Author |
Topic  |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 20/11/2007 : 07:47:21
|
Pricali smo ovde dosta o deci i stripovima, pa evo i mog iskustva. Moj sin sad ima 4 godine. Vec tamo od 2. sam pokušao da mu pred spavanje citam nešto od stripova, ali nije išlo. Medutim, pre godinu dana je sam pronašao neki Mikijev zabavnik i rekao "Citaj mi". Od tad svako vece procitamo barem jedan (na letovanje smo nosili nikih 20 brojeva!). Kako smo procitali gotovo sve što smo imali, a meni su na nos poceli da izlaze Belka, Horacije i deda Baja (i Paško ), ulovio sam ga pre 2 dana kad je bio dobre volje i pitam ga: "Da li si spreman za jednu veeeeeeeeeeeliku novu avanturu?" On kaže da jeste. I ja mu donosem Pecinu cudovišta (jedan od prvih Zagora koje sam ja procitao, i danas se secam svega, za razliku od stripova koje sam procitao u poslednjih pola godine, gde sam gotovo sve pozaboravljao). Ima tu i indijanaca, i šume i tuce i humora. I ja mu, tako citam, on ne skida pogled sa stripa. Lete stranice, on pita šta je tomahavk, šta je vrac, šta je žezlo. Odjednom se pojave cudovišta u pecini. On zanemeo. Došli smo do kraja, a on kaže sutra cemo da nastavimo, jel da? Vec kao spavamo, kad se cuje sin: "Mama?". Mama mu se javlja. On kaže "Mama, ja sam Zagor, znaš?"
|
|
kapetan
New Member

Croatia
202 Posts
Member since 28/09/2004 |
Posted - 20/11/2007 : 08:22:53
|
Moj mali ima 2 i pol godine i vec 6 mjeseci uredno prepoznaje sve Bonellijevce i vecinu ekipe iz grupe TNT (narocito kad vidi mene i ženu u Alan Ford majicama). Nabavio sam mu Zagorovu majicu i sav si je važan kad je nosi, a Zagora i Dylana citamo redovno vec par mjeseci, samo mi je još uvijek teško složiti neku pricu koja bi njemu bila skroz razumljiva, a da se i slaže sa slikama u stripu. Osim toga citamo i Toma i Jerryja i onog medu Winnie The Pooha. Sve u svemu, zadovoljan sam; ima urodenu sklonost prema stripovima i nadam se da ce biti nešto od toga. |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 20/11/2007 : 08:40:05
|
moj mali prije 8 dana napunio 2 godine, ali stripove drzim podalje od njega (za svaku sigurnost :-) )
ipak, prije par dana izlazim ja iz tajne odaje za citanje stripova (iz WC-a,ne? :-))), u ruci mi Nathan Never "Delirij" s jednorozima na naslovnici, a on zinuo i poceo vikati "Tata! Tata! Konjici! Konjici!". Bio mi je toliko smijesan da sam mu dao strip u ruke, a on se okrenuo i otrcao do police sa slikovnicama, stavio Nathana uz bajke i rekao "Konjici spavaju!" :-)))
|
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 20/11/2007 : 09:53:54
|
Mene su poprilicno dobro vaspitali. Tata mi je jos kao malom citao one njegove Bonelije iz kauca... Jos tada sam ih zavoleo, a sada hoce da me biju kada im kazem koliko para dajem na stripove mesecno... Nisam ja kriv kada su me tako vaspitali.... Inace moj brat je potuno neobrazovan na polju stripova i ne dopusta mogucnost da ga navucem na bilo sta... Tvrd orah... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 20/11/2007 : 16:33:29
|
Pa. izgleda da i jeste bitno kucno vaspitanje. Moj je bio malo prestar za Bonellija, ali je citao pisanog Luna, neki Dugin zabavnik ili tako nešto o još koješta. Sve u svemu, vrlo je blagonaklono gledao na stripove, a kako je imao druga koji je radio u Dnevniku, cesto mi je kuci donosio pregršt stripova. |
 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 20/11/2007 : 16:38:43
|
Ma sta? Meni niko nije volio stripove, cude se jos dan danas, al jebajga. :) Ali dobro, druga su to vremena bila, jer je tad cijela ulica skupljala stripove i svi smo skupa gledali tko ce nabavit sto starijeg i razglabali na veliko o tome kako nitko nikad nije vidio "Zagor prica" i sl. Hehe, bas je to bilo fora. |
