forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 KRIVOTVORENI LOGO ALAN FORDA!!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/02/2008 : 16:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Mladjo, vrlo strucno receno... Ali i dalje mislim da je besmisleno ovo raditi... Koja je svrha... Kao ja sam rekao da je Svet ukrao logo i onda sam pobedio sto su ga morali promenuti ili ukinuti strip... Sta??? Ne vidim svrhu... I to me nervira...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 16:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
Meni cijela ova rasprava nije jasna. I da se ukloni logo kakve to veze ima sa izdavanjem stripa? Pa nece ga radi toga prestati izdavati

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/02/2008 : 16:46:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Znajuci nas mentalitet, hoce... Zato i govorim...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 07/02/2008 : 17:10:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

Mladjo, vrlo strucno receno... Ali i dalje mislim da je besmisleno ovo raditi... Koja je svrha... Kao ja sam rekao da je Svet ukrao logo i onda sam pobedio sto su ga morali promenuti ili ukinuti strip... Sta??? Ne vidim svrhu... I to me nervira...

Nemoj si dopustiti da te drugi izbace iz takta, prijatelju. Ništa nije vrijedno tvojih živaca. Ja kad bi se ( na poslu narocito ) nervirao oko svega imao bih sada iza sebe dva srcana udara, jedan moždani i jednu lepu psorijazu.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

zveky
New Member

109 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 07/02/2008 : 17:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send zveky a Private Message
Kupio sam najnoviji broj Alan Forda sa ukradenim logom i tako "napunio" dzepove lopovima koji Vronskom provociraju pojacano lucenje kiseline u zelucu! Sjajno je kupovati nesto sto te podsjeca na proslost i gledati u logo koji mi je obiljezio veci dio zivota! Zaista sjajan! Jebi ga, na drugu stranu jako mi je zao sto sam obican nostalgicni jadnik koji je samo veliki ljubitelj stripa 25 godina i sto cu i dalje kupovati iste nezavisno od izgleda, logo-a i slicnih sranja koji opsjedaju neke "stripofile"!
Kakva tema, Sunce ti jebem????
Ako imas privatnih problema i frustracija to rijesavaj sa strucnim osobljem ili sa kucom koja je uzrok tvog gnjeva!!!
Bacio si udicu i nasao nacin da svadjas ljude. Mogao si napraviti anketu bez previse mudrovanja i bacanja hejtova.

Edited by - zveky on 07/02/2008 21:11:03
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/02/2008 : 17:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
I ovo je lepo receno... A Mladjo, sta da radim kad se nerviram... Volim stripove i iznerviram se kad nekom nesto smeta... Ako smeta, nemoj kupovati, ispljuj ali se nemoj "boriti" protiv toga... Majke mi, da mi tako neko kaze u facu, fasovao bi pesnaju, garantujem... Ja hiljadu puta kazem da je DD sranje i sve ostalo, ali sad ja da se borim protiv toga da on izadje, pa bio bih psihopata... Sto da uskratim ljudima koji vole... Ja sto ne volim strip, junaka, ili logo, to je moje, ali ima onih kojima to ne smeta i kupovace... A tema je debilna... I svaki put kazem sebi da necu vise pisati ovde i opet se iznerviram i ne mogu da izdrzim....

Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 19:27:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
quote:

A tema je debilna... I svaki put kazem sebi da necu vise pisati ovde i opet se iznerviram i ne mogu da izdrzim....

Ispuši se na nekoj drugoj debilnoj temi.
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 19:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Ili udaraj jastucima.

Edited by - Death on 07/02/2008 19:34:11
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 19:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
Hej!Pa ja to imam zvijezdicu!
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 07/02/2008 : 19:33:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

Znajuci nas mentalitet, hoce... Zato i govorim...

Jasno...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 07/02/2008 : 19:34:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Death

Hej!Pa ja to imam zvijezdicu!

Cestitke!
Imas znacku, kupi kolt i pravac zapad serife!

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 07/02/2008 : 19:34:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Death

quote:

A tema je debilna... I svaki put kazem sebi da necu vise pisati ovde i opet se iznerviram i ne mogu da izdrzim....

Ispuši se na nekoj drugoj debilnoj temi.

NEk ide na Milere...

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 07/02/2008 : 20:40:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Na Miler topicu se opustim... To je najbolja tema ikad...

