forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NAKLADA
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 25/07/2007 : 10:03:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
Vidim u ovim novim Ludens izdanjima (Zagor ext, maxi...) stavili su nakladu - 9000 kom.
Svaka cast za podatak, al cini mi se to nestvarno, premalo?
Za pola balkana 9000 kom?
Ako se ne varam A.F u najboljim danima je ima nakladu do 100.000 kom?
I još se tih 9000 kom ne proda pa ih ima kasnije brdo za kupit po 3 kom.
Zanima me koliko se na kraju toga neprodanog vrate u skladište?
Od tako male naklade od 9000 kom koliko se proda?pola,trecina?
Na toliko milijuna ljudi samo 4000-5000 ih kupi strip?

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

verter
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4877 Posts

Member since 30/04/2002

Posted - 25/07/2007 : 10:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send verter a Private Message
dobrodosao u surovu realnost :-(

e zamisli kad se zagor prodaje tako slabo (s obzirom na popularnost) kako se onda prodaju ostali junaci...

"…Some people will say anything to be thought of as clever and interesting…"
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 25/07/2007 : 11:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message

Originally posted by Zagor-te-nay

Na toliko milijuna ljudi samo 4000-5000 ih kupi strip?

I manje,brate,i manje....
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17554 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 25/07/2007 : 19:01:51  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Više puta je receno da se ukupno proda oko 4500 primjeraka redovne serije Zagora, a možda malo više primjeraka extra serije. Znaci, to je ukupna cifra za Hrvatsku, BiH, Sloveniju i strip knjižare u Beogradu.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 25/07/2007 : 19:48:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
To je i meni djelovala kao premala cifra prije par godina,dok to sad vidim kao super cifru.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/07/2007 : 21:41:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Pa šta onda reci za nakladu HC izdanja od 500 kom,pa kad nestane onda nece da rade dopunu?
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 25/07/2007 : 22:01:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message
Nema se sta reci,trziste je slabo.
Go to Top of Page

big joco
Senior Member

Slovenia
1712 Posts

Member since 27/05/2003

Posted - 25/07/2007 : 22:24:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit big joco's Homepage  Send big joco a Private Message
drugacije: koliko je prosecna starost ljudi koji kupuju stripove? 35 godina?! Nekad je bilo 15 godina!
Koliko klinca u Sloveniji uopšte može procitati strip na hrvatskom jeziku? Razumijeju klinci hrvatski kao mi Madžarski...
I zašto ja kupujem Zagora, Marka i Bleka npr. kad jih nikad ne procitam? Samo iz navike...a ni mi stari stripofili necemo vecno živjeti, tako da je 4000 prodanih puno...jer za pet godina ce biti cifra sigurno manja. A da ne govorim šta ce biti za 10 godina:)

NOVI STRIPI V SLOVENSKIH TRAFIKAH: http://www.stripi.gajba.net
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 25/07/2007 : 22:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Poslije nas makar i potop! - Luj XV

------------------------------------------------------------------------------------
I zlatom natovarena tvrdava može osvojiti najnepristupacnijeg magarca
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/07/2007 : 22:57:52  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

Originally posted by big joco

drugacije: koliko je prosecna starost ljudi koji kupuju stripove? 35 godina?! Nekad je bilo 15 godina!
Koliko klinca u Sloveniji uopšte može procitati strip na hrvatskom jeziku? Razumijeju klinci hrvatski kao mi Madžarski...
I zašto ja kupujem Zagora, Marka i Bleka npr. kad jih nikad ne procitam? Samo iz navike...a ni mi stari stripofili necemo vecno živjeti, tako da je 4000 prodanih puno...jer za pet godina ce biti cifra sigurno manja. A da ne govorim šta ce biti za 10 godina:)

