forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Simpsonovi - strip magazin
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/11/2007 : 20:41:37  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Tiraz im je strava,a i vidi se to,svuda ga ima,bas na svim kioscima.Ovakvi tirazi su bili u ona zlatna vremena krajem proslog veka(eee,jebote,ovo zvuci ko da sam metuzalem(en),he,he),i mada ovo nije strip koji mene zanima zelim mu uspeh i dug zivot i dobru prodaju.Kao sto rekoh,ako se ovo primi kod mladjih ljudi bice to premija za strip,a to bi pokrenulo lancanu reakciju i ostalih velikih izdavackih kuca...tako je bilo i u ona zlatna vremena,neka se bar delimicno istorija(ona pozitivna) ponovi...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 15/11/2007 : 21:06:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by axle munshine

Tiraz im je strava,a i vidi se to,svuda ga ima,bas na svim kioscima.Ovakvi tirazi su bili u ona zlatna vremena krajem proslog veka(eee,jebote,ovo zvuci ko da sam metuzalem(en),he,he),i mada ovo nije strip koji mene zanima zelim mu uspeh i dug zivot i dobru prodaju.Kao sto rekoh,ako se ovo primi kod mladjih ljudi bice to premija za strip,a to bi pokrenulo lancanu reakciju i ostalih velikih izdavackih kuca...tako je bilo i u ona zlatna vremena,neka se bar delimicno istorija(ona pozitivna) ponovi...

Daj Boze...
Jedina zelja mi je da barem jednom u zivotu osetim to iskusenje da nemogu da kupim bas sve stripove koje nadjem na trafici...
To se do sada jos nije dogodilo, ne zato sto sam ja tamo neki bogatas vec zato sto je najveca vrednost stripova na nekoj trafici 300- 400 idnara...
Tragicno

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2372 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 15/11/2007 : 21:17:50  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message
Ma super je to bilo nekad,umesto hrane kupis od djeparca stripove,napunis skolsku torbu i uzivas...a uz uzivanje na duhovnom planu imao sam i vitku liniju ,a onda nestade stripova i ja sta cu bacih se na hranu...i tako ode moja vitka linija,jebiga...ma ima da tuzim sve izdavace zbog diverzije,aha...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 15/11/2007 : 21:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message
Slazem se sa Dusmanom sto se tice price, stvarno se stice utisak da je neophodna podloga glasova da bi se uslo u element. No, to verovatno i jeste namera.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/11/2007 : 23:55:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
Odlicno izdanje.
Tiraz od 50.000 je omamljujuci!
Ja sam mom klincu rekao kako to nije za njega, nije a decu, i sada me gnjavi da mu to citam. He, he.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 16/11/2007 : 00:05:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Da mi je samo znati koliko ce kolekcionara a koliko fanova biti u tom tiražu?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/11/2007 : 00:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

Da mi je samo znati koliko ce kolekcionara a koliko fanova biti u tom tiražu?

Svasta.

Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 16/11/2007 : 00:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
verovatno vetjina i zna odakle je omazovana naslovnica - ali nije zgoreg za podsetiti:))

uz faktor4 i divlju magiju NAJbitnije domatje izdanje za strip scenu na ovim prostorima.
moja apsolutna i bezuslovna podrshka.
drpio izdanje zlaji i sve izgleda cakum-pakum, odlichna shtampa(publikum koji je pored izvikane birografike verovatno najkvalitetnija shtamparija ovde), dobar upis(kad vidish da su se trudili da menjaju i nazive stripova na sveskama u pozadini onda je to i jasno),odlichna distribucija/tiraz.
ako i ovo zakaze - onda stvarno nema nade za strip ovde.
a i 100 kinti je smeshna cifra za strip od 32 strane u ful koloru.

ne bih se zanosio da tje novosti odmah krenuti sa novim strip izdanjem dok ne vide da se ovo brutalno dobro stabilizovalo.
ja zadovoljan ako nastave i samo sa ovim.. eventualno ubrzanje izdavanja na 15odnevno ako krene kako valja i svi sretjni i zadovoljni... dovoljno je to shto se opet neko od tih velikih novinskih kutja opet setio stripa te da su spremni stati iza njega(tirazom, reklamom, trudom i profesionalnoshtju...)
baby steps, baby steps...

