Author |
Topic  |
|
zkne
Junior Member

492 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 28/12/2007 : 19:58:44
|
Bem ti mrkvice, koliko je entuzijazma ulozeno da se otvori ovaj topic!
Kupi, kupi, to je Dylan Dog, nemoj oklijevati! Mislim da ima i recenzija na ovome sajtu, a ako je nema, negdje se vec i pisalo poduze na forumu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
zkne
Junior Member

492 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 28/12/2007 : 21:46:20
|
Zar nije receno da ce godišnje izlaziti samo jedan gigant? |
But I'm just a soul whose intentions are good Oh Lord, please don't let me be misunderstood
|
 |
|
DOMI
Advanced Member

Croatia
5141 Posts
Member since 19/06/2007 |
Posted - 28/12/2007 : 23:52:13
|
Ja sam isto prvo cuo (da ce jednom godišnje izlaziti)- kao i MAXI DD - ali je vjerovatno prodaja 1. Giganta dobro prošla pa se pojacava ritam. Ako netko pobliže zna nekakve pouzdane podatke "iz baze" izdavaca, neka napiše. |
• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) • • Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju • |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 29/12/2007 : 00:00:13
|
Originally posted by DOMI
Ja sam isto prvo cuo (da ce jednom godišnje izlaziti)- kao i MAXI DD - ali je vjerovatno prodaja 1. Giganta dobro prošla pa se pojacava ritam. Ako netko pobliže zna nekakve pouzdane podatke "iz baze" izdavaca, neka napiše.
Valjda je Berni najavio dogodine 2+2+2+2 ili 2 specijalca,2 Maxija,2 Giganta i 2 almanaha. |
Edited by - Tex Willer on 29/12/2007 00:01:14 |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 29/12/2007 : 15:36:35
|
Atraktivan (crtežom) i vrlo dobar (pricom) ovaj "Bezimeni". Baš volim procitati dobar strip a posebno dobrog Dylan Doga... možda stoga jer je dobar Dylan Dog u zadnje vrijeme postao rijetkost. Pravi zgoditak da zaokruži ovu godinu na izmaku! |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 29/12/2007 : 16:36:23
|
kupio cak i ja, alessandrinija uglavnom radi... imam dojam da je MM neprekidno, a i pricica mi izgleda simpaticno... vjerojatno ce sve skupa na koncu biti zbrlj, ali nekako mi drag ovaj gigant format na kioscima... a prijevod... pa, sve u svemu, kad vidim sto se dogadja s prijevodom kod jednog nakladnika (katastrofa je preblaga rijec), nemam ni snage ni argumenata kuditi vise (pa ni necu) Ludensove/SA tete, dapace, daleko su bolje od spomenutoga... posebno pohvaljujem ESG kod Bernijevih Texonea, iznimno ugodno iznenadenje... |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 29/12/2007 : 19:45:31
|
U je, bas lepa vest. Koliko se ja secam, ovaj gigant je dobro prosao u Djoletovoj recenziji. A moguce je i da gresim :) |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
 |
|
Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 30/12/2007 : 13:06:17
|
Barbattin amaterski pokusaj demistifikacije koji puca po savovima ... zali vraze 50 kn ! Dammit ! Za razliku od genijalnih MM-ovih giganata, ovi DD-ovi su jos gori od regularne serije :-( |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 30/12/2007 : 14:24:50
|
Hmm, da, opet kao neki pokušaj demistifikacije/racionalizacije, ali svejedno u konacnici i shvatanje, i pomirenje s time da o nekoj demistifikaciji/racionalizaciji licnosti nema govora. Užas je Dylanova furka... i to je to! No serious harm done, prema tome ja sasvim zadovoljan. |
 |
|
Antracit
Average Member

Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Member since 18/12/2004 |
Posted - 31/12/2007 : 03:01:28
|
Vest godine - Kikiju se dopala Barbato:):):)
Ja ovo nisam citao, videcu. Dok stigne kod nas u striparnice. Neko pomenu Djoletovu recenziju: ako se dobro secam, vukao je paralelu izmedju ovog giganta i specijala "Izbor" i u tom poredjenju gigant je prosao bolje. |
...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...! |
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7826 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 31/12/2007 : 15:21:01
|
Originally posted by Leo Charm
Vest godine - Kikiju se dopala Barbato:):):)
Dopast ce se i tebi... pošto smo vec toliko kompatibilni po pitanju ukusa u Dylan Dogu.   |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 31/12/2007 : 18:14:28
|
Jesmo jesmo, ali znas da se meni svidelo vise Barbaticinih epizoda nego tebi, u stvari tebi se sad prvi put dopala, zar ne?
Mada se slazem u mnogo cemu s ljudima koji je ne vole. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/12/2007 : 19:29:50
|
Uhm, izdržat cu još kojih par dana dok se ne domognem tog giganta... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 01/01/2008 : 17:41:28
|
Jesmo jesmo, ali znas da se meni svidelo vise Barbaticinih epizoda nego tebi, u stvari tebi se sad prvi put dopala, zar ne?
Pa i nije. Vec sam spomenuo, a i ostavio, vrlo pozitivan komentar na Barbatin jubilarni broj 200. Gle, njezine price možda i nisu tako loše, ali iritiraju njezine modifikacije, baratanje Dylanovom licnošcu, ideje o kojima piše, a kojima ponekad onako snažno trese same temelje, samu srž jedne osobnosti (a time ujedno i samog serijala) cime ja u Paoli Barbato vidim potencijalno puno opasniju osobu od primjerice jednog Kjavija ili Rujua, ciji je najveci grijeh što samo cesto pišu loše price.  |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Posted - 01/01/2008 : 17:56:03
|
Pa i ja sam si vec mislio nešto slicno... neka si kreira svoj neki lik pa neka na njemu experimentira i radi s njim što hoce. |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 02/01/2008 : 17:53:12
|
Ne, to stvarno stoji i to jeste opasnost koja ce uskoro poceti da se ostvaruje, ove godine verovatno... ona fora sa Dilanom kao odabranim i sa Cagliostrom. |
 |
|
THeMiSFiT
Average Member

