Author |
Topic  |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 13/12/2007 : 20:49:28
|
Zašto ni u jednom izdanju nije objaljen ni jedan dodatak koji je išao u originaldnim Bonelli izdanjima kao npr. recnik misterija iz MM specijala ili recnik SF-a iz NN spec. Takodje nisu ni objavljeni celi tekstovi iz bilo kog almanaha. Mislim da time stripodvi gube na kvalitetu. Zasto se ne objavljuje sve kao u originalu?
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
Martin
Average Member

844 Posts
Member since 05/11/2005 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 13/12/2007 : 21:55:35
|
Sto se tice NN specijala, objavili smo jedan, i zaista ne mislim da smo nesto preskocili. Barem se ne sjecam, a objavili smo i onaj dodatak o Legs unutra...
Za nase almanahe smo vec odavno pojasnili zasto smo odabrali ne objavljivanje tekstova, vec stvaranje vlastitih. Ukratko; u velikoj vecini tekstovi nisu vise aktualni i pisani su u tijeku vremena kad su izvorno objavljivani. To je bio prvi i najveci razlog... Uz to se moze dodati i to da bi rad na jednom tekstu (na onakav nacin kako mi to zelimo raditi, kvalitetno i vrhunski tematski obradjeno) kostao jako puno, slobodno mogu reci minimum jedna stranica teksta = tri stranice stripa. Sumnjam da bi se mnogima svidjelo imati almanah s jednom epizodom i izvornim, cesto neaktualnim tekstom, uz cijenu od 120 kuna koliko bi minum kostalo u nasoj nakladi. Mi smo odabrali opciju u kojoj kupac dobiva vise za manje novca, a odlicnim popratnim tekstovima zadrzali smo duh samog naziva "almanah". I uvjeren sam kako ce nasa izdanja svakim novim brojem jos bolje izgledati... Izvorne tekstove, koji mogu biti relevantni za citatelje, nastojat cemo na neki nacin jednom i objaviti... To je sve sto mogu reci u ime nas u Libellusu. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 14/12/2007 : 08:35:38
|
quote: Originally posted by Dado Mi smo odabrali opciju u kojoj kupac dobiva vise za manje novca, a odlicnim popratnim tekstovima zadrzali smo duh samog naziva "almanah".
nije moguce da ono u sredini jos i placate?!?!?!? katastrofa, bolje bi bilo da ste cijenu smanjili umjesto toga ili nesto drugo uvrstili...  |
 |
|
Apollo
Starting Member
4 Posts
Member since 20/04/2006 |
Posted - 14/12/2007 : 10:03:55
|
quote: [i]Originally posted by Lord Vader89[/i] [br]Zašto ni u jednom izdanju nije objaljen ni jedan dodatak koji je išao u originaldnim Bonelli izdanjima kao npr. recnik misterija iz MM specijala ili recnik SF-a iz NN spec. Takodje nisu ni objavljeni celi tekstovi iz bilo kog almanaha. Mislim da time stripodvi gube na kvalitetu. Zasto se ne objavljuje sve kao u originalu?
Jer je Berniju bilo skupo, a i nama bi došlo skuplje... Ne gube stripovi na kvaliteti, nego su citatelji lišeni tih popratnih tekstvova. Koga interesira pozadina stvari iz stripova, uvijek može naci dodatne informacije na netu. I ja sam se bunio ispocetka, no sad sam se vec pomirio. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 14/12/2007 : 11:38:15
|
quote: Originally posted by Dado
Sto se tice NN specijala, objavili smo jedan, i zaista ne mislim da smo nesto preskocili. Barem se ne sjecam, a objavili smo i onaj dodatak o Legs unutra...
Za nase almanahe smo vec odavno pojasnili zasto smo odabrali ne objavljivanje tekstova, vec stvaranje vlastitih. Ukratko; u velikoj vecini tekstovi nisu vise aktualni i pisani su u tijeku vremena kad su izvorno objavljivani. To je bio prvi i najveci razlog... Uz to se moze dodati i to da bi rad na jednom tekstu (na onakav nacin kako mi to zelimo raditi, kvalitetno i vrhunski tematski obradjeno) kostao jako puno, slobodno mogu reci minimum jedna stranica teksta = tri stranice stripa. Sumnjam da bi se mnogima svidjelo imati almanah s jednom epizodom i izvornim, cesto neaktualnim tekstom, uz cijenu od 120 kuna koliko bi minum kostalo u nasoj nakladi. Mi smo odabrali opciju u kojoj kupac dobiva vise za manje novca, a odlicnim popratnim tekstovima zadrzali smo duh samog naziva "almanah". I uvjeren sam kako ce nasa izdanja svakim novim brojem jos bolje izgledati... Izvorne tekstove, koji mogu biti relevantni za citatelje, nastojat cemo na neki nacin jednom i objaviti... To je sve sto mogu reci u ime nas u Libellusu.
