Author |
Topic |
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6068 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/03/2008 : 12:40:20
|
Baš sam mislio pokrenuti ovakvu temu, ali se sjetih da vec ima...
Primjecujem da se na forumu premalo komentira crtež, a što je strip bez dobrog crteža??? A ja naprosto obožavam ovakve teme...
Po meni Inferno nije u pravu kad kaže da DD ima najgori crtacki staff u Bonelliju... Upravo suprotno... Naglašavam: po meni...
Pa redom:
Stano - genijalac... Kažu, pomalo lijen, ali uz onakav crtež sve mu se oprašta... 'Prica o Dylanu Dogu' je crtacko remek - djelo... Njegov crtež je umjetnost...
Roi - cudesna atmosfera... Toliko je svoje sjencenje doveo do savršenstva da ponekad izgleda, gledajuci njegov crtež, kao da gledaš u fotografiju... U zadnje vrijeme radi dosta zbrzano pa zna griješiti u proporcijama i slicno... Najbolji rad: 'Savršeni svijet'...
Piccatto - nekoc je bio jako dobar, no sad se ni ne trudi previše... Uvijek je crtao brzo, to se vidi, ali sad crta prebrzo... Najbolji je bio u 'Golcondi'...
Dall'agnoll - odlican crtac... Šteta što nije nacrtao više epizoda... Promjena stila pun pogodak... Manje detalja, ali odlican crtež, mirna ruka... Još bi bolji bio u boji... 'Granica' je po meni cudesno nacrtan strip...
Brindisi - dobar crtac, posebno dobro crta okoliš, po meni mu likovi i nisu nešto posebno... Fali mu malo atmosfere... Odlican za price koje obiluju humorom ('Tri puta nula', 'Netko nas zove odozgo', 'Dok padaju zvijezde'...)... Samim time, za najbolji rad smatram genijalni 'Tri puta nula'...
Montanari & Grassani - tandem prisutan od pocetka... Gube se u gradskim epizodama, leže im one u prirodi... Likovi su im preplasticni... Pomalo mi na živce idu one njihove prenaglašene sjene na zidovima, kao da likovi pokraj sebe uvijek imaju svijecu... Ništa drugo ne bi pravilo onakvu sjenu... I da, kao manji sam ih volio... 'Tajne Ramblina' su mi se najviše svidjele od njih...
Casertano - veliki umjetnik koji malo nepotrebno petlja sa stilom... U 'Projektu' je sjencenje likova katastrofalno... Inace je dobar, zna docarati atmosferu... Najbolji rad? Recimo 'Kuca izgubljenih'...
Mari - atmosferican, mracan, genijalan... Kako taj covjek zna nacrtati psihicko stanje junaka... Recimo da je 'Osmijeh mracne dame' njegov ponajbolji rad na DD-u, makar je najbolji u NN 'Ponor pamcenja/Jedanaesta zapovijed'...
Freghieri - dobar, ali ništa posebno... Ne svida mi se crtež s previše šrafiranja... Plus za kadriranje... Najbolji rad: 'Nojev let'...
Ambrosini - umjetnik i dobar crtac, makar mi nikad nije do kraja sjeo... Hvala mu na 'Dugackom pozdravu', tu je briljirao...
Saudelli - ne paše mi previše stiliziran crtež na DD-u... Nije Saudelli loš, ali jednostavno mi je cudno to vidjeti... Zasad je najbolji u 'Uceniku'...
Siniscalchi - imam dojam da uopce nije loš crtac... U 'Ubice dolaze iz mraka' osjetno je bolji nego kasnije... Valjda prebrzo crta, što li...
Cossu - krš... Svi ovi prije imaju barem nešto pozitivno, Ugollino nema ništa... Ružan crtež, iritantni likovi... Stvarno mi se kod njega apsolutno ništa ne svida...
