forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ritam novih izdanja???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 12/11/2007 : 11:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
Je li se svima cini da je kod svih izdavaca sve jako usporilo?
Puste najave, samo što nije, pocetkom slijedeceg tjedna, mjesecno, dvomjesecno, za CRŠ, za ovaj ili onaj sajam, konstantno je samo to da je svaka informacija netocna.

Izgleda da se balon napokon ispuhao.

www.stripgen.com

kapetan
New Member

Croatia
202 Posts

Member since 28/09/2004

Posted - 12/11/2007 : 11:53:03  Show Profile Show Extended Profile  Send kapetan a Private Message
Sasvim ocekivano.
Broj kupaca sigurno nije porastao, samo smo mi postojeci rasporedili više-manje iste financije sa 10 izdanja na 50.
Sumnjam da ce se više neko izdanje rasprodati.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/11/2007 : 11:57:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Ne bih se slozio ni s jednim, a ni s drugim misljenjem.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/11/2007 : 11:57:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Mislim da je više problem problem to što su izdavaci svoje ljudske resurse rasporedili sa 10 izdanja na 50, i onda ne mogu da postignu da završe sve što žele.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

darkwoodaxe
Senior Member

Croatia
1202 Posts

Member since 23/10/2006

Posted - 12/11/2007 : 12:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Send darkwoodaxe a Private Message
[nesumnjivo je usporio dylanšto me u slucaju extra serije jako ljuti, ako ce almanasi i giganti izlaziti jednom godišnje onda bi bio sretniji da to preuzme netko tko ce ih ispilati kao libellus martinove. pa zar extra serija nemože barem na 45 dana, 9 brojeva godišnje? ovako još 5 godina do s druge strane smrti /quote]

Till I Collapse
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 12/11/2007 : 12:58:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Pa kada se stvari preterano zahuktaju stagnacija je neminovna kao i nase razocarenje...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/11/2007 : 15:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
MEni se cini da malo previše izdanja izlazi, ne mogu sve pokupovati, a cak niti bome procitati ako uzmem u knjižnici... U vezi nestalnosti, ima jedna izreka: samo je mijena konstantna!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

dule_car
Advanced Member

Slovenia
4193 Posts

Member since 01/05/2003

Posted - 12/11/2007 : 20:09:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dule_car a Private Message
meni se cini da je previse izdanja. mislim, to je super- jedino treba para...

to e to

---there is no spoon--- (a viljuske?)

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 12/11/2007 : 21:25:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

MEni se cini da malo previše izdanja izlazi, ne mogu sve pokupovati, a cak niti bome procitati ako uzmem u knjižnici... U vezi nestalnosti, ima jedna izreka: samo je mijena konstantna!

Ma i da imam para nebih pohvatao sve sto izadje.
Da imam naravno...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 07:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
Dobro, pa ne treba ni ocekivati da sve mora da se rasproda za mesec-dva. Logicno je da prodaja potraje godinu-dve ili više, a ako se neko izdanje i rasproda u par meseci, zašto niko ne razmišlja o drugom izdanju istog? Nije mi jasna logika koja strip albume razlikuje od knjiga. Jer, nisam cuo da se neki izdavac buni što mu celo izdanje nije rasprodano za mesec-dva, dok se svako raduje kad može da izda drugo, trece uzdanje necega.
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 13/11/2007 : 11:23:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Mogu samo govoriti u ime Libellusa:
Nas zacrtani plan i dalje stoji. Ukoliko nas nesto nepredvidjeno ne sprijeci mi cemo
objaviti sve sto smo i najavili u nasem katalogu za 2007.
Izuzetak je Outlaw Nation kojeg smo prolongirali za iduci MaFest zbog prezentacije,
i eventualno se moze desiti da Spiroui ne budu gotovi do kraja godine.
Naravno i oni su u pripremi, ali sve ovisi o tiskari hoce li uspjeti i to jos zavrsiti
uza sve sto imaju. Ali sve ostalo najavljeno bi trebalo biti objavljeno do kraja godine.

