Author |
Topic  |
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 00:37:35
|
Vrijeme je i da najavimo glazbene goste MaFesta! Nakon Pusenja, i ove godine nastavljamo u rock ritmu te smo iznimno ponosni sto mozemo najaviti da u Makarsku dolazi jedna od najboljih hrvatskih rock grupa – «Vatra»! Vjerujem da nema osobe u HR koja nije cula za njih, no za sve one koji nisu odavde, evo par recenica s njihova web sajta:
Rock skupina Vatra objavila je 1999. godine svoj prvi nosac zvuka Izmedu nas za izdavacku kucu „Jabukaton“. S albuma su skinuti singlovi : Vrati se, Bilo je dobro dok je trajalo, L.A., Tvoja ljubav. Na novinarskoj rock nagradi Crni macak 2000. godine prvijencem su zaslužili nominaciju u kategoriji za nadu godine. Na promotivnoj turneji koja je uslijedila Vatra je odsvirala približno stotinu koncerata po Hrvatskoj, ali i BiH, te se tako vec na samom pocetku profilirala kao band koji se najbolje dokazuje na stageu. Krajem 2000. godine Vatra ulazi u studio i snima drugi po redu album Andeo s greškom, koji na samom kraju, tocnije dan prije odlaska na mixanje i mastering u ljubljanski studio „Tivoli“ fatalnom pogreškom computera biva u potpunosti izbrisan. Bend tu situaciju proživljava kao veliku kušnju, te skuplja snagu da isti proces (višemjesecno snimanje) ponovi još jednom. Trud se na kraju ipak isplatio. Vatra 2002. godine potpisuje ugovor s najvecom izdavackom kucom u zemlji Dallas Records, te iste godine objavljuje album. Producent albuma Denyken osvaja nagradu Crni macak za produkciju Andela s greškom. Vatra s drugim albumom dopire do šireg kruga publike i ponovno odraduje veliku promotivnu turneju. Kao tocka na "i" bandu dolazi poziv da nastupi kao specijalni gost na koncertu grupe Simple Minds u Zagrebu. S albuma Andeo s greškom skinuti su singlovi: Putujem, Sunce, Srce, Želim biti ti, Dno od suza. 2004. godine Vatra snima album Prekid programa za Dallas Records. Pjesmama: Andeo s greškom, Gorim, Privremeno nedostupan, Unutra –van, Alkohol, band zasjeda na prva mjesta nacionalnih TV i radijskih top ljestvica, dok se spot za pjesmu Privremeno nedostupan (režijia Radislav Jovanov Gonzo) pojavljuje na Britanskom MTV-u. Tiraža albuma štampa se dva puta, a spot za pjesmu Gorim u režiji Gonza nominiran je za nagradu „Porin“. Turneja poprima široke razmjere, pa Vatra odraduje mnogobrojne i uspješne koncerte.
A sad opet ja.:-)
2006. objavljuju svoj 4. album «Aritmija» s kojeg su hitovi «Ruska», «Mornarska majica» i «Privatni pakao» (moj favorit!) doslovno poharali sve domace top liste. Da rezimiramo, onaj tko voli EKV i U2, voljet ce i «Vatru» , a gle cuda za 3 tjedna im izlazi najavni single za njihov 5. album koji ce, pogadjate naravno, biti bestseller! Osobno, smatram da osim Hladnog Piva ne postoji jaca rock grupa u Hrvata u ovome trenutku, a i put im je slican. Naime, i Hladnom Pivu je trebalo vise od 10 godina da postane nas najjaci band i da izadje iz alternative u mainstream. Slican put prolazi i «Vatra», a spreman sam se i okladiti da ce im i nastavak karijere biti slican. I novine i TV bit ce puni «Vatre» u iducim tjednima, a spominjat ce se i koncert povodom MaFesta...  
|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 00:45:44
|
Vec vidim Kicu kako polugol maše majicom iznad glave, u prvom redu, a na prsima mu tetovirano "Andeo s greškom" umisto akreditacije  
Vatra je zaista trenutno top izbor. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 06/03/2008 : 00:51:29
|
quote: Originally posted by mcn
> Vjerujem da nema osobe u HR koja nije cula za njih
Evo, sad nema.
mcn
    |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
Posted - 06/03/2008 : 01:04:02
|
quote: Originally posted by Gaston onaj tko voli EKV i U2, voljet ce i «Vatru»
odlichno. znachi ove se godine komotno mogu dislocirati sa svirke i sebe poshtedeti prizora Dushmana koji saplitje te patosira krhke tinejdzerke. |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 06/03/2008 : 01:04:59
|
..da ne pricham o prizoru slavena i kitja golih do pojasa... :)) |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 06/03/2008 : 01:05:44
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
..da ne pricham o prizoru slavena i kitja golih do pojasa... :))
Fuj! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
|
globinjo
Moderator

Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 06/03/2008 : 01:36:08
|
odlichno. znachi ove se godine komotno mogu dislocirati sa svirke i sebe poshtedeti prizora Dushmana koji saplitje te patosira krhke tinejdzerke.
Vec se oštrim i muskulaturno pojacavam kako bih ove godine patosirao i tinejdžerke stokilašice. Ništa, ostaje nam da naucimo hitove "Vatre" i grešno se ponadamo da ce izvesti štogod od EKV-a, na Dekarinu radost. :) |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 06/03/2008 : 01:42:50
|
Jel ti ta slika još uvek na desktopu?  |
 |
|
BlekenDekara
Advanced Member