Croatia
686 Posts
Member since 02/07/2006 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/01/2008 : 10:02:25
|
Neko pomenu Djoletovu recenziju: ako se dobro secam, vukao je paralelu izmedju ovog giganta i specijala "Izbor" i u tom poredjenju gigant je prosao bolje.
Bilo je neizbežno - izašli su bezmalo u isto vreme u Italiji.
Gigant je poneo šnjur na osnovu toga što ima i pricu, a Izbor je skup What If alternativnih završetaka dragih nam (ali ne i najdraže!) epizoda. Emotivno, Izbor funkcioniše bolje. Ali, to je fan wank i ništa drugo sem toga: to što je nama fanovima interesantno da to vidimo, ne znaci da i valja.
A sa distance, i nakon U ime oca/Ksabarasa, oba su izgubila svoj šarm, i Barbatici definitivno ide bolje kad ne cacka mecku (odnosno - Ksabarasa), kao u Opelu za jedno cudovište, Magli i Nekropolisu. Preko praga je izuzetak koji potvrduje pravilo. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 30/01/2008 : 02:21:02
|
Tek sam sada procitao ovaj Gigant.
Pravo veli Djole (kao i obicno:) - bolji je od "Izbora". Crtez je kul, naravno onda kad jednom shvatis da se Marti i Java stvarno nece pojaviti i da je to ipak Dilan:) A stvarno, sto neko rece, sve vreme ocekujes da oni izlete odnekud i da ne znas da je DD gigant, tripovao bi da je Dilan tu samo gost do ko zna koje stranice.
Sve u svemu, oke je ovo skroz. Mada, ima jedan neugodan detalj: Djole je u vise navrata pominjao da Barbato pokusava da Dilana predstavi kao odabranog za nesto, to je neki njen subplot za koji zagreva publiku vec poduze - cini se da kraj ovog Giganta takodje daje nagovestaje toga.
Oke, znamo i od ranije da je Dilan 'katalizator', kako to voli madam Trelkovski da kaze, pa ovaj kraj moze da se shvati i kao to. Ali, iz kasnijih epiozda doznajemo da nije bas samo to, nego je stvarno the chozen one.
...a toga se svi plasimo:) Moz' bude zanimljivo, al' ako bi to pisali Cuse i Lindelof sto pisu "Lost", ne Paola:) Ovako, vise je strah nego nada. |
 |
|
Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts
Posted - 30/01/2008 : 02:27:44
|
I da, jedna zanimljivost:
Ana Gaspar nije prevela fusnotu u kojoj se pominje "Gospodar Tisine", jedna od epizoda koje je Ludens morao da preskoci u Extra seriji - pravougaonik za tu fusnotu ostavljen je prazan (181. strana, druga slicica u drugom redu)). U oblacicu sa te slicice, Dilan pominje Uskebasija - i to je preskoceno u prevodu. Sreca pa nije bitna stvar za pricu, posto su se verovatno svi setili Uskebasija i epizode "Gospodar tisine" dok su citali taj deo Giganta - fora s knjigom je ocigledna asocijacija. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 30/01/2008 : 14:12:12
|
Pa da, i u Dodiru davola se spominje ta "izabrani" varijanta. Mada možda to i nije pravljenje planova za buducnost, vec samo još jedna racionalizacija, zbog toga što se Dilan u vec 300 epizoda srece sa nadrealnim (kao kada Dilan kaže da mora da je ocajan u krevetu cim ga sve devojke ostavljaju).
Barbatica bi cas da pravi neku kvazi fantasy konstrukciju u Dylanu (savet veštica u jubilarcu, parlament monstruma u pretprošlom gigantu, i razne slicne "kodifikacije" ponašanja cudovišta i cela prica sa "izabranikom"), a cas bi da nam saopštava njene strahove, užase i morbidu. Ovo drugo mnogo bolje funkcioniše, naravno, iako nas ostavlja - deprimiranima. Barem mene.
Ali dobro, za koji mesec ce izaci Nekropola, ako bog da, pa cete videti i sami. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
|
Topic  |
|