NOVI STRIPI V SLOVENSKIH TRAFIKAH: http://www.stripi.gajba.net

bice prosjek bar 30 godina.
za 10 godina prepolovice se tih 4000
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/07/2007 : 17:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ja polažem nadu u mlade generacije.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/07/2007 : 18:21:14  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Originally posted by Lord Vader89

Ja polažem nadu u mlade generacije.

ja takode

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Legacy Keeper
New Member

Serbia
177 Posts

Member since 11/04/2007

Posted - 27/07/2007 : 01:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Legacy Keeper's Homepage  Send Legacy Keeper an ICQ Message  Send Legacy Keeper a Private Message
Ma koje crne mlade generacije...Spiderman,X-man i ostali Marveli su to mlade generacije...Bonneli je daleko od nechega shto je nekada bio kod mladih...Pa josh kada neki klinac pochne meni da objashnjavao kako je smeshni Spiderman totalno inspirativniji od "dosadnog Zagora koji pobi celu Ameriku" onda mi stvarno dodje da poludim...E jbt,josh se secjam pochetka mog zivota sa stripovima i Rogoznice 86 godine...pa ja nisam hteo od 86 do 90 nijedno jedino jutro oticji do trafike matorom po novine ako ne dobijem kintu i za strip...

-potrebne kolekcije SD i Ludensa
www.myspace.com/elldamar
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 27/07/2007 : 23:43:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ja i moj ortak imamo po 18 god, a poceli smo sa Alan Fordom i Bonellijem još sa 13-14. Ne verujem baš da smo mi jedini....
Mada se ja trudim da budem okrenut i Marvelu, Dark horsu i DC-u, ali ne kao prema italijanima....
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17554 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 28/07/2007 : 09:22:08  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message

Ja i moj ortak imamo po 18 god, a poceli smo sa Alan Fordom i Bonellijem još sa 13-14. Ne verujem baš da smo mi jedini....

Kasno ste poceli
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/07/2007 : 10:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Ja sam još sa 6 krenuo Asterixa, Talicnog, Mikijeve zabavnike, Bleka, Marka itd....
Nisam ja kriv što sam taaako kasno otkrio koji još stripovi postoje i gde mogu da ih nabavim.
Ipak živim u ovoj Srbiji gde to nije toliko zastupljeno medu mladim svetom.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/07/2007 : 14:22:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message

Ja sam još sa 6 krenuo Asterixa, Talicnog, Mikijeve zabavnike, Bleka, Marka itd....
Nisam ja kriv što sam taaako kasno otkrio koji još stripovi postoje i gde mogu da ih nabavim.
Ipak živim u ovoj Srbiji gde to nije toliko zastupljeno medu mladim svetom.

Gde zivis - dobro si i cuo za stripove(ne vredjam,i ja zivim tu samo sam stariji pa pamtim neka vremena koja ti ne mozes).
Ovde su milion puta raznorazni kvazi-izdavaci pokretali pojedine junake po par brojeva i onda ista izdanja gasili.Ovde svi idu na laku i brzu zaradu i nemaju strpljenja da sacekaju da nesto krene i pocne da vraca ulozeno.
Bez SD i kasnije Bernarda strip scene ne bi bilo ni u Hrvatskoj a kamoli u Srbiji.
Drago mi je da vidim da mladji narastaji otkrivaju stripove i radovalo bi me da vas ima sto vise u buducnosti

Kad ce Tex od prvog broja???
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/07/2007 : 17:37:36  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message

Mada se ja trudim da budem okrenut i Marvelu, Dark horsu i DC-u, ali ne kao prema italijanima....

moj najmladi brat ima 13,5 godina i do sada je procitao da ne preteram preko 5000 stripova, ako ne i više, mene polako pocinju da zanimaju i druge stvari, provodi, žurke, izlasci, pa sve manje vremena pronalazim za citanje stripova, ali bitno je da ih slažem u kolekciji, pa kad malo ostarim, verovatno cu kao i svi ovi stariji, koji su se ponovo navukli, da ih citam intenzivnije, jednostavno sam u krizi i mrzi me trenutno da citam stripove, iskreno receno.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 28/07/2007 : 18:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

