forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 KRIVOTVORENI LOGO ALAN FORDA!!!!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

manhunter
Moderator

Switzerland
25952 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/01/2008 : 09:59:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message
Ja sam mislio da nije važno kako stripovi izgledaju i kakva je tema u njima, važno je da izlaze?? I da ce se svaki ljubitelj stripa obradovati svakom novom izdanju. Tako je barem receno na jednom drugom topicu.
Koji licemeri.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 17/01/2008 : 10:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Bah, setimo se hrvatske Stripoteke. Ili makedonskog Zagora, a bogami i Super Tošeta, koji su uzeli dizajn od Zlatne serije.

Sa pravne strane, pitanje je da li je iko uopšte u ono vreme zaštitio logo/logotip/imena tih izdanja. Ako i jeste, pitanje je ko, i da li još uvek ima pravo na to.

Sa moralne strane, ukoliko nova izdanja ne štete prodaji originala (a originala Superstripa i Zlatne serije više nema) - gde je problem?

Lepo bi bilo da u impresumu ide zahvalnica originalnom dizajneru izdanja, ali pitanje je koliko se zna ko je to uopšte dizajnirao. Drugim rešima, ako recimo Strip agent želi da uzme dizajn LMS, a to ce mu pomoci u prodaji Mister Noa - super, neka uzme. Isto važi i za Svet.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 17/01/2008 : 13:38:45  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
zadnjem broju af superstripa?
prebroj koliko alana nema pecat kad vec gledas naslovnice...btw to ovde nikad nije izaslo
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/01/2008 : 14:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by scaramanga

zadnjem broju af superstripa?
prebroj koliko alana nema pecat kad vec gledas naslovnice...btw to ovde nikad nije izaslo

U Arubi garant nikad nije...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 17/01/2008 : 14:49:01  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Doduse sada sam u Port of Spainu na Trinidadu slusam Mighty Sparrowa i pijem Bacardy citam Sedmu Rundu
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/01/2008 : 15:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by Toninho

A JEL ONO BILI BIS BIO NEPRIKOSNOVENI HEBAC
UZOR

Billy Bis je teško sranje od stripa!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/01/2008 : 15:16:20  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by srdjandj

quote:
Originally posted by Toninho

A JEL ONO BILI BIS BIO NEPRIKOSNOVENI HEBAC
UZOR

Billy Bis je teško sranje od stripa!

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 17/01/2008 : 15:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Doduse sada sam u Port of Spainu na Trinidadu slusam Mighty Sparrowa i pijem Bacardy citam Sedmu Rundu

skokni do Haitija,možda tamo ima

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/01/2008 : 15:42:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

quote:

skokni do Haitija,možda tamo ima

Ma ja sam na haitiju, nemoj dzaba da trosis benzin...

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5164 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 17/01/2008 : 17:13:38  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by marlowe

Ne moze biti pokradeno kada nema vlasnika. Vlasnik tog logoa, ako je uopste ikada i bio vlasnik, bankrotirao je i rasformirao se. Logo je slobodan za upotrebu.
Dakle, ovo se moze tretirati samo kao retro dizajn, omaz, pijetet, posveta, ili ples na grobu mrtvog protivnika.

hvala za info, znaci mlatimo praznu slamu.

Žalosno je kad netko vjeruje u ono što ŽELI vjerovati a ne u ono što je istina. Dakle, slabo upucenom pavelu01 moram napisati par rijeci.
Prvih 77 brojeva niti nema naziv VPA, vjerovatno ni ne znaš da to znaci Vjesnikova Press Agencija. Prvih 50-ak brojeva doslovno se zovu SUPERSTRIP!
Od br. 77 pa sve do br.356 u uglu stoji okrugli žig RIS-Romani i stripovi - to ti je bio poseban kat u Vjesnikovom neboderu, a od br. 356 ("Safari bez veze") znak se mijenja u VPA - opet izdvojeni pogon Vjesnika. Naime, Vjesnik se pocetkom 90-ih jednostavno - privatizirao. To je i dalje izdanje iste kuce samo u igru ulaze dionicari! U zadnja 4 broja jedino nema oznake VPA, logicno jer
se mijenja izdavac. Ne može ni na srpskom izdanju biti VPA kad ga štampa kuca u Novom Sadu.

