forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Burza Stripova
 Aukcije
 Predlog za Markosa - Cena postarine???
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2008 : 22:56:13  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by Guffy

quote:
Originally posted by AZ

Iz HR u Srbiju sam platio 170 kuna cca 3.5 kg.

nisi mogao toliko ,
jer je postarina za to 120 kuna..
nema vezejel saljes u Srbiju ili Ameriku postarina je ista 60kuna za 2 kilograma...
nego nitko ne odgovori na moje pitanje

Moga je toliko platit ako je sla ka paket.Mene paket od 1,5 Kg(momak traži da bude u paketu), košta 111 Kn.
Inace, i mene su neugodno iznenadile cijene srpske pošte.Masu stripova koji mi se cine povoljni, nažalost to u stvari nisu.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2008 : 23:03:55  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
E, i još nešto. Mislin da je skroz OK da ovi topic bude sticky.
Tako bi ljudi odma mogli iskalkulirat koliko ih strip stvarno košta,ubrza bi se kontakt, a vjerovatno bi se i izbjegle moguce neugodne situacije.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 25/01/2008 : 23:15:00  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

Tako bi ljudi odma mogli iskalkulirat koliko ih strip stvarno košta,ubrza bi se kontakt, a vjerovatno bi se i izbjegle moguce neugodne situacije.

onaj koji hoce kupiti strip iz inozemstva prije bidanja triba pogledati koliko ce ga doci ppoštarina i tek onda bidati ili ne.
Kao šta je covik malo gori reka imate sve podatke na internetskim poštanskim stranicama i ne vidim razloga da to sve pišete ovdje.a pogotovo kad bi došlo do promjene cijena a ovdi se to odmah ne stavi,pa onda dolazi do zajeba...

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41094 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 25/01/2008 : 23:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Meni brat radi u posti, rodjeni, i sigurno me ne bi zajebao... Tako da su cene takve kakve kaze Srdjan... A ovo je sajt o stripovima, razmenjuju se i salju svaki dan... Ne vidim zasto ne bi ovaj topic bio sredjen i postavljen... Zasto da se rova po nekim sajtovima kad se moze ovde informisati... Sve na jednom mestu... Ja sam se javio da to sredim da bude lepo i pregledno... Nadjite mi podatke... Imamo za BiH i Srbiju... Dajte za ostale zemlje... Ovako ce se resiti i problem klepanja oko troskova postarine... Svi ce znati tacno koliko sta kosta...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

napoleon
Senior Member

Serbia
2629 Posts

Member since 13/02/2002

Posted - 25/01/2008 : 23:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send napoleon a Private Message
Dodatak
Ako se šalje iz Srbije za bilo gde u svetu,obicno tiskovina,cene su kao što je naveo Srdjan.
Ja šaljem PREPORUCENO-TISKOVINA,jer tada pošta garantuje za paket,a garanciju dokazuje davanjem petostruko veceg iznosa paketa u slucaju gubitka istog.
U tom slucaju cene su sledece:
tiskovina/tiskanica 100 do 250g.-287 dinara
tiskovina/tiskanica 250 do 500g.-439 dinara
tiskovina/tiskanica 500 do 1kg.-635 dinara
tiskovina/tiskanica 1kg do 2kg.-1059 dinara
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 25/01/2008 : 23:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by NESVRSTANI

onaj koji hoce kupiti strip iz inozemstva prije bidanja triba pogledati koliko ce ga doci ppoštarina i tek onda bidati ili ne.
Kao šta je covik malo gori reka imate sve podatke na internetskim poštanskim stranicama i ne vidim razloga da to sve pišete ovdje.a pogotovo kad bi došlo do promjene cijena a ovdi se to odmah ne stavi,pa onda dolazi do zajeba...

Sve Ok, ali buduci da na ovoj stranici postoji poprilicno živa strip tržnica,a najveci se dio transakcija odradi priko pošte, bilo bi zgodno da na istome mistu ljudi mogu vidit i cijene poštarine koje koji put dignu cijenu stripa 50% i više.
Tim prije šta ne vidin zašto bi nekome triba smetat takav topic.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!

