Author |
Topic |
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 12/11/2007 : 11:14:55
|
Je li se svima cini da je kod svih izdavaca sve jako usporilo? Puste najave, samo što nije, pocetkom slijedeceg tjedna, mjesecno, dvomjesecno, za CRŠ, za ovaj ili onaj sajam, konstantno je samo to da je svaka informacija netocna.
Izgleda da se balon napokon ispuhao.
|
www.stripgen.com |
|
kapetan
New Member
Croatia
202 Posts
Member since 28/09/2004 |
Posted - 12/11/2007 : 11:53:03
|
Sasvim ocekivano. Broj kupaca sigurno nije porastao, samo smo mi postojeci rasporedili više-manje iste financije sa 10 izdanja na 50. Sumnjam da ce se više neko izdanje rasprodati. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 12/11/2007 : 11:57:28
|
Mislim da je više problem problem to što su izdavaci svoje ljudske resurse rasporedili sa 10 izdanja na 50, i onda ne mogu da postignu da završe sve što žele. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
darkwoodaxe
Senior Member
Croatia
1202 Posts
Member since 23/10/2006 |
Posted - 12/11/2007 : 12:38:12
|
[nesumnjivo je usporio dylanšto me u slucaju extra serije jako ljuti, ako ce almanasi i giganti izlaziti jednom godišnje onda bi bio sretniji da to preuzme netko tko ce ih ispilati kao libellus martinove. pa zar extra serija nemože barem na 45 dana, 9 brojeva godišnje? ovako još 5 godina do s druge strane smrti /quote] |
Till I Collapse |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 12/11/2007 : 12:58:56
|
Pa kada se stvari preterano zahuktaju stagnacija je neminovna kao i nase razocarenje... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/11/2007 : 15:36:03
|
MEni se cini da malo previše izdanja izlazi, ne mogu sve pokupovati, a cak niti bome procitati ako uzmem u knjižnici... U vezi nestalnosti, ima jedna izreka: samo je mijena konstantna! |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 12/11/2007 : 20:09:47
|
meni se cini da je previse izdanja. mislim, to je super- jedino treba para... |
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 12/11/2007 : 21:25:32
|
quote: Originally posted by DeeCay
MEni se cini da malo previše izdanja izlazi, ne mogu sve pokupovati, a cak niti bome procitati ako uzmem u knjižnici... U vezi nestalnosti, ima jedna izreka: samo je mijena konstantna!
Ma i da imam para nebih pohvatao sve sto izadje. Da imam naravno... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 13/11/2007 : 07:25:37
|
Dobro, pa ne treba ni ocekivati da sve mora da se rasproda za mesec-dva. Logicno je da prodaja potraje godinu-dve ili više, a ako se neko izdanje i rasproda u par meseci, zašto niko ne razmišlja o drugom izdanju istog? Nije mi jasna logika koja strip albume razlikuje od knjiga. Jer, nisam cuo da se neki izdavac buni što mu celo izdanje nije rasprodano za mesec-dva, dok se svako raduje kad može da izda drugo, trece uzdanje necega. |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/11/2007 : 11:23:02
|
Mogu samo govoriti u ime Libellusa: Nas zacrtani plan i dalje stoji. Ukoliko nas nesto nepredvidjeno ne sprijeci mi cemo objaviti sve sto smo i najavili u nasem katalogu za 2007. Izuzetak je Outlaw Nation kojeg smo prolongirali za iduci MaFest zbog prezentacije, i eventualno se moze desiti da Spiroui ne budu gotovi do kraja godine. Naravno i oni su u pripremi, ali sve ovisi o tiskari hoce li uspjeti i to jos zavrsiti uza sve sto imaju. Ali sve ostalo najavljeno bi trebalo biti objavljeno do kraja godine. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 13/11/2007 : 11:48:49
|
quote: Originally posted by dule_car
meni se cini da je previse izdanja. mislim, to je super- jedino treba para...
