forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor - TUTTO - Extra - Vanredni; Pitanja!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/10/2007 : 21:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Nekoliko pitanje za hardcore kolekcionare i one kojima je volja zaviriti u svoje kolekcije...

Bacaknite neki popis Horus Zagora i dal je prva epizoda ona o alkemicaru Axelu?

Popis vandrednog strip zabavnika... Ima li neko skeniranu naslovnicu VSZ #9 "Morske hijene"?

Po koliko su stranica izlazili LMS-ovi kad je Zagor izlazio? Na koliko je stranica izašao broj #17 "Morske hijene", buduci da u VSZ-u ima ukupno 157 stranica, a na uBC-u piše 192 stranice? Gdje se rezalo? U kakvom je stanju prica Extre, koliko stranica? Pojavljuje li se Trampy unutra?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 09/01/2008 14:12:44

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 16/10/2007 : 00:06:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
ako mislis na popis o horusu, tako je kako pise
tko je rezao valjda se vidi, nisam siguran za sd jer je i ona imala taj bezobrazni obicaj, ali su oni iz sd - a to radili u blazem obliku, uglavnom u slucaju postivanja broja stranica, pa su tako znali reznuti po stripu koju pasicu ili stranicu dvije
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/10/2007 : 10:10:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

ako mislis na popis o horusu, tako je kako pise
tko je rezao valjda se vidi, nisam siguran za sd jer je i ona imala taj bezobrazni obicaj, ali su oni iz sd - a to radili u blazem obliku, uglavnom u slucaju postivanja broja stranica, pa su tako znali reznuti po stripu koju pasicu ili stranicu dvije

Našo popis:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=8699

Kolko sam shvatio Horus nije poceo od pocetka price Bijela Indijanka vec je zapoceo samo sa pola epizode iz tal. broja Falsifikatori? Imamo POLOVICNU epizodu kod Horusa??? SD je barem Bijelu Indijanku stavila od pocetka. Nego, krugeru jel bi ti mogao skenirati te neke Horuse?

O rezanju sam pitao za epizodu "Morske hijene" SD extra 61/63? Jel ima isto stranica ko i LMS #17 i VSZ #9?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 16/10/2007 : 14:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Evo bacio sam pogled na stripove. LMS 17 i VSZ 9 su potpuno identicne price što se tice broja stranica, imaju ih 159, odnosno 157 ako ne racunamo uvodnu. Dok u ZG EX 61-63 i tuttozagor 23-25 isti komad price ima 183 stranice. Onako listajuci extra ili tuttozagore lako je prepoznati dijelove koji su izbaceni. Tu je još i u odnosu na Dnevnikova izdanja dodatak sa Trampyjem od 183 do 192 strane i dobivamo brojku kao i na UBC-u.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/10/2007 : 14:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by dcopic

Evo bacio sam pogled na stripove. LMS 17 i VSZ 9 su potpuno identicne price što se tice broja stranica, imaju ih 159, odnosno 157 ako ne racunamo uvodnu. Dok u ZG EX 61-63 i tuttozagor 23-25 isti komad price ima 183 stranice. Onako listajuci extra ili tuttozagore lako je prepoznati dijelove koji su izbaceni. Tu je još i u odnosu na Dnevnikova izdanja dodatak sa Trampyjem od 183 do 192 strane i dobivamo brojku kao i na UBC-u.

Nevjerojatno! U starom izdanju Trampyja uopce ne vidimo. JEl on dolazi prije Chicovog pokušaja krade hrane onim Indijancima ili je i Trampy bio ukljucen u to, samo što su ga izrezali u LMS-u? MOžeš li skenirati naslovnicu VSZ-a ako imaš strip?

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 16/10/2007 : 14:34:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
Trampy se pojavljuje tek na kraju. Prica iz stripa zapravo završava na str 183, gdje su i u Dnevnikovim izdanjima napravili kraj, ali u ex i tutto imamo još tih devet stranica sa Chicom i Trampyjem i to je onda 192 str. Znaci, Dnevnik je izbacio tih 9 str + još 26 u samoj prici.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 16/10/2007 : 15:27:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Nekako mi se cini da se ona Chicova ludorija (u zagor extra) sa smocnicom naglo završila. U "Morske Hijene", naglo od prve stranice pocinje "nešto drugo" i Chico je prenaglo otet. Jel to takav scenarij ili cupanje stranica?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 17/10/2007 : 09:07:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Kolko sam shvatio Horus nije poceo od pocetka price Bijela Indijanka vec je zapoceo samo sa pola epizode iz tal. broja Falsifikatori? Imamo POLOVICNU epizodu kod Horusa??? SD je barem Bijelu Indijanku stavila od pocetka. Nego, krugeru jel bi ti mogao skenirati te neke Horuse?

Da, imamo polovicnu epizodu. Ali zato je cijela Osvajaci/Alhemicareva senka dok je SD izbacivala stranice. Kruger je skenirao skoro sve naslovnice Horusa pa je rekao da ce to poslati Markosu ovih dana.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/10/2007 : 10:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da, u starim Hijenama se tocno vidi da fale vinjete/stranice, što vec...