Edited by - NESVRSTANI on 25/01/2008 23:55:54
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2008 : 01:33:55  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by napoleon

Dodatak
Ako se šalje iz Srbije za bilo gde u svetu,obicno tiskovina,cene su kao što je naveo Srdjan.
Ja šaljem PREPORUCENO-TISKOVINA,jer tada pošta garantuje za paket,a garanciju dokazuje davanjem petostruko veceg iznosa paketa u slucaju gubitka istog.
U tom slucaju cene su sledece:
tiskovina/tiskanica 100 do 250g.-287 dinara
tiskovina/tiskanica 250 do 500g.-439 dinara
tiskovina/tiskanica 500 do 1kg.-635 dinara
tiskovina/tiskanica 1kg do 2kg.-1059 dinara

Plus imaš i opciju ako šalješ avionom u recimo USA, Australiju itd, to ti je dodatnih 500-600 dinara, tako da takva tiskovina do 2kg upucena preporuceno i još avionom izade preko 20 evra, ali ja sam slao obicne tiskovine u pomenute zemlje koje su putovale brodom i cena je za 2kg. 928 dinara, putuje duže, ali je ipak stiglo!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41094 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/01/2008 : 03:04:48  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
@Napoleon
Hvala za obavestenje... Ajmo ljudi, dajte informacije???

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2008 : 05:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by sawitch

@Napoleon
Hvala za obavestenje... Ajmo ljudi, dajte informacije???

Imaš sad sve informacije, šta ce ti više, vidiš da je najskuplje slanje iz Srbije, a najjeftinije iz Makedonije!

Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41094 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 26/01/2008 : 05:41:18  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Ma sta imam??? Srbiju i BiH...

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 26/01/2008 : 08:14:55  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Imaš na pocetku i cene tiskanica kad se šalje iz Hrvatske.

Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 26/01/2008 : 10:55:25  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
sve je to lepo al kad dodjes na postu da pitas koliko je postarina a one krave na salterima ti kazu jedno ti javis ljudima pa kad onda odes da posaljes te iste lude krave koje te gledaju bledo iza onih saltera ti kazu 3 cenu koja te osuri.
Mene su neki dan tako izvozali da sam poludeo.
Odem da pitam koja je max tezina za slanje paketa unutar Srbije.Kaze Milka(krava) mozete poslati do 31,500kg max.
Dobro odem ja izmerim stripove na kevinoj kuhinjskoj vagi spakujem 28kg
odnesem ja to nekako dao poste kad nece da mi prime paket kaze lik maximalno 20kg
Na kraju sam morao da sve prepakujem na posti da se drkam i nerviram.A samo da ste me videli kako su me ljudi gledali kad sam otvorio ogromnu kutiju i poceo da vadim i prepakujem stripove.
Da sam izvadio 30 kg droge nebi me niko ni pogledao a ovako ko da sam neznam ni ja sta.
Pouka Samo kupuj stripove nemoj prodavati nista nek se onaj ko ti prodaje jebe sa Kravama na salterima.
Go to Top of Page

Guffy
Advanced Member

Croatia
3109 Posts

Member since 11/12/2002

Posted - 26/01/2008 : 11:09:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Guffy's Homepage  Send Guffy a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

sve je to lepo al kad dodjes na postu da pitas koliko je postarina a one krave na salterima ti kazu jedno ti javis ljudima pa kad onda odes da posaljes te iste lude krave koje te gledaju bledo iza onih saltera ti kazu 3 cenu koja te osuri.
Mene su neki dan tako izvozali da sam poludeo.
Odem da pitam koja je max tezina za slanje paketa unutar Srbije.Kaze Milka(krava) mozete poslati do 31,500kg max.
Dobro odem ja izmerim stripove na kevinoj kuhinjskoj vagi spakujem 28kg
odnesem ja to nekako dao poste kad nece da mi prime paket kaze lik maximalno 20kg
Na kraju sam morao da sve prepakujem na posti da se drkam i nerviram.A samo da ste me videli kako su me ljudi gledali kad sam otvorio ogromnu kutiju i poceo da vadim i prepakujem stripove.
Da sam izvadio 30 kg droge nebi me niko ni pogledao a ovako ko da sam neznam ni ja sta.
Pouka Samo kupuj stripove nemoj prodavati nista nek se onaj ko ti prodaje jebe sa Kravama na salterima.

Evo šta da kažem osim
Vidim imaš internet ,odeš na stranicu pošte i sve vidiš :)
koliko,šta ,gdje cak imaš i izracun da mozes sam izracunat koliko ce te doc pošiljka ...
Nekad je bilo tako kako si opisao ali sad više nije ...

http://www.appaloosa.hr/
Go to Top of Page

AZ
Average Member

Croatia
742 Posts

Member since 05/01/2002

Posted - 26/01/2008 : 12:58:52  Show Profile Show Extended Profile  Send AZ a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by AZ

quote:

quote:
Originally posted by AZ

nisi mogao toliko ,
nema vezejel saljes u Srbiju ili Ameriku postarina je ista 60kuna za 2 kilograma...

