no i zagor i mm...nešto se uvik izgubi tu.
Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa |
 |
|
Humbert Coe
Average Member

Croatia
597 Posts
Member since 17/02/2005 |
|
verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts
Member since 30/04/2002 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 24/07/2007 : 18:32:15
|
Da je Ferri istu ovu naslovnu radio prije 30 godina, bila bi jeda od najboljih a ovako je shit. I to veliki!
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day  |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27404 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/07/2007 : 18:48:48
|
Zagorova liva ruka ko u hobotnice
Neka živi plemeniti Odin!Dok on živi,živjet ce i besmrtni Asgard!Jer njemu pripada svijet,on je naša volja,naš put i naša moc!
|
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 24/07/2007 : 20:46:50
|
Naslovnica je super, posebno kapetan i zanos u pozadini. Istina, Zagor je malo šugav, ali sve u svemu jedna od boljih naslovnica u zadnje vrijeme. Danas sam kupia maxi i mogu reci da je i Cassaro dobar. Za pricu, bumo videli...
------------------------------------------------------------------------------------ I zlatom natovarena tvrdava može osvojiti najnepristupacnijeg magarca |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/07/2007 : 21:01:42
|
meni je cassaro katastrofa...ne volim chiarollin stil crtanja i njegove groteske, ali bar zna crtati za razliku od cassara - koji crta kao dijete sitnog zuba. inace, maxi je neka srednja vrijednost...
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.-- |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 24/07/2007 : 21:28:58
|
quote: Originally posted by piquet
meni je cassaro katastrofa...ne volim chiarollin stil crtanja i njegove groteske, ali bar zna crtati za razliku od cassara - koji crta kao dijete sitnog zuba. inace, maxi je neka srednja vrijednost...
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.--
Cassaro prikaže stvari dobro, ali je prepreobican crtac. On se trebao roditi skupa sa Niccolom, Galepom i drugim starim jednostavnim crtacima.
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 24/07/2007 : 22:20:33
|
Da se mene pita ja bi izbacio Cassara, Laurentija, Chiarollu, Pescea, D`arcangela,Dellamonicu, Marcello i Andreucci su vec otišli... Možda je D`monica još dobar ali ipak mislim da trebaju svi ovi prepustiti ulogu mladim autorima. Odradili su svoje. Mislim da ce još Toricelli i cak i Gamba nacrtati neke epizode, ali uglavnom ja bi ostavio jedino Nuccia,Sediolia i Vernija. A tu su još i Piccinelli, Rubini, Prisco, Manggiantini...
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day  |
 |
|
piquet
Senior Member

Croatia
1593 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 24/07/2007 : 22:29:49
|
mene u biti samo cassarov i chiarollin crtež ne veseli...ostali svi samo neka crtaju zagora!
--mi smo obojica skakaci. on skace po krovovima, a ja preskacem obroke.-- |
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 24/07/2007 : 22:44:48
|
Meni su svi dobri i svak ima svoj imid. Volim modernog Zagora koji mi je bolji i kvalitetnji 100 puta od staroga. Ima 15-ak starih epizoda koje cijenim i to je to. Laurenti, Chiarolla, Pesce, D`arcangelo,Dellamonica, Marcello i Andreucci su najbolji crtaci u svijetu (naravno i uz druge crtace), a to što se drugima ne svidaju meni vas je žao jer ne uživate u njihovim crtežima kao ja. Znam da ste naviknuti na stare crtace ali dajte oslobodite se tih starih navika. I nikad nece ništa biti isto. Sada je 21. st. te se stil i crtež spontano prilagodavaju potrebama i svijesti suvremenih citatelja. Za 10 godina cemo kenjati po ovima sada, i to je tako.
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 24/07/2007 : 23:43:29
|
Meni osobno su Chiarolla, Laurenti, Andreucci i ekipa jako dragi, izmedu ostalog sam i odrastao citajuci njih, ali mislim da je vrijeme da se povuku, sada treba forsirati onu trojicu gore... 
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7893 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 24/07/2007 : 23:56:07
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Da se mene pita ja bi izbacio Cassara, Laurentija, Chiarollu, Pescea, D`arcangela,Dellamonicu, Marcello i Andreucci su vec otišli... Možda je D`monica još dobar ali ipak mislim da trebaju svi ovi prepustiti ulogu mladim autorima. Odradili su svoje. Mislim da ce još Toricelli i cak i Gamba nacrtati neke epizode, ali uglavnom ja bi ostavio jedino Nuccia,Sediolia i Vernija. A tu su još i Piccinelli, Rubini, Prisco, Manggiantini...
ajme koje gluposti, pa ti bi svih izbacio
inace, jako je dobar ovaj novi maxi
Bloody hell! |
 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

.jpg)
Papua New Guinea
3783 Posts
Posted - 24/07/2007 : 23:59:54
|
Ca je maša, maša je, dosadili su više, ajmo malo novih,mladih snaga!
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 25/07/2007 : 00:09:51
|
Prvi je Verni za upoznavanje i to tek u veljaci. Narisao je 4 stripa. Odmah nakon njega Sedioli. Koji gušt, bitno je samo da su novi! Sedioli-novi Donatelli=to nije dobro! Šalim se, dobar je on crtac.
 |
|
jack 50
Senior Member

.jpg)
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 25/07/2007 : 00:12:49
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
Meni osobno su Chiarolla, Laurenti, Andreucci i ekipa jako dragi, izmedu ostalog sam i odrastao citajuci njih, ali mislim da je vrijeme da se povuku, sada treba forsirati onu trojicu gore... 
If I could be you I will take the world and hold it in my hand If I could be you I will bring the sunshine after rainy day 
Piccinelli je mnogo kvalitetniji crtac od te dvojice(mislim na Nuccija i Vernija) Nuccio i Verni su crtaci koji pokušavaju kopirati Ferrija, ali Ferri crta vec 40 godina Zagora. I ako ce ova dvojica biti glavna ekipa za Zagora u buducnosti, gledat cemo stalno jedne te iste crteže. A to nije zabavno. |
 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17393 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 25/07/2007 : 19:01:32
|
Sada je 21. st. te se stil i crtež spontano prilagodavaju potrebama i svijesti suvremenih citatelja.
Znaci ako se nekom ne svidaju novi crtaci onda nije savremeni nego staromodni citalac?   |
 |
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Posted - 25/07/2007 : 19:33:19
|
Moj potpis govori sve taj covjek jedini može zamijeniti Ferrija a vi se cešite ak vas svrbi!!!
 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Posted - 25/07/2007 : 19:51:22
|
quote: Originally posted by delboj
Sada je 21. st. te se stil i crtež spontano prilagodavaju potrebama i svijesti suvremenih citatelja.
Znaci ako se nekom ne svidaju novi crtaci onda nije savremeni nego staromodni citalac?  
Tocno / cinjenica, al to ne znaci da je biti staromodan citalac ili suvremen, globalno gledajuci, loše.
 |
|
Topic  |
|