Author |
Topic |
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40276 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 15/01/2008 : 22:03:48
|
Ovo ne treba da budu teme za strip... Bar ne jos... Rat je rat i nemojte da mislite da je jedna strana dobra a druga zla... Svako misljenje suprotno od ovoga je subjektivno... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
kreso_stanic
Senior Member
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 15/01/2008 : 22:47:47
|
hm.. zanimljiv koncept ili cudan, baš me zanima kako je ispalo jer iskreno nikad nisam cuo za nenada barinica. što je još radio? u svakom slucaju pohvala za izdavanje ovog stripa. |
|
|
kreso_stanic
Senior Member
Croatia
1504 Posts
Member since 18/12/2002 |
Posted - 15/01/2008 : 23:09:54
|
quote: Originally posted by sawitch
Ovo ne treba da budu teme za strip... Bar ne jos... Rat je rat i nemojte da mislite da je jedna strana dobra a druga zla... Svako misljenje suprotno od ovoga je subjektivno...
rat je rat, ali STRIP JE STRIP. ako krenemo tim putem necemo više moc spominjati ni partizanske stripove kojih toliko ima, ni genijalne matakoviceve novinske stripove o ratu, a i macanovi i edijevi grendeli bi na kraju došli pod upitnik...
|
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 16/01/2008 : 00:44:02
|
Svako misljenje suprotno od ovoga je subjektivno...
svako misljenje apriori je subjektivno. to je inace protuargument popularnom Descartesovom "Mislim, dakle jesam", naime sama rijec "mislim" podrazumijeva da postoji subjekt koji vrsi tu radnju "misljenja".
joj, fali mi Zagoratustra triput najveci |
|
|
sonor
stripovi.com suradnik
Vatican City
3846 Posts
Member since 18/02/2006 |
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/01/2008 : 08:01:34
|
Ovo ne treba da budu teme za strip... Bar ne jos... Rat je rat i nemojte da mislite da je jedna strana dobra a druga zla... Svako misljenje suprotno od ovoga je subjektivno...
Zašto ne bi trebala biti tema za strip?Šta triba sacekati da svi preživjeli pomru i da se istina zaboravi i prekroji?Da ne bi možda uvrijedili zlocince šta uopce spominjemo njihove zlocine? U ratu obicno imaš dvije strane,stvar je u tome da ti je budala na tvojoj strani draža od pametnog i poštenog sa druge strane,jer ce taj pucati na tebe a ova tvoja budala nece!Make love not war!
|
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 16/01/2008 : 09:08:00
|
quote: Originally posted by Rico
Ne treba ovo nikoga smetati, pogotovo sto nemate veze sa pocinjenim zvjerstvima. Zlocine rade bolesnici, a ne pripadnici vjere, nacije, kulture i sl.
Znas da to kod nas neide tako. kod nas ide po onoj "svi ste vi isti bando ________ (upiši po želji;)) |
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 16/01/2008 : 10:59:06
|
quote: Originally posted by jaki
stvar je u tome da ti je budala na tvojoj strani draža od pametnog i poštenog sa druge strane
kad sam vec preuzeo duznost dezurnog filozofa 24/7, ajde da i ovo pojasnim:
ne tako davna istrazivanja pokazala su da ljudi, nakon sto formiraju grupu (a nacija je DEFINITIVNO grupa, pogotovo za vrijeme rata), razlicito procjenjuju nedostatke clanova svoje grupe i onih koji pripadaju drugoj grupi. i to po modelu:
- kad bi clan njihove grupe napravio nesto negativno, ostali clanovi bi to uglavnom pripisali njegovoj gresci: "da, to sto je napravio nije u redu. trebao je ovako ili onako..."
- kad bi clan DRUGE grupe napravio nesto negativno, clanovi prve grupe bi to uglavnom pripisali karakteristikama njegovog karaktera: "ma on je takav, u kurcu. on uvijek ovo ili ono..."