Platio sam tocno toliko, odnosno još 60 lipa više.
Rekao mi je da je startna 90 i koju kunu, plus još po kilaži.
Znam koliko sam platio.

Netko te zajebo na pošti

vidam to skoro svaki tjedan

I mene su probali, ali ja znam koliko kaj košta pa im nije uspjelo,jedno vrijeme su se cak i bojali pa su prvo pitali koliko je to,i tek kad sam im rekao onda se vidjelo olakšanje kad se slagalo ono kaj su oni dobili sa cifrom koju sam ja rekao

Ali dug je put do toga , a do onda placaš svoje neznanje

Nije me zajebo, dao mi je racun, pa nije mogao stavit u džep.
Osim toga i pitao sam ga je li siguran da je toliko, pa je provjerio još jednom i opet je ispaalo toliko.
I na kraju, nisam tad poslao jer sam imao samo 100 kuna, misleci da ne može biti preko 100 kn, s obzirom da sam tad prvi put slao vani, i tek kad sam za koji dan došao sam to poslao i platio, tad je bio drugi covjek na pošti i nadao sam se da je onaj pogriješio i da ce biti manje i opet je isto ispalo.
Dakle, nisu zajebali, a jesam li slao kao paket ili kao nešto drugo nemam pojma, znam da je bilo 39 ZS stripova u kartonskoj kutiji, i još novine oko njih da se zaštite.
Go to Top of Page

alanmaras
Advanced Member

Croatia
3787 Posts

Member since 06/03/2005

Posted - 26/01/2008 : 14:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send alanmaras an ICQ Message  Send alanmaras a Private Message
http://www.posta.hr/UserDocsimages/pdf/Izvadak_cjenika_postanskih_usluga_u_unutrasnjem_prometu_2006_06_19.pdf

http://www.posta.hr/UserDocsimages/pdf/Cjenik-izvadak-medjunarodni-2007-01-01.pdf

"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know.
He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10557 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 27/01/2008 : 00:18:14  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
quote:
Originally posted by AZ

quote:

quote:
Originally posted by AZ

quote:

quote:
Originally posted by AZ

nisi mogao toliko ,

Platio sam tocno toliko, odnosno još 60 lipa više.
Rekao mi je da je startna 90 i koju kunu, plus još po kilaži.
Znam koliko sam platio.

Netko te zajebo na pošti

vidam to skoro svaki tjedan

I mene su probali, ali ja znam koliko kaj košta pa im nije uspjelo,jedno vrijeme su se cak i bojali pa su prvo pitali koliko je to,i tek kad sam im rekao onda se vidjelo olakšanje kad se slagalo ono kaj su oni dobili sa cifrom koju sam ja rekao

Ali dug je put do toga , a do onda placaš svoje neznanje

Nije me zajebo, dao mi je racun, pa nije mogao stavit u džep.
Osim toga i pitao sam ga je li siguran da je toliko, pa je provjerio još jednom i opet je ispaalo toliko.
I na kraju, nisam tad poslao jer sam imao samo 100 kuna, misleci da ne može biti preko 100 kn, s obzirom da sam tad prvi put slao vani, i tek kad sam za koji dan došao sam to poslao i platio, tad je bio drugi covjek na pošti i nadao sam se da je onaj pogriješio i da ce biti manje i opet je isto ispalo.
Dakle, nisu zajebali, a jesam li slao kao paket ili kao nešto drugo nemam pojma, znam da je bilo 39 ZS stripova u kartonskoj kutiji, i još novine oko njih da se zaštite.

To ti je definitivno bija paket, i 100% su ti rekli ispravnu cijenu.39 ZS stripova u kartonskoj kutiji sigurno ne mogu proc ka tiskanica

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 27/01/2008 : 01:18:02  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Malo sam se potrudio ewo cijena za sloweniju

Medjunarodni promet

[URL=http://imageshack.us][/URL]

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 27/01/2008 : 01:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
Unutrasnji promet

[URL=http://imageshack.us][/URL]

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 27/01/2008 : 01:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message
-Poštarinu treba platit prodavac i kraj zavrzlame!
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 27/01/2008 : 01:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
quote:
Originally posted by AZ

Evo ovako ispadne na poštinoj stranici

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
41094 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 27/01/2008 : 02:07:54  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
Fino napredujemo... Jos Crna Gora, cini mi se... Makedoniju cemo sa Bitolinih aukcija skinuti...

Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 27/01/2008 : 02:30:50  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message
quote:
Originally posted by dveribad

-Poštarinu treba platit prodavac i kraj zavrzlame!

Mