Author |
Topic |
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Member since 18/07/2002 |
Posted - 09/10/2007 : 07:53:47
|
Evo sada sam ujutro dosao na svoj omiljeni kiosk i teta mi da sve Dylane da izaberem kada primjetim da su mi nekako cudni. Niti na jednom nisam vidio ljepilo. Sve koje sam otvorio samo su se raspali! Obisao sam do posla jos dva kioska i stanje stripova na njima je identicno Kako je kod vas? Nije valjda citav tiraz takav?
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7827 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 09/10/2007 : 08:16:41
|
quote: Originally posted by mpavin
moj primjerak ima ljepila, ali lose je zalipljeno. mislin da ce ipak izdrzati...
Ja sam ih desetak otvorio i svi su odmah puknuli |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 09/10/2007 : 09:11:46
|
quote: Originally posted by Dr. Westax
quote: Originally posted by mpavin
moj primjerak ima ljepila, ali lose je zalipljeno. mislin da ce ipak izdrzati...
Ja sam ih desetak otvorio i svi su odmah puknuli
kod mene ista situacija, cijeli kiosk prevrnuo, svaki kojeg sam otvorio je puknuo do sada je ljepilo bilo iznimno lose, ali ovo sada je vec stvarno pretjerivanje...
a i koji se k*** sa prijelomom desio kad na svakom hrptu ima dijelic slike s naslovnice?!?
|
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7532 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 09/10/2007 : 09:37:28
|
quote: Originally posted by wanderer kod mene ista situacija, cijeli kiosk prevrnuo, svaki kojeg sam otvorio je puknuo do sada je ljepilo bilo iznimno lose, ali ovo sada je vec stvarno pretjerivanje...
a i koji se k*** sa prijelomom desio kad na svakom hrptu ima dijelic slike s naslovnice?!?
Ja sam jedva našao jednog u malo boljem stanju, ali svaki ima dio naslovnice na hrptu. Procitao sam ga pažljivo, kao i inace, pa nije pukao, ali ne vjerujem da bi izdržao jedno normalno citanje uz dorucak, rucak, veceru ili kakav meduobrok. |
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 09/10/2007 : 09:37:41
|
quote: Originally posted by wanderer
kod mene ista situacija, cijeli kiosk prevrnuo, svaki kojeg sam otvorio je puknuo do sada je ljepilo bilo iznimno lose, ali ovo sada je vec stvarno pretjerivanje...
Ma ne bih rekao ni da je puknuo. Jednostavno su se stranice odvojile. Koliko sam mogao vidjeti cini mi se da uopce nema ljepila. To znaci da ce stranice same poceti ispadati nakon citanja. Nisam ga kupio, ali cu ga kupiti kasnije posto sada znam da je citav tiraz takav. Ovo je sada totalna katastrofa Ovakav los uvez jos nisam vidio u svom zivotu.
Sto se tice prijeloma cini mi se da je bilo sve u redu sa ovim primjercima koje sam ja vidio. Izgleda da je pocelo totalno fusarenje |
|
|
wanderer
Advanced Member
United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 09/10/2007 : 10:47:21
|
quote: Originally posted by Dr. Westax Ma ne bih rekao ni da je puknuo. Jednostavno su se stranice odvojile.
ovo si odlicno rekao, zapravo nije niti pukao, nego su se jednostavno stranice odvojile - jer nema ljepila... ja sam procitao svoj primjerak, ispalo par stranica i otisao na kiosk i zamijenio ga za drugi koji ne otvaram do daljnjega
quote: Originally posted by Dr. Westax Ovakav los uvez jos nisam vidio u svom zivotu. Izgleda da je pocelo totalno fusarenje
nedavno smo imali one usrane naslovnice, ljepilo je vec duze vrijeme problem, ali ovo sada prelazi sve granice... pretpostavljam da je na putu da se uvede reciklirani papir, onaj sivi..
