Author |
Topic |
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
Posted - 14/10/2007 : 15:15:04
|
Predobro! Ko voli heroje, neka odmah skine ovo cudo, raspametio sam se! Gomila novih stvari-sve jedinice sada imaju dva upgrade-a, istog nivoa, ali moze da se bira i da se naknadno menja upgrade. Ponovo su uveli one nabudjene artefakte koje nastaju spajanjem vise slicnih (Cloak of the Undead King, hihihi), nova rasa-Varvari, navijaci FC Buducnosti, totalno rulaju! Nemaju magije, samo neke koje boostuju njihove Rage points, koji kada dostignu odredjeni nivo dobijaju Bloodlust. Na magic shrine dobijaju exp. umesto magija. Ovo ushicenje sam imao i kad sam otkrio WoG. Obavezno proverite.
|
...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway... |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 14/10/2007 : 18:56:46
|
Tek sa ovom ekspanzijom peti nastavak je ono sto je odmah trebao biti, al' bolje ikad nego nikad.
No editor i dalje nije user friendly (nema drop down menus i sl).
Sto se tice WoG-a, steta sto su dva glavna deva MIA, jer tri nova grada su vec gotova i cekaju.
Nema veze, sad ce King's Bounty: The Legend i Disciples III.
Uzgred, ima li tebe negde na HC ili CH i koji ti je nick? |
moji crteži |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 14/10/2007 : 19:29:28
|
Slab sam ja brale sa ovim skracenicama, moraces da mi objasnis sta je MIA (missing in action?), i HC ili CH? A Disciples III, joj, kako cu da raskinem sa devojkom i odjebem ortake kad to izadje... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 14/10/2007 : 20:10:20
|
Disiples 2 je bila iritantna zabava. nemoguce bitke. Samo jedan "miss" bi dovodio konacnu bitku u pitanje. Nadam se da ce trojka bit manje iritantna, al koliko sam cuo, tek u ekspanzijama ce stavit Undeadove - moja (uz ljude) najdraža rasa. Malo mi visuals (ne grafika) od trojke kaska; baca mi na japanske crtice (final fantasy). |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 14/10/2007 : 21:37:22
|
quote: Originally posted by beli luk
Slab sam ja brale sa ovim skracenicama, moraces da mi objasnis sta je MIA (missing in action?), i HC ili CH?
MIA = missing in action... Slava i Fnord, dvojica ljudi koji nose WoG, zauzeti su drugim stvarima u zivotu... A tri nova grada (Bastion, Forge i Grove) su zato na stend baju.
HC = Heroes Community, CH = Celestial Heavens... ali ako to ne znas, verovatno nisi svoju mladost proveo na tim sajtovima, tako da nije ni bitno. quote: A Disciples III, joj, kako cu da raskinem sa devojkom i odjebem ortake kad to izadje...
Hehehe.
Jedino me brine sto ne radi isti tim... A i 3D mi se ne svidja - izgubice se ona divna grafika iz dvojke... |
moji crteži |
Edited by - Vlaadisha on 15/10/2007 03:46:20 |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 14/10/2007 : 22:00:25
|
quote: Originally posted by Inferno
Disiples 2 je bila iritantna zabava. nemoguce bitke. Samo jedan "miss" bi dovodio konacnu bitku u pitanje.