Ako se ne varam, i stari Marti Misteriji ( koje upravo reprintirate ) su imali dodatni sadržaj. Odgovor je lijepo srocen, ali ne daje odgovor na gore spomenuto izdanje. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 14/12/2007 : 11:43:06
|
quote: Originally posted by wanderer
quote: Originally posted by Dado Mi smo odabrali opciju u kojoj kupac dobiva vise za manje novca, a odlicnim popratnim tekstovima zadrzali smo duh samog naziva "almanah".
nije moguce da ono u sredini jos i placate?!?!?!? katastrofa, bolje bi bilo da ste cijenu smanjili umjesto toga ili nesto drugo uvrstili... 
Obozavam kad netko izvuce samo dio teksta i promatra ga zasebno, te najcesce izvuce potpuno krivi zakljucak. Ako pozorno citas vidjet ces da se ovo "dobiva vise za manje novca" odnosni na to da mi objavljujemo dvije epizode u jednom almanahu uz cijenu od 75 kuna, dok bi u slucaju jedne epizode i teksta cijena bila oko 120 kuna. Zbog toga smatram da je nas nacin objavljivanja "dobijes vise za manje novca".
|
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 14/12/2007 : 11:57:37
|
quote: Originally posted by mladjo Ako se ne varam, i stari Marti Misteriji ( koje upravo reprintirate ) su imali dodatni sadržaj. Odgovor je lijepo srocen, ali ne daje odgovor na gore spomenuto izdanje.
Ne znam na sto mislis pod dodatni sadrzaj, pa mi je tesko odgovoriti. Nadam se da ne mislis na ona pisma citatelja, bonellijeve reklame ili slicno, jer drugog dodatnog sadrzaja nema. Na koje gore spomenuto izdanje mislis? |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/12/2007 : 12:06:04
|
quote: Originally posted by mladjo Ako se ne varam, i stari Marti Misteriji ( koje upravo reprintirate ) su imali dodatni sadržaj. Odgovor je lijepo srocen, ali ne daje odgovor na gore spomenuto izdanje.
Ne znam na sto mislis pod dodatni sadrzaj, pa mi je tesko odgovoriti. Nadam se da ne mislis na ona pisma citatelja, bonellijeve reklame ili slicno, jer drugog dodatnog sadrzaja nema. Na koje gore spomenuto izdanje mislis?
Ma mislim na onu jednu stranicu na samom kraju stripa, u Dnevnikovom izdanju ono je bio na zadnjim koricama iznutra. Evo npr. u prvom Dnevnikovom Martiju ima tekst o Aleksandrijskoj biblioteci i o Atlantidi. |
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 14/12/2007 : 12:42:52
|
quote: Originally posted by mladjo
Ma mislim na onu jednu stranicu na samom kraju stripa, u Dnevnikovom izdanju ono je bio na zadnjim koricama iznutra. Evo npr. u prvom Dnevnikovom Martiju ima tekst o Aleksandrijskoj biblioteci i o Atlantidi.
Tu se upravo i radi o pismima citatelja na koje iz redakcije odgovaraju i spominju izvjesne teme. Vrlo cesto se pozivaju na neke kod njih obljavljene epizode i neke knjige. I to se na takav nacin proteze u nekoliko prvih brojeva, ubrzo sve to spadne na samo prednju koricu i na jedno pitanje (te popis objavljenih redovnih epizoda) a na straznjoj korici u unutarnjem dijelu ide najava iduce epizode... Je li bilo relevantno objaviti pisma i pitanja talijanskih citatelja u nasim knjigama, ostavljam svakome da sam prosudi... |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 14/12/2007 : 12:49:42
|
quote: Originally posted by mladjo
Ma mislim na onu jednu stranicu na samom kraju stripa, u Dnevnikovom izdanju ono je bio na zadnjim koricama iznutra. Evo npr. u prvom Dnevnikovom Martiju ima tekst o Aleksandrijskoj biblioteci i o Atlantidi.
