forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi su roba koja se ne prodaje.
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Author Previous Topic Topic Next Topic  

The Hammer of Hell
Average Member

Croatia
945 Posts

Member since 10/12/2006

Posted - 27/12/2007 : 12:15:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit The Hammer of Hell's Homepage  Send The Hammer of Hell a Private Message
Poll Question:
Zašto?

Results:
preskupa luksuzna izdanja [17%] 16 votes
Jednostavno je premalo publike koje stripovi zanimaju [32%] 30 votes
teško dostupni van glavnih centara [17%] 16 votes
preveliki broj naslova za mali broj citalaca guši i to sitno tržište [3%] 3 votes
slab izbor na kisocima, osim "Zagora i prijatelja" i "Spideya & friendsa" nema ništa drugo [5%] 5 votes
osim za malu jezgru ljubitelja, njihovo je vrijeme jednostavno prošlo [13%] 12 votes
all of the above [12%] 11 votes

Poll Status: Locked »» Total Votes: 93 counted »» Last Vote: 26/01/2008 00:04:23

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 27/12/2007 : 12:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
Mrsavo na kioscima, a i to sto ima ne dopire u unutrasnjost...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 27/12/2007 : 12:55:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Ja asm glasao za pod 2). To je cinjenica, a cinjenica je da je nemoguce po tom pitanju puno napraviti, štoviše, po Murphiyjevu zakonu, stvari mogu biti još samo gore. Ali to ne znaci da treba stati i dignuti ruke od stripova. Meni je bitno da ja volim i citam stripove i nikakve price o propasti me nece pokolebati da ne nastavim biti takav. Neki kažu da ce stripovi totalno propasti onog dana kad "partu" ovi stari stripaši. Pa to je dobra vijest, znaci imat cemo stripove još puni životni vijek (a što ce nam više od toga, lol), dakle, to ce minimalno biti životarenje sa stripoima. I to je OK. Ali volio bih da sve bude bolje. Treba prilagoditi tržište stripova stvarnošcu, onosno malom broju kupaca. U jednu ruku imamo skupe HC, koji su ipak otišli iz jedne krajnosti u drugu i mislim da bi trebalo imati mjeru u takvom izdavaštvu. Ali dobro. Pravo riješenje je negdje u sredini: SC- (sukladno porezu na tvrde/meke koricei mjestima plasiranja stripova)) s malom nakladom, nešto vecom cijenom, sužen broj prodajnih mjesta, više konkurentnih i specijaliziranih izdavackih kuca/kucica. Ako casopis "Sve o vrtu" može preživjeti na kioscima, onda mogu i stripovi, ako se iz njihovog izdavaštva izvuce maximum. Izdavaci tih (malo skupljih)SC-a bi trebali biti oni kojima su stripovi sekundarni izvor zarade. Na ovakav nacin bi mogli i proglasiti smrt stripovske scene, ali mali broj strip-fanatika bi bio maximalno zadovoljan: puno izdanja, redovito izlaženje, skuplji primjerci (a ne preskupi9, trebat ce otici u neki veci grad po svoje primjerke i sl. I izdavac bi višom cjenom, manim porezom, smanjenim transportom smanjio troškove, a kupljena prava ne bi bila za ludu jer bi se sva izdanja citala od malog broja pravih stripaša. Znam da je fantazija, ali lijepo je sanjat.

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 27/12/2007 : 13:02:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Opcije u anketi; "Jednostavno je premalo publike koje stripovi zanimaju", "preveliki broj naslova za mali broj citalaca guši i to sitno tržište" te "osim za malu jezgru ljubitelja, njihovo je vrijeme jednostavno prošlo" su zapravo jedno te isto... ne?
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/12/2007 : 13:03:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Tko kaže da se ne prodaju?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 27/12/2007 : 13:07:37  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Da,
uvijek se nade nekih 500 klipana koji to kupe

a i postoje još nekih 250 koji bi to kupili kad se ovih 500 rasproda

a postoje i neki koji bi to kupili na aukcijama po dvostruko vecoj cijeni

postoje svakakvi ljudi
pa i oni koji stripove kupuju

a postoje i ljudi koji samo seru po ovima koji kupuju stripove koji se njima ne svidaju
Go to Top of Page

