Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/12/2007 : 18:20:09
|
Mister No n. 244 L'isola dei giorni perduti/Otok izgubljenih dana Soggetto e sceneggiatura: Luigi Mignacco Disegni: Fabio Valdambrini/Marco Bianchini Copertina: Roberto Diso
Mister No, SS i Shona nalaze se na brodu njezinog mrtvog oca, u bijegu pred Ishikawinim ljudima. Uragan ih prisili da nadu sklonište na otoku nastanjenim tajanstvenim starcem. I tu ce se Jerry sukobiti sa svojom prošlošcu…
Cover prica završava na 66. str., a zatim pocinje "Labirinti sjecanja" (by Del Freo and Suarez) i završava u istom broju.
Kratka pricica sa vrlo jednostavnim zapletom koje ce polagano dovesti Mister Noa u stanje da nam u kratkim flasbackovima prikaže odredene osobe iz njegove prošlosti. Samuraj Saiko (vjerojatno persona u serijalu koje je Mister Nou najviše obilježila život i nadimak), "Kenijac" Jimmy Collins idr.
U sljedecem broju - Kuba!
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 31/01/2008 13:24:08
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/12/2007 : 19:22:21
|
po ocekivanju, mr no opet potonuo do dna, i ja konacno odustajem od ovoga pokusaja revitalizacije, s mogucom iznimkom kad u 2 sveska napokon obracuna s japancima... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Patak15
New Member
South Sandwich Islands
220 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 28/12/2007 : 20:29:22
|
Loše,nakon tri odlicna broja(dvije price) "novog" MrNo-a ocekivao sam mnogo,mnogo više.Cini se da ce se sve razvijati oko tog kapetana i njegovog blaga a onda(nako tisucu promašivanja sa pola metra,kao da je scenarij Nizzi napisao)kapetan je upucao Mister NO-a koji se izvlaci sa ozlijedom glave!,i to je to. Kao da je taj kapetan poslužio da bi se Mister No na trenutak sjetio svoje prošlosti.I onda ce se kasnije još više podsjetiti,nije taj drugi dio ni tako loš ali nisu japanci pobili sve te ljude iz njegove prošlosti.Dobar je dio kada srece Augustina ali gotovo sve ostalo je jadno.Broj "Crveni vjetar" je trebao predstavljati kao uvod u te nove avanture a sada,nakon izvrsne druge price i rasta napetosti opet u prici labirint sjecanja nalizimo kao neki uvod u nove epizode.Nadam se da ce epizode koje slijede biti puno bolje od ove. |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 28/12/2007 : 21:43:51
|
Strpite se do pocetka americkog serijala gdje ima par dobrih epizoda. |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 31/12/2007 : 13:23:10
|
quote: Originally posted by SejoSexon
Strpite se do pocetka americkog serijala gdje ima par dobrih epizoda.
cuj da se strpe ... ko' da mister no izlazi sedmicno ili makar mjesecno, pa bi se i mogli strpiti, a ovako ko zna koliko mjeseci ili godina ce se nacekati. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
Edited by - I like girlz on 31/12/2007 13:23:58 |
|
|
DR
New Member
113 Posts
Member since 11/01/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 09/01/2008 : 22:42:52
|
Evo ovako to meni izgleda: servira ti se najbolji rucak, a ti ne znaš jesti; nikako ne možeš strpati komadice hrane u usta; sve prosipaš oko sebe, a nikako ne možeš pogoditi usnu šupljinu, ma koliko se god ta radnja cinila jednostavnom! Evo, na taj nacin bi se moglo metaforicki prikazati ovaj pokušaj revitalizacije Mister Noa. 1)Uspijeli su novim ozbiljnijim imidžom privuci pažnju citatelja; 2) osveta - kao lajtmotiv; 3) putovanje Mister Noa; 4) smrt nekih stalnih likova; 5) kontinuitet (...) Prvo što covijek pomisli: "Nema teorije da ova kombinacija ne uspije! Ma da namjerno pokušaju zasrat, ne bi im upalilo!" I što se dogodi - unatoc svemu, iako je sve govorilo protiv toga, iako su šanse za uspijeh bile stopostotne, ipak -sve su zasrali-. Da ne povjeruješ. Osveta je motiv stariji od boga i, što je najvažnije, uvijek pali kod citatelja. Ali naši staffovci ni to nisu bili sposobni implementirati u strip (govorim o svim epizodama novog ciklusa). Ovako, samo slušamo Mister Noeve predike iz njegove (scenaristove??) banalne i bijedne filozofije, tako da se pojam "osvete" potpuno gubi. Ciklus im samo služi da Mr No ode na putovanje gdje ce opet ulaziti u vec videne pustolovine zapakirane u tobožnji kontinuitet koji im korisiti za opravdanje kako je svaka epizoda ovog ciklusa, ma koliko god bila isprazna, od velikog znacenja za citav mini serijal. Ma, popišam ti ja to znacenje. Epizode nemaju ni repa, ni kraja; izostaje bilo kakav trag suradnje izmedu scenarista koji su bili zaduženi za ovaj projekt. U cijeloj prici se ne dogodi više od tri dogadaja/scene. Neuvjerljivo do zla boga. Pa, covjece, bilo je sto nacina da se Kruger izvuce iz one situacije i oni odaberu onaj koji ne bi ucinija ni David Copperfield! Pojavljuju se neke zbunjoze, nelogicnosti, "slijepe ulice", neocekivna sumanuta scenaristicka riješenja, pa tako