Da, "chance to hit". Ali bez toga bi sve borbe bile puka formalnost... cista matematika. Uostalom, imas spellove i napitke, to ti je ionako pola strategije u Disciples. LOL
Ako ti je to bilo iritantno, mogu samo da zamislim koliko si se nervirao sa Age of Wonders...?! |
moji crteži |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 14/10/2007 : 22:30:40
|
Covjece, sve sam prošao u Disciplesu osim zadnji nivo od elfova, ali samo zato što mi je dokurcilo više ubijati one benšije i tifove. :-)))) AoW nisam puno igra, al mogu zamisliti, lol. Opet mi je Disciples bolji od ostalih; osim "chance to hit" u svemu drugom možeš utjecati na igru. Ali kad s demidom od 120 promašiš, a ušljivi te goblin ubije, onda ti zbilja dode da baciš komp kroz prozor. Nego, ako si igrao koja ti je rasa najbolja i zbog cega. Biraš li paladina ili angela kod ljudi? |
|
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 15/10/2007 : 00:00:34
|
Pa meni je najjace u Disciples-ima upravo to akanje sa miss-om. Secam se da sam jednom 5-6 puta ucitavao potez jer su debili redovno masili. Mislim da sam igrao sa Empire. I slazem se sa izborom rasa, pogotovo sto sam samo sa tim rasama osvajao zamkove. A biram paladina, pa Defender of Faith. Mnogo mi je jako kad majstor igra pre strelaca i ostalih smaraca. Ja nisam zavrsio kampanju sa patuljcima u Guardians of the light. Kako dodjem sa onim hermitima na zakazano mesto, pojavi se onaj smor i opere mi jednog od njih. Cak sam probao da zakrcim prolaz thief-ovima i oduzmem mu kretanje do hermita, ali on nekako prodje sve njih, sto me je jako iznerviralo jer se inace ne moze pa sam batalio. Sve ostale sam zavrsio. Najjaca mi je kampanja sa Undead-ovima, pogotovo onaj nivo kad treba neki zmajevi da mi se pridruze jer nosim onaj artifakt. E ja nikad ne uzmem artifakt nego operem te zmajeve i nabudzim par hiljada poena. Na CH (evo sad sam naucio) idem samo kad trazim neke nove mape, ali i to je retko.
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 15/10/2007 : 03:53:51
|
AoW nisam puno igra, al mogu zamisliti, lol. Opet mi je Disciples bolji od ostalih; osim "chance to hit" u svemu drugom možeš utjecati na igru. Ali kad s demidom od 120 promašiš, a ušljivi te goblin ubije, onda ti zbilja dode da baciš komp kroz prozor.
Ahahaha... Znam na sta mislis, ali zamisli samo u AoW, gde svaka jedinica ima tri udarca po krugu, a oba protivnika promasuju - kao da ubijaju muve. Osim takvih gluposti, igrica je fantasticna... Poslednja stand alone ekspanzija, Shadow Magic, mi je bolja i od Heroja i od Disciples.
Mada ja nisam objektivan, licno najvise igram Heroes 4. quote:
Nego, ako si igrao koja ti je rasa najbolja i zbog cega. Biraš li paladina ili angela kod ljudi?
Igrao sam Empire... Uglavnom idem na palju, ako uopste stignem dotle u skirmishu. Undeadovi su smor protiv kompa, sa onim weapon immunity itd. Jedino Clans mogu da naprave damage protiv nemrtvih, ali Patuljci su spooori. Jedno vreme sam cak igrao Empire sa Rangerom kao main herojem, zbog movementa. Singleplayer, naravno. |
moji crteži |
Edited by - Vlaadisha on 15/10/2007 04:06:05 |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 15/10/2007 : 04:02:11
|
Na CH (evo sad sam naucio) idem samo kad trazim neke nove mape, ali i to je retko.
Ej, imam ja jednu mapu za H5:HoF za koju bih voleo feedback (ako je negativan, posalji na private LOL).
Evo ti link za download (imas tu levo mojih starih stvari za WoG i H4): http://cartographer.ucoz.com/load/2-1-0-9
Onako, vise je RPG nego klasicni scenario... |
moji crteži |
Edited by - Vlaadisha on 15/10/2007 04:03:59 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 15/10/2007 : 11:17:59
|
Empire - dobri zbog healera (doktora :-)). Osobno biram onu klasu koja ljeci odjednom jednog lika, a ne svu 5-6. U svakom slucaju imaju dovoljno ubojite kombinacije, al se teško nose s immunim protivnicima (undead), al uvijek ima neko riješenje (spellovi i mercenery). Undead - graficki odlicno izgledaju. Imuni na svašta, posebno vukodlak koji je otporan na fizicki demid. Imaju Wrath, Death, Vampire - po meni odlicna klasa i možda najjaca pozadinska jedinica koja zauzima tek jedno mjesto (naravno ima malu inicijativu). Zmajevi su isto tako gadni. Patuljci - Oni mi idu na živce. Kao najjaci su, najjžilaviji, imaju beskonacno health, imaju puste divove, strelicari su jaki... al svejedno su mi najdosadniji i najgori zbog njihove loše inicijative i nepokretnosti. Bez rangera kao heroja, nema se tu što pricati. Legions of the Demned - niti prdu, niti smrdu. S njima se manje igrao pa ih dobro ne poznajem, ali nemaju neku svoju "ultimate force". elf - Ovu rasu dobijemo tek u expanziji. Dosta slabi u pocetku, nemaju dobrih frontline jedinica, Imaju healere, imaju dobre strelicare. Heroji su im slabi.
