Author |
Topic |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 30/09/2007 : 17:49:03
|
Ne redovni vec neki godisnjak, redovna serija ni ne postoji. Prvi put ovo vidim, verovatno nek0o zna nesto vise o tome...
Romanzi a Fumetti Bonelli n. 2, annuale Gli occhi e il buio Soggetto, Sceneggiatura, Disegni e Copertina: Gigi Simeoni Parigi, 1907. Il ritrattista Alessandro Simonetti, sconvolto dalla tragica morte della fidanzata si trova scaraventato in uno stato allucinatorio permanente, che l’artista interpreta come un’illuminazione: l’occasione per dedicarsi alla ricerca della sua arte pi#249; pura. Milano, 1908. Una serie di efferati delitti sconvolge la citt#224;. L’indagine viene affidata al commissario delle Guardie di Citt#224; Matteo de Vitalis che forma una squadra antimostro decisa a tutto pur di fermare il pericolosissimo Fante di Cuori.
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
desperado
Average Member
802 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 30/09/2007 : 19:39:28
|
ako se ne varam ova serija je neki "pocit" koj Bonelli posvecuje "velikanima (mozda pokojnih)" sad ne znam dali piscima ili crtacima (ovo sam procitao usput u 1 broj "BANDIDOS") sto znaci da ovaj broj je delo GIGI SIMONI-ea (ko je ovaj, ko zna nek kaze?) a ec vidimo da ovaj broj je kompletno njegovo delo: "Soggetto, Sceneggiatura, Disegni e Copertina: Gigi Simeoni"
valda ce nastavit "manje vise" onoliko koliko i ima tih velikana.
|
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 30/09/2007 : 22:48:10
|
quote: Originally posted by desperado
ako se ne varam ova serija je neki "pocit" koj Bonelli posvecuje "velikanima (mozda pokojnih)" sad ne znam dali piscima ili crtacima (ovo sam procitao usput u 1 broj "BANDIDOS") sto znaci da ovaj broj je delo GIGI SIMONI-ea (ko je ovaj, ko zna nek kaze?) a ec vidimo da ovaj broj je kompletno njegovo delo: "Soggetto, Sceneggiatura, Disegni e Copertina: Gigi Simeoni"
valda ce nastavit "manje vise" onoliko koliko i ima tih velikana.
Bandidos nije u ovoj ediciji vec kao što rekoh Dragonero.
|
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 01/10/2007 : 15:21:42
|
Ma kakav pocit, kakvi velikani.
To su one shotovi, "Romani u stripu" - dakle, u svakoj svesci ide kompletna prica koja se ne nastavlja, niti postaje serijal. Prvu su radili Vietti, Enoch i onaj crtac, kako se zvaše; ovu jelte Sime, inace jedan od crtaca NNa). |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 02/10/2007 : 09:25:21
|
Ne, klasici u stripu obraduju postojece klasike. Ovo su nove, originalne price.
A i pitanje je koliko ce postati klasicne. ;) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 05/10/2007 : 07:31:01
|
Ali kakva je onda razlika izmedju tih prica (osim sto nemaju nekog glavnog junaka) i ostalih prica kod Bonellijevih stripova, jer ovde su navodno "romani". Sta su onda ostale price (Zagorove, Martijeve, Julijine...)... to jest, gde je ta granica izmedju "romana" i "ne-romana"? Hocu da kazem da bas nisam shvatio poentu tog serijala, ili nisam shvatio prethodno obrazlozenje, pa te molim za neko dodatno pojasnjenje |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 05/10/2007 : 09:36:10
|
Pa poenta je upravo u tome da NIJE serijal. Kao što razlicite knjige koje,šta znam, izlaze u ediciji Svet proze, nisu nikakav serijal - vec razlicite knjige koje izlaze u istoj ediciji.
Mislim, Dragonero je bio fantasy. Ovo je izgleda neki istorijski triler. Mislim da je ono što ce Enoch i Barbatova raditi biti SF. Nemaju nikakvih dodirnih tacaka - osim iste edicije, i toga što se završavaju u jednoj svesci. |
|
|
|
Topic |
|