pomislim da bi moja baba bila sposobnija od njih. Uh kako me nervira to ponašanje likova koje je protivno svim obicajima. Kakvi su ono visoki Japanci. Procita sam 10 knjiga o Japanu i njihovu povijest, kulturu i filozofiju imam u malom prstu, tako da mogu sa sigurnošcu reci kako ovo što se o njima veli u samom stripu nema nikakve veze sa stvarnošcu. Japanci jednostavno nisu takvi, a ono što Cuhiro kenja je potpuno besmisleno. Ajd, recite što se to dogodilo u ovih par epizodi? Ništa, a ono što se dogodilo mi je totalno nejasno. Jel se na ovaj nacin spašava serijal koji je na samrti??? Da su bar angažirali kakve jace crtacke snage... ma jok! Po meni je glavni krivac Del Freo koji po meni ne bi cistija ni zahode, a ni Mignacco nije bolji od njega - price su mu uvijek prejednostavne. U ovoj najnovijoj prici opet ima nebuloza, opet se ništa nije dogodilo, opet se likovi neuvjerljivo ponašaju (nema tugovanja kod Shone). Strip je prakticki potrošen na one dosadne Jerryjeve snove što ponovno dokazuje izostanak svakog oblika vizije kod naših scenarista. Pljuni, pa prilipi... - e nece to tako, momci! A dokaz da sam u pravu šta Vas sada pljujem je konacni propast ovog serijala, a ovaj ciklus ni u kom slucaju nije usporio propast, štoviše, ubrzao ga je. Naravno, mi cemo nastaviti životariti na ovim epizodama, ali to nije to... sve je tako umjetno i usiljeno. A kolike sam im šanse davao... |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 09/01/2008 : 22:49:15
|
i ja se slažem. koliko sam prije par godina na ovom forumu citao hvalospjeva o ovim epizodama, a šta smo dobili? jedno obicno "big nothing". |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 09/01/2008 : 22:54:47
|
Da, baš žalosno. Eto, to sam gore napisao jer ne volim zavaravati samog sebe. Jasno, da epizode na prvi pogled nisu "cista nula", ali sve se vrti oko donjeg doma osrednjosti i prosjecnosti. Ma, ne mogu ni napisati sve što mislim o svemu ovom Mister No RIP |
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
|
jasa
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3490 Posts
Member since 26/08/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 09/01/2008 : 23:58:05
|
@bagi
Je's to prije nacrtao ili u meduvremenu nakon mog "hvalospijeva"? |
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 10/01/2008 : 00:01:28
|
quote: Originally posted by Inferno
@bagi
Je's to prije nacrtao ili u meduvremenu nakon mog "hvalospijeva"?
Crtez je nastao 09/01/08 tamo negdje izmedju 21 i 22,30 sati iliti casova... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 10/01/2008 00:02:54 |
|
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2438 Posts
Member since 06/05/2002 |
Posted - 10/01/2008 : 00:02:57
|
quote: Originally posted by DR
Koliko još brojeva traje prica s Japancima?
Koliko da traje traje predugo. |
Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 10/01/2008 : 12:39:48
|
I ja procita ovo cudo, samo neke pripreme za okršaj s onim Japancem, "Jerry, mrtav si, ubit cu te..." ovo,ono, u biti, prilicno loše. |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
|
HC
Average Member
Croatia
943 Posts
Member since 28/11/2006 |
Posted - 19/01/2008 : 12:42:08
|
Osrednja epizoda u kojoj se, kako Inferno kaže nije dogodilo ništa. Osjecaj bi bio bolji kad se ne bi cekalo par mjeseci za nastavak! Šteta što izdavac nije išao sa ovim novim avanturama 3u1 svaka 2 mjeseca |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Posted - 19/01/2008 : 13:13:46
|
quote: Originally posted by HC
Osrednja epizoda u kojoj se, kako Inferno kaže nije dogodilo ništa. Osjecaj bi bio bolji kad se ne bi cekalo par mjeseci za nastavak! Šteta što izdavac nije išao sa ovim novim avanturama 3u1 svaka 2 mjeseca
ideja nije loša. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 19/01/2008 : 13:39:43
|
Bilo bi dobro kad bi se SA/LU stripovi izdavali u obliku klasika. 4 (ili 3) klasika godišnje (svaka 3 mjeseca s cijenom od 40-50kn) s po 3 broja unutra = 12 brojeva. Bi li se na taj nacin srezali NEKI (transport, proizvod stoji duže u kioscima...) troškovi? ...ili...ili bi ponovno kod izdavaca izostala volja i inicijativa za tako nešto. Jedini problemcic je taj što bi netko morao istresti odjednom više kuna, ali pošto je to jednom u 3 mjeseca i pošto ove stripove ocito ne citaju djeca, to bi se dalo podnijeti. |
|
|
|
Death
Senior Member
Croatia
1208 Posts
Member since 10/01/2008 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
|
MaTex
Average Member
Croatia
567 Posts
Member since 03/01/2008 |
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 30/01/2008 : 19:32:42
|
Vec nakon mjesec dana novi Mr.NO? Samo se nadan da ce i na kioske odmah, prije se dogadalo da je tek nakon mjesec-dva od mc-a doša na kioske... |
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
Topic |
|