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts

Member since 21/09/2004

Posted - 13/11/2007 : 11:48:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Malicius a Private Message
quote:
Originally posted by dule_car

meni se cini da je previse izdanja. mislim, to je super- jedino treba para...

pare nisu problem, para nema

"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."

The Duke
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 15:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message
Evo, sad citam za Fibru: Ken Parker vec dogurao do 48. broja! Znaci, za veoma kratko vreme imacemo celu seriju! Tih luksuznih 60-ak epizoda dobicemo za krace vreme nego Bluberijevih 20-ak u jeftinom izdanju. A kako su se prvi brojevi rasprodali, evo i reprinta! Mislim da bi se izdavaci morali više ugledati na Fibru: luksuzna i kvalitetna izdanja, prihvatljiv tempo, do svih brojeva se može doci. OK, problem je možda cena, ali ni ja ne trcim da ih kupim odmah cim se pojave, ali za dva-tri meseca skupi se.. Tako bi morali i ostali izdavaci da razmišljaju.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:16:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by osim

Evo, sad citam za Fibru: Ken Parker vec dogurao do 48. broja! Znaci, za veoma kratko vreme imacemo celu seriju! Tih luksuznih 60-ak epizoda dobicemo za krace vreme nego Bluberijevih 20-ak u jeftinom izdanju.

Sada kad ovo napisa - koja je razlika izmedju luksuznih Kena Parkera i jeftinog Bluberija? Ta dva izdanja su gotovo istovetne opreme. Jedino sto je Ken Parker malog formata i ima manje strana. Oba su crno/belo, papir je istovetan (nije kunzdruk u oba slucaja, osim ako se nesto nije promenilo u odnosu na prva izdanja), gramaza istovetna, oba prosivena, tvrdih korica, plastificiranih, big korica istovetan, rikna ravna, sa bigom, forzec. Sto se tice opreme, tesko da ima dva slicnija izdanja dve razlicite kuce.
A jedno ispade luksuzno, a drugo jeftino. O cemu se radi?

Edited by - marlowe on 13/11/2007 16:22:30
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:18:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
@ osim
Ne vidim razlog usporedbi baš Kena i Blueberryja. I Libellus ( sada Fibra ) a i Bookglobe drže se planiranog ritma od 12 ( sada 16 ) knjiga odnosno 2 albuma godišnje.
Vec davno je receno da ce Blueberry ici po dva godišnje a mi samo možemo nagadati zašto idu samo dva. Možda postoje neki razlozi za koje mi i ne moramo znati a vezani su uz nosioce prava ili slicno... Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da?
Na drugu stranu spominjanje nabavljivosti mi nije jasno. Šta se to ne može nabaviti? Par izdanja Libellusa? Pa reprint Kena se radi pune 3 godine od premijere. Pricekaj još koju godinu... možda ce i trenutno nenabavljivih stripova biti u reprintu.

Bez uvride ali nije mi jasan tvoj post.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:25:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

@ osim
Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da?

Nije valjda Hermanova radna sveska iz 7. razreda osnovne?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:27:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe
Sada kad ovo napisa - koja je razlika izmedju luksuznih Kena Parkera i jeftinog Bluberija? Ta dva izdanja su gotovo istovetne opreme. Jedino sto je Ken Parker malog formata i ima manje strana. Oba su crno/belo, papir je istovetan (nije kunzdruk u oba slucaja, osim ako se nesto nije promenilo u odnosu na prva izdanja) oba prosivena, tvrdih korica, plastificiranih, big korica istovetan, rikna ravna, sa bigom, forzec. Sto se tice opreme, tesko da ima dva slicnija izdanja dve razlicite kuce.
A jedno ispade luksuzno, a drugo jeftino. O cemu se radi?

Tko kaže da je Ken luksuzno izdanje? To je upravo onakvo izdanje kakvo ovaj strip i zaslužuje. Sasvim normalno i cjenovno prihvatljivo.
Strip cijene ture pica mi nikada nije bija luksuz. Druga stvar je što ga mnogi ne mogu priuštiti u kompletu od 2x8 komada jer tada izgleda skupo.
Ako izracunaš, prosjek ti dode 80 kn misecno što nikome nebi tribao predstavljati problem... ako predstavlja takvima savjetujem skupljanje papirnatih ubrusa.