Igra je cista zaraza. Nego, dosta manje sam igrao Heroes. Imam doma peticu, al mi se baš i ne igra. Zašto, ne znam? Dajte recite koju dobru rijec za ovu igru, da me ufurate u nju. Što da igram, u cemu je gušt. Dosta mi djeluje kao crtic i bajka. Imam osjecaj da ne mogu previše utjecati na borbe (ponajviše zbog toga što u Disciplesu znam kako ce završiti sukob ako jedna jedinica da odredeni demid. Medutim u Heroesima bi mi trebao digitron. Ili ne???????
Imam i AOW2. Isplatili mi se to igrati?
Ima li još koji solidni fantsy TBS?
|
|
Edited by - Inferno on 15/10/2007 11:19:50 |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 15/10/2007 : 22:42:36
|
Nego, dosta manje sam igrao Heroes. Imam doma peticu, al mi se baš i ne igra. Zašto, ne znam? Dajte recite koju dobru rijec za ovu igru, da me ufurate u nju. Što da igram, u cemu je gušt. Dosta mi djeluje kao crtic i bajka.
Mda, definitivno igra nema tu mracnu atmosferu kao Disciples... Ali tako je i zamisljena (Sta ti tek mislis o King's Bounty: The Legend?! Tamo je sve sareno! ).quote: Imam osjecaj da ne mogu previše utjecati na borbe (ponajviše zbog toga što u Disciplesu znam kako ce završiti sukob ako jedna jedinica da odredeni demid. Medutim u Heroesima bi mi trebao digitron. Ili ne???????
Heh, pa u Herojima mnogo vise utices na ishod borbe nego u slicnim igrama... Damage, attack, defense i ostale statove je korisno znati napamet, ali nije presudno; sve zavisi od taktike... Uostalom, brzo naucis pribliznu jacinu stvorenja i carolija...quote: Imam i AOW2. Isplatili mi se to igrati?
Definitivno. Meni je AoW1 bolji, ali moze biti da je prevazidjen i da je u pitanju samo nostalgija.
AoW2: Shadow Magic se malo drugacije igra od Heroes i Disciples; obicno nemas jednu ili dve ekipe koje expash do besvesti, nego vodis racuna o celom kraljevstvu... Mada heroji postaju nezaustavljivi posle 15. nivoa, recimo.quote: Ima li još koji solidni fantsy TBS?
Od novijih stvari, sad je izasao Fantasy Wars, ali nisam igrao. |
moji crteži |
Edited by - Vlaadisha on 15/10/2007 22:44:37 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 15/10/2007 : 23:14:54
|
Hvala na pomnim odgovorima. Totalno sam se ufurao u F-TBS. Instalirao sam Disciples 2 + expanzije, Heroes 3, Heroes 5, AoW 2 (i prošao tutorial)! Ludilo.
Fantasy Wars izgleda izlazi u studenom - Izgleda fino, ali me plaši cijena od samo 40$. http://pc.ign.com/objects/901/901822.html
|
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 16/10/2007 : 00:15:34
|
Hvala na pomnim odgovorima. Totalno sam se ufurao u F-TBS. Instalirao sam Disciples 2 + expanzije, Heroes 3, Heroes 5, AoW 2 (i prošao tutorial)! Ludilo.
Ja sam jedno vreme drzao na kompu sve to, plus H2 i H4, pa onda pichio u krug.
quote: Fantasy Wars izgleda izlazi u studenom - Izgleda fino, ali me plaši cijena od samo 40$.