Od 1.1.1992. Alan Forda izdaje Strijela 92, pa Borgis itd, a na naslovnici niti nema Superstrip oznake jer to više nisu izdanja edicije Superstrip. Razlog je jednostavan - Borgis nema veze s Vjesnikom pa je korektno maknuo logo Superstrip!
Dakle, korektno je maknut logo Superstrip.

Pa tko mlati praznu slamu a tko konkretnim podacima barata neka forumaši ocijene sami. P.S. A one dvije skenirane naslovnice uopce nisu slicne. Cak je razlicit i font i BOLD u dijelu gdje piše cijena. Sve je zapravo potpuno razlicito, novo, svježe i to je zapravo 58596. broj Superstripa jedino što ga u RH nitko ne može kupiti a sva ostala nova izdanja Superstripa su zapravo nevidljiva i nalaze se zaista na kiosku u zraku. Ne vide ih oni koji to ne razumiju.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/01/2008 : 18:06:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

Prvih 77 brojeva niti nema naziv VPA, vjerovatno ni ne znaš da to znaci Vjesnikova Press Agencija. Prvih 50-ak brojeva doslovno se zovu SUPERSTRIP!

Tako je.
Cini mi se da se naziv super strip zavrsava 47. ili 48. brojem.
Dakle pisalo je jedno veliko SUPERSTRIP i nista vise...

quote:
Od br. 77 pa sve do br.356 u uglu stoji okrugli žig RIS-Romani i stripovi - to ti je bio poseban kat u Vjesnikovom neboderu

To je vazilo za sva Vjesnikova izdanja toga vremena (Tom i Yeri, Popaj itd.).

quote:
od br. 356 ("Safari bez veze") znak se mijenja u VPA - opet izdvojeni pogon Vjesnika. Naime, Vjesnik se pocetkom 90-ih jednostavno - privatizirao. To je i dalje izdanje iste kuce samo u igru ulaze dionicari! U zadnja 4 broja jedino nema oznake VPA, logicno jer
se mijenja izdavac. Ne može ni na srpskom izdanju biti VPA kad ga štampa kuca u Novom Sadu.

Ove detalje nisam znao.
Znaci jednostavno prodato...

quote:
Od 1.1.1992. Alan Forda izdaje Strijela 92, pa Borgis itd, a na naslovnici niti nema Superstrip oznake jer to više nisu izdanja edicije Superstrip. Razlog je jednostavan - Borgis nema veze s Vjesnikom pa je korektno maknuo logo Superstrip!

Jako korektno, posto se mora uzeti u obzir da je pravo na distribuciju direktno preuzeto od vjesnika, a i verovatno su hteli da naznace da su oni sada ti koji izdaju strip...

quote:
P.S. A one dvije skenirane naslovnice uopce nisu slicne. Cak je razlicit i font i BOLD u dijelu gdje piše cijena. Sve je zapravo potpuno razlicito, novo, svježe i to je zapravo 58596. broj Superstripa jedino što ga u RH nitko ne može kupiti a sva ostala nova izdanja Superstripa su zapravo nevidljiva i nalaze se zaista na kiosku u zraku. Ne vide ih oni koji to ne razumiju.

Upravo to sam i ja hteo da kazem.
Izgledaju isto, ali su je nasi izdavaci redizajnirali i tako furali.
Takodje traka slova A (od alan) prelazi sa strane u Vjesnikovim izdanjima sto nije slucaj sa Svetovim izdanjem.
Jos jedan dokaz da sae radi o osvezenom izdanju.
A sto se kvaliteta papira i stampe tice, za 70 dinara, realno, bolje se i nemoze...

Toliko od mene...

