Author |
Topic  |
The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29613 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 17/10/2007 : 09:45:40
|
Kad pomislim kako se Kit Teller prodaje puno bolje od Julije, a odnos kvalitete Julija/KitTeller je plusbeskonacno za Juliju, dodje mi da zaplacem. To je jos jedna potvrda onoga sto vec znamo: ljudi kupuju uglavnom samo stare, provjerene stvari koje su citali kao djeca. |
Trouble will find me |
 |
|
HC
Average Member

Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 17/10/2007 : 11:06:10
|
Ja bi stvarno želio da taj strip uspije i opstane u nas što je duže moguce... osjecaj koji imam prema tom stripu sam zadnji put osjetio kada je Slobodna Dalmacija tamno davne 1994. objavila Nathana Nevera. |
 |
|
mister-no
Average Member

Slovenia
895 Posts
Member since 06/08/2004 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 17/10/2007 : 12:41:29
|
quote: Originally posted by Markos
Kad pomislim kako se Kit Teller prodaje puno bolje od Julije, a odnos kvalitete Julija/KitTeller je plusbeskonacno za Juliju, dodje mi da zaplacem. To je jos jedna potvrda onoga sto vec znamo: ljudi kupuju uglavnom samo stare, provjerene stvari koje su citali kao djeca.
tocno,ja recimo kupujen samo Tellera. i kad smo vec kod njega kad ce više? hello? |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 17/10/2007 : 12:51:15
|
...a odnos kvalitete Julija/KitTeller je plusbeskonacno za Juliju, dodje mi da zaplacem. ....
ma da?  |
Edited by - wanderer on 17/10/2007 12:51:27 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 17/10/2007 : 12:56:50
|
Kad pomislim kako se Kit Teller prodaje puno bolje od Julije, a odnos kvalitete Julija/KitTeller je plusbeskonacno za Juliju, dodje mi da zaplacem. To je jos jedna potvrda onoga sto vec znamo: ljudi kupuju uglavnom samo stare, provjerene stvari koje su citali kao djeca.
Ma ne, nije to - samo Julija nema svoju ciljnu grupu. Bonelli fanatici je nece zato što je ne znaju, a preskupa im je za nešto što ne znaju (i pride, glavni lik je, God forbid, žensko, koje nije polugolo na svakom panelu), a oni koji uobicajeno žele da isprobaju nove stvari je nalaze - nedovoljno dobrom (da ne kažem dosadnom).
Drugim recima, Julija je previše progresivna za strip konzervativce, a previše konzervativna za strip progresivce, i kao takva, dobro je da se i toliko prodaje. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 17/10/2007 : 13:12:37
|
Ali jedino "žensko" u "Juliji" je ipak samo glavni ženski lik; strip kao takav je (po)prilicno realistican, mracan, hladan, nemilosrdan... okrutan. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/10/2007 : 13:15:36
|
Nebitno - žensko, obuceno, staromodno na naslovnici, i kad se prelista strip.
Targetovanje se ne zasniva na analizama proizvoda, vec na prvim utiscima. S razlogom. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/10/2007 : 13:20:52
|
Naravno - ali kada se kupac odlucuje da li ce da pazari novi proizvod ili ne, nema niceg bitnijeg od prvog utiska.
(ima - word of mouth, ali to po pravilu dolazi tek kasnije) |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 17/10/2007 : 14:04:17
|
Tvoja pozicija i jeste pozicija vecine. Pitanje je samo koje. ;) |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 17/10/2007 : 14:31:08
|
quote: Originally posted by Djole
Ma ne, nije to - samo Julija nema svoju ciljnu grupu. Bonelli fanatici je nece zato što je ne znaju, a preskupa im je za nešto što ne znaju (i pride, glavni lik je, God forbid, žensko, koje nije polugolo na svakom panelu), a oni koji uobicajeno žele da isprobaju nove stvari je nalaze - nedovoljno dobrom (da ne kažem dosadnom).
Drugim recima, Julija je previše progresivna za strip konzervativce, a previše konzervativna za strip progresivce, i kao takva, dobro je da se i toliko prodaje.
Znam za 6 kupaca u Nisu(zato sto sam im ja nabavljao Juliu)koje su izgubili zbog neozbiljnosti u radu a ne zato sto je nepoznat strip i sto je to nesto novo,zenski lik i slicno... Verujem da ima jos ljudi koji su iz istog razloga odustali od kupovine. Da kupujem nesto sto izlazi na 2 meseca(a mislim da je dosadasnji prosek daleko gori i od tog koji je ocajan),pa kad u Italiji izadje 200 jubilarni broj a oni izbacili vec 15-ti Neka hvala |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Posted - 17/10/2007 : 14:40:13
|
quote: Originally posted by Tex Willer
quote: Originally posted by Djole
Drugim recima, Julija je previše progresivna za strip konzervativce, a previše konzervativna za strip progresivce, i kao takva, dobro je da se i toliko prodaje.
Znam za 6 kupaca u Nisu(zato sto sam im ja nabavljao Juliu)koje su izgubili zbog neozbiljnosti u radu a ne zato sto je nepoznat strip i sto je to nesto novo,zenski lik i slicno... Verujem da ima jos ljudi koji su iz istog razloga odustali od kupovine. Da kupujem nesto sto izlazi na 2 meseca(a mislim da je dosadasnji prosek daleko gori i od tog koji je ocajan),pa kad u Italiji izadje 200 jubilarni broj a oni izbacili vec 15-ti Neka hvala
OK, ali kako onda objašnjavaš da se prvih 5 brojeva prodavalo (ne racunajuci Sloveniju) u svega cca 400-500 primjeraka kad još nije bilo "neozbiljnosti" i kad je cijena bila 20,00 kn, a strip je izlazio mjesecno. |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 17/10/2007 : 14:40:28
|
rado bi da dylan ima više zapleta na principu stvarnih zlocinackih umova i poremecaja ljudske psihe, a manje zombija,cudovišta,psihodelije i sl, no meni julia djeluje kao betty boop ili bette davis i to nemogu progutati. |
Till I Collapse |
 |
|
risbozg
Advanced Member