pare nisu problem, para nema |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 13/11/2007 : 15:41:09
|
Evo, sad citam za Fibru: Ken Parker vec dogurao do 48. broja! Znaci, za veoma kratko vreme imacemo celu seriju! Tih luksuznih 60-ak epizoda dobicemo za krace vreme nego Bluberijevih 20-ak u jeftinom izdanju. A kako su se prvi brojevi rasprodali, evo i reprinta! Mislim da bi se izdavaci morali više ugledati na Fibru: luksuzna i kvalitetna izdanja, prihvatljiv tempo, do svih brojeva se može doci. OK, problem je možda cena, ali ni ja ne trcim da ih kupim odmah cim se pojave, ali za dva-tri meseca skupi se.. Tako bi morali i ostali izdavaci da razmišljaju. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:16:50
|
quote: Originally posted by osim
Evo, sad citam za Fibru: Ken Parker vec dogurao do 48. broja! Znaci, za veoma kratko vreme imacemo celu seriju! Tih luksuznih 60-ak epizoda dobicemo za krace vreme nego Bluberijevih 20-ak u jeftinom izdanju.
Sada kad ovo napisa - koja je razlika izmedju luksuznih Kena Parkera i jeftinog Bluberija? Ta dva izdanja su gotovo istovetne opreme. Jedino sto je Ken Parker malog formata i ima manje strana. Oba su crno/belo, papir je istovetan (nije kunzdruk u oba slucaja, osim ako se nesto nije promenilo u odnosu na prva izdanja), gramaza istovetna, oba prosivena, tvrdih korica, plastificiranih, big korica istovetan, rikna ravna, sa bigom, forzec. Sto se tice opreme, tesko da ima dva slicnija izdanja dve razlicite kuce. A jedno ispade luksuzno, a drugo jeftino. O cemu se radi? |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
Edited by - marlowe on 13/11/2007 16:22:30 |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/11/2007 : 16:18:57
|
@ osim Ne vidim razlog usporedbi baš Kena i Blueberryja. I Libellus ( sada Fibra ) a i Bookglobe drže se planiranog ritma od 12 ( sada 16 ) knjiga odnosno 2 albuma godišnje. Vec davno je receno da ce Blueberry ici po dva godišnje a mi samo možemo nagadati zašto idu samo dva. Možda postoje neki razlozi za koje mi i ne moramo znati a vezani su uz nosioce prava ili slicno... Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da? Na drugu stranu spominjanje nabavljivosti mi nije jasno. Šta se to ne može nabaviti? Par izdanja Libellusa? Pa reprint Kena se radi pune 3 godine od premijere. Pricekaj još koju godinu... možda ce i trenutno nenabavljivih stripova biti u reprintu.
Bez uvride ali nije mi jasan tvoj post. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:25:03
|
quote: Originally posted by Renky
@ osim Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da?
Nije valjda Hermanova radna sveska iz 7. razreda osnovne? |
________________________ Remember, remember the fifth of November, The gunpowder, treason and plot, I see of no reason why gunpowder treason should ever be forgot. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:27:34
|
quote: Originally posted by marlowe Sada kad ovo napisa - koja je razlika izmedju luksuznih Kena Parkera i jeftinog Bluberija? Ta dva izdanja su gotovo istovetne opreme. Jedino sto je Ken Parker malog formata i ima manje strana. Oba su crno/belo, papir je istovetan (nije kunzdruk u oba slucaja, osim ako se nesto nije promenilo u odnosu na prva izdanja) oba prosivena, tvrdih korica, plastificiranih, big korica istovetan, rikna ravna, sa bigom, forzec. Sto se tice opreme, tesko da ima dva slicnija izdanja dve razlicite kuce. A jedno ispade luksuzno, a drugo jeftino. O cemu se radi?
Tko kaže da je Ken luksuzno izdanje? To je upravo onakvo izdanje kakvo ovaj strip i zaslužuje. Sasvim normalno i cjenovno prihvatljivo. Strip cijene ture pica mi nikada nije bija luksuz. Druga stvar je što ga mnogi ne mogu priuštiti u kompletu od 2x8 komada jer tada izgleda skupo. Ako izracunaš, prosjek ti dode 80 kn misecno što nikome nebi tribao predstavljati problem... ako predstavlja takvima savjetujem skupljanje papirnatih ubrusa.