United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 06/03/2008 : 02:00:52
|
jok, zamenio sam je onom kada se Coa tushira... kent bit di ful nejkid uan:) |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 08:42:58
|
Nije sve tako crno, uvjek mozes dobiti poljubac neznanog junaka ili neki mali guzohvat. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
fred perry
Average Member

526 Posts
Member since 19/01/2008 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 10:22:06
|
Evo i ja tek sada primijetio topic... Dobri gosti stripovski, glazbeni kak-tak, "Vatra", mogli ste Hladno Pivo ili Let 3 . |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 06/03/2008 : 10:24:40
|
quote: Originally posted by Renky
Vec vidim Kicu kako polugol maše majicom iznad glave, u prvom redu, a na prsima mu tetovirano "Andeo s greškom" umisto akreditacije  
Vatra je zaista trenutno top izbor.
   Nema alkohola ovaj MaFEST....jedina iznimka je da se i ti skupa sa mnom napiješ! |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 06/03/2008 : 10:26:01
|
quote: Originally posted by DeeCay
Evo i ja tek sada primijetio topic... Dobri gosti stripovski, glazbeni kak-tak, "Vatra", mogli ste Hladno Pivo ili Let 3 .
Skupo do samog davola! Jedino ako nam ZG Podružnica ne pošalje nekih 20000 kuna u dobrotvorne svrhe |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 06/03/2008 : 10:26:38
|
quote: Originally posted by DusMan
Jel ti ta slika još uvek na desktopu? 
Ako nije,hitno vrati da ponoviš gradivo!!!!   |
 |
|
kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts
Posted - 06/03/2008 : 10:27:47
|
quote: Originally posted by globinjo
 irena je picic i po
Ona je jedan od razloga zbog kojeg sam bio i više od nekoliko puta na koncertu spomenute grupe. |
 |
|
veber
Senior Member

1139 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 11:17:58
|
Fuj!
ma šta fuj, šta se ti sad nešto zgražavaš?? ja dole dolazim iz velike ljubavi prema stripovima,iz ljubavi prema makarskoj i zbog gomile ljudi koje si guštam viditi i s njima popit pive,rakije i vina. ako se i malo opustim što sad,jel festival stripa il nije ???? jel ljepo dole il nije?? što si ti ukocen tako?? u principu ne moram ja dole popit ni kap alkohola,mogu ic lec u 10 navece,nije me ni briga što ce ko rec za mene,al ipak se renky dugo znamo i bome ovo fuj nit sam ocekiva nit mi je jasno. |
Bog je stvorio ženu a Luger Parabellum. |
 |
|
veber
Senior Member

1139 Posts
Member since 18/09/2002 |
Posted - 06/03/2008 : 11:19:14
|
quote: Originally posted by Dado
Nije sve tako crno, uvjek mozes dobiti poljubac neznanog junaka ili neki mali guzohvat.
bravo,bravismo, evo konacno ko cijeni prave superherojske vrijednosti  |
Bog je stvorio ženu a Luger Parabellum. |
 |
|
fred perry
Average Member

526 Posts
Member since 19/01/2008 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 06/03/2008 : 11:29:20
|
quote: Originally posted by veber
Fuj!
ma šta fuj, šta se ti sad nešto zgražavaš?? ja dole dolazim iz velike ljubavi prema stripovima,iz ljubavi prema makarskoj i zbog gomile ljudi koje si guštam viditi i s njima popit pive,rakije i vina. ako se i malo opustim što sad,jel festival stripa il nije ???? jel ljepo dole il nije?? što si ti ukocen tako?? u principu ne moram ja dole popit ni kap alkohola,mogu ic lec u 10 navece,nije me ni briga što ce ko rec za mene,al ipak se renky dugo znamo i bome ovo fuj nit sam ocekiva nit mi je jasno.
Jbte... koji tebe filmovi pucaju Slavene     Pij, uživaj, zajebaji i jebaji... to je i bit! Ocito se onda i ne poznajemo dovoljno ako misliš da je "fuj" bilo izreceno u kontekstu kritike na takvo ponašanje... ma daj. Samo san se prisjetija kako su izgledale te scene    Zar misliš da me išta može zgroziti nakon 23 godine rada po klubovima. Vidija san ja svašta... ono gori je bila zajebancija |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Posted - 06/03/2008 : 12:20:29
|
quote: Originally posted by kico
quote: Originally posted by DeeCay
Evo i ja tek sada primijetio topic... Dobri gosti stripovski, glazbeni kak-tak, "Vatra", mogli ste Hladno Pivo ili Let 3 .
Skupo do samog davola! Jedino ako nam ZG Podružnica ne pošalje nekih 20000 kuna u dobrotvorne svrhe
Hladno Pivo taj isti dan vec ima dogovorenu gazu u Slavonskom Brodu. Let 3 je nedavno bio u Makarskoj. Nema smisla. TBF isto. Urban je zadnji dobar album snimio 1997. Jinxi od "Second handa" 1997. idu prema dolje. Psihomodopop - bah... Ostali - ni blizu. Dakle, Vatra. |
 |
|
Topic  |
|