Svaka cast Horusu što su objavili cijelog Alkemicara, no poceti serijala i izdanje sa polovicom price?! MIslim, Kruger je to malo objasnio u popisima, no nisam mogao vjerovati...

Go to Top of Page

Kruger
Advanced Member

Croatia
17293 Posts

Member since 25/10/2001

Posted - 17/10/2007 : 22:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Kruger a Private Message
i delboj
ljepo pise : popis sastavili kruger i delboj
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 18/10/2007 : 08:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by Kruger

i delboj
ljepo pise : popis sastavili kruger i delboj

Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 18/10/2007 : 20:13:20  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message
Sta jos izlazi od "Horusa" slabo se o tome pise.

Sudbina stripa ovisi o intiligenciji citatelja.
Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 18/10/2007 : 20:24:51  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
quote:
Originally posted by senad7

Sta jos izlazi od "Horusa" slabo se o tome pise.

Ne izlazi ništa. a vjerovatno i nece nikad više ni izaci. Žao mi je što nisu objavili posljednji dio one epizode Kapetana Mikija.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 18/10/2007 : 20:25:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Verovatno zato što ne izlazi ništa. ;)

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 19/10/2007 : 17:09:44  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message
Kad je "preminuo" Horus???

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 20/10/2007 : 09:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Cini mi se da je to bilo u aprilu ili maju prošle godine.
Go to Top of Page

senad7
Senior Member

Sweden
1713 Posts

Member since 06/08/2004

Posted - 20/10/2007 : 18:44:02  Show Profile Show Extended Profile  Send senad7 a Private Message
Pa ko sad izdaje stripove u srbiji...nije se valjda sve pogasilo!?!

Go to Top of Page

delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts

Member since 01/03/2004

Posted - 21/10/2007 : 09:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send delboj a Private Message
Slabo iko. System comics izdaje uglavnom albume, ima još Luxor Faktor 4 i Divlja magija.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/10/2007 : 10:15:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:

Mislim da bi na ovom mestu prvo valjalo utvrditi sta podrazumevas pod "stripove".

Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 21/10/2007 : 22:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
podforum se zove "bonelli", 'ajmo pogadjati.

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 21/10/2007 : 23:46:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
quote:

System comics, Beli put, Marketprint, Lavirint, Luxor, Rende, SKC Beograd, SKC Niš, Svet, a uskoro ce i Vecernje novosti.

Moje izvinjenje ako sam nekoga zaboravio.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2007 : 16:55:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Pitanje vezano za Tutto seriju...

Jel tutto serija potpuno vezana uz zenith prvu seriju zagora (ne striscia!)? Tu prvenstveno mislim na broj stranica jer su kao prvi brojevi, do 23. mislim, imali 128 stranica?

Ako je i tutto tal. edicija imala toliki broj stranica, znaci da naša Extra serija nije potpuno jednaka sa tutto, buduci da naša ima 98 stranica. Otkud im onda nove naslovnice? Jel to opet iz nekog drugog reprinta? Kakvo je stanje sa Tutto zagor raccolta?

itd.

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27389 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 17/12/2007 : 17:05:01  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Tutto nije jednaka extri baš radi spomenutog veceg broja stranica u tutto seriji na njenom pocetku.Tako smo u extri dobili 7 brojeva više sa naslovnicama od kojih su neke uvecani kadrovi iz samog stripa,neke su od Ferrijevih neobjavljenih a neke su ponovljene.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2007 : 17:09:12  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

Tutto nije jednaka extri baš radi spomenutog veceg broja stranica u tutto seriji na njenom pocetku.Tako smo u extri dobili 7 brojeva više sa naslovnicama od kojih su neke uvecani kadrovi iz samog stripa,neke su od Ferrijevih neobjavljenih a neke su ponovljene.

E to se traži! Šteta što nisu izdavali jednostavno onako kako je išlo u Italiji, sa istim brojem stranica. A opet, šteta što SD nije išla od broja 1 sa brojem 1.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/12/2007 : 17:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Ove tri naslovnice koje si postavio gori su neobjavljene dok su naslovnice za brojeve 48, 51, 55, i 59 uvecani kadrovi. Broj 44 je naslovnica broja 300. Meni to daje ispada 8 komada viška iako ja nisan neki poznavatelj i štovatelj lika i djela doticnog pa ostavljam mogucnost greške.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 17/12/2007 : 17:59:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Logicno... Negdje se moralo raspodijeliti tih 128 stranica tutta na Extru. Isto tako, mislim da su i nekako pomiješane neke price. Nakon "Dvojnika" iz EX36 su odmah skocili u #37 na price Gianluigija Bonellija "Slomljeno koplje" i "Ljude iz mocvare", a tek onda su objavili još dvije preostale price od Ferrija. "Krotitelj medvjeda" i "Robovi rudnika". Bilo mi je nešto sumnjivo ispocetka, no mislio sam da je ili Tutto ili tutto raccolta malo drugaciji od prvih SR izdanja...

Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.26 seconds. Snitz Forums 2000