HC
Average Member

Croatia
943 Posts

Member since 28/11/2006

Posted - 27/12/2007 : 13:08:55  Show Profile Show Extended Profile  Send HC a Private Message
da mi je neka striparnica blizu, svaki dan bih kupio neki strip
glasao sam pod 3) teško dostupna
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 27/12/2007 : 13:39:31  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message
Glas opciji 3! Da bih kupio neki strip moram ici u Beograd, a to zadovoljstvo me staje oko 10e (a sta se od stripova moze kupiti za te pare?). Od poste sam odustao jer su nesigurni, a ponekad cekam na stripove vise od 7 dana!
U Kovinu se moze naci (AF, Stripoteka - koji kasne, a za Ludens (Zagor extra, V.Blek i K.Mark) moram ici u Smederevo (takodje kasne izdanja))...

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
898 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 27/12/2007 : 14:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
Pa za sada,kako stvari stoje-što se tržišta tice-je po moji oceni dobro....Buduci,da bi moglo biti i gore!Ne skupljam sva izdanja,jer je preskupo,ali rado pogledam po izdanjima i ocjenim,kako stripovi napreduju/padaju u kvaliteti! Nije problem,ako npr. Cat Claw dobijem iz Srbije-ako ga hocu imati u kolekciji,onda imam tamo kolegu,koji mi ide na ruke i šalje mi stripove u Sloveniju! Nešto ipak moram cekati-ali sve jednom stigne do mene!

Invincible shield

Edited by - giant on 27/12/2007 14:57:12
Go to Top of Page

giant
Average Member

Slovenia
898 Posts

Member since 22/10/2006

Posted - 27/12/2007 : 14:50:39  Show Profile Show Extended Profile  Send giant a Private Message
quote:
Originally posted by kico

Da,

postoje svakakvi ljudi

a postoje i ljudi koji samo seru po ovima koji kupuju stripove koji se njima ne svidaju

I ja se pod ovo potpišem....

Invincible shield
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 27/12/2007 : 14:57:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
quote:
Originally posted by giant

quote:
Originally posted by kico

Da,

postoje svakakvi ljudi

I ja se pod ovo potpišem....

--i ja....
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40520 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/12/2007 : 19:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
A sta da kazem ja??? U Zitistu sam, i moram ici u Zrenjanin da bih kupio strip, koji ne znam ni kad ce izaci a ni da li ce se desiti cudo pa biti vise od jednog na kioscima... Najblizi covek koji skuplja stripove mi je u BG-u ili Vrscu... Strasno... Ne znam cija je to kuca sto izdaje sve te lepe nove stripove, ali mogao bi da razmisli da malo prosiri mrezu, neka udje u rizik na srpskom trzistu i plasira dva ili tri izdanja na sve kioske u povecanom tirazu, pa ili pukne, ili extra profitira... Ali ja mislim da ce tesko da pukne jer su uvek tu aukcije, psihopate sto duplaju ili triplaju kolekcije... Ne znam, ja sam glasao za 1. opciju... Malo je i skupo... Ne znam kakav je standard u drugim okolnim zemljama i da li je nekom tesko da kupi strip ali sigurno, ovde nije lako... Eto... moje misljenje...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 27/12/2007 : 19:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message
Sve gore navedeno.
Meni najviše smeta što se sve više stripova prodaje u specijaliziranim knjižarama, a sve manje po kioscima. Tako sam ja, naprimjer, iz Osijeka - gdje da kupim Libellusova izdanja? Gdje su knjižare kao More Comics? Jedino da narucujem iz Zagreba.
Kad bi se više toga prodavalo na kioscima, citatelja bi bilo barem 25% više.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/12/2007 : 21:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> Gdje su knjižare kao More Comics?

Otvori jednu.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

jasa
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3490 Posts

Member since 26/08/2005

Posted - 27/12/2007 : 22:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jasa an ICQ Message  Send jasa a Private Message
Heheheeh! :-)))
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 27/12/2007 : 22:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

Otvori jednu.

mcn

ne slusaj ga! nije to samo tako, nemre bez (petogodisnjeg) plana!

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 28/12/2007 : 15:02:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by mcn

Otvori jednu.

mcn

ne slusaj ga! nije to samo tako, nemre bez (petogodisnjeg) plana!