Eto, kratak osvrt, pa dodajte i vi štogod... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
Edited by - Beva on 26/03/2008 12:43:16 |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 26/03/2008 : 13:34:36
|
1. Roi ( raniji radovi, obožavam ga zbog atmosvere, mraka, a i Dylana zamišljam baš onakvog kakvim ga on prikazuje. Jedini od svih crtaca uz Brindisia za kojeg se ne bih bunio da crta citav serijal. Od ranih radova predobar mi je u Mefistu, a od relativno novijih u Savršenom svijetu. 7 prokletih duša odlican )
2. Stano ( u Prici ni o kone me je kupio, od tada ga obožavam. )
3. Brindisi ( Definitivno najbolji od svih za jubilarce, color izdalja )
4. Picatto ( raniji radovi n celu sa Galcondom su mi odlicni, verovatno bi mi bio na drugom mestu da nije poslednjih škrabotina koje je cisto otaljao. Njegov novi stil mi naprosto smeta, bar nije za DD, pre svega mislim na "frulaša", "izbor", "sjeme ludila" )
5. Ambrosini ( drugaciji je od ostalih, hmmm, mana mu je što je neujednacen, a verovatno mi je drag ponajviše zbog "dugackog pozdrava"
6. Mari ( trebalo mi je dugo da se naviknem na njegov grubi crtež, ali sve mi je bolji. U NN dosta lošiji )
7. Freghieri ( nekad ga volim, nekad ne. Ima dobre kadrove, tripozne scene mu ne idu loše, ali lica likova mi malo smetaju. Nije mi medu omiljenim. )
Dall`agnol - nikako mi se ne svida njegov stil, smeta mi oku i ne mogu da se uživim u strip koji on radi
M&G - sterilni smaraci ( ženske noge i stopala su jedino dobro u njihovim crtežima )
Casertano - sve i nekako mogu svariti, ali telece oci koje imaju likovi koje on radi mi naprosto idu na živce. U projektu je odvratan
Siniscalschi - loše, neoprostivo loše
Ipak, dno dna je Cossu.
|
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 26/03/2008 13:50:23 |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Member since 20/11/2004 |
Posted - 26/03/2008 : 14:04:39
|
A jel neko citao novi veseli cetvrtak "kuca duhova"? Crta neki Bigliardo, lica su ocajna, Dilan uopste ne lici na sebe. Mislim da Cossu ima slican problem... |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
zveky
New Member
109 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 26/03/2008 : 14:55:41
|
quote: Dall'agnoll - odlican crtac... Šteta što nije nacrtao više epizoda... Promjena stila pun pogodak... Manje detalja, ali odlican crtež, mirna ruka... Još bi bolji bio u boji... 'Granica' je po meni cudesno nacrtan strip...
ne bih se slozio s ovim, njegovi prvi radovi su puno bolji...
a za cossua- mnogi ga blate, ali meni je on jedan solidan crtac, vise dobar nego los |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6068 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/03/2008 : 15:22:11
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Dall'agnoll - odlican crtac... Šteta što nije nacrtao više epizoda... Promjena stila pun pogodak... Manje detalja, ali odlican crtež, mirna ruka... Još bi bolji bio u boji... 'Granica' je po meni cudesno nacrtan strip...
ne bih se slozio s ovim, njegovi prvi radovi su puno bolji...
a za cossua- mnogi ga blate, ali meni je on jedan solidan crtac, vise dobar nego los
Nitko ne traži da se složiš :) Jednostavno, da je u tim starim radovima malo sjencio lica i bolje crtao Dylana, i meni bi se svidalo... No kasnije su mu likovi perfektni, ali štedi na detaljima, što meni i nije loše... Uzmi 'Sotonin pogled', i prouci malo Nataschu... Ne znam tko bi bolje nacrtao onakvo ludilo... Ili još bolje, pogledaj joj starog... Dall'agnoll je tu savršeno docarao osjecaje, prije mu je to malo falilo...