Tu se upravo i radi o pismima citatelja na koje iz redakcije odgovaraju i spominju izvjesne teme. Vrlo cesto se pozivaju na neke kod njih obljavljene epizode i neke knjige. I to se na takav nacin proteze u nekoliko prvih brojeva, ubrzo sve to spadne na samo prednju koricu i na jedno pitanje (te popis objavljenih redovnih epizoda) a na straznjoj korici u unutarnjem dijelu ide najava iduce epizode... Je li bilo relevantno objaviti pisma i pitanja talijanskih citatelja u nasim knjigama, ostavljam svakome da sam prosudi...
Nisam znao da je rijec o tome, mislio sam da su to originalni popratni tekstovi koji idu u svakom broju, a onda ih je Dnevnik u jednom trenutku, iz samo njima znanih razloga, prestao objavljivati, pa rekoh bilo bi lepo vidjeti te tekstove.
Sve pet. Hvala na objašnjenju. |
|
 |
|
wanderer
Advanced Member

United Arab Emirates
3489 Posts
Member since 18/08/2004 |
Posted - 14/12/2007 : 13:00:07
|
quote: Originally posted by wanderer
nije moguce da ono u sredini jos i placate?!?!?!? katastrofa, bolje bi bilo da ste cijenu smanjili umjesto toga ili nesto drugo uvrstili... 
Obozavam kad netko izvuce samo dio teksta i promatra ga zasebno, te najcesce izvuce potpuno krivi zakljucak. Ako pozorno citas vidjet ces da se ovo "dobiva vise za manje novca" odnosni na to da mi objavljujemo dvije epizode u jednom almanahu uz cijenu od 75 kuna, dok bi u slucaju jedne epizode i teksta cijena bila oko 120 kuna. Zbog toga smatram da je nas nacin objavljivanja "dobijes vise za manje novca".
ma shvatih ja tebe i prvi puta kad si rekao, nisam se ja osvrnuo na sam iznos cijene izdanja - to je sve OK i ja sam zadovoljan s tim  |
Edited by - wanderer on 14/12/2007 13:07:13 |
 |
|
sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts
Member since 01/05/2005 |
Posted - 14/12/2007 : 14:49:59
|
Ne znam na sto mislis pod dodatni sadrzaj, pa mi je tesko odgovoriti. Nadam se da ne mislis na ona pisma citatelja, bonellijeve reklame ili slicno, jer drugog dodatnog sadrzaja nema. Na koje gore spomenuto izdanje mislis?
Ne znam... Ja sam dosta dugo listao vasa izdanja ali nikako da nadjem Djila...kada ga planirate uvrstiti u redovne brojeve MM-a  |
"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta. Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom
 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 14/12/2007 : 16:10:48
|
Slazem se s Dadom potpuno (prvi put da se i ja s njim slozim u necenu ). Ne mogu da shvatim TOLIKO INSISTIRANJE na vernosti originalu u svakom mogucem pogledu. Kome je do toga toliko stalo, nek kupuje italijanske originale. |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 14/12/2007 : 18:11:34
|
quote: Originally posted by sdragan@
Ne znam... Ja sam dosta dugo listao vasa izdanja ali nikako da nadjem Djila...kada ga planirate uvrstiti u redovne brojeve MM-a 
Jao, to nam promaklo...  |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 14/12/2007 : 18:17:48
|
quote: Originally posted by ---dp---
Slazem se s Dadom potpuno (prvi put da se i ja s njim slozim u necenu ).
   Ma slozili bi se mi i cesce, pogotovo kad vise nisam moderator, samo ti ne sudjelujes vise puno u raspravama. 
quote:
Ne mogu da shvatim TOLIKO INSISTIRANJE na vernosti originalu u svakom mogucem pogledu. Kome je do toga toliko stalo, nek kupuje italijanske originale.
