Author |
Topic  |
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/11/2007 : 17:35:30
|
"Zagorov" orao, tj. ta ptica na prsima, sto zapravo predstavlja, i koje ima znacenje?? h ne da mi se sad citati "Nultu Godinu Darkwooda"... pa ako mi netko moze ukratko objasniti. Frend bi htio kupiti tu majcu, pa me pitao za to, a nisam imao pojma, pa da sad ispadnem pametan jer sam rekao da cu mu kasnije javiti! 
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 26/11/2007 : 17:52:03
|
pa upravo treba procitati "Nulta godina Darkwooda". Ukratko nosi orao zbog jedne ribe za kojom je bio odlijepio a i ona za njim,ali eto nije im se dalo da se kresnu |
 |
|
Promotor
New Member

166 Posts
Posted - 26/11/2007 : 18:06:50
|
Pa reci frendu da prije nego kupi tu Zagor majicu neka prvo on sam procita Nultu godinu Darkwooda. Kako to,da se ne cita stripove a nosi se Zagorova majica.Nelogicno.Zašto onda da nosi baš Zagorovu majicu ako ga ZAgor kao Zagor uopšte ne zanima odnosno nema pojma ko je on. |
Promotor is in da house! |
 |
|
hrvoje23
Senior Member

Croatia
2175 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 26/11/2007 : 18:19:48
|
quote: Originally posted by Promotor
Pa reci frendu da prije nego kupi tu Zagor majicu neka prvo on sam procita Nultu godinu Darkwooda. Kako to,da se ne cita stripove a nosi se Zagorova majica.Nelogicno.Zašto onda da nosi baš Zagorovu majicu ako ga ZAgor kao Zagor uopšte ne zanima odnosno nema pojma ko je on.
Kaze da se cure pale na Zagorovu majcu! |
 |
|
THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 26/11/2007 : 18:58:27
|
quote: Originally posted by King Warrior
pa upravo treba procitati "Nulta godina Darkwooda". Ukratko nosi orao zbog jedne ribe za kojom je bio odlijepio a i ona za njim,ali eto nije im se dalo da se kresnu
Al mu ga sroci...  |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
yoda73
Starting Member
25 Posts
Member since 22/11/2007 |
Posted - 26/11/2007 : 19:11:38
|
pa upravo treba procitati "Nulta godina Darkwooda". Ukratko nosi orao zbog jedne ribe za kojom je bio odlijepio a i ona za njim,ali eto nije im se dalo da se kresnu
Svaka cast za ovo objasnjenje kako si poceo mogao bu celu kolekciju da mu " ukratko " prepricas    |
 |
|
angeliczg
New Member

Croatia
200 Posts
Member since 09/07/2002 |
Posted - 26/11/2007 : 19:38:01
|
pa mogli bi uz recenzije stavljati kratke opise epizoda poput one skracene lektire koje vec godinama kruže internetom i iskrivljuju stvarnost pojedinih knjiga :) |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 27/11/2007 : 03:09:58
|
Dobro ti podseti na recenzije. Ako se coveku ne da citati "Nulta godina Darkwooda", neka procita recenziju, tamo bi trebalo sve da pise |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 27/11/2007 : 16:05:19
|
quote: Originally posted by angeliczg
pa mogli bi uz recenzije stavljati kratke opise epizoda poput one skracene lektire koje vec godinama kruže internetom i iskrivljuju stvarnost pojedinih knjiga :)
Al samo king warrior da ne pise te stvarce... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 27/11/2007 : 16:37:27
|
pa mogli bi uz recenzije stavljati kratke opise epizoda poput one skracene lektire koje vec godinama kruže internetom i iskrivljuju stvarnost pojedinih knjiga :)
Zasto da ne.Evo npr. prica o Winter Snake ,ZEX 119-123 Grupa burzuja iz Europe pravi etnicko ciscenje bizona u Darkwoodu,sto se naravno crvenokoscima nije svidjelo pa pokusavaju da im jebu majku.Zagor jednoj od riba uvali jezik u usta,ali na kraju nakon sto ih je spasio i polomio rebra poglavici Winter Snake,uhvatio spuru jer se prepao da ce ga ova riba upecati pa nece moci ici vise da cuga sa traperima.
ZEX 129-132 ,prica sa Supermajkom Jedan momak odlucio da se na isti nacin kao i Zagor izdrkava po Darkwoodu,sto je ovome gore nego da ga je pljunuo u lice.Posle raznih marisanja,Zagor mu ipak na kraju polomi kosti i pokaze ko je pravi mangup u Darkwoodu.
ZEX 117-119,prica sa Covjekom-Zabom Eto,Zagor opet zabio nos gdje mu nije mjesto,ali kada je vidjeo da mu nema druge morao je da se pomarise sa covjekom zabom.Nakon sto je na kraju imao vise srece nego pameti,sredi zabu i kurci se nesto kako mu niko nema ravan,kao u fazonu zaba neka zajebana zivotinja.
|
Edited by - King Warrior on 27/11/2007 16:39:19 |
 |
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
|
Promotor
New Member

