forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Martyjevi scenaristi
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/09/2007 : 19:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Poll Question:
Koji je po Vašem mišljenju najbolji Martinov scenarist poslje Castellia. Castelli namjerno nije uvršten jer je van konkurencije.

Results:
Prosperi [10%] 3 votes
Chiaverotti [10%] 3 votes
Beretta [34%] 10 votes
Recagno [21%] 6 votes
Pasini [0%] 0 votes
Vietti [10%] 3 votes
Santarelli [3%] 1 votes
La Neve [3%] 1 votes
Lotti [0%] 0 votes
Netko drugi [7%] 2 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 29 counted »» Last Vote: 14/07/2009 23:07:48

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 13/09/2007 : 19:21:17  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Karlo.

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 13/09/2007 : 19:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Prosperi.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/09/2007 : 19:24:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Beretta.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 13/09/2007 : 19:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Beretta zbog kompleksnih scenarija.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7822 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 13/09/2007 : 20:08:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Beretta
Go to Top of Page

acika
Junior Member

Trinidad and Tobago
381 Posts

Member since 04/02/2004

Posted - 13/09/2007 : 20:18:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit acika's Homepage  Send acika a Private Message
Casteli i niko drug..

www.stripovimk.tk
"more je suvise slano,zasecirimo ga" GRUNF
Go to Top of Page

SSM
Average Member

Bosnia and Herzegovina
978 Posts

Member since 13/10/2002

Posted - 16/09/2007 : 09:55:55  Show Profile Show Extended Profile  Send SSM a Private Message
Morales, koji by the way nije uvršten na popis :o

No one gets out of childhood alive.
Go to Top of Page

corto33
Senior Member

Slovenia
2536 Posts

Member since 18/11/2003

Posted - 16/09/2007 : 15:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send corto33 a Private Message
Morales, da.

Društvo ljubiteljev stripov Stripoholik
Go to Top of Page

Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts

Member since 09/08/2002

Posted - 19/09/2007 : 11:28:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Antracit a Private Message
Beretta

Of all the things I've lost, I miss my mind the most
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/09/2007 : 11:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Stavio Berettu, a ni Recagno nije za odbaciti. Prosperi mi je dobar u starijim epizodama...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 19/09/2007 : 11:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Pošto pobjeduje; koja vam je najbolja Berettina epizoda?

Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/09/2007 : 16:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Ma, vecina Beretinih epizoda su dobre, same po sebi, i on jeste dobar scenarista. Problem je sto ga je tesko drzati na uzdi, i uklopiti ga u vec postojece sablone. Covek vidi vanzemaljce i njihov uticaj na civilizaciju u gotovo svakoj prici koje se dohvatio.

Najbolja prica je verovatno Tajna baze Drugde. Ali, opet, iskreno govoreci, koliko se sama prica uklapa u NN kontinuitet?

Koliko se Prokletstvo u Sahari uklapa u MM kontinuitet? Atlantidjani i nepoznate ere, Kundingasi i devete dimenzije...
Vitezovi hrama i opet vanzemaljci, dobri i losi.
Tajna prozirnih senki, i opet vanzemaljci.

I tako dalje. Cak mi je jednom priznao da mu je i bivsa devojka prebacivala tipa, aman covece ti i tvoji vanzemaljci, mani ih se vise:-))

S druge strane, Karlo je jedan sasvim solidan scenarista koji ama bas nikada nece izaci iz datih okvira, i uvek ce pokusati da ispovezuje sto je moguce vise stvari, ljudi i dogadjaja u serijalu a da ne ugrozi temelje kontinuiteta. Otude sam njega i glasao. Jeste, njegove price su vise fantazi nego misterije, ali necemo cepidlaciti.

Istina, da je u ponudi bio i Morales, sigurno bih se nasao pred dilemom. Ovako, jedan je Karlo;-)

Cuvajte, cedo moje milo, jezik kao zemlju. Rec se može izgubiti kao grad, kao zemlja, kao duša. Ne uzimajte tudu rec u svoja usta. Uzmeš li tudu rec, znaj da je nisi osvojio, nego si sebe potudio.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 19/09/2007 : 16:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Osobno nisam pobornik prica o izvanzemaljcima i slicno, ali Bereta to fino uredi u jednu finu vrlo kopleksnu cjelinu da glava zaboli - što je dobro. Primjerice Vitezovi hrama!

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/09/2007 : 16:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka

Ma, vecina Beretinih epizoda su dobre, same po sebi, i on jeste dobar scenarista. Problem je sto ga je tesko drzati na uzdi, i uklopiti ga u vec postojece sablone. Covek vidi vanzemaljce i njihov uticaj na civilizaciju u gotovo svakoj prici koje se dohvatio.
Koliko se Prokletstvo u Sahari uklapa u MM kontinuitet? Atlantidjani i nepoznate ere, Kundingasi i devete dimenzije...
Vitezovi hrama i opet vanzemaljci, dobri i losi.
Tajna prozirnih senki, i opet vanzemaljci.

I tako dalje. Cak mi je jednom priznao da mu je i bivsa devojka prebacivala tipa, aman covece ti i tvoji vanzemaljci, mani ih se vise:-))

Fan x-filesa i star treka, pa naravno da vidi sve posvuda vanzemaljce. Kao von daeniken. Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.

quote:

S druge strane, Karlo je jedan sasvim solidan scenarista koji ama bas nikada nece izaci iz datih okvira, i uvek ce pokusati da ispovezuje sto je moguce vise stvari, ljudi i dogadjaja u serijalu a da ne ugrozi temelje kontinuiteta. Otude sam njega i glasao. Jeste, njegove price su vise fantazi nego misterije, ali necemo cepidlaciti.

E mene najviše interesira taj Recagno... Vidim da ove zadnje epizode on radi i da se puno toga nadovezuje na stare stvari vezane uz same temelje. Ono o Sherlocku je bila dobra epizoda, Zeleni vitez takoder. Interesira me i onaj njegov gigant te onda trostruka prica o Nephilimima.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/09/2007 : 16:57:08  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
>>Fan x-filesa i star treka, pa naravno da vidi sve posvuda vanzemaljce. Kao von daeniken.

:-)))

>>Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.

To sam i kazao. No, za mene je kontinuitet svetinja.

>>E mene najviše interesira taj Recagno... Vidim da ove zadnje epizode on radi i da se puno toga nadovezuje na stare stvari vezane uz same temelje. Ono o Sherlocku je bila dobra epizoda, Zeleni vitez takoder. Interesira me i onaj njegov gigant te onda trostruka prica o Nephilimima.

Ako bude sve teklo po planu, u decembru ce osvanuti moje recenzije Ostrva leda i vatre, Lokijeve osvete, Grendela i Crnog Sunca, a Crvenog kralja tokom sledce godine.

Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 19/09/2007 : 17:49:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
quote:
Originally posted by prozirna senka
>>Na stranu to što sad se ne uklapa baš svaki Berettin detalj u kontinuitet, no ima ideje, a i insteresantne epizode.

To sam i kazao. No, za mene je kontinuitet svetinja.

u ime oca, i sina, i svjatoga kontinuiteta, jel?

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

prozirna senka
stripovi.com suradnik

USA
8235 Posts

Member since 22/04/2004

Posted - 19/09/2007 : 17:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send prozirna senka a Private Message
Amin!:-)

Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000