sve zajedno mi se cini jako neozbiljno od strane izdavaca koji zivi od tih stripova... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/10/2007 : 12:41:24
|
to je ka i DD Snovi-procita ga jednom ispale sve stranice. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
Edited by - lwood on 09/10/2007 12:41:42 |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Member since 10/07/2007 |
Posted - 09/10/2007 : 15:43:07
|
A bune se ljudi na Zlatnu Seriju, da je bila nekvalitetna (što ustvari i je). Ali ovo je nešto drugo - ovo je bezobraština i (ne)porfesionalizam, jednostavno ih boli džon za svoje kupce! Seljacinje najobicnije! Pola kolekcije mi se pocinje odljepljivat... |
Dobro i šta mi sada treba da uradimo? |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 09/10/2007 : 16:18:01
|
Evo idem sada na kiosk pa cu uzeti jedan primjerak. Bas me zanima hoce li ostati u komadu dok dodjem doma
Mozda prodaju ljepilo posebno pa moras strip sastavljati kao one makete aviona |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 09/10/2007 : 16:36:33
|
Meni je kao naslovnica malo odvojena od ostatka stripa, no kolko vidim ne raspada se. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/10/2007 : 16:58:16
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
A bune se ljudi na Zlatnu Seriju, da je bila nekvalitetna (što ustvari i je). Ali ovo je nešto drugo - ovo je bezobraština i (ne)porfesionalizam, jednostavno ih boli džon za svoje kupce! Seljacinje najobicnije! Pola kolekcije mi se pocinje odljepljivat...
baš to. seljecine |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17819 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
dejd
New Member
135 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 09/10/2007 : 20:38:02
|
Meni se samo naslovnica odvojila, i ful me nervira. Ali valjda se može srediti ako se stavi malo lijepila. Kakogod, vrijeme je da pocnemo placati savijenim kovanicama. |
|
|
THeMiSFiT
Average Member
Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 09/10/2007 : 21:35:59
|
quote: Originally posted by flamboyant soul
A bune se ljudi na Zlatnu Seriju, da je bila nekvalitetna (što ustvari i je). Ali ovo je nešto drugo - ovo je bezobraština i (ne)porfesionalizam, jednostavno ih boli džon za svoje kupce! Seljacinje najobicnije! Pola kolekcije mi se pocinje odljepljivat...
ja sam dosad potrosio bar 1000 kn na ona mala ljepila da bih te stvari sredio u svim izdanjima... ali to je sramota nad sramotama... i to se ponavlja godinama, malo poprave i onda opet jos gore... valjda prilog tezi "idemo svi na HC"... blažene spajalice i skroz mekane korice... ove kartonske s ovim malo debljim papirom jednostavno ne idu s ovakvim nacinom uveza, ne moze se odrzati skupa kroz dulje vrijeme nikako, a kad se još škrtari na ljepilu, onda je rezultat katastrofalan...... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Akul
Junior Member
Croatia
354 Posts
Member since 08/05/2007 |
Posted - 09/10/2007 : 22:38:22
|
Meni se takoder samo naslovnica odvojila, a to im cak nije ni prvi put...Sada me strah ponovno otvoriti strip nakon vaših komentara...Bojim se da ce ubuduce morati prilagati ljepila uz stripove... |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 09/10/2007 : 22:45:31
|
Pricali smo ranije i lepilu, i to nekoliko puta. Kupite u papirnicama (ili slicnim radnjama, a najbolje pitajte nekoga ko radi u stampariji gde da dodjete do toga) lepilo koje se zove "Librokol", u Hrvatskoj ga ima pod imenom "Karbokol" (naravno, proizvodi ga "Karbon: iz Zagreba, ukoliko fabrika jos uvek postoji pod tim imenom). Lepilo nije nista skuplje od ostalog slicnog lepila, stavise, spada medju jeftinija lepila, a sluzi upravo za to. Tacnije, koriste ga upravo stampari za uvez.
Sto se tice "Ludensa", nisu oni jedini krivci za to, prvi krivac je stamparija i ljudi iz "Ludensa" sigurno ne mogu strazariti ne bi li sve ispalo kako treba. Mozda oni ni ne znaju da postoji problem sa uvezom, treba im poslati vrlo brojne mail-ove i iskritikovati ih, mozda se onda nesto promeni. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 09/10/2007 : 23:37:59
|
quote: Originally posted by ---dp---
Pricali smo ranije i lepilu, i to nekoliko puta. Kupite u papirnicama (ili slicnim radnjama, a najbolje pitajte nekoga ko radi u stampariji gde da dodjete do toga) lepilo koje se zove "Librokol", u Hrvatskoj ga ima pod imenom "Karbokol" (naravno, proizvodi ga "Karbon: iz Zagreba, ukoliko fabrika jos uvek postoji pod tim imenom). Lepilo nije nista skuplje od ostalog slicnog lepila, stavise, spada medju jeftinija lepila, a sluzi upravo za to. Tacnije, koriste ga upravo stampari za uvez.
