Author |
Topic |
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 13/11/2007 : 19:19:55
|
quote: Originally posted by Renky Tko kaže da je Ken luksuzno izdanje? To je upravo onakvo izdanje kakvo ovaj strip i zaslužuje. Sasvim normalno i cjenovno prihvatljivo. Strip cijene ture pica mi nikada nije bija luksuz. Druga stvar je što ga mnogi ne mogu priuštiti u kompletu od 2x8 komada jer tada izgleda skupo.
Evo ja kažem da je strip od 100 str. za 60 kn luksuzno izdanje. za mene to nije normalno i cjenovno prihvatljivo(zato i iman samo 3 Kena). I Ken je toliko dobar strip da ne zaslužuje tako skupo izdanje u samo 500 primjeraka. on zaslužuje izlaženje na kioscima za 20-ak kn i zaslužuje da ga kupuje više ljudi od tih 500 (ipak su to samo pusti snovi).
i zapravo nikad mi nisu bile jasne te vaše recenice tipa "ovaj strip zaslužuje takvo izdanje". kako vi uopce znate koje izdanje on zaslužuje? te recenice se uglavnom odnose na HC stripove od stotinjak i više kn. još nikad nisan procita tu recenicu za Ludensovog Texa ili Dylan Doga recimo...
quote: Ako izracunaš, prosjek ti dode 80 kn misecno što nikome nebi tribao predstavljati problem... ako predstavlja takvima savjetujem skupljanje papirnatih ubrusa.
Kljucna rijec gore je "skupljanje". oni(a tu mislin i na sebe prvenstveno) koji vole skupljati i ponajviše citati stripove (i to više vrsta stripova, a ne samo Kena)ne mogu pokupovati sve te stripove i baš zato to predstavlja problem jer prosjek na kraju ispadne puno veci od obicnih 80 kn. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 20:02:16
|
quote: Originally posted by mpavin Evo ja kažem da je strip od 100 str. za 60 kn luksuzno izdanje. za mene to nije normalno i cjenovno prihvatljivo(zato i iman samo 3 Kena).
Ni za mene nije normalno da neko daje onolike novce na aukcijama za ...... ( umetnuti po želji ) pa se ta izdanja ne smatraju luksuzom a neka koštaju kao svi dosad objavljeni Kenovi.
quote: Originally posted by mpavin I Ken je toliko dobar strip da ne zaslužuje tako skupo izdanje u samo 500 primjeraka. on zaslužuje izlaženje na kioscima za 20-ak kn i zaslužuje da ga kupuje više ljudi od tih 500 (ipak su to samo pusti snovi).
Slažem se, ali izdavaci nisu za to krivi... jedino ako ne ocekuješ da svjesno skacu u vatru.
quote: Originally posted by mpavin i zapravo nikad mi nisu bile jasne te vaše recenice tipa "ovaj strip zaslužuje takvo izdanje". kako vi uopce znate koje izdanje on zaslužuje? te recenice se uglavnom odnose na HC stripove od stotinjak i više kn.
Konkretno, zaslužuje po svojoj kvaliteti. To je moj stav, pogotovo za Kena jer je on zaokružena cjelina i vec se nazire kraj. Dakle nece ici beskonacno. Tocno znam šta ocekujem i šta cu dobiti ( jer sam procita kompletan serijal ) i uvik cu rade dati lovu za jedno takvo izdanje nego za bilo koja 4 Ludensova. Pritom se tebi taj moj stav ne mora svidati. Kao što ti imaš pravo misliti da je to luksuz ja imam pravo misliti da nije. Da ne bude zabune, Ludens radi odlicno, s obzirom na uvjete.
quote: Originally posted by mpavin još nikad nisan procita tu recenicu za Ludensovog Texa ili Dylan Doga recimo...