Edited by - Man_of_Steel on 17/01/2008 18:08:32
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 18/01/2008 : 10:05:06  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Moracu da se ispišem sa ovog foruma jer mi ovde nije mesto izgleda. Nisam PRAVNIK, nisam EKONOMISTA a nisam ni DIZAJNER. Ma ja sam samo jedan siroti i ubogi LJUBITELJ stripova koga ne zanima ko je šta izdao i koji voli samo da cita stripove. Šta da radim kad sam JADAN i BEDAN.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 18/01/2008 : 10:09:20  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message
Važno obaveštenje : broj postova nije merilo koliko neko voli, cita, poznaje,... STRIPOVE.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2968 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 18/01/2008 : 11:00:21  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message
quote:
Originally posted by skviki

Moracu da se ispišem sa ovog foruma jer mi ovde nije mesto izgleda. Nisam PRAVNIK, nisam EKONOMISTA a nisam ni DIZAJNER. Ma ja sam samo jedan siroti i ubogi LJUBITELJ stripova koga ne zanima ko je šta izdao i koji voli samo da cita stripove. Šta da radim kad sam JADAN i BEDAN.

...
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40889 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 18/01/2008 : 13:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
skviki ne lupetaj, kakvo ispisivanje... Samo ti pisi sta god mislis, pa ovde smo svi da napadnemo ili da nas neko napadne... :-)

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 18/01/2008 : 13:10:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by skviki

Važno obaveštenje : broj postova nije merilo koliko neko voli, cita, poznaje,... STRIPOVE.

Pa niko nije ni rekao da jeste.
Ja ih imam na hiljade ( ) pa me niko ne sljivi sta milsim...

Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5164 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/01/2008 : 15:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Bah, setimo se hrvatske Stripoteke. Ili makedonskog Zagora, a bogami i Super Tošeta, koji su uzeli dizajn od Zlatne serije.

Sa pravne strane, pitanje je da li je iko uopšte u ono vreme zaštitio logo/logotip/imena tih izdanja. Ako i jeste, pitanje je ko, i da li još uvek ima pravo na to.

Sa moralne strane, ukoliko nova izdanja ne štete prodaji originala (a originala Superstripa i Zlatne serije više nema) - gde je problem?

Lepo bi bilo da u impresumu ide zahvalnica originalnom dizajneru izdanja, ali pitanje je koliko se zna ko je to uopšte dizajnirao. Drugim rešima, ako recimo Strip agent želi da uzme dizajn LMS, a to ce mu pomoci u prodaji Mister Noa - super, neka uzme. Isto važi i za Svet.

Na žalost, svi mi još uvijek živimo u pravno nesredenim državama.
Vani, primjerice, sjevaju masne tužbe radi ne samo istog loga i naziva, vec i SLICNIH.
Valjda cemo s vremenom i svi mi postati dijelovi civiliziranog svijeta, a ne još javno podržavati takve stvari.
Naravno da nije u redu da Strip Agent "po potrebi" promijeni ime u Lunov Magnus Strip. Pa covjece šta ti pišeš??? Kako bi izgledalo izdavaštvo i sama kultura uopce, kad bi se tako bezocno kralo
Npr. u samoj Hrvatskoj, izdavac Borgis niti na jednom broju nije otisnuo naziv Superstrip. Borgis je, prisjetimo se, u 15-ak godina izdao 150-ak brojeva Alan Forda bez oznake Superstrip jer to, najprostije receno, nije njegova biblioteka.
Toliko od mene i ja se ovim iskljucujem iz ovoga jer se necu boriti s vjetrenjacama.

• 55 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40889 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 22/01/2008 : 15:44:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ma ko zna ko je sa kim vecerao u restoranu i dogovarao se... Manite se toga... I ja se slazem da nije u redu krasti, ali ej... Sta to nas briga, ima ko ce da vodi racuna o tome...

Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 22/01/2008 : 23:12:15  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
KAKO NIKO DOSAD NIJE UKAZAO NA POTPUNO KRIVOTVORENI LOGO LUDENSOVOG "ZAGORA" KOJI JE PRESLIKANI LOGO NEKADAŠNJEG ZAGORA U IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE?! ISTI OBLIK SLOVA, CAK PIŠE I "EXTRA" A TO JE BILA DALMACIJINA STRIP BIBLIOTEKA! TREBA LI "LUDENS" TUŽITI ZBOG TOGA? šTA MISLITE?
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5164 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/01/2008 : 23:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message
quote:

KAKO NIKO DOSAD NIJE UKAZAO NA POTPUNO KRIVOTVORENI LOGO LUDENSOVOG "ZAGORA" KOJI JE PRESLIKANI LOGO NEKADAŠNJEG ZAGORA U IZDANJU SLOBODNE DALMACIJE?! ISTI OBLIK SLOVA, CAK PIŠE I "EXTRA" A TO JE BILA DALMACIJINA STRIP BIBLIOTEKA! TREBA LI "LUDENS" TUŽITI ZBOG TOGA? šTA MISLITE?

Napisao sam da necu više sudjelovati u ovome ali na ovakvu glupost moram reagirati: pa covjece kako si tako neupucen? To ti je "tutto"-serija Zagora, doslovno preuzeta originalna naslovnica, samo prevedena s talijanskog. S tim, da pojasnim, u sklopu autorskih prava kupuje se i naslovnica, a Alan Forda izdavac iz Novog Sada ne kupuje iz Zagreba vec iz Italije i lijepi tj.dodaje tude logotipe po naslovnici. Ovdje nitko nije ništa dodao - tutto je extra serija iz Italije (egzaktan prijevod bio bi "sve").
Pospi se pepelom, Scaramanga!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40889 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 23/01/2008 : 01:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:

Svaka cast!!!

Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 23/01/2008 : 01:08:51  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
quote:
Originally posted by DOMI

quote:

Napisao sam da necu više sudjelovati u ovome ali na ovakvu glupost moram reagirati: pa covjece kako si tako neupucen? To ti je "tutto"-serija Zagora, doslovno preuzeta originalna naslovnica, samo prevedena s talijanskog. S tim, da pojasnim, u sklopu autorskih prava kupuje se i naslovnica, a Alan Forda izdavac iz Novog Sada ne kupuje iz Zagreba vec iz Italije i lijepi tj.dodaje tude logotipe po naslovnici. Ovdje nitko nije ništa dodao - tutto je extra serija iz Italije (egzaktan prijevod bio bi "sve").

Svaka cast na objasnjenju matori....."tutto" means "extra" po tebi,ha?sd je imala extra a ne tutto ediciju koliko znam, sa natpisom EXTRA u gornjem uglu, isti natpis preuzima i ludens ja o tome govorim a ne o ferrijevim naslovnicama lave.....
Uglavnom ti i tvoj prika vronsky odreknite se par stripova pa unajmite advokata mozete da terate i do suda u Strasbourgu, tuzite fino svet i zavrsite s tim. iako jasno mi je da ces nastaviti da mlatis praznu slamu, kenjas i isterujes pravdu duse sa sekirom, to je lakse, i ne kosta ko advokat ili se varam.....
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/01/2008 : 01:10:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:

Reci da se šališ... pliz! Ili stvarno nisi zna?

Samo jedan detalj, prica... polovinom osamdesetih tvrtka moga staroga ( bavili su se kožnom galanterijom, izradom dackih torbi, pribora isl. ) na jednom modelu dacke torbe otisnula je malu slicicu Bambija. Ta serija je otišla u prodaju no ne i sljedeca. Naime, kratko nakon toga dobili su opomenu studija Walt Disney da povuku te torbe sa tržišta ili ce ih tužiti. Naravno torbe su povucene iz prodaje a buduci da sam praksu odradivao baš tu, znam da je ovo istinita prica a razgovarao sam i sa dizajnericom koja je stavila lik Bambija na torbu. Rekla mi je da je jednostavno zaboravila napraviti izmjene koje se inace uvik rade kad se "mazne" poznati motiv.

Pazite, ipak su to bile osamdesete.

Tek toliko, nije baš ni ova rasprava baš bez veze ali opet se mi kacimo oko stvari koje SAMO NAGAÐAMO. Opet nemamo ništa konkretno. Djole je gore spomenija par pravnih i moralnih normi i one su osnov ali mi ovdje samo nagadamo.

