Author |
Topic |
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 20/01/2008 : 21:28:07
|
Zanimljivo da u eri internet komunikacija i cestih kontakata na relacijama izdavac - citaoci, ipak citaoci ne uspevaju (lako) da dodu do informacije o datumu pojavljivanja svog omiljenog strip izdanja na kioscima (da li ce i kada ce izaci).
Konkretno pitanje:
Kada ce se u Srbiji pojaviti novi brojevi Bookglobe-ovih Marvel izdanja (USXM i verovatno još jedan)?
Izdanja su se zadnjih meseci uvek pojavljivala tacno 15-og u mesecu (s tim što je sa povecanjem broja naslova u poslednje vreme /pored USXM, imali smo i Spectakular Spider-Man, Amazing SP i Marvel Adventures/ bilo i dodatnih naslova oko 1.-og u mesecu), a sad je 20.-ti i još ih nema.
Distributer Bookglobeovih izdanja za Srbiju je Marketprint, pa je zato ovo pitanje upuceno Marketprintu tj njihovim predstavnicima.
Pošto ZMcomics ne svraca previše cesto na ovaj forum, pitanje postavljam i predstavnicima Bookgloba, jer možda znaju razlog kašnjenja. Nadam se samo da je rec o nekom kašnjenju zbog praznika i sl. a ne o prestanku distribucije Marvel izdanja na kioske u Srbiji u 2008-oj.
Razlog nestrpljivosti citaoca i postavljanja pitanja je jednostavan: Marvelovi naslovi su u nastavcima (X-men, npr.) i logicno, citaoci jedva cekaju da vide šta se dalje zbiva u prici i žele znati kada ce moci nastaviti sa citanjem iste.
Inace, vidim danas da ZMcomics u svojim STRIP VESTIma spocitava novom/buducem izdavacu Boneli naslova slabu internet komunikaciju sa strip publikom. Nadam se da on nece razocarati po istom pitanju.
Neka internet forumi budu od koristi i neka nas naši omiljeni strip izdavaci obaveste kada cemo moci da nastavimo sa pracenjem pominjanih serijala.
Unapred, hvala.
|
|
night
Senior Member
Serbia
1602 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 20/01/2008 : 23:00:47
|
Ja sam sebi uvalio duplikate USXM jer sam mislio da su novi,a kada sam dosao kuci vidim da nisam promenio sajt WWW.COBAN.CO.JA |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 21/01/2008 : 09:12:37
|
zmcomics svraca na ovaj forum svakodnevno, samo cuti ako nema sta pametno reci....:) Sto znaci da ili nisam mnogo pametan, ili se nema sta reci, ili sam lenj na kucanju...:)
Distribucija Bookglobeovih izdanja ide svojim redom, mozda je sada bilo malo zbrke oko decembarsko-januarskih praznika pa se poremetilo nesto, svakako ovih dana ide na kioske: Ultimate Spiderman&X-Men 38 Spektakularni Spiderman 3 Marvelove avanture 2
|
STRIP VESTI svakodnevno na www.stripvesti.com i www.facebook.com/StripVesti • Homepage www.zmcomics.com |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 21/01/2008 : 20:58:00
|
quote: Originally posted by zmcomics
zmcomics svraca na ovaj forum svakodnevno, samo cuti ako nema sta pametno reci....:) Sto znaci da ili nisam mnogo pametan, ili se nema sta reci, ili sam lenj na kucanju...:)
Distribucija Bookglobeovih izdanja ide svojim redom, mozda je sada bilo malo zbrke oko decembarsko-januarskih praznika pa se poremetilo nesto, svakako ovih dana ide na kioske: Ultimate Spiderman&X-Men 38 Spektakularni Spiderman 3 Marvelove avanture 2
Mozda cu zvucati prosto, ali je ovo bezuslovno receno neistina... Nista se od ovoga nemoze naci na trafikama sirom istocne Srbije zakljucno sa Nisem... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
zmcomics
Average Member
727 Posts
Member since 24/08/2002 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 22/01/2008 : 19:56:37
|
quote: Originally posted by zmcomics
..napisao sam "...svakako ovih dana ide na kioske"...:) Praznici i stosta je poremetilo ritam pa tek sada ide u distribuciju.
Molim te izvini, nisam potpuno razumeo taj deo... Hvala na pojasnjenju. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 23/01/2008 : 20:04:09
|
quote: Originally posted by osim
Sve u svemu, ja u NS nisam nigde sreo Marketprintova izdanja, osim nešto ofucanih B. Prinsa i Komance...