A ako aludiraš na cijene u HR i SR ( koja je sada aktuelna kratica za Srbiju? ) onda se moraju uzeti samo odrednice standarda i dode se do razlika u cijeni.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
Ne aludiram na bilo sta. Samo se cudim zasto je jedno izdanje "luksuzno" a drugo "jeftino" kada su po opremi identicni u prakticno svim parametrima.

Zasto je to tako? Problem percepcije?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:34:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Renky

@ osim
Trenutno, vec misec dana, jedno izdanje spremno ceka puštanje u prodaju ali se ceka odredeni datum ( svjetska premijera ) kako bi se pustilo u prodaju. Glup razlog, jel' da?

Nije valjda Hermanova radna sveska iz 7. razreda osnovne?

Cuj, i sam Hermann je svjestan da mora još mnooooooogo crtati i pisati da dostigne tvoj nivo... ako je to uopce moguce. Nego, nešto se ne mogu sititi di san ono cita tvoje stripove i scenarije? Bez zlobe, opet pomalo vracam pricu na tvoje prepucavanje sa Markom i prijevodom. Vidiš kako svi mi možemo naletit, prije ili kasnije a što se tice Hermanna, ostavljam ti slobodu da ga ne voliš, tvoje pravo... no ocito ima onih kojima se svida i gotovo. Recimo MENI. Nismo svi uber alles.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:36:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Ne aludiram na bilo sta. Samo se cudim zasto je jedno izdanje "luksuzno" a drugo "jeftino" kada su po opremi identicni u prakticno svim parametrima.

Zasto je to tako? Problem percepcije?

Pa eto, kažem ti da meni nije ( kao što Osimu je ) pa se onda prestani cuditi.

Jel' tebi luksuzno? Ozbiljno pitam.

Go to Top of Page

jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts

Member since 01/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:39:17  Show Profile Show Extended Profile  Send jang a Private Message
jedan bolji od originala a drugi lošiji ?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:42:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by jang

Tko bi reka, Slovenac a duhovit.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by jang

A oprema ista. E sad, kojeg originala? Postoje originalna izdanja losije opreme. I jedan i drugi strip izlazili su u razlicitim oblicima. Cinjenica jeste - Bluberi je u svetu izlazio u luksuznojoj formi i opremi.
Da li je i cinjenica da Ken Parker nigde u svetu nije izlazio u kuksuznijoj opremi?
Zasto?

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:50:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Da li je i cinjenica da Ken Parker nigde u svetu nije izlazio u kuksuznijoj opremi?
Zasto?

Ja znam di i kad je izlazija u konfuznijoj opremi.

Šalu na stranu... zašto smatratš/e da je ovo luksuzna oprema?
Zato što smo ga do sada imali u onom, nedefiniranom rodu i obliku? Pa i Ludensova su izdanja luksuzna u usporedbi sa LMS. Ovo je jednostavno, najlogicnije izdanje za ovaj strip. Ja sam, recimo, nisam pobornik izdavanja MrNO-a u HC ali ocito svaki izdavac ima svog Zagora i tko sam ja da se bunim. Mogi samo odabrati na što želim ili ne želim dati svoj novac.

Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/11/2007 : 16:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
Verovatno se misli l(k)uksuzno u odnosu na prethodno/postojece/inostrano izdanje, ili jeftino u odnosu na isto to. Ponavljam, izdanja su gotovo identicne opreme, izvedba je verovatno losija kod Bluberija.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29349 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/11/2007 : 17:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Oprema mozda i je nominalno ista, ali je li i njen izvedba i kvalitet?
Ja na to necu ovdje dati odgovor, a ti, ako te zanima strucno misljenje, slobodno pitaj npr. Zlatka Milenkovica, privatno, sto on misli o tome.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000