Ma da, sad bi ja trebao kupovati i ljepilo nakon što dam 16 kuna za stripove. Malo sutra. To je ono što se konkretno zove balkanski (ne)profesionalizam, jedno kaoticno stanje u kojem se nezna ko šta radi. Dnevnik je pionir po tom pitanju, ali izgleda da ni ove nove firme, unatoc kvalitetnijim štamparskim strojevima, boljim ljepilima, kadru i kompjuterima, nisu puno dalje otišle. Dakle, kako sve uslove za kvalitetno obavljenje posla imaju, a uz to i vjerne kupce/citatelje (znaci nisu u bankrotu), izgleda da ne rade bolje samo zato jer ne žele. Znaci prave nas budalama.
quote: Sto se tice "Ludensa", nisu oni jedini krivci za to, prvi krivac je stamparija i ljudi iz "Ludensa" sigurno ne mogu strazariti ne bi li sve ispalo kako treba. Mozda oni ni ne znaju da postoji problem sa uvezom, treba im poslati vrlo brojne mail-ove i iskritikovati ih, mozda se onda nesto promeni.
Znaci Ludens, nakon nekoliko stotina izdanih stripova, još uvijek nezna u cemu je problem? Nigdje im nikad niko nije rekao da se stripovi (konstantno) odljepljuju? Pitao bi ih i sljedeca pitanja: 1) Dali oni slucajno kad otvore, ili procitaju stripove koje izdaju? (Jer to nije jedan strip izgubljen u gomili, pa ono, ako baš njega uloviš nemaš srece, to su gomile stripova sa greškom.) 2) Dali su oni možda u kontaktu sa tiskarom, koja im radi stripove? ... ali nema smisla. |
|
|
flamboyant soul
stripovi.com suradnik
United Kingdom
1975 Posts
Posted - 09/10/2007 : 23:46:02
|
quote: Originally posted by Curunir ja sam dosad potrosio bar 1000 kn na ona mala ljepila da bih te stvari sredio u svim izdanjima... ali to je sramota nad sramotama... i to se ponavlja godinama, malo poprave i onda opet jos gore... valjda prilog tezi "idemo svi na HC"... blažene spajalice i skroz mekane korice... ove kartonske s ovim malo debljim papirom jednostavno ne idu s ovakvim nacinom uveza, ne moze se odrzati skupa kroz dulje vrijeme nikako, a kad se još škrtari na ljepilu, onda je rezultat katastrofalan......