Generalno gledajuci ja prvi volim kronologiju i izvornost izdanja, ukoliko to ima smisla i pogotovo znacaja sa citatelje i samog junaka... i ako je izvodivo naravno. No ako se radi o nekim sporednim stvarima poput pitanja citatelja i slicno, onda mislim kako to nije bitno za nasa izdanja, pogotovo ne u obliku u kakvom mi radimo. |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 14/12/2007 : 23:03:34
|
ajme majko, opet ovi zahtjevi... ma neka, demokracija je... al nitko da upita zasto ne bi npr. 3 epizode po knjizi almanah biblioteke, pa da bude jos malo jeftinije, nego oce bezvezne tekstove pa da cijena ode u nebesa... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
|
delboj
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
17381 Posts
Member since 01/03/2004 |
Posted - 15/12/2007 : 09:46:55
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
Zašto ni u jednom izdanju nije objaljen ni jedan dodatak koji je išao u originaldnim Bonelli izdanjima kao npr. recnik misterija iz MM specijala ili recnik SF-a iz NN spec. Takodje nisu ni objavljeni celi tekstovi iz bilo kog almanaha. Mislim da time stripodvi gube na kvalitetu. Zasto se ne objavljuje sve kao u originalu?
Ipak je objavljen jedan dodatak i to u MN specijalu Crna magija. |
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 15/12/2007 : 14:02:43
|
quote: Originally posted by delboj
Ipak je objavljen jedan dodatak i to u MN specijalu Crna magija. [/quote]
Nisam znao, pošto ne citam Mister Noa. Ali svejedno to ne pokriva ove ostale.
|
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 15/12/2007 : 14:09:47
|
quote: Originally posted by ---dp---
Slazem se s Dadom potpuno (prvi put da se i ja s njim slozim u necenu ).
   Ma slozili bi se mi i cesce, pogotovo kad vise nisam moderator, samo ti ne sudjelujes vise puno u raspravama. 
quote:
Ne mogu da shvatim TOLIKO INSISTIRANJE na vernosti originalu u svakom mogucem pogledu. Kome je do toga toliko stalo, nek kupuje italijanske originale.
Generalno gledajuci ja prvi volim kronologiju i izvornost izdanja, ukoliko to ima smisla i pogotovo znacaja sa citatelje i samog junaka... i ako je izvodivo naravno. No ako se radi o nekim sporednim stvarima poput pitanja citatelja i slicno, onda mislim kako to nije bitno za nasa izdanja, pogotovo ne u obliku u kakvom mi radimo.
Kao što rekoh, nisam znao da je rijec o pismima citatelja, to sam i naveo gore. Izdanja su u ovom obliku i više nego zadovoljavajuca |
|
 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 15/12/2007 : 14:10:14
|

quote:
Za nase almanahe smo vec odavno pojasnili zasto smo odabrali ne objavljivanje tekstova, vec stvaranje vlastitih. Ukratko; u velikoj vecini tekstovi nisu vise aktualni i pisani su u tijeku vremena kad su izvorno objavljivani. To je bio prvi i najveci razlog...
Pa ako se u Martinu uglavnom piše o nekim istorijskim cinjenicama ( ili nepotvrdenim zakljuccima ), kako onda to mogu da budu zastarele informacije? Takodje bih to mogao da pitam i za Nathana, pošto kod njega nude informacije o svetu SF-a, a ni to ne mogu da budu nikakve zastarele informacije.
                       |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Posted - 15/12/2007 : 16:03:18
|
Pa Dado je sve lepo objasnio, samo mi je objašnjenje malo nelogicno. Mislim, ako se nisam dobro izrazio, pitanje je bilo, kako neke nepromenljive cinjenice mogu da vremenom zastare? Na to sam mislio.
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/12/2007 : 01:38:18
|
Evo, listam NN Almanah iz 1996, i u njemu imaš ovako:
* clanak o novoj uspešnoj seriji X-files * clanak o novoj knjizi u Italiji, Crvenom Marsu * o tome šta ce se dešavati 2000. i 2001. * o novim filmovima Strange days, Toy story, 12 majmuna, Batman forever, Waterworld, etc * o Godzili, ali naravno bez reci o najnovijem filmu, kojitada jelte još uvek nije izašao * o Marsu, ali ni reci o Mars attacks, o LOEG 2, o snimcima koje su sonde napravile na Marsu - jer se to tada nije desilo * i jedino što bi imalo ikakvog smisla prevoditi, clanak o Barbareli
Jel' sad jasnije kako mogu da budu zastareli? * |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29631 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 16/12/2007 : 01:44:49
|
X-files NOVA uspjesna serija? U to vrijeme su to bili zastarijeli podaci! Filesi su se 96. vrtili vec tri godine po televizijama |
 |
|
Topic  |
|