  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25850 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 20/11/2007 : 16:54:52
|
quote: Originally posted by Dok Lester
moj mali prije 8 dana napunio 2 godine, ali stripove drzim podalje od njega (za svaku sigurnost :-) )
ipak, prije par dana izlazim ja iz tajne odaje za citanje stripova (iz WC-a,ne? :-))), u ruci mi Nathan Never "Delirij" s jednorozima na naslovnici, a on zinuo i poceo vikati "Tata! Tata! Konjici! Konjici!". Bio mi je toliko smijesan da sam mu dao strip u ruke, a on se okrenuo i otrcao do police sa slikovnicama, stavio Nathana uz bajke i rekao "Konjici spavaju!" :-)))
    Nešto slicno mi se skoro desilo. Ostao mi je strip u dnevnom boravku i moj sin (11 meseci) ga je uzeo i poceo da "lista". Ja to naravno nisam primetio ali sam odjednom cuo prodoran vrisak u trajanju od barem 5 sec (moja cerka, 2 godine). Prepao sam se i skocio iz fotelje i vidim cerku kako otima strip malome recima "Neeee Lazo, ovo tata!!!", odlazi u sobu gde mi stoje stripovi, vraca se posle desetak sekundi, zatvara vrata i blaženim izrazom lica kaže "Crta spava." Inace, ona obožava da crta, žvrlja i šara pa joj je sve nacrtano jednostavno "crta"..
A Mikijev Zabavnik je listala vec sa nekih 12-14 meseci, i to zaista listala, posmatrala slike, list po list. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 20/11/2007 16:55:49 |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Posted - 20/11/2007 : 20:55:57
|
quote: Originally posted by Maximuss
Ma sta? Meni niko nije volio stripove, cude se jos dan danas, al jebajga. :) Ali dobro, druga su to vremena bila, jer je tad cijela ulica skupljala stripove i svi smo skupa gledali tko ce nabavit sto starijeg i razglabali na veliko o tome kako nitko nikad nije vidio "Zagor prica" i sl. Hehe, bas je to bilo fora.
Pa kad zavolis nema ti spasa... Isto je i sa kucnim vaspitanjem. To je vise potsrek nego uzrok... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 20/11/2007 : 21:25:21
|
Kod mene u kuci niko nije citao stripove osim oca dok je bio klinac i starijeg brata koji citao samo Alan Forda a i njega je imao svega par brojeva! Ja sam tek pre tri godine nasao par brojeva ZS i LMS koji su preostali od ocevog detinjstva(kazem preostali posto je u njegovo vreme bio obicaj da se menjaju i daju jedni drugima svoje stripove) i od tada sam poceo malo da citam. Tek godinu dana nakon toga kada sam na kiosku video Ken Parkera-Dasak slobode shvatio sam sta je zaista pravi strip i od tad sam zavoleo stripove a narocito Ken Parkera! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/11/2007 : 06:19:36
|
Moja kcerka ima 20 mjeseci i redovno lista moje stripove, do sada mi nije pocijepala nijedan strip. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 21/11/2007 : 10:05:52
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Moja kcerka ima 20 mjeseci i redovno lista moje stripove, do sada mi nije pocijepala nijedan strip.
S koje udaljenosti lista? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/11/2007 : 10:34:56
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by SejoSexon
Moja kcerka ima 20 mjeseci i redovno lista moje stripove, do sada mi nije pocijepala nijedan strip.
S koje udaljenosti lista?
Sa normalne udaljenosti, ali nikada sama. Uvijek sam ja pored nje, mojoj ženi ne bi smetalo da pocijepa par komada.  |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
|
|
Topic  |
|