forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Tko je veca faca u stripovima?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7529 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 30/08/2007 : 16:14:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
Ja mrzim Marvel

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Poncho
stripovi.com suradnik

Croatia
3464 Posts

Member since 31/08/2007

Posted - 31/08/2007 : 14:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Poncho a Private Message
Amerikanci i Japanci... ma daj... kao i u svim umjetnickim granama ne mogu se mjeriti sa europom... Pa ni u stripu...
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 31/08/2007 : 21:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message
Za mene Bonelli.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/08/2007 : 21:28:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by Poncho

Amerikanci i Japanci... ma daj... kao i u svim umjetnickim granama ne mogu se mjeriti sa europom... Pa ni u stripu...

Ja bi to malo drugacije srocio.

Amerika i Europa se ne mogu mjeriti sa Japanom.

Iako je sve to u biti dosta relativno.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 31/08/2007 : 21:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Dobro, ne pretjerujmo sad. Japanski strip nudi neka vrhunska ostvarenja, to ne poricem. Medutim nije baš da su nešto pretjerano inovativni, bar ne više od Europljana i Amerikanaca. Pocetni polet je postojao (kao i kod drugih), medutim kasnije dolazi kolotecina bjesomucnog ponavljanja (kao i kod drugih).

Onda opet treba priznati da je Japan sam kao zemlja, a nije velik kao USA, pa mu dajem malo kredita.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 31/08/2007 : 21:41:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
quote:
Originally posted by Spock

Ja mrzim Marvel

I ja. I ne samo Marvel, mrzim svako Americko površno dubre.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12924 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 31/08/2007 : 22:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Dobro, ne pretjerujmo sad. Japanski strip nudi neka vrhunska ostvarenja, to ne poricem. Medutim nije baš da su nešto pretjerano inovativni, bar ne više od Europljana i Amerikanaca. Pocetni polet je postojao (kao i kod drugih), medutim kasnije dolazi kolotecina bjesomucnog ponavljanja (kao i kod drugih).

Onda opet treba priznati da je Japan sam kao zemlja, a nije velik kao USA, pa mu dajem malo kredita.

Naravno da ima kopiranja, to ne poricem, ali japanski strip ima veliku prednost nad zapadnom bratijom u smislu na koji je koncipiran. A o samome izrazu da i ne govorim.

Taj koncept i izraz su po meni daleko ispred onoga u Americi i Europi.

Više o tome u podforumu "manga".

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

weaver
New Member

Croatia
136 Posts

Member since 04/04/2006

Posted - 01/09/2007 : 05:41:01  Show Profile Show Extended Profile  Send weaver a Private Message
naravno da ce vecina s ovih prostora glasat za bonellija... na tome smo odrasli.

doduse, ne treba zaboraviti da marvel ima svjetsku dominaciju.
Go to Top of Page

dragonhearth
Starting Member

Croatia
3 Posts

Member since 01/11/2006

Posted - 22/02/2009 : 19:42:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dragonhearth a Private Message
opcenito smatram da americki strip nije europskom ni do koljena. cast izuzecima
Go to Top of Page

cibalia
Senior Member

Sierra Leone
1699 Posts

Member since 14/11/2008

Posted - 22/02/2009 : 19:49:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit cibalia's Homepage  Send cibalia a Private Message
Bonelli nije samo bolji od Marvela!
Bolji je od svih!
Živio Bonelli!

U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Go to Top of Page

paranoid
Junior Member

339 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 22/02/2009 : 21:16:51  Show Profile Show Extended Profile  Send paranoid a Private Message
Definitivno Bonelli!

http://www.youtube.com/watch?v=o-tT62bpYlU&ob=av2n
https://www.youtube.com/watch?v=UMc1H-S9ZoA
Go to Top of Page

kreso_stanic
Senior Member

Croatia
1504 Posts

Member since 18/12/2002

Posted - 22/02/2009 : 23:31:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kreso_stanic a Private Message
glaso sam za marvel samo da ne bih za bonelli...
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 22/02/2009 : 23:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message
Dobro sam se namucio dok nisam odlucio za koga glasati

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 23/02/2009 : 00:08:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ja volim DC Comics...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 23/02/2009 : 00:53:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
da ne pocnem previše razmišljat, bonelli.
iz jednostavnog razloga što su mi to realniji stripovi koji doticu više razlicite problematike, negoli što su price o superjunacima i supermocima, i borbe dobrog protiv zla.
volim više ljude od krvi i mesa nego predodredene heroje.
p.s. svjesna sam da to nije tako jednostavno kako sam sama sebi objasnila, ali u globalu.....eto.
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 23/02/2009 : 01:23:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message
Zbog Bigh Johna Busceme, zbog Stana Leea, zbog Roya Thomasa, zbog Silver Surfera i pre svih Conana, MARVEL naravno! (Godinama nishta drugo i nisam chitao i mada epizoda ova dva junaka nema u broju kao Zagorovih ili Texovih, u svoje vreme mi nishta drugo i nije trebalo od stripova.)

A onda sam odrastao. Ali su mi i dalje medju top 5 omiljenih. I da, Marvel je krsh danas, ali zato su tu DC/Vertigo i Dark Horse...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 23/02/2009 : 09:28:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message
Bonelli rocks!

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 23/02/2009 : 17:39:16  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Marvel samo na wc šolji i na plaži jer situacije zahtevaju da se gužva strip,što i nije neka šteta,Bonelije nešto drugo...
Go to Top of Page

Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts

Member since 23/01/2009

Posted - 23/02/2009 : 22:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Wicked a Private Message
Da je Darkhorse umesto Marvela...
Ovako glas ide na Bonelli.

You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000