I ja sam bio u napasti da krenem to ljepit, ali sam si reko - necu. Jer za to nema nikakvog opravdanja, kad nešto radiš - onda to napravi pošteno, jebat ga. Kako ih nije sram ja se pitam, gdje je tu radna etika, profesionalizam? To je njihov posao; da promatraju izdanja i mijenjaju/poboljšavaju ih ako je potrebno. Koje korice, koje ne, koje ljepilo itd. Ali to su izgleda španska sela... |
|
|
Kruger
Advanced Member
Croatia
17113 Posts
Member since 25/10/2001 |
Posted - 09/10/2007 : 23:53:50
|
zlatna serija i lunov magnus nisu bili toliko katastrofalni po pitanju ljepila koliko po izbacivanju stranica i po tome sto cesto nisu postivali redosljed epizoda |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 10/10/2007 : 09:16:24
|
sd su izvrsno uvezeni, van gogh takoder, no ludensi i fordovi su koma (hrbat zadnjeg afk), bio sam u mc i nije bilo dd 96 iznad +4, hebeš polovni strip prvi dan u more comicsu, ako smo do toga došli... ovo sigurno nece pomoci dylanovoj redovnoj seriji. |
Till I Collapse |
Edited by - darkwoodaxe on 10/10/2007 09:17:30 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 10/10/2007 : 09:23:40
|
Kazem vam, nabavite bocicu "Karbokola" (ili jos bolje, ako nadjete, originalnog italijanskog "Librokola", eto, i u lepilu nam trebaju italijanski originali), necete se pokajati. Ja sam u godinama krize i najvece inflacije (kad su ovde u Srbiji plate bile 1DM) kad nismo imali ni za najosnovnije stvari, vise prinudjen nego iz neke zelje, "zavrsio" zanat knjigovesca kako bih sam uvezao gomile svojih fotokopiranih knjiga i slozio ih u police. Zanat, kad je u pitanju meki povez, skoro se bukvalno sastoji u tome da naneses lepilo na riknu (hrbat) i na njega nalepis korice (od kartona, uglavnom). Ako je broj strana veci, onda je preporucljivo pre lepljenja riknu "prosarati" nozem ili skalpelom (tako da lici na Zagora na stubu za mucenje iz ZS-341L "Poslednje zrtva" ) kako bi se lepilo samo "zavuklo" sto je moguce bolje medju listove i to u onoj meri u kojoj je potrebno da bi se ti listovi drzali na okupu. Kad debljih knjiga pozeljno je pre lepljenja korice naneti platno, pa onda preko tog komada platna nalepiti korice. Nakon svega, trena celu knjihu staviti ispod nekog tereta (ne mora prevelikog, dovoljno je dve-tri enciklopedije) i ostaviti da se osusi.
Zasto vam to sve govorim? Jedna flasica lepila bice vam dovoljna da povezete sve svoje raspale stripove i iz proslosti i iz buducnosti. Fotokopije koje sam uvezivao pre vise od deset godina i danas su toliko dobro uvezane da se listovi ne odvajaju cak ni kada uhvatim knjigu za samo jedan list i masem levo-desno, i to cak ni na onim primercima koje sam prve lepio i na kojima nisam naneo dovoljno lepila (danas kad gledam, izgleda kao da uopste ni nema lepila).
Inace, kad vec kritikujemo i hvalimo, ne mogu da se ne setim kako su izdanja SD fenomenalno uvezana, to su najbolje uvezani stripovi (u mekom povezu) koje sam ikad video. |
Edited by - ---dp--- on 10/10/2007 09:25:05 |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 10/10/2007 : 09:47:58
|
jednom sam htio razlijepiti jedan sd strip (fantazirao sam o slanju para u inozemstvo i odustao od metode što je nebitno) i tada sam se uvjerio da ga je nemoguce razlijepiti nego samo rastrgati, dakle može se, ali nece. kad se ludens pojavio bio je tvrd kao kamen, nije se moglo listati i tekst uz marginu (koju marginu?)nije bilo moguce citati. kasnije se popravilo, no uvijek je lutrija u pitanju. zadnji afk i dd su znak za pojacan oprez. |
Till I Collapse |
|
|
Dr. Westax
Senior Member
Croatia
2757 Posts
Posted - 10/10/2007 : 11:25:11
|
---dp--- hvala ti na prakticnim savjetima. Budem li ikada ista stavljao u uvez, sjetit cu se tvojih savjeta
No, meni je smijesno o cemu mi sada pricamo. Novi strip dodje na kioske i uredno ga platis 16 kn, a on nema ljepila Mislim, to je strasno! Koliko sam ja uspio vidjeti i zakljuciti stranice samo drzi mehanicki pritisak koji ih je u tiskari stisnuo. Sad, ako grijesim neka me se ispravi, ali primjerci koje sam vidio imaju hrbat suh kao barut. Ako se ova praksa nastavi, lagano cu popizditi. Dodje mi da kupim 200 kg ljepila pa da im ga posaljem kada je to ljepilo toliki problem |
Edited by - Dr. Westax on 10/10/2007 11:25:54 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/10/2007 : 11:39:56
|
To se dogada kad postanu objestni. Mislu da kad su prodali sto vrsta Zagora da mogu ciniti što ih je volja. Dobili su puste porezne olakšice, a oni sada još gori. Najbolja je bila SD i tocka. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Topic |
|