Author |
Topic |
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 12/12/2007 : 08:02:53
|
Posljednji redovni broj Mr. No izasao je potkraj 7. mjeseca, a specijal MM & Mr. No u 9. mjesecu. Redovni broj MM u 8. mjesecu. Na koricama pise da se radi o mjesecnim izdanjima a na kioscima ih nema vec 5 odnosno 4 mjeseca. Zasto? Da li cemo i kada ugledati nove brojeve? Bojim se da ce se ugasiti kao i LL :(
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
Malicius
Senior Member
Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 12/12/2007 : 08:15:05
|
to je pitanje na koje nikad neces dobiti odgovor :) |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 12/12/2007 : 08:17:59
|
Mislim da ce oba stripa izaci krajem januara/pocetkom februara. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 12/12/2007 : 08:50:18
|
Tu je Libellus za MM i MR No,pa kad izadju. A tempo kojim ide Ludens cini mi se da ce ih Libellus prestici iako su krenuli tek od prvih brojeva Zao mi je Texa,jer tu nemamo alternativu za novije brojeve Za sad |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 12/12/2007 : 10:12:15
|
Pa zar LL nije ukinut? Nije li tako išla prica?
A za ove manje isplative junake tipa MM i MNO, on izlaze svakih par mjeseci po dva broja. Tako je vec bilo dvaput zaredom. A specijalci kad nekome iz SA puhne... Ma glavno da izlazi. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 12/12/2007 : 11:00:27
|
Drago mi je da je netko pokrenuo ovakav topic,jer sam baš jucer pitao Bernarda šta ce biti sa ovim izdanjima. Odgovor je naravno bio tipican za njega,a glasio je :"Dobro pitanje!" |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7819 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 12/12/2007 : 12:48:06
|
quote: Originally posted by kico
Drago mi je da je netko pokrenuo ovakav topic,jer sam baš jucer pitao Bernarda šta ce biti sa ovim izdanjima. Odgovor je naravno bio tipican za njega,a glasio je :"Dobro pitanje!"
iz odgovora se sve vidi. sudbina ova dva izdanja je neizvjesna . |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 12/12/2007 : 13:11:22
|
quote: Originally posted by I like girlz
Drago mi je da je netko pokrenuo ovakav topic,jer sam baš jucer pitao Bernarda šta ce biti sa ovim izdanjima. Odgovor je naravno bio tipican za njega,a glasio je :"Dobro pitanje!"
iz odgovora se sve vidi. sudbina ova dva izdanja je neizvjesna .
Ali pozitivno u svemu je da "gazda" zna sto dalje... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 12/12/2007 : 13:37:46
|
Postoji li barem onda mogucnost istog raspleta kao i sa NN cije nove brojeve sad objavljeje Libellus? Uglavnom bilo bi steta da ova dva vrlo dobra junaka nestanu s naseg trzista (barem sto se novijih brojeva tice). |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Posted - 12/12/2007 : 13:39:46
|
quote: Originally posted by MladenT
Postoji li barem onda mogucnost istog raspleta kao i sa NN cije nove brojeve sad objavljeje Libellus? Uglavnom bilo bi steta da ova dva vrlo dobra junaka nestanu s naseg trzista (barem sto se novijih brojeva tice).
Pa dogodio se rasplet. Libellus ih izdaje od prvog broja. Uz malo strpljenja (par godina, plus-minus) doci ce i do neobjavljenih brojeva. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 12/12/2007 : 14:03:30
|
Tri. Pitanje sam uputio u svezi Ludens Texa. |
|
|
piquet
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 15/03/2003 |
Posted - 12/12/2007 : 14:03:50
|
rasplet sucks!
mm i mno kupujem samo po 16kn...ove libellusove ne kupujem. |
"I kako se može razaznati je li neciji jezik iskren, ako mu ne gledamo u lice dok govori i ako ne slušamo zvuk njegovih rijeci?" |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7819 Posts
Posted - 12/12/2007 : 14:21:37
|
Tri. Pitanje sam uputio u svezi Ludens Texa.