A Cossu, ne znam... Imam dojam da taj covjek nema nimalo talenta, ali je uporan do bola... Dylan mu je, blago receno, ružan... Ali eto, da se nikom ne svida, valjda ne bi crtao u Bonelliju :) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Darkwood Devil
stripovi.com kum
Croatia
8299 Posts
Member since 20/10/2001 |
Posted - 26/03/2008 : 15:23:27
|
Roi bez premca, meni osobno jedan od najboljih/najdrazih crtaca u Bonelliu!!! |
BOBA FETT: "WHAT IF HE DOESN'T SURVIVE? HE'S WORTH A LOT TO ME" |
|
|
kitaric
Average Member
Serbia
975 Posts
Posted - 26/03/2008 : 15:24:41
|
Nije ni meni tako los Bigliardo, ali mi se lica ne svidjaju, posebno Dilanovo. |
You tell anyone about this and I'll fucking kill you. I'm kidding, I'm kidding, we'll have him home by midnight. |
|
|
djuna
New Member
Serbia
213 Posts
Member since 20/07/2004 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 26/03/2008 : 15:59:44
|
1. Brindisi 2. M&G (rani radovi) 3. Kastelini 4. Pikato (vidi pod M&G) 5. Kasertano
Najgori su Kosu, Takoni, Saudeli, Mikeluci... |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9416 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 26/03/2008 : 16:51:57
|
Meni je najbolji crtac Casertano i nije mi loš ni u Uspomenama iz podzemlja ni u Projektu, smatran tu njegovu fazu kao zanimljivo eksperimentiranje. Cak mi ni nebi bilo žao da je ostao u nekom medu stilu.. Ipak najdraži crtac mi je definitivno Piccato, cak su mi i njegove škrabotine i draže od njegovih prijašnjih radova...
Bigliardo je bio prilicno dobar u Izgubljenom gradu i u 5. gigantu u onoj prici sa sirenama, dok u tim ostalima mi je cisti prosijek |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
dubac
Senior Member
Serbia
2955 Posts
Member since 12/10/2005 |
Posted - 26/03/2008 : 17:35:45
|
1.M&G sa svim manama i vrlinama. 2.Rinaldi-zato sto me najvise podseca na M&G 3.Roi-interesantno jer ga kao klinac nisam mogao podneti.Sto sam stariji sve ga vise gotivim. 4.Casertano-mozda i najbolji od ovih navedenih crtaca samo mi ne lezi uvek kod Dylana. 5.Brindisi |
Edited by - dubac on 26/03/2008 17:39:00 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22327 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 27/03/2008 : 10:08:30
|
I dalje mi se Picatto najviše svida...
Vidim Mari nije dobio ni glasa, nije ni cudo, što san ga uopce stavlja |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 27/03/2008 : 19:28:24
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
I dalje mi se Picatto najviše svida...
Vidim Mari nije dobio ni glasa, nije ni cudo, što san ga uopce stavlja
Imas ljudi kojima je on ok, npr., koliko znam, to je Markosov najdrazi DD crtac |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 27/03/2008 : 19:56:46
|
piccato mi evo skoro upropastio svojim uzasnim crtezom mv 48... gadljivo... ali prica je dobra, Bogu fala... sreca da je samo jednu nacrtao od predstojecih 12... u DD-u mi, s druge strane, zbilja nije bio loš... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 30/03/2008 : 12:07:08
|
A kakav je Frisenda u 45-ici? |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 30/03/2008 : 16:32:35
|
quote: Originally posted by npetros2@htnet-dsl
A kakav je Frisenda u 45-ici?
po obicaju, genijalan. mada, tesko je nadmasiti hoganovu neman... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
Madcat
Starting Member
15 Posts
Member since 02/04/2008 |
Posted - 03/04/2008 : 00:16:32
|
Poz svima, ja sam nov ovde. :)
Meni je naj Stano, a onda Brindisi, novi radovi Piccata, M&G, Vincenzo (da, da, jako mi se svidja njegov rad, pogotovo u "Rodjen za Ubijanje), a citajuci Uspomene iz Podzemlja i Projekt, pocinje da mi bude ok i Casertano, mada ga ne volim previse. I Mari je dobar. Najmanje volim Cossua i Dall'Agnola, a negde na granici blah mi je Freghieri. Roi je dobar al ga sve manje volim, ne znam, njegov crtez mi je previse nekako konfuzan. |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
|
sAdam
Junior Member
Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 06/04/2008 : 13:11:07
|
roi- recimo killexov povratak, sam strip (prica, scenarij) je slab, al taj mi je crtez jednostavno fenomenlan, tjeskoban.
|
|
|
Topic |
|