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/11/2007 : 00:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Slazem se s drugom dekarom i jedva cekam vidjeti kako ce to napredovati.
Iako sam skeptik, mozda ima nade!

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

forsaken demon
Junior Member

Pitcairn Island
468 Posts

Member since 13/08/2004

Posted - 16/11/2007 : 00:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit forsaken demon's Homepage  Send forsaken demon a Private Message
Kupicu ovo bez obzira na sve kritike koje su ovde izrecene... Mislim da ne može biti toliko loše.
Go to Top of Page

marlowe
Advanced Member

Serbia
4279 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/11/2007 : 00:39:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit marlowe's Homepage  Send marlowe a Private Message
@bleken: potpuno se slazem. takodje, seti se pre godinu dana - jesmo li davali Faktoru 4 i Divljoj magiji sanse da prezive prvih 3-5 brojeva? Domaci autori, kolor, redovna distribucija na kiosku. No way, Hose. A, evo, prodje godina i oni i dalje guraju, u tirazu koji je misaona imenica za bilo koju robu S. Bonelija, uljucujuci i najzagorelijeg od svih.

Go to Top of Page

Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 16/11/2007 : 00:43:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Dado a Private Message
Vidim da netko ne moze bez Bonellija u svakom drugom postu...

Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 16/11/2007 : 07:28:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Mhhh, u MK jos nije stigao :(
Doduse, govorim na osnovu proverenih kioska: komada 1 :)
Trazicu danas malo intenzivnije.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 16/11/2007 : 14:34:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Barker

Mhhh, u MK jos nije stigao :(
Doduse, govorim na osnovu proverenih kioska: komada 1 :)
Trazicu danas malo intenzivnije.

Trazi prijatelju.
Mozda ti se posreci...
Ni kod nas nije svuda stiglo, ali je prilicno lako naci.

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 16/11/2007 : 14:35:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by forsaken demon

Kupicu ovo bez obzira na sve kritike koje su ovde izrecene... Mislim da ne može biti toliko loše.

Preporuke
Stvarno vredi.
Realizacija je stvarno na zavidnom nivou

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 16/11/2007 : 14:36:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by marlowe

Odlicno izdanje.
Tiraz od 50.000 je omamljujuci!
Ja sam mom klincu rekao kako to nije za njega, nije a decu, i sada me gnjavi da mu to citam. He, he.

Pa ko t ikriv!
Citaj coveku kad voli...

Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/11/2007 : 22:15:11  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25872 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2007 : 22:20:09  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Vidiš šta ti je smišljena reklama: objaviš clanak u novinama da je nešto izazvalo hype, i tako izazoveš hype..;-)

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/11/2007 : 23:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Covece...
Zaista mi je pun kurac izjava tipa "Strip ce se konacno ponovo omasoviti u Srbiji", ali covek ne može da to ne pomisli kad vidi ovo. Strip na ulici, strip u školi, strip na kioscima, strip u 50.000 primeraka...
Ne dopustimo sebi da se previse zanesemo, ipak.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/11/2007 : 23:13:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
HAhaha, evo izbacenog dela iz gore skeniranog teksta:

NAJBOLJE PISMO
JEDNO od najzabavnijih pisama koje je stiglo na našu Internet adresu poslala je Nišlijka Bojana Halilovic. Glasi ovako: „Imam 27 godina, nemam momka, nemam svoj stan, nemam auto, nemam gde da se provodim, imam odvratan posao... A, Simpsonovi... Oni cine da i pored svega budem vesela, vedra i nasmejana do suza!“
http://www.novosti.co.yu/code/navigate.php?Id=10&status=jedna&vest=111297
Go to Top of Page

BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts

Member since 07/07/2004

Posted - 16/11/2007 : 23:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send BlekenDekara a Private Message
u text stoji i ime "fana" danijela obrovca iz dubrovnika koji se "sada bavi izdavashtvom" - zar to nije chika Hello-u?:))

Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti!
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/11/2007 : 23:18:18  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Covece...
Zaista mi je pun kurac izjava tipa "Strip ce se konacno ponovo omasoviti u Srbiji", ali covek ne može da to ne pomisli kad vidi ovo. Strip na ulici, strip u školi, strip na kioscima, strip u 50.000 primeraka...
Ne dopustimo sebi da se previse zanesemo, ipak.

Zivi bili pa videli, sto bi rek`o Valter!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/11/2007 : 23:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by BlekenDekara

u text stoji i ime "fana" danijela obrovca iz dubrovnika koji se "sada bavi izdavashtvom" - zar to nije chika Hello-u?:))

To sam i ja pomislio. Znao sam da mi je ime od nekud poznato... :)
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/11/2007 : 23:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
Kolosi humora 7
B. ÐORÐEVIC, 13. novembar 2007

Prvi strip "Simpsonovi" pojavio se u Americi u novembru 1993. godine, pod naslovom "Zapanjujuci Homer kolos". I postao je hit. Simpsonovska strip-groznica krenula je 1997. u Britaniji, a zahvaljujuci Kompaniji "Novosti", i citaoci u Srbiji konacno ce u rukama imati svoje, srpsko izdanje jednog od najpopularnijih stripova svih vremena.
Baš taj prvi, antologijski broj, "Zapanjujuci Homer kolos", od cetvrtka je na kioscima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Makedoniji.
Kako su Homer, Bart, Mardž, Lisa i ostali, prešli u strip verziju?
Strip autori (scenaristi i crtaci) Stiv i Sindi Vans i Bil Morison, pokrenuli su magazin "Simpson Illustrated" koji je izlazio cetiri puta godišnje. Podstaknuti uspehom, udružuju se sa tvorcem "Simpsonovih" Matom Grejningom, osnivaju izdavacku kucu "Bongo Comics Group" i zapocinju izdavanje strip sveski "Simpsonovi" koje su do sada izašle u više od sto trideset brojeva.
Pokretanje stripa "Simpsonovi" bio je sasvim logican potez i to ne samo iz razloga što svaki uspešan film ili tv serija, u kojoj postoji potencijal za prebacivanje u medij stripa, dobija svoju stripovanu verziju (i obrnuto), vec i zbog toga što je Mat Grejning pre svega strip autor koji nezavisno od "Simpsonovih" i danas crta novinski strip "Život u paklu", o komplikovanom društvenom životu zeca Bonga, koji izlazi u više od 250 listova, tumaci za "Novosti" Saša Arsenic, crtac stripova i ilustrator.
Ekipa crtaca i scenarista koja radi na stripu o Simpsonovima uspela je da u ovu formu besprekorno prenese junake poznate milionima gledalaca. "Simpsonovi" svojom koncepcijom omogucuju gotovo neogranicenu širinu u izboru tema koje ce se obradivati, kaže Arsenic, a, takode, i likovi mogu da budu stavljani u najrazlicitije situacije.
Razlike izmedu onoga što može da se uradi u scenariju za "Simpsonove" i onoga što se ne sme, jer bi eventualno narušilo osnovnu postavku tog univerzuma, vrlo su suptilne i iziskuju da pisac sem talenta i obrazovanja (što je definitivno slucaj sa svim scenaristima "Simpsonovih") bude i veliki poznavalac celokupnog serijala. Scenaristi koji rade na seriji od samog pocetka (1989) cesto konsultuju mlade kolege, sa kracim stažom, da bi izbegli ponavljanje.
Što se tice crteža u stripu, autorska sloboda je minimalna, od crtaca se traži izuzetna ujednacenost u kvalitetu i doslednost u stilu. Ta ogranicenja se kompenzuju visokim kvalitetom utvrdenih standarda, tako da i sami crtaci nemaju želju za odstupanjem od tih vizuelnih kodeksa, jer su svesni da bi svako odstupanje, pa makar ono bilo unapredenje u likovnom smislu, bilo veoma štetno za serijal. Naravno, crtaci stripa "Simpsonovi" su u tom smislu besprekorni.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 16/11/2007 : 23:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message
quote:
Originally posted by DusMan

Kolosi humora 7
B. ÐORÐEVIC, 13. novembar 2007

Ne može covek da ne pomisli da je Bora Ðordevic poceo da se bavi pisanjem o stirpu.
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000