Author |
Topic |
|
davor71
Starting Member
Croatia
24 Posts
Member since 25/10/2007 |
Posted - 05/11/2007 : 23:56:43
|
radi se o dva kratka stripa izasla '80ih "negdje"- stripoteka? spunk? nesto trece"- ne znam. moguce da su domaci autori no nisam siguran.
radnja 1. bliska buducnost, "blade runner" ozracje. dvije odvojene radnje u podzemnoj zeljeznici. siromak ulazi na jedan vlak a u drugi vlak iz suprotnog smjera ulazi neki kriminalac koji iz xyz razloga pocinje pucati te u trenutku kad se vlakovi krajcaju velikom brzinom, siromak dobija metak u glavu kroz prozor.
radnja 2. isto ozracje, rezim na vlasti, tip/pripadnik specijalne policije sam u stanu ocajava radi svog posla. zeli se ubiti pistoljem.... treba ici raditi, na vrata mu kucaju zli "brothers in arms" u punoj spremi i on navlaci oklop i kacigu te odlazi s njima u interventnom kombiju.
onda? :)
|
Edited by - davor71 on 06/11/2007 00:00:12
|
|
davor71
Starting Member
Croatia
24 Posts
Posted - 06/11/2007 : 00:06:41
|
sjetih se jos jednog dobrog:
dalja buducnost- rat je, slican 1.sv.ratu. masovni napadi "svemirskom" pjesadijom kroz razorene ravnice i neprijatelj ih kosi sve do jednog nekim oruzjem... caka je kaj "nasa" strana ima tehnologiju vracanja u zivot no svaki vojnik je limitiran na, ak se dobro sjecam, 4 ili 5 vracanja... dalje ne znam kaj je bilo :)
ideje?
|
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 06/11/2007 : 00:11:12
|
quote: Originally posted by davor71
radi se o dva kratka stripa izasla '80ih "negdje"- stripoteka? spunk? nesto trece"- ne znam. moguce da su domaci autori no nisam siguran.
radnja 1. bliska buducnost, "blade runner" ozracje. dvije odvojene radnje u podzemnoj zeljeznici. siromak ulazi na jedan vlak a u drugi vlak iz suprotnog smjera ulazi neki kriminalac koji iz xyz razloga pocinje pucati te u trenutku kad se vlakovi krajcaju velikom brzinom, siromak dobija metak u glavu kroz prozor.
jel beshe to "metro" kordeja i mirka ilitja? |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
Posted - 06/11/2007 : 00:27:24
|
>jel beshe to "metro" kordeja i mirka ilitja?
Beshe. U Spunku. A i ovaj drugi je njihov.
Onaj trechi je mislim mozzda ccak iz YU STRIPA. Crtao valjda Bosnich, pisao Bojan Djukich po nekoj prici?
mcn |
Q STRIP BLOG: http://qstrip.blog.hr |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/11/2007 : 02:06:09
|
Tocno, u Spunku a kasnije u albumu Metro.
Je, u YU stripu, Bosnic...
Tipa su upucali nekoliko puta i oživljavali ga pa ponovo u rat... Kad ga upucaju "neki" put koji je triba ostati mrtav vojska ga ponovo oživi a on popizdi što krše njegova prava jer bi ovaj put mora ostati mrtav. No, u meduvrimenu tehnologija napredovala i prominili zakon za još nekoliko oživljavanja pa ga ponovo cušnu na front... do sljedece smrti... ili promine zakona. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Adnis
Starting Member
Croatia
17 Posts
Member since 11/05/2005 |
Posted - 06/11/2007 : 07:36:31
|
quote: Originally posted by davor71 radnja 2. isto ozracje, rezim na vlasti, tip/pripadnik specijalne policije sam u stanu ocajava radi svog posla. zeli se ubiti pistoljem.... treba ici raditi, na vrata mu kucaju zli "brothers in arms" u punoj spremi i on navlaci oklop i kacigu te odlazi s njima u interventnom kombiju.
onda? :)
Spunk, jedna tabla, autor je bio Mirko Ilic.. Barem mislim
|
|
|
Q STRIP
Starting Member
79 Posts
Member since 12/04/2007 |
|
culture vulture
Senior Member
1595 Posts
Member since 21/02/2004 |
Posted - 06/11/2007 : 09:06:53
|
quote: Originally posted by Renky
Tocno, u Spunku a kasnije u albumu Metro.
Je, u YU stripu, Bosnic...
Tipa su upucali nekoliko puta i oživljavali ga pa ponovo u rat... Kad ga upucaju "neki" put koji je triba ostati mrtav vojska ga ponovo oživi a on popizdi što krše njegova prava jer bi ovaj put mora ostati mrtav. No, u meduvrimenu tehnologija napredovala i prominili zakon za još nekoliko oživljavanja pa ga ponovo cušnu na front... do sljedece smrti... ili promine zakona.
yu strip #27, bosnic: po prici poslije cetvrte smrti roberta šeklija..
|
Olovka je jedina stvar u mojem životu koju mogu kontrolirati. |
|
|
davor71
Starting Member
Croatia
24 Posts
Posted - 06/11/2007 : 22:29:41
|
brzi ste i precizni, svaka cast decki...
znaci, u metro albumu su obje "moje" kordejeve price ili samo ona koja se desava u metrou? jel postoji jos koja zbirka/album di mogu nac drugu i bosnicevu pricu?
ps kak se originalno pise šekli?
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/11/2007 : 22:37:37
|
Mislim da su obje su u albumu a Bosnic samo u YU stripu.
Robert Sheckley |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
diderot2
Junior Member
467 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 06/11/2007 : 23:53:02
|
Robert Sheckley: If the Red Slayer • Amazing Jul ’59
Ralph Waldo Emerson. 1803–1882 672. Brahma IF the red slayer think he slays, Or if the slain think he is slain, They know not well the subtle ways I keep, and pass, and turn again. Far or forgot to me is near; Shadow and sunlight are the same; The vanish'd gods to me appear; And one to me are shame and fame. They reckon ill who leave me out; When me they fly, I am the wings; I am the doubter and the doubt, And I the hymn the Brahmin sings. The strong gods pine for my abode, And pine in vain the sacred Seven; But thou, meek lover of the good! Find me, and turn thy back on heaven.
|
_______________________ onaj, koji ne cita stripove |
Edited by - diderot2 on 06/11/2007 23:55:54 |
|
|
|
Topic |
|