Znaci i kod vas shit... |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 23/01/2008 : 20:26:22
|
U Kosovskoj Mitrovici ima samo Stripoteke. Ruku na srce, ovde niko ne kupuje stripove. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 24/01/2008 : 20:31:38
|
Pitao bih ja oba izdavaca:kad ce SMG! i na srpske kioske???I jos nesto za Zlatka:da li je Marketprint definitivno odustao od najavljivanog casopisa slicnog SMG!,u formatu Stripoteke,naravno,ili jos ima nade za tako nesto? |
...BD, c'est la vie... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/01/2008 : 21:00:40
|
Imaju Stripoteku,pa šta ce im nova revija?Triba poboljšati kvalitetu tiska i to je to(dobar papir,boja).. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 24/01/2008 : 21:26:51
|
quote: Originally posted by jaki
Imaju Stripoteku,pa šta ce im nova revija?Triba poboljšati kvalitetu tiska i to je to(dobar papir,boja)..
Sumnjam da ce to da urade...a trebalo bi u svakom slucaju,bar bolji papir ako ne i boja...A ja sam mislio na neko paralelno izdanje,koje bi izlazilo 4-6 puta godisnje a koje je vec spominjano na ovom forumu i bilo je u planu odavno... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26820 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/01/2008 : 21:39:29
|
Pun mi je k.tih izdanja revija koje izlazu tempom kao da su integrali hocu tjednu(ajde,pristajem i na dvotjednu)strip reviju sa bd stripovima. inace cu stvarno morati nauciti vrancuski,a znam da necu jer sam lin Strip Magazin obecava(za divno cudo,znajuci ko je izdavac)ali zar nije triba izac vec treci broj????A je,u sjecnju je vec izaša,ceka se veljaca.To ti je mjesecni ritam:studeni,sijecanj...? |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
axle munshine
Senior Member
Serbia
2341 Posts
Posted - 24/01/2008 : 21:48:08
|
Svi bi mi to voleli Jaki...svi odreda...ali znamo da ce to tesko ici...jedino ako nam standard tako naglo poraste pa nam plate dostignu bar prosek EU,pa da nas zatrpaju stotinama izdanja na kioscima i u knjizarama......lepo je sanjati,ali kad se probudis ostane gorcina... |
...BD, c'est la vie... |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 25/01/2008 : 21:19:34
|
Stiglo, stiglo!!!! Sto je ovaj forum impluentna stvar! Pre dva da na nista od Marvela na trafikama sirom RS, a sada, verovali ili ne, Marvel avanture su stigle na trafici ispred moje zgrade! I ne samo to! To je jedini broj uopste stigao u celoj Banji! Verovali ili ne Tally je cuo moje vapaje! |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Posted - 25/01/2008 : 21:31:41
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Stiglo, stiglo!!!! Sto je ovaj forum impluentna stvar! Pre dva da na nista od Marvela na trafikama sirom RS, a sada, verovali ili ne, Marvel avanture su stigle na trafici ispred moje zgrade! I ne samo to! To je jedini broj uopste stigao u celoj Banji! Verovali ili ne Tally je cuo moje vapaje!
Samo to??
Pa na trafici pored moje zgrade stigli su USXM, MA i Spektakularni! 3 izdanja. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 25/01/2008 : 21:34:52
|
quote: Originally posted by alexts
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Stiglo, stiglo!!!! Sto je ovaj forum impluentna stvar! Pre dva da na nista od Marvela na trafikama sirom RS, a sada, verovali ili ne, Marvel avanture su stigle na trafici ispred moje zgrade! I ne samo to! To je jedini broj uopste stigao u celoj Banji! Verovali ili ne Tally je cuo moje vapaje!
Samo to??
Pa na trafici pored moje zgrade stigli su USXM, MA i Spektakularni! 3 izdanja.
Pa zavisi u kom gradu zivis prijatelju. Vidis moja Banja ima 8000 stavnovnika, a od toga dve cetvrtine starije od 40 godina, a desetina nepismeno. I sudeci po tome da do sada nikada nista nije stiglo, zaista je lepo iznenadjenjce... |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7981 Posts
Posted - 26/01/2008 : 03:45:56
|
Cekaj, kako sad dve cetvrtine?! Ja mislio polovina su stariji od 40. Samo da znaš, ti stariji su ortodoksni marvelovci. Oni to pokupuju zacas. Nešto sebi, nešto deci.
Samo desetak nepismenih? Nije strašno.
Šalu na stranu, samo te obaveštavam šta je izašlo, a ti ceš vec tražiti gde možeš.
Dok je meni opet najbliža Banja. Ali Vrnjacka. |
Edited by - alexts on 26/01/2008 03:47:25 |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 26/01/2008 : 10:59:07
|
Ma da. Snabdevam se svim znacajnim stripovima direktno iz Nisa, posto moji (a i ja sam) cesto putujemo, tako da za Bookglobova izdanja nema zime! |
|
|
|
Topic |
|