166 Posts
Posted - 27/11/2007 : 17:16:01
|
Zasto da ne.Evo npr. prica o Winter Snake ,ZEX 119-123 Grupa burzuja iz Europe pravi etnicko ciscenje bizona u Darkwoodu,sto se naravno crvenokoscima nije svidjelo pa pokusavaju da im jebu majku.Zagor jednoj od riba uvali jezik u usta,ali na kraju nakon sto ih je spasio i polomio rebra poglavici Winter Snake,uhvatio spuru jer se prepao da ce ga ova riba upecati pa nece moci ici vise da cuga sa traperima.
ZEX 129-132 ,prica sa Supermajkom Jedan momak odlucio da se na isti nacin kao i Zagor izdrkava po Darkwoodu,sto je ovome gore nego da ga je pljunuo u lice.Posle raznih marisanja,Zagor mu ipak na kraju polomi kosti i pokaze ko je pravi mangup u Darkwoodu.
ZEX 117-119,prica sa Covjekom-Zabom Eto,Zagor opet zabio nos gdje mu nije mjesto,ali kada je vidjeo da mu nema druge morao je da se pomarise sa covjekom zabom.Nakon sto je na kraju imao vise srece nego pameti,sredi zabu i kurci se nesto kako mu niko nema ravan,kao u fazonu zaba neka zajebana zivotinja.
Baš ti hvala Sad si mi sve otkrio pa ne trebam citati stripove   |
Promotor is in da house! |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
|
fantom
stripovi.com suradnik

Croatia
1434 Posts
Member since 12/12/2004 |
Posted - 27/11/2007 : 17:22:37
|
nikad to nisam bio siguran,uvijek sam nailazio na podjeljena mišljenja,moram priznati da sam i ja kao klinac mislio da je glava dolje,a pandže gore |
 |
|
VALTER
Advanced Member