Originally posted by srdjandj

moj najmladi brat ima 13,5 godina i do sada je procitao da ne preteram preko 5000 stripova, ako ne i više, mene polako pocinju da zanimaju i druge stvari, provodi, žurke, izlasci, pa sve manje vremena pronalazim za citanje stripova, ali bitno je da ih slažem u kolekciji, pa kad malo ostarim, verovatno cu kao i svi ovi stariji, koji su se ponovo navukli, da ih citam intenzivnije, jednostavno sam u krizi i mrzi me trenutno da citam stripove, iskreno receno.

tu krizu smo svi prošli
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/07/2007 : 19:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ja samo od 16-te do 29-te skoro potpuno zapostavio stripove...

Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/07/2007 : 19:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message

Originally posted by Obi-wan

Ja samo od 16-te do 29-te skoro potpuno zapostavio stripove...

Attachment leeds to jealosy. The shadow of greed that is...

Ja od 14-19, a cita sam od 8-14 i sada tocno jednu godinu.

--------------------------------------------------------------------------------
To their own shore came the world war
Gleaves and the Ingham
Leading the bury west
In their own track came the wolfpack
Gleaves led the convoy
Into the hornets nest
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 28/07/2007 : 19:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Što se tice naklade nekad je uistinu bila višestruko veca u odnosu na jedan strip. Ali tada je bilo amlo stripova (ZS. LMS), a danas je sve to odvojeno, pa kad zbrojiš nije baš najgora situacija (for example: naklada 9000 Zagora (kao jedan strip, a ima još dosta drugih junaka i verzija).

--------------------------------------------------------------------------------
Gleaves and the Ingham
Leading the bury west
Gleaves led the convoy
Into the hornets nest
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/07/2007 : 21:59:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message

Originally posted by srdjandj

Pa da ali nije tvoj brat, ili brat od bilo kog drugog stripaša jel znaš kada bi on imao staž od 5000 stripova....?
Skoro sve koje ja znam da citaju stripove su to nasledili od oca ili starijeg brata, za razliku od mene....

Svaka cast za burazera!

Edited by - Lord Vader89 on 28/07/2007 22:00:24
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/07/2007 : 23:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Da , sve nas je stari zarazio stripovima!

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/08/2007 : 12:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message

Originally posted by Inferno

Što se tice naklade nekad je uistinu bila višestruko veca u odnosu na jedan strip. Ali tada je bilo amlo stripova (ZS. LMS), a danas je sve to odvojeno, pa kad zbrojiš nije baš najgora situacija (for example: naklada 9000 Zagora (kao jedan strip, a ima još dosta drugih junaka i verzija).

Gleaves and the Ingham
Leading the bury west
Gleaves led the convoy
Into the hornets nest

al to vecinom kupuju isti ljudi
Go to Top of Page

Gutrum
New Member

Croatia
230 Posts

Member since 20/06/2007

Posted - 01/08/2007 : 14:01:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Gutrum a Private Message
ja mislim da mladi ne troše strip kao što smo mi onda (80 ih) ali sad oni imaju i internet i video igrice i satelitsku i šta ja znam št ajoš sve ne tako da strip ima puno vecu konkurenciju kao vid razbibrige, nekad su stripove kupovali svi od portira do doktora bilo je stripova na svakom cošku a sad baš i nije tako, neznam ako se sjecete onih akcija skupljanja starog papira koliko se tamo stripova našlo :)))) ponekad smo i ciljano išli od vrata do vrata "dobar dan teta imate starog papira ??" n asvakim drugim vratima bi se ubo poneki strip, ako je bilo srece i neka erotika :))))ostatak bi se bacio u kontejner a stripovi i jelte ostali interesantni sadrzaj kuci :))) eh to su bili dani :))
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000