Fanovi ce možda ustvrditi da zaslužuju i ova izdanja. Apsolutno me nije briga niti ulazim u to zaslužuju li ili ne. Konkretno smo spominjali KP. On zaslužuje.
quote: Originally posted by mpavin Kljucna rijec gore je "skupljanje". oni(a tu mislin i na sebe prvenstveno) koji vole skupljati i ponajviše citati stripove (i to više vrsta stripova, a ne samo Kena)ne mogu pokupovati sve te stripove i baš zato to predstavlja problem jer prosjek na kraju ispadne puno veci od obicnih 80 kn.
Tko kaže da se sve mora imati? Izabere se ono što voliš i koliko si možeš priuštiti. Ponavljam, tema je Ken Parker izdanje. I tu je prosjek 80 kn. Izracunaj. Život je pun raznih troškova. Ne trpaj ih u istu vricu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Posted - 13/11/2007 : 20:28:40
|
quote: Originally posted by Renky Tko kaže da se sve mora imati? Izabere se ono što voliš i koliko si možeš priuštiti. Ponavljam, tema je Ken Parker izdanje. I tu je prosjek 80 kn. Izracunaj. Život je pun raznih troškova. Ne trpaj ih u istu vricu.
baš san ti htio napisati da ne pocinješ opet s tim(mislin na prvu recenicu), ali sam se predomislio u zadnji cas zna san da ceš to napisati. to uglavnom govore oni koji mogu pokupovati sve te stripove... problem je u tome što ja volin više vrsta stripova, a ne samo par... |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 13/11/2007 : 20:42:44
|
Meni se svida Ken, volio bih se upoznati s tim stripom, nemam nikakvih zamjerki na izdanje, al jednostavno nemam love. Da imam sigurno bih kupovao, ali mi je nažalost 90str. za 60 kuna puno. U onaj prosjek valja uracunat i cinjenicu da postoju i druge stvari osim stripova na koje ljudi troše novac. Ja, kao student s bijednim sezonskim prihodima, željan raznolikih stripova ne mogu spiskat svu mjesecnu raspoloživu lovu na više od 2 HC-a. Krivo mi je, al šta je tu je, ipak nisam tip koji mora "pod svaku cijenu" kupovati sve što poželi. Tko ima stalni posao, to je druga prica, al dok ga ja nadem (ako uopce) - ko živ ,ko mrtav:-)). |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 20:47:13
|
He, he, he... znaci misliš da ja mogu sve pratiti, he, he... Kena mi ne diraj!!!! Jasno!
I stvarno, izgleda da je krenulo sve od njega ali ja stvarno vidim smisao u zaokruženoj cjelini. Osim njega apsolutno podržavam Gigante u HC jer ni njih nema puno a uskoro bi mogli upasti u ritam i to ne smatram nekim opterecenjem, mislim, godišnje po jedan.
Potpuno druga tema i prica je što su isplativost i prodaja izdanja uvjetovala promjene u izdavackom stilu. Citaj: prelazak na HC. E tu kažem, pokrij se koliko možeš. Kena i Gigante cu sigurno kupovati a ostalo dok i ako budem mogao.
Albume i Integrale necu ni spominjati. To mi je sasvim normalno da ide u HC. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 20:48:53
|
quote: Originally posted by mpavin problem je u tome što ja volin više vrsta stripova, a ne samo par...
Carobna rijec... knjižnica! |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7817 Posts
Posted - 13/11/2007 : 20:54:37
|
quote: Originally posted by Renky Carobna rijec... knjižnica!
vec san ih poprilicno procita iz knjižnice, iman srice što zadarska knjižnica nabavlja sve stripove domacih izdavaca. ali stvarno mi nije isti gušt, bolje ih je citati kad ih sam posjeduješ pa u tome je bit kolekcionara, moraš skupit sve! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 13/11/2007 : 21:27:45
|
Zato ja ovih par vikenda moram raditi... CRŠ se bliži a izdanja ka' u prici. |
|
|
Topic |
|