Originally posted by Mr. Bushido Ja bi to malo drugacije srocio.
Amerika i Europa se ne mogu mjeriti sa Japanom.
Iako je sve to u biti dosta relativno.
Dobro, ne pretjerujmo sad. Japanski strip nudi neka vrhunska ostvarenja, to ne poricem. Medutim nije baš da su nešto pretjerano inovativni, bar ne više od Europljana i Amerikanaca. Pocetni polet je postojao (kao i kod drugih), medutim kasnije dolazi kolotecina bjesomucnog ponavljanja (kao i kod drugih).
Onda opet treba priznati da je Japan sam kao zemlja, a nije velik kao USA, pa mu dajem malo kredita.
Originally posted by Mr. Bushido Ja bi to malo drugacije srocio.
Amerika i Europa se ne mogu mjeriti sa Japanom.
Iako je sve to u biti dosta relativno.
Dobro, ne pretjerujmo sad. Japanski strip nudi neka vrhunska ostvarenja, to ne poricem. Medutim nije baš da su nešto pretjerano inovativni, bar ne više od Europljana i Amerikanaca. Pocetni polet je postojao (kao i kod drugih), medutim kasnije dolazi kolotecina bjesomucnog ponavljanja (kao i kod drugih).
Onda opet treba priznati da je Japan sam kao zemlja, a nije velik kao USA, pa mu dajem malo kredita.
Naravno da ima kopiranja, to ne poricem, ali japanski strip ima veliku prednost nad zapadnom bratijom u smislu na koji je koncipiran. A o samome izrazu da i ne govorim.
Taj koncept i izraz su po meni daleko ispred onoga u Americi i Europi.
Više o tome u podforumu "manga".
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Bonelli nije samo bolji od Marvela! Bolji je od svih! Živio Bonelli!
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice...
Dobro sam se namucio dok nisam odlucio za koga glasati
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
da ne pocnem previše razmišljat, bonelli. iz jednostavnog razloga što su mi to realniji stripovi koji doticu više razlicite problematike, negoli što su price o superjunacima i supermocima, i borbe dobrog protiv zla. volim više ljude od krvi i mesa nego predodredene heroje. p.s. svjesna sam da to nije tako jednostavno kako sam sama sebi objasnila, ali u globalu.....eto.
Zbog Bigh Johna Busceme, zbog Stana Leea, zbog Roya Thomasa, zbog Silver Surfera i pre svih Conana, MARVEL naravno! (Godinama nishta drugo i nisam chitao i mada epizoda ova dva junaka nema u broju kao Zagorovih ili Texovih, u svoje vreme mi nishta drugo i nije trebalo od stripova.)
A onda sam odrastao. Ali su mi i dalje medju top 5 omiljenih. I da, Marvel je krsh danas, ali zato su tu DC/Vertigo i Dark Horse...