Go to Top of Page

vronski
New Member

182 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 21:51:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vronski a Private Message
quote:
Originally posted by zveky

Kupio sam najnoviji broj Alan Forda sa ukradenim logom i tako "napunio" dzepove lopovima koji Vronskom provociraju pojacano lucenje kiseline u zelucu! Sjajno je kupovati nesto sto te podsjeca na proslost i gledati u logo koji mi je obiljezio veci dio zivota! Zaista sjajan! Jebi ga, na drugu stranu jako mi je zao sto sam obican nostalgicni jadnik koji je samo veliki ljubitelj stripa 25 godina i sto cu i dalje kupovati iste nezavisno od izgleda, logo-a i slicnih sranja koji opsjedaju neke "stripofile"!
Kakva tema, Sunce ti jebem????
Ako imas privatnih problema i frustracija to rijesavaj sa strucnim osobljem ili sa kucom koja je uzrok tvog gnjeva!!!
Bacio si udicu i nasao nacin da svadjas ljude. Mogao si napraviti anketu bez previse mudrovanja i bacanja hejtova.

Nemam ja prijatelju moj nikakvih privatnih frustracija i to što si kako sam za sebe kažeš nostalgicni jadnik to je tvoj problem... Ono na šta ukazujem sve vreme ovde je pitanje autorskih prava i pravne svojine ata su pitanja regulisana ustavom u svim bivšim republikama SFRJ a ako želiš mogu ti i navesti te clanove! I zato ne mešaj nostalgiju i pravo jer bi isto tako mogao otici u banku i ukrasi milion eura i šta bi policiji rekao kadate budu uhvatili: "Izvinite što sam ukrao ali ja sam NOSTALGICAN na eure?!!!!

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2008 : 21:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Šta bi sa onim naslovnicama pravnici??????????????

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5218 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 07/02/2008 : 22:25:41  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

Što je licenca?
Licenca je pravo na korištenje patenta ( ukljucujuci tu i autorska prava )

Što je patent?
Izvorni izum koji je odredeni subjekt okarakterizirao kao vlastiti.

Kod ovoga problema bitne su tri stvari:

1) Da li je Vijesnik patentirao svoj logo

2) Na koji rok ga je patentirao

3) Da li je taj rok prošao

Iz ova tri pitanja ( i odgovora ) moguce su razne kombinacije.

Dakle, može biti da je Vijesnik patentirao svoj logo, ali da je vremenski period toga patenta prošao, Vijesnik ga nije obnovio ( to se placa ), te sada Svet ima pravo koristiti ime superstrip.

Sklon sam uvjerenju da je tako.
Npr. isto je moguce da je ime " Zlatna serija " moguce koristiti u Hrvatskoj.

Postoji tu još par caka, npr. moguce je zaštititi svoj patent samo u svojoj državi, itd.

P. s. Necije strucno znanje i dobru volju da se pomogne nije poželjno zvati budalaštinom

Koliko god se pojedinci upinju iz petnih žila da ublaže stvar, krada je krada, kopija je kopija, i to ostaje. Pa tko vas je, pojedinci, tako odgojio da tako podržavate i branite kradu tudeg loga??? Ja sam vec 10 puta rekao, i ponovit cu, SUPERSTRIP nije Alan Ford, SUPERSTRIP je bila biblioteka Vjesnika sa 650 brojeva i to je KROVNI NAZIV cijele biblioteke koja je, IZMEÐU OSTALOG, izdavala i Alan Forda (uz Diabolika, MaxMagnusa, Družinu itd itd). Dakle, Alan Ford bio je JEDNO OD IZDANJA Superstripa. Odakle pravo nekome da KRADE NAZIV CIJELE BIBLIOTEKE i to ISTIM FONTOM, ISTOM BOJOM, NA ISTOM MJESTU???????
Nemojte opet reci, da ako nešto nije zašticeno, da se legalno može krasti??? Ma dajte molim vas! Tko vas je to naucio? Roditelji doma?
Ostaje jedino da se zakljuci, na Svetovom izdanju je lažni logo lažne i nepostojece biblioteke u Srbiji i tako ce ostati.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 07/02/2008 : 22:26:36  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
vronski, nisi mi odgovorio na pitanje.

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25985 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 07/02/2008 : 22:39:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Takodje.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

zveky
New Member

109 Posts

Member since 20/11/2004

Posted - 07/02/2008 : 23:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zveky a Private Message
quote:

Nemam ja prijatelju moj nikakvih privatnih frustracija i to što si kako sam za sebe kažeš nostalgicni jadnik to je tvoj problem... Ono na šta ukazujem sve vreme ovde je pitanje autorskih prava i pravne svojine ata su pitanja regulisana ustavom u svim bivšim republikama SFRJ a ako želiš mogu ti i navesti te clanove! I zato ne mešaj nostalgiju i pravo jer bi isto tako mogao otici u banku i ukrasi milion eura i šta bi policiji rekao kadate budu uhvatili: "Izvinite što sam ukrao ali ja sam NOSTALGICAN na eure?!!!!