zar i tex? |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 12/12/2007 : 14:46:05
|
Najjaci opstaju! |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
delboj
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
17155 Posts
Member since 01/03/2004 |
|
globinjo
Moderator
Croatia
33493 Posts
Member since 12/09/2002 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 12/12/2007 : 15:57:37
|
Istina, za koju godinu ce na kioscima biti moguce kupiti samo Zagora (i Zagor extra). U prijevodu stanje kiosk-strip-tržišta je jako loše, da ne kažem ocajno ili cak na samom rubu katastrofe. That's the fact. Ludens (& SA) kao strip izdavac se zaista sa svojim izdanjima vuce poput trule krepaline posljednjih godina. Ljudi moji, oni izdaju vec godinama Zagora, samo i jedino Zagora, a mi se kao nešto nadamo. Nije ovo protiv Ludensa, jer su to njihove mogucnosti, ali ako to nazivamo izdavaštvom vrijednim spomena onda...!!??*&%%§l!?!?!... Svi drugi junaci su "ajme majko" (Tex, MrNo, DD, MM i prošla svršena vremena: LL i NN) Ovo što sada imamo od tih izdanja je, citirao bih Velu, šamaranje mrtvog magarca!!! Tex, moj najdraži junak: izdano tek 5 j*****h brojeva sa 2.5 epizode ove godine. S drugima je još gore. Zato... ja mislim da ovo nema nikakvog smisla. Ludens bi se trebao lagano ugasiti, a ne ovako muciti i sebe i nas jer izdavanje samo Zagora nije izdavaštvo. Zaustavimo muku, pobogu! Jedino riješenje vidim u tome da neka "jaka" novinarska kuca pruzme izdavanje bonellija, što cisto sumnjam. Drugo, Ludens mora napraviti par radikalnih promjena jer u svom postojanju nije napravio ni jedan jedini pomak. Dobro, iako mi je SD dosad bio najbolji izdavac stripova, i oni su obecavali brda i doline pa u 10 godina nisu ništa ucinili (sjetite se MR No-a koji se pojavio dosta kasno, a vec '94 su govorili o njegovoj pojavi;;; Ludens bi trebao jednostavno smanjiti nakladu na max 2500 primjeraka ( i još manje) po junaku, povecati do 20Kn vražiju cijenu (ionako npr. Texa kupuju SAMO oni koji ga vole, pa cijena nece odagnati nikoga, plasirati izdanja na što manji broj kioska, izavati redovito (30-45 dana), barem 5 junaka, vršiti "pravu" propagandu i sl. Ako ovo ne može upaliti onda odma kljuc u bravu jer sve ostalo je životarenje. U protivnom sve ide u HC, koji naravno vecini ne odgavare zbog cijene, a to ionako ne možemo više nazivati strip-scenom. Osobno bi kupovao samo Texa u HC-u, a drugo ni u ludilu, jedino ako mi caca postane tajkun. Takav sam tip da ako ponestane stripova ja necu poput ovisnika rasprodat imanje da bi ih se dokopao. Jednostavno bi reko: Zbogom! i uvatija bi se druge zanimacije. Priznajte da ovo nema smisla! Nevalja ni HC ni SC! - ovo je upuceno narodnoj masi, ne onima kojima to nije problem. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 12/12/2007 : 17:04:23
|
Kod toga svega me cudi jedna stvar. Kad je situacija kod MM/MNo/Texa takva kakva je, NN nema više itd, da extra Zagor nije ubrzan na 15 dana . |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
Posted - 12/12/2007 : 17:31:50
|
kad bi ljubitelji Zagora kupovali MM MNo i ostale stripove, kao što mi kupujemo Zagora samo zbog kolekcije, mogli bi svi opstatiti. A tako Zagormaniaci kupuju samo Zagore, a svi ostali sve...i tu ima Zagor plus. A da i mi ljubitelji MM, TEXA, MNoa...prestanemo kupovati Zagora, ide i Zagorova naklada na 5000 i na 6 brojeva godišnje! |
https://www.youtube.com/watch?v=BMkRRvEoVoM |
|
|
provodina
Average Member
Croatia
897 Posts
Member since 07/05/2007 |
Posted - 12/12/2007 : 17:32:16
|
Bolje da je pitanje glasilo: Hoce li novi brojevi ? Iskreno me nije ni briga više ... iman libellus za MM i MrNo, a trafika samo Zagor i Zagor i Zagor i DD i Alan Ford .... Krenija je malo poslin zagora i dylan doga a izašlo je 67 brojeva.To govori sve.Toliko o MM MrNo još gore |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7819 Posts
Posted - 12/12/2007 : 17:46:48
|
quote: Originally posted by provodina
Iskreno me nije ni briga više ...
mene je... želim redovnije izlaženje redovnog texa, MM i MrNo-a. |
|
|
VALTER
Advanced Member
Croatia
6414 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 12/12/2007 : 17:49:50
|
Navikavaj se. Kroz tri-pet godina na trafici ce biti samo Zagor.
Za 10 godina Sticky na podforumu Izdavacki izlog:
Ostalo nam je najaviti jos zadnji dio nasih izdanja koja bi trebala biti objavljena ove godine. Pred nama su cetiri nove knjige Zagora, u kojima ce obozavatelji ovog junaka zasigurno uzivati. Osim sjajnih prica, odusevila nas je i kolicina prekrasnih crteza u kojima prednjace Mauro Laurenti, Joevito Nuccio, Raffaele Della Monica i Marco Verni...
Knjige su po vec ustaljenom formatu; 294 stranice sa 3 izvorne, kolorne naslovnice, HC, 500 primjeraka i cijenom od 110 eura.
|
|
|
76
Senior Member
Croatia
2633 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 12/12/2007 : 18:33:46
|
S obzirom na to kakve su posljednje price redovnog MM-a i MrNO-a - potpuno mi je svjededno hoce li izlaziti dalje ili ne. Ustvari - bolje ne. Jedino mi je Texa žao. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
Dalen
Senior Member
Croatia
2272 Posts
Member since 13/03/2003 |
|
Topic |
|