Author |
Topic  |
|
payingohmage
Starting Member
Australia
1 Posts
Member since 28/11/2007 |
Posted - 28/11/2007 : 12:26:25
|
moze li neko da mi objasni zagor strip.koja je razlika izmedu Zagor Extra, LMS,Ludens,Roto Biblioteka? itd. prva stampanja, zadnja stampanja, godine stampanja i slicno. isto i cijene razlicitih izdanja.da li bi iko sa aukcije slao u inozemstvo/Australiju.zadnji put kad sam procitao Zagor strip je prije 16 godina
|
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 28/11/2007 : 14:53:23
|
quote: Originally posted by payingohmage
moze li neko da mi objasni zagor strip.koja je razlika izmedu Zagor Extra, LMS,Ludens,Roto Biblioteka? itd. prva stampanja, zadnja stampanja, godine stampanja i slicno. isto i cijene razlicitih izdanja.da li bi iko sa aukcije slao u inozemstvo/Australiju.zadnji put kad sam procitao Zagor strip je prije 16 godina
Zagor Extra objavlja price od pocetka po originalnoj numeraciji (ok, malo pomešano na pocetku ali sada je OK). Ludensov Zagor (obicna serija) objavlja novije price, a nastavilo se tamo gdje je za vršio stari Dnevnik iz NS LMS i ZS su serije izdavaca Dnevnik, Ludens je isto ime firme verovatno bi ljudi i slali u Australiu, zašto ne? ako bi ti placao poštarinu naravno... vec je prije bio jedan clan iz Australie (Igor??) ali neznam dali još prati forum
|
 |
|
sonor
stripovi.com suradnik

.jpg)
Vatican City
3951 Posts
Member since 18/02/2006 |
Posted - 28/11/2007 : 14:56:02
|
ispravak netocnog navoda druže janže! :) luden nastavlja di je stala slobodna dalmacija koja je nastavljala od dnevnika! (zbunjoza možda?) |
There's a time to live and a time to die When it's time to meet the maker! There's a time to live but isn't it strange That as soon as you're born you're dying!
|
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 28/11/2007 : 15:08:33
|
a tko još pamti tog izdavaca preširokih žutih svešcica s dodatkom par zelenih za ukras iz Splita?
doktor sonor je u pravu u vezi izdavaca no ja sam u pravu u vezi serija |
Edited by - jang on 28/11/2007 15:10:00 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 28/11/2007 : 15:23:01
|
Pa coveku ocito treba malo bolje objasnjenje, jer on ne razlikuje Zlatnu seriju od Roto biblioteke. Treba zaista da ode na www.stripovi.com, pronadje Zagora, procita kratak opis i onda krene u pregledanje spiskova i naslovnih strana. No, evo ja cu pokusati da dam najosnovnije informacije:
-Kod nas (bivsa SFRJ) Zagora objavljuju LMS (Lunov Magnu Strip) i ZS (Zlatna Serija) paralelno, iako LMS samo u pocetku, do broja 127, ali ne samo Zagora vec objavljuju i druge strip junake. Obe serije izdavao je "Dnevnik" iz Novog Sada, od 1968. do 1992. godine. U prvim godinama, ZS i LMS nise se drzali originalnog italijanskog redosleda vec su neke epizode objavljivali preko reda, dok su neke epizode preskocili i nisu ih nikad objavili. Pocev od ZS 247 "Gvozdena pesnica", uglavnom se drze italijanskog redosleda i uglavnom nije bilo neobjavljenih epizoda (izuzev jedne price u dva nastavka u kojoj se vraca Ben Stivens, car orlova).
-Nakon raspada SFRJ, 1994. godine u Hrvatskoj "Slobodna Dalmacija" nastavlja tamo gde je "Dnevnik" stao, s tim sto preskace 20 epizoda. Ubrzo, "Slobodna Dalmacija" pokrece takozvanu "extra" seriju (zagor extra) koja je isto sto i italijanska "tutto Zagor" serija gde objavljuje reprinte Zagorovih stripova pocev od prvog, s tim sto "Slobodna Dalmacija" pocinje sa italijanskim brojem 55 ("Zagor prica"), nakon 30 brojeva dolazi do broja 84, i onda se vraca da popuni "rupu" na italijanski broj 1 ("Suma zamki"), i tako obavljuje sve do italijanskog broja 54, nakon cega se vraca na italijanski broj 85 i nastavlja dalje redom.
-Posto je "Slobodna Dalmacija" prestala sa izdavanjem stripova 2001. godine, taj posao nastavlja zagrebacki "Ludens" koji prihvata numeraciju "Slobodne Dalmacije", tako da tu postoji kontinuitet, tako da je serija neprekinuta samo je u datom momentu promenjen izdavac (to se desilo pre gore spomenutog broja 85, ali sam u cilju preglednosti napisao kao da je sve to raila "Slobodna Dalmacija")
-iz popisa na sajtu sve ostalo cete videti i sami |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 28/11/2007 : 15:27:03
|
A u inostranstvo šalje svako ko na aukcijama koje prodaje, to naznaci! |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 28/11/2007 : 15:32:06
|
Takode je "LUDENS" nastavio tamo gde je "Slobodna Dalmacija" stala i u pogledu drugih strip-junaka: DD, MNO, MM, NN, LL, TEX |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/11/2007 : 16:40:43
|
Ala ste se raspisali, a covjek otišao i nece se više nikad javiti na sajtu! (šalim se ) |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Promotor
New Member

166 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 28/11/2007 : 18:23:25
|
quote: Originally posted by payingohmage
Pa onda ti ja mogu pomoci.Mogu ti nabaviti Zagor Extra kolekciju (glancere što znaci NEOŠTECENE!) od prvog broja pa dokle budeš htio,sve specialce,sve ciko specialce,sve almanahe,sve maxije,...pa ceš ih pokupiti kada dodeš na balkan na odmor,pa ceš imati za koju godinu dvije da citaš ali treba da te upozorim da ce te takva kolekcija skupo koštati,ali to ti je najbolje da imaš sve od prvog broja pa dokle budeš htio.To ti je puno bolje nego da kupuješ po strip ili dva.Razmisli pa javi. |
Promotor is in da house! |
 |
|
jimi
Junior Member

Croatia
349 Posts
Member since 03/08/2007 |
|
|
Topic  |
|