Navedi mi clanove molim te, o veliki pravnice, pravdoljubivi i "zivotoiskusni" branitelju autorskih prava.
Poredba sa bankom i eurima je glupa jer pricamo o autorskim pravima (koja nam jos nisi dokazao), a ne o oruzanoj pljacki.
Ne osporavam kopiju, ali onda to odradi kulturno; napravi anketu, obrazlozi, predlozi i odradi svoj "privatni" rat sa gospodom iz "Sveta".
Da sam kupio novi broj na kojem je novi logo, izgled...sto li vec...bez tvojih "pravdoljubivih ispada",
primjetio bi i nastavio sa citanjem, a ovako iritiras sa svojim "istjerivanjima na cistac".

Edited by - zveky on 07/02/2008 23:37:24
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/02/2008 : 00:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ma najbolje da ih pustimo da lupetaju gluposti... Niko od njih nece ni guzicom mrdnuti da nesto uradi povodom toga, samo seru...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 08/02/2008 : 00:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Vec mi je dokurcio ovaj topic, treba ga zakljucati, samo nek izlazi AF i baš me briga ko je šta ukrao ili nije, boli me k....

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/02/2008 : 08:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

quote:
Originally posted by mladjo

Što je licenca?
Licenca je pravo na korištenje patenta ( ukljucujuci tu i autorska prava )

Što je patent?
Izvorni izum koji je odredeni subjekt okarakterizirao kao vlastiti.

Kod ovoga problema bitne su tri stvari:

1) Da li je Vijesnik patentirao svoj logo

2) Na koji rok ga je patentirao

3) Da li je taj rok prošao

Iz ova tri pitanja ( i odgovora ) moguce su razne kombinacije.

Dakle, može biti da je Vijesnik patentirao svoj logo, ali da je vremenski period toga patenta prošao, Vijesnik ga nije obnovio ( to se placa ), te sada Svet ima pravo koristiti ime superstrip.

Sklon sam uvjerenju da je tako.
Npr. isto je moguce da je ime " Zlatna serija " moguce koristiti u Hrvatskoj.

Postoji tu još par caka, npr. moguce je zaštititi svoj patent samo u svojoj državi, itd.

P. s. Necije strucno znanje i dobru volju da se pomogne nije poželjno zvati budalaštinom

Koliko god se pojedinci upinju iz petnih žila da ublaže stvar, krada je krada, kopija je kopija, i to ostaje. Pa tko vas je, pojedinci, tako odgojio da tako podržavate i branite kradu tudeg loga??? Ja sam vec 10 puta rekao, i ponovit cu, SUPERSTRIP nije Alan Ford, SUPERSTRIP je bila biblioteka Vjesnika sa 650 brojeva i to je KROVNI NAZIV cijele biblioteke koja je, IZMEÐU OSTALOG, izdavala i Alan Forda (uz Diabolika, MaxMagnusa, Družinu itd itd). Dakle, Alan Ford bio je JEDNO OD IZDANJA Superstripa. Odakle pravo nekome da KRADE NAZIV CIJELE BIBLIOTEKE i to ISTIM FONTOM, ISTOM BOJOM, NA ISTOM MJESTU???????
Nemojte opet reci, da ako nešto nije zašticeno, da se legalno može krasti??? Ma dajte molim vas! Tko vas je to naucio? Roditelji doma?
Ostaje jedino da se zakljuci, na Svetovom izdanju je lažni logo lažne i nepostojece biblioteke u Srbiji i tako ce ostati.

Mislim da sam dovoljno kvalitetno objasnio u svom gornjem postu o cemu je rijec. Ti naravno, imaš svako pravo da zadržiš svoje mišljenjke.

Eh, da, eventualnu tužbu bi mogla podnijeti jedino strana koja ima pravni interes, odnosno, u ovom slucaju Vijesnik.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41082 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 08/02/2008 : 14:58:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
To znaci da ti ne mozes, i onda bi mogao da prestanes da seres vise...

Go to Top of Page

guzadj
New Member

China
255 Posts

Member since 15/03/2007

Posted - 08/02/2008 : 17:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send guzadj a Private Message
i ti i Vronski ...

Supa je super, ali super nije supa!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 08/02/2008 : 17:45:35  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

To znaci da ti ne mozes, i onda bi mogao da prestanes da seres vise...

covjece, šta mene napade, pa ja sam na tvojoj strani.

Ajde, nemojte više gubiti živce na ovim pizdarijama, uživajte u Zagoru i Sumerima.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000