Author |
Topic |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 13/09/2007 : 19:00:44
|
Poll Question:
Koji je po Vašem mišljenju najbolji Martinov scenarist poslje Castellia. Castelli namjerno nije uvršten jer je van konkurencije.
|
Results: |
Prosperi |
[10%] |
3 votes |
Chiaverotti |
[10%] |
3 votes |
Beretta |
[34%] |
10 votes |
Recagno |
[21%] |
6 votes |
Pasini |
[0%] |
0 votes |
Vietti |
[10%] |
3 votes |
Santarelli |
[3%] |
1 votes |
La Neve |
[3%] |
1 votes |
Lotti |
[0%] |
0 votes |
Netko drugi |
[7%] |
2 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 29 counted »» |
Last Vote:
14/07/2009 23:07:48 |
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Member since 22/04/2004 |
Posted - 13/09/2007 : 19:21:17
|
Karlo. |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 13/09/2007 : 19:24:27
|
Beretta. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7822 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
acika
Junior Member
Trinidad and Tobago
381 Posts
Member since 04/02/2004 |
|
SSM
Average Member
Bosnia and Herzegovina
978 Posts
Member since 13/10/2002 |
|
corto33
Senior Member
Slovenia
2536 Posts
Member since 18/11/2003 |
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/09/2007 : 11:34:34
|
Stavio Berettu, a ni Recagno nije za odbaciti. Prosperi mi je dobar u starijim epizodama... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/09/2007 : 11:40:24
|
Pošto pobjeduje; koja vam je najbolja Berettina epizoda? |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 19/09/2007 : 16:11:20
|
Ma, vecina Beretinih epizoda su dobre, same po sebi, i on jeste dobar scenarista. Problem je sto ga je tesko drzati na uzdi, i uklopiti ga u vec postojece sablone. Covek vidi vanzemaljce i njihov uticaj na civilizaciju u gotovo svakoj prici koje se dohvatio.
Najbolja prica je verovatno Tajna baze Drugde. Ali, opet, iskreno govoreci, koliko se sama prica uklapa u NN kontinuitet?
Koliko se Prokletstvo u Sahari uklapa u MM kontinuitet? Atlantidjani i nepoznate ere, Kundingasi i devete dimenzije... Vitezovi hrama i opet vanzemaljci, dobri i losi. Tajna prozirnih senki, i opet vanzemaljci.
I tako dalje. Cak mi je jednom priznao da mu je i bivsa devojka prebacivala tipa, aman covece ti i tvoji vanzemaljci, mani ih se vise:-))
S druge strane, Karlo je jedan sasvim solidan scenarista koji ama bas nikada nece izaci iz datih okvira, i uvek ce pokusati da ispovezuje sto je moguce vise stvari, ljudi i dogadjaja u serijalu a da ne ugrozi temelje kontinuiteta. Otude sam njega i glasao. Jeste, njegove price su vise fantazi nego misterije, ali necemo cepidlaciti.
Istina, da je u ponudi bio i Morales, sigurno bih se nasao pred dilemom. Ovako, jedan je Karlo;-) |
Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/09/2007 : 16:28:25
|
Osobno nisam pobornik prica o izvanzemaljcima i slicno, ali Bereta to fino uredi u jednu finu vrlo kopleksnu cjelinu da glava zaboli - što je dobro. Primjerice Vitezovi hrama! |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/09/2007 : 16:31:49
|
quote: Originally posted by prozirna senka
Ma, vecina Beretinih epizoda su dobre, same po sebi, i on jeste dobar scenarista. Problem je sto ga je tesko drzati na uzdi, i uklopiti ga u vec postojece sablone. Covek vidi vanzemaljce i njihov uticaj na civilizaciju u gotovo svakoj prici koje se dohvatio. Koliko se Prokletstvo u Sahari uklapa u MM kontinuitet? Atlantidjani i nepoznate ere, Kundingasi i devete dimenzije... Vitezovi hrama i opet vanzemaljci, dobri i losi. Tajna prozirnih senki, i opet vanzemaljci.
I tako dalje. Cak mi je jednom priznao da mu je i bivsa devojka prebacivala tipa, aman covece ti i tvoji vanzemaljci, mani ih se vise:-))
Fan x-filesa i star treka, pa naravno da vidi sve posvuda vanzemaljce. Kao von daeniken. Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.
quote:
S druge strane, Karlo je jedan sasvim solidan scenarista koji ama bas nikada nece izaci iz datih okvira, i uvek ce pokusati da ispovezuje sto je moguce vise stvari, ljudi i dogadjaja u serijalu a da ne ugrozi temelje kontinuiteta. Otude sam njega i glasao. Jeste, njegove price su vise fantazi nego misterije, ali necemo cepidlaciti.
E mene najviše interesira taj Recagno... Vidim da ove zadnje epizode on radi i da se puno toga nadovezuje na stare stvari vezane uz same temelje. Ono o Sherlocku je bila dobra epizoda, Zeleni vitez takoder. Interesira me i onaj njegov gigant te onda trostruka prica o Nephilimima. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 19/09/2007 : 16:57:08
|
>>Fan x-filesa i star treka, pa naravno da vidi sve posvuda vanzemaljce. Kao von daeniken.
:-)))
>>Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.
To sam i kazao. No, za mene je kontinuitet svetinja.
>>E mene najviše interesira taj Recagno... Vidim da ove zadnje epizode on radi i da se puno toga nadovezuje na stare stvari vezane uz same temelje. Ono o Sherlocku je bila dobra epizoda, Zeleni vitez takoder. Interesira me i onaj njegov gigant te onda trostruka prica o Nephilimima.
Ako bude sve teklo po planu, u decembru ce osvanuti moje recenzije Ostrva leda i vatre, Lokijeve osvete, Grendela i Crnog Sunca, a Crvenog kralja tokom sledce godine.
|
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 19/09/2007 : 17:49:36
|
quote: Originally posted by prozirna senka >>Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.
To sam i kazao. No, za mene je kontinuitet svetinja.
u ime oca, i sina, i svjatoga kontinuiteta, jel?
|
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
prozirna senka
stripovi.com suradnik
USA
8235 Posts
Posted - 19/09/2007 : 17:58:04
|
Amin!:-) |
|
|
|
Topic |
|