...a radilo se, naravno, o podmetnutim glumcima angaziranim sa strane istrazivaca i uvjezbanih da naprave i jedan i drugi podjednako iritantnih stvari. |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 16/01/2008 : 11:01:18
|
zaboravih podrzati sonorov komentar: a moga si ovo stavit pod "domaci strip"!
ne samo da je trebao, nego bi administratori trebali umjesto njega. cemu inace sluze Bonelli i domaci strip? |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 16/01/2008 : 11:01:46
|
Vidio sam neki dan i clanak u Jutarnjem Listu u vezi ovoga "stripa". Naime,nema se koncept stripa sa dijalozima i povezanim pokretima,nego samo skupina ilustracija u kojoj se prikazuju neke šokantne scene koje su se dogodile na ovcari. I besplatno se dijeli u Spomen domu na Ovcari.
|
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 16/01/2008 : 11:14:05
|
quote: Originally posted by jurica
zaboravih podrzati sonorov komentar: a moga si ovo stavit pod "domaci strip"!
ne samo da je trebao, nego bi administratori trebali umjesto njega. cemu inace sluze Bonelli i domaci strip?
vidi stvarno! ja i zaboravio da postoji ta kategorija. pokajnicki molim oprost svih kojima sam povrijedio osjecaje. btw, a mogli bi koju i o stripu? |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 16/01/2008 : 11:43:20
|
quote: Originally posted by Pavel01
btw, a mogli bi koju i o stripu?
a ti si ga citao?
vidi mene, ja sam cijelo vrijeme mislio da si ti to stavio ovdje ne zato sto je strip, nego samo da provociras. ali valjda sam nasjeo na cijeli "hype" o tome kako si ti provokator prethodno izbacivan pod raznoraznim nickovima i sl. |
|
|
Pavel01
Senior Member
Croatia
2470 Posts
Posted - 16/01/2008 : 12:09:58
|
quote: Originally posted by jurica
a ti si ga citao?
vidi mene, ja sam cijelo vrijeme mislio da si ti to stavio ovdje ne zato sto je strip, nego samo da provociras. ali valjda sam nasjeo na cijeli "hype" o tome kako si ti provokator prethodno izbacivan pod raznoraznim nickovima i sl.
ne, nisam ga jos citao.
nemam obicaj da provociram. sto ovakvi stripovi nekima ocigledno ne odgovaraju, boze dragi. za to nije kriva nekakva "provokacija".
kad god sam izbacen, izbacen sam jer sam tako htijeo. to se uvijek desilo kad me je tjerala na povracanje ekipa koja se tu znala skupit. onda sam znao napisati, recimo, "jebem te u dupe" i vozdra. kuzis? no sad sam fin i ne pisem takve stvari. samo ih citam. |
the bird is the word http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk |
|
|
barinic
Starting Member
36 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/01/2008 : 13:22:34
|
Hvala decki na podršci, baš mi je drago! Radi se o strip projektu u formi ilustracija sa popratnim tekstom bez baloncica (kada to rade Hal Foster i Andrija Maurovic isto se zove stripom):-). 40 strana, prodavat ce se najvjerojatnije samo u Spomen domu na Ovcari što ne mora znaciti da se nece moci nabaviti u pojedinim strip knjižarama koje me podržavaju:-). Veceras ce najvjerojatnije biti prilog u Vijestima Nove TV u 19,15.I, da se potpišem imenom i prezimenom.... Nenad Barinic:-) |
|
|
jurica
Senior Member
1799 Posts
Posted - 16/01/2008 : 15:37:07
|
ne, nisam ga jos citao.
u tom kontekstu ne kuzim komentar:
btw, a mogli bi koju i o stripu?
pa kako onda da pisemo "o stripu", kad ga nitko od nas nije citao? stavio si novinski clanak i za sad je to jedino sto mozemo komentirati (osim barinica, ocigledno).