Croatia
6417 Posts
Member since 21/07/2002 |
|
Toninho
Advanced Member

Croatia
3825 Posts
Member since 15/05/2004 |
Posted - 29/11/2007 : 12:33:33
|
fenomenalno daj još svaka cast
|
kad ce mirko i Slavko od prvog broja |
 |
|
viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 29/11/2007 : 15:25:39
|
quote: Originally posted by hrvoje23
"Zagorov" orao, tj. ta ptica na prsima, sto zapravo predstavlja, i koje ima znacenje?? h ne da mi se sad citati "Nultu Godinu Darkwooda"... pa ako mi netko moze ukratko objasniti. Frend bi htio kupiti tu majcu, pa me pitao za to, a nisam imao pojma, pa da sad ispadnem pametan jer sam rekao da cu mu kasnije javiti!  
Orao na Zagorovoj majci predstavlja Pticu Gromovnika, njegovog duha zaštitnika. Više o tome možeš naci u brojevima: Zagor SD 14 - Ratnici gromovnika i LUD specijalu Nulta godina Darkwooda.
 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 29/11/2007 : 15:31:32
|
quote: Originally posted by fantom
nikad to nisam bio siguran,uvijek sam nailazio na podjeljena mišljenja,moram priznati da sam i ja kao klinac mislio da je glava dolje,a pandže gore
ja jos uvijek dijelim ovo misljenje
 |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 29/11/2007 : 21:24:35
|
Glava mu je gore, pogledajte mu samo pera na kraju krila treba da budu okrenuta ka glavi, a to znaci gore! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 30/11/2007 : 04:20:47
|
Mozda su oni koji su mislili da je glava dole mislili da se orao obrusava na dole. Meni to ustvari nikad nije licilo na orla i uvek sm se pitao sta mu taj znak ustvari znaci. Nekako mi se cini da to ni Nolita nije znao cim se orao uopste ni ne spominje u "Zagor prica". |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29656 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 30/11/2007 : 09:00:06
|
quote: Originally posted by William_Wallace
Glava mu je gore, pogledajte mu samo pera na kraju krila treba da budu okrenuta ka glavi, a to znaci gore!
pera su mu okrenuta od glave buduci kad orao leti vjetar ta pera gura u suprotnom smjeru. tvoje ispada kao da trcis sa zastavom a ona leluja u suprotnom smjeru (onom u kojem trcis)...
|
Edited by - supermark on 30/11/2007 09:01:09 |
 |
|
Mlaki
New Member

Croatia
139 Posts
Member since 18/05/2007 |
Posted - 30/11/2007 : 11:56:25
|
Mene takoder muci navedeno pitanje jako dugo, ali mislio sam da je problem u meni pa ga nikad nisam potegnuo. Dakle, kao prvo nisam nikad vidio tu orla, a nakon što sam procitao da je orao poceo sam intenzivno razmišljati gdje mu je dupe, a gdje glava.
Uvjeren sam da glava mora biti okrenuta dolje, a ono gore nisu nikakve kandže nego rep. Kada pogledaš sa zemlje pticu u letu definitivno je širi dio rep. A vi koji kažete da je to kljun - gdje ste vidjeli orla u letu da je glavu okrenuo iz profila? |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 30/11/2007 : 12:16:23
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by William_Wallace
Glava mu je gore, pogledajte mu samo pera na kraju krila treba da budu okrenuta ka glavi, a to znaci gore!
pera su mu okrenuta od glave buduci kad orao leti vjetar ta pera gura u suprotnom smjeru. tvoje ispada kao da trcis sa zastavom a ona leluja u suprotnom smjeru (onom u kojem trcis)...
U tome i jeste fazon, ta pera na kraju krila su kao spojleri na avionu. Ako si nekad gledao kako orao leti morao si videti da su ta pera okrenuta ka glavi! |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 30/11/2007 : 12:30:08
|
quote: Originally posted by Mlaki
Mene takoder muci navedeno pitanje jako dugo, ali mislio sam da je problem u meni pa ga nikad nisam potegnuo. Dakle, kao prvo nisam nikad vidio tu orla, a nakon što sam procitao da je orao poceo sam intenzivno razmišljati gdje mu je dupe, a gdje glava.
Uvjeren sam da glava mora biti okrenuta dolje, a ono gore nisu nikakve kandže nego rep. Kada pogledaš sa zemlje pticu u letu definitivno je širi dio rep. A vi koji kažete da je to kljun - gdje ste vidjeli orla u letu da je glavu okrenuo iz profila?
Na prvim crtezima u prvoj epizodi Zagor (LMS29: "Hiljadu zamki" odnosno ZGEX31: "Zasjeda u sumi") jasno se vidi da se radi o orlu, iako jako nevesto nacrtanom i prikazanom. Ocito je da su brzo i Nollita i Ferri uvideli da znak terba stilizovati pa su ga vec posle par stranica redizajnirali. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Posted - 30/11/2007 : 16:57:31
|
pa eto,trebalo je pitati goste na Crsu! Kladim se da bi svaki od njih iznio svoju verziju i bilo bi opet gore,dole Ako to neko treba da zna onda je to Ferri |
 |
|
Topic  |
|