Croatia
16329 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 17/10/2007 : 15:07:55
|
sve je to ok, ali mene zanima nastavak broja 9. kad bum ga mogao citati? |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
 |
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 17/10/2007 : 15:25:10
|
quote: Originally posted by hello OK, ali kako onda objašnjavaš da se prvih 5 brojeva prodavalo (ne racunajuci Sloveniju) u svega cca 400-500 primjeraka kad još nije bilo "neozbiljnosti" i kad je cijena bila 20,00 kn, a strip je izlazio mjesecno.
ako se Julija prodavala 400-500komada/mjesecno na kioscima, mozda bi bolje bilo da se pokusalo u malom tirazu s nekim novim junakom umjesto julije... ko zna, mozda bi onda sada imali brendona ili demiena ili dampyra po 30-35kn ili mozda legs? 
|
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 17/10/2007 : 15:32:34
|
Ja sam kupio prvih pet brojeva i strip mi je skroz ok. Jbga, dalje za sada necu kupovati, dok ne vidim kojim ritmom ce izlaziti. Ovo sa promjenom formata je bio loš potez. Loše je bilo i gašenje Texa, iako opravdano i promjene kod MR. Mijenjanje cijena... Svi ti problemi i sitnice dovoljan su razlog da ionako malobrojni kupci postanu još malobrojniji...
Koliko je u planu brojeva Julie godišnje? |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 17/10/2007 : 15:49:51
|
Nema boljitka za kiosk izdanja sve dok e budu dostupi na svim, ali svim kioscima bivše Juge. Julije mora biti na svakom kiosku i mora imati reklamu. Jebeš ga, teško da i 500 ljudi zna za Berardija, a ovo nije Ken Parker. Doduše ni Ken Parker nije baš najpopularniji junak, pa vi vidite. Zato, povedite racuna o distribuciji, o reklami... Nemože da se Julija sama probije, dok je vi ne "probijete", |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Posted - 17/10/2007 : 15:55:28
|
quote: Originally posted by dcopic Koliko je u planu brojeva Julie godišnje?
hello kaze da izlazi svaka 2 mjeseca, znaci 6 brojeva godisnje, sto opet i nije preveliki izdatak za one kojima se Julijaa svidjela...
PS. i ja sam kupio prvih 5 brojeva i zasad ne planiram kupovati dalje, ali jednog dana ko zna 
ali zato malog rendera kupujem redovito  |
 |
|
Topic  |
|