Otvori u Osijeku da mogu i ja kupovati.
Imaj sve i budi jeftin.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

VALTER
Advanced Member

Croatia
6414 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 28/12/2007 : 16:20:41  Show Profile Show Extended Profile  Send VALTER a Private Message
quote:
Originally posted by viktor14

Sve gore navedeno.
Tako sam ja, naprimjer, iz Osijeka - gdje da kupim Libellusova izdanja? Gdje su knjižare kao More Comics? Jedino da narucujem iz Zagreba.

Bilo je Libellusovih izdanja u knjižari Nova, na Starcevicevom trgu (po superbezobraznim cijenama, iako ni izvorne nisu daleko od toga). Sad imaju ponešto od Fibre, Strip-agenta i Zagrebacke naklade.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 28/12/2007 : 16:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message
Jednostavno je premalo publike koje stripovi zanimaju....

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 29/12/2007 : 01:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message
Nema publike koju stripovi zanimaju. Zašto? Jer danas ljudi imaju sadržaje koji su njima zanimljiviji od stripova...Internet, mobiteli, kina, sve to je publici puno zanimljivije ...Cak se i knjige bolje prodaju od stripova(na ovim prostorima) jer u njima citaoc sam stvara vizulanu sliku o onome o cemu je autor pisao, a u stripovima su za to zaslužni crtaci. Mislim da bi izdavaci trebali reklamirati svoja izdanja u ostalim medijima pa da privuku pažnju publike.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/12/2007 : 07:21:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Cak se i knjige bolje prodaju od stripova(na ovim prostorima)

Daj ovo reci piscima, molim te. Neke se knjige dobro prodaju, istina, dvije ili tri, ali svakako ne zbog ovog briljantnog zakljucka:

> jer u njima citaoc sam stvara vizulanu sliku o onome o cemu je autor pisao

mcn

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/12/2007 : 12:15:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
Mislim da je od prvih 5 sve po malo. Svaki od tih ima neko svoje obrazloženje.
Stvarno na kioscima se ne može ništa naci osima navedenih, a u Beogradu se i to nalazi na svakom 10-om kiosku! ( bar sam ja imao takva iskustva do sada ) A po svom društvu i okolini stvarno mogu da vidim da je stvarno mali broj ljudi koji voli strip. Onda izdavaci zbog male zainteresovanosti štampaju manje tiraže, po velikim cenama, desi se da se to rasproda, pa onda neki i ne mogu da dodu do svojih primeraka na vreme.... Kako mi od 18-19 god da postignemo da pokupujemo sva izdanja koja nas interesuju. Time može i da se desi da neko batali sve, kaže - Ma j...š ovo, preskupo je sve to!
Ali ne ja....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Rico
Advanced Member

Croatia
3955 Posts

Member since 12/10/2004

Posted - 29/12/2007 : 13:25:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Rico's Homepage  Send Rico a Private Message
Jebote, kakosh glasovat samo za jednu opciju kad sve dolaze u obzir, mozda osim sestog koji je totalno promasen (vjerojatno kao trapula za gucache od strane autora polla)

Znachi 7., ali bez 6. :) i opet znachi nemam za sto glasovati, pa da, kao i obicno....

https://www.instagram.com/ricomambo_tees/ https://www.facebook.com/brankoricovdesign
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47334 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2007 : 13:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pod 2.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 29/12/2007 : 14:41:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
hm, inace je ovo moje podrucje hammere. no priznajem da si to liepo postavio. nema smisla kako god okrenes. :)

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Akul
Junior Member

Croatia
354 Posts

Member since 08/05/2007

Posted - 29/12/2007 : 15:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Akul a Private Message
quote:
Originally posted by mcn

>Cak se i knjige bolje prodaju od stripova(na ovim prostorima)

Daj ovo reci piscima, molim te. Neke se knjige dobro prodaju, istina, dvije ili tri, ali svakako ne zbog ovog briljantnog zakljucka:

> jer u njima citaoc sam stvara vizulanu sliku o onome o cemu je autor pisao

mcn

To je samo moje videnje...upoznao sam mnogo takvih osoba kojima bi bilo draže da je neka prica iz stripova izašla u obliku knjige...samo zbog ovog gore razloga...jebiga...neki više vole citati knjige nego stripove...
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000