PS
Logo LMS = bolja prodaja... ni u snu
Kad bi ga Berni stavija na svoja izdanja pocele bi price kako izbacuje stranice. Bez obzira što to ne radi.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 23/01/2008 : 01:14:04  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
u sklopu autorskih prava kupuje se i naslovnica-tvrdim da i ovo ne mora biti tacno, nama ita salju trobroje(secas se to su oni debeli stripovi sastavljeni od tri epizode u jednom koji su izlazili kad se Alan citao zbog dobrih fora a ne da bi stojao u kesici i listao se pincetom,) s jednom, ponavljam jednom naslovnicom za tri broja. No vidim razumes se ne samo u zastitu imovine vec i u autorska prava, koliko si stripova iza sebe ostavio domovini??? ja sedamdesetak....
Go to Top of Page

scaramanga
Senior Member

Aruba
1274 Posts

Member since 20/04/2005

Posted - 23/01/2008 : 01:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send scaramanga a Private Message
Nitko normalan nebi triba spominjati medusobnu konkurentnost. Nje nema niti ce je ikada biti. I zašto bi sad neki novi izdavac iz Srbije triba obracati pažnju na ono što radi Ludens ( i obratno ). Zaboravite... nismo i nikad necemo biti jedno tržište. Ni EU nije jedno tržište. Koliko ce ljudi potrcati u Srbiju kupiti novi strip jer je on 43,7 epizoda ispred HR izdanja i 2,34 kn jeftiniji.
Prvi i osnovni razlog. To su stripovi koji izlaze tjedno. Nije baš lako nabavljati izdanja iz susjedne države a da to bude aktuelno. Možda broj ili dva a onda... Poštarina skupa da vam netko šalje poštom, ako ide na kioske kao strani tisak ( ili tamo ili 'vamo ) nece biti po cover cijeni. Pitanje je koliko ce se nekome svidit dizajn, prijevod, jezik,... klima!!!! Neka izdanja za Srbiju. Neka se tržište probudi ali spominjati konkurenciju je suludo.
Pa tko brani Ludensu da nakon ispucane kvote otkupljenih brojeva za tekucu godinu ne otkupi brojeve koji su otkupljeni za Srbiju ili možda koji broj isprid toga. Ljudi....
Da se vratim na uskladenost izdavaca. Nekad sam gajio iluzije da bi to bilo dobro po tržište. Nema dupliranja nego sporazumno ulaganje u neka druga izdanja. Eeeeeeeeeeeeeeeeekkkkkkkkk!!!!!!!!!!!!! Wrong do jaja.
Zašto bi netko prepustija susjedu ( koji btw nije iz iste zemlje i prava se baš zato otkupljuju za države a ne mjesne zajednice ) objavljivanje necega što on smatra profitabilnim za svoje tržište. Cilj svega je profit ljudi... PROFIT!!!!! Prica o radu iz ljubavi drži vodu samo do nosa... kad bi se i nos naša ispod vode, pustili bi se stripovi iz ruku i pokušalo, uz pomoc tih istih ruku, isplivati dok je vrime.
Ako neki menadžment ili pojedinac u studiji procjeni da mu je nešto isplativo on ide u biznis. Pa stotine tisuca proizvoda/artikala širom svijeta imaju svoje lokalne inacice. Znaci li to da bi svi prvi proizvodaci nekog proizvoda bili monopolisti.
Primjer u stripu je Beli Put. Objavili su ( malo drugaciji pakung ) svoje izdanje Metabaruna. Jel' nekome ( bolesnici nemaju pravo glasa ) u Srbiji ža'. Solidno a jeftinije. Prilagodeno ciljanom tržištu BP. I basta!! Do dupliranja mora doci ali morali bi shvatiti da nismo u istoj košari i ne vrti se kompletno tržište oko nas na ovom forumu.

Tamo negdje vani... tamo ima živih ljudi!!! Renky
OVO POTPISUJEM jebo mali crni natpis...TUZI IH!!!!!iskreno bih to voleo ne razmisljaju....
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.29 seconds. Snitz Forums 2000