Pa probaj prvo demo, koji mozes skinuti sa neta. |
moji crteži |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 16/10/2007 : 00:24:59
|
Vlaadisha, razocarao si me sa ovim H4. Ja sam tvrdokorni pobornik da je taj deo izdaja svih heroes fanova, u prilog cemu govori i cinjenica da su bankrotirali zbog toga. Mapu skidam 100% i javljam ti utiske. Danas sam bio na sajtu Disciples III, poslednji update je negde iz juna... Lenji Rusi. Ja u D2 uvek biram heroje koji lete, jer me uzasno smara ono sa brodovima i sumama. Zato kod Elfa uzimam carobnicu, pa kad zvekne prva 100 demidza, nema zezanja. |
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 16/10/2007 : 02:17:39
|
Vlaadisha, razocarao si me sa ovim H4. Ja sam tvrdokorni pobornik da je taj deo izdaja svih heroes fanova, u prilog cemu govori i cinjenica da su bankrotirali zbog toga.
U stvari je bilo obrnuto. 3DO je bio pred bankrotom i ostavio je NWC bez ljudi, sredstava i vremena, pa su Heroji 4 izasli nezavrseni.
Meni se u cetvrtom nastavku najvise svidjaju RPG inovacije (tipa vise heroja u borbi), ali se slazem da su lose implementirane. Equilibris mod je ispravio neke od gluposti...
No dobro, "o ukusima" bla bla. |
moji crteži |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 16/10/2007 : 08:27:20
|
Cudim vam se.Instalira sam Heroes 5 i igra ga po ure, to mi je bilo dovoljno da svatim da nema veze s heroesima, odma sam ga uninstalira. Samo 3DO to može radit.Heroes 2 i 3 ostaju i dalje jedini.Nema do stare dobre nacrtane grafike, ovo u 3D-u je nepregledno, ljigavo, lijepa bez duše, jednostavno. Sad još treba da Might & Magic 10 izade i napravi ga Ubisoft.Onda cu se opet vratit 6-ici...The Mandate of Heaven, klasika, najjaca igra. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 16/10/2007 : 09:54:05
|
Ne ne ljudi, gresite. Priznajem da je 5 totalno drugacija, zato i treba malo vise vremena da se naviknete. Ja sam heroje uvek voleo zbog borbi, koje su ovde mnogo mnogo bolje nego u prethodnim delovima. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 16/10/2007 : 11:12:13
|
Možda imaš pravo...možda sam prebrzo zakljucija to.Pokuštat cu opet zaigrat, dat cu mu još jednu šansu...vidim da si iskusnjara, pa virujem da znaš šta govoriš. |
|
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Posted - 16/10/2007 : 13:45:31
|
Obrati paznju na special abilities jedinica, to daje jako dobar smek borbama. Neke su mi jos nejasne, odnosno ti ih ne startujes, ali ima nekih preteranih. Royal Grifin ima neki Skydive, kad se vine u nebo, nestane sa ekrana, i onda se u sledecem potezu stushti na protivnika sa nekom zajebanim demidzom. Odlicno protiv strelaca, nepokretnih. Takodje, skills heroja su mnogo bolje, pametnije odradjene, ima hiljadu kombinacija. Obavezno uzimaj Luck, jer sa expert luck tvoje jedinice cesce kenja ona duga, a to je double damage. |
|
|
Zagor-te-nay
Senior Member
Croatia
2456 Posts
Posted - 16/10/2007 : 14:05:30
|
Fala na savjetima.Vidit cu popodne, kad dodem s posla.Svako zaslužuje drugu šansu... |
|
|
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 17/08/2010 : 00:29:20
|
Jedva cekam.
Nego, je l' ima neko da baci ovde linkove za skidanje "petice"? Tribes of the east po mogucstvu. Beše ne treba da imam instaliranu osnovnu verziju pre toga? |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4353 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Posted - 17/08/2010 : 02:00:17
|
quote: Originally posted by dessa
Beše ne treba da imam instaliranu osnovnu verziju pre toga?
Ne treba.
@ moderatori
Molim vas, moze neko da promeni naziv topica u "Potezne strategije" i prebaci u podforum "Racunala i internet"? Thanks! |
moji crteži |
|
|
Topic |
|