A ako aludiraš na cijene u HR i SR ( koja je sada aktuelna kratica za Srbiju? ) onda se moraju uzeti samo odrednice standarda i dode se do razlika u cijeni. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:30:32
|
Ne aludiram na bilo sta. Samo se cudim zasto je jedno izdanje "luksuzno" a drugo "jeftino" kada su po opremi identicni u prakticno svim parametrima.
Zasto je to tako? Problem percepcije?
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:34:46
|
quote: Originally posted by marlowe
quote: Originally posted by Renky
@ osim Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da?
Nije valjda Hermanova radna sveska iz 7. razreda osnovne?
Cuj, i sam Hermann je svjestan da mora još mnooooooogo crtati i pisati da dostigne tvoj nivo... ako je to uopce moguce. Nego, nešto se ne mogu sititi di san ono cita tvoje stripove i scenarije? Bez zlobe, opet pomalo vracam pricu na tvoje prepucavanje sa Markom i prijevodom. Vidiš kako svi mi možemo naletit, prije ili kasnije a što se tice Hermanna, ostavljam ti slobodu da ga ne voliš, tvoje pravo... no ocito ima onih kojima se svida i gotovo. Recimo MENI. Nismo svi uber alles. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:36:16
|
quote: Originally posted by marlowe
Ne aludiram na bilo sta. Samo se cudim zasto je jedno izdanje "luksuzno" a drugo "jeftino" kada su po opremi identicni u prakticno svim parametrima.
Zasto je to tako? Problem percepcije?
Pa eto, kažem ti da meni nije ( kao što Osimu je ) pa se onda prestani cuditi.
Jel' tebi luksuzno? Ozbiljno pitam. |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:42:01
|
quote: Originally posted by jang
jedan bolji od originala a drugi lošiji ?
Tko bi reka, Slovenac a duhovit. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:42:53
|
quote: Originally posted by jang
jedan bolji od originala a drugi lošiji ?
A oprema ista. E sad, kojeg originala? Postoje originalna izdanja losije opreme. I jedan i drugi strip izlazili su u razlicitim oblicima. Cinjenica jeste - Bluberi je u svetu izlazio u luksuznojoj formi i opremi. Da li je i cinjenica da Ken Parker nigde u svetu nije izlazio u kuksuznijoj opremi? Zasto? |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:50:49
|
quote: Originally posted by marlowe Da li je i cinjenica da Ken Parker nigde u svetu nije izlazio u kuksuznijoj opremi? Zasto?
Ja znam di i kad je izlazija u konfuznijoj opremi.
Šalu na stranu... zašto smatratš/e da je ovo luksuzna oprema? Zato što smo ga do sada imali u onom, nedefiniranom rodu i obliku? Pa i Ludensova su izdanja luksuzna u usporedbi sa LMS. Ovo je jednostavno, najlogicnije izdanje za ovaj strip. Ja sam, recimo, nisam pobornik izdavanja MrNO-a u HC ali ocito svaki izdavac ima svog Zagora i tko sam ja da se bunim. Mogi samo odabrati na što želim ili ne želim dati svoj novac. |
|
|
marlowe
Advanced Member
Serbia
4279 Posts
Posted - 13/11/2007 : 16:56:34
|
Verovatno se misli l(k)uksuzno u odnosu na prethodno/postojece/inostrano izdanje, ili jeftino u odnosu na isto to. Ponavljam, izdanja su gotovo identicne opreme, izvedba je verovatno losija kod Bluberija. |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29349 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/11/2007 : 17:36:25
|
Oprema mozda i je nominalno ista, ali je li i njen izvedba i kvalitet? Ja na to necu ovdje dati odgovor, a ti, ako te zanima strucno misljenje, slobodno pitaj npr. Zlatka Milenkovica, privatno, sto on misli o tome. |
Trouble will find me |
|
|
Topic |
|