sto se tice teme (sto je ocigledno iz clanka) - ja ne mislim da je i jedna tema previse politicna, teska, gadna ili sto ti ja znam da bi se o njoj radio strip. NAPROTIV! sto politicnija, gadnija i sokantnija, to bolje. ako nesto ne volim kod (sire) domace scene, onda je to eskapizam strip autora - ajmo raditi superheroje, Star Warse, sto ti ja znam, glavno da se to dogadja negdje u mitskoj Americi ili je naslijedje americke kulture. bljak. |
|
|
barinic
Starting Member
36 Posts
Posted - 16/01/2008 : 16:48:10
|
Huff, sada imam malo više vremena pa da se javim na miru. Hrvatska javnost je zainteresirana jako za ovaj strip-projekt. Za ljubitelje stripa mogu pojasniti da se radi o prvoj od nekoliko knjiga po narudžbi i koordinaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zlocina - ujedno i izdavaca. U ovoj knjigi i knjigama koje tek slijede, u ilustracijama sa tekstom bez baloncica trudim se prikazati stradanja hrvatskog naroda po okupaciji Vukovara i okolnih mjesta, tzv. sabirne centre (zapravo stratišta)u Borovu Selu, Negoslavcima, vukovarskom Veleprometu, Dalju itd. gdje su "pravdu" nad nemocnim ranjenicima i zarobljenicima proveli ratni zlocinci, koje, eto zauzvrat, izgleda istina vrijeda.Radi se o projektu izrazito dokumentaristickog tipa, dakle autenticne lokacije, likovi, dogadaji. Ništa fikcija, ništa laž. Bilo kako bilo, dakle, ovo je prva knjižica iz te edicije, tiskanog na na 150-gramskom mat kunstdruck papiru sa koricama na 250-gramskom mat kunstdrucku i 50-gramskoj mat plastifikaciji na položenom formatu A5, u potpunom koloru. Radi se o svojevrsnom "pismu pisanog krvlju". U istom je zastupljen predgovor i biografije autora. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/01/2008 : 18:23:30
|
quote: Originally posted by barinic
Huff, sada imam malo više vremena pa da se javim na miru. Hrvatska javnost je zainteresirana jako za ovaj strip-projekt. Za ljubitelje stripa mogu pojasniti da se radi o prvoj od nekoliko knjiga po narudžbi i koordinaciji Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zlocina - ujedno i izdavaca. U ovoj knjigi i knjigama koje tek slijede, u ilustracijama sa tekstom bez baloncica trudim se prikazati stradanja hrvatskog naroda po okupaciji Vukovara i okolnih mjesta, tzv. sabirne centre (zapravo stratišta)u Borovu Selu, Negoslavcima, vukovarskom Veleprometu, Dalju itd. gdje su "pravdu" nad nemocnim ranjenicima i zarobljenicima proveli ratni zlocinci, koje, eto zauzvrat, izgleda istina vrijeda.Radi se o projektu izrazito dokumentaristickog tipa, dakle autenticne lokacije, likovi, dogadaji. Ništa fikcija, ništa laž. Bilo kako bilo, dakle, ovo je prva knjižica iz te edicije, tiskanog na na 150-gramskom mat kunstdruck papiru sa koricama na 250-gramskom mat kunstdrucku i 50-gramskoj mat plastifikaciji na položenom formatu A5, u potpunom koloru. Radi se o svojevrsnom "pismu pisanog krvlju". U istom je zastupljen predgovor i biografije autora.
Strip nisam citao, tako da i ne mogu da ga komentarišem, ali sam o tebi dovoljno saznao ovom recenicom. Kad procitam strip mocicemo i o tome, do tada se uzdržavam daljih komentara. Pozdrav. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
barinic
Starting Member
36 Posts
Posted - 16/01/2008 : 19:06:07
|
Kao što sam rekao na svom blogu, ogradujem se od velicanja ratnog zlocina nad bilo kime, a citav svijet zna tko je isti pocinio na Ovcari. I od toga se ne može pobjeci, kao ni od savjesti. Cinjenica da je taj zlocin prikazan u formi stripa, stripoljupcima bi trebalo pod prvo znaciti da je još jedan strip ugledao svjetlo dana. |
|
|
barinic
Starting Member
36 Posts
Posted - 16/01/2008 : 19:29:23
|
O tome sam i ja dugo razmišljao, vjeruj mi prijatelju, o temi, o svježim ranama itd. Netko je jednom morao tu temu staviti u strip, pa sam ja probio led. Jer tu temu godinama "žvacu" novine, tv, internet, pišu se knjige, tekstovi, clanci u dnevnim novinama i casopisima, snimaju se dokumentarni i igrani filmovi, rekonstrukcije, na internetu se vode web stranice, blogovi i forumi, pa zašto se ne bi ta tema obradila i u stripu? |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 16/01/2008 : 19:30:44
|
Ko ke da je netreba rasplamsavati zagasene vatre dok je žar i dalje usijan... Verujem da sve interesuju detalji o tom zlocinu, ali samo cu napomenuti da je zlocina bilo na obe strane i nadam se da se nista slicno nikada nece ponoviti. Cestitke autoru |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Rico
Advanced Member
Croatia
3955 Posts
Member since 12/10/2004 |
|
barinic
Starting Member
36 Posts
Posted - 16/01/2008 : 19:33:32
|
Man of Steel, hvala, u potpunosti se slažem sa tobom - ne treba cackati po tome - to ni nije bio cilj ovoga stripa. |
Edited by - barinic on 16/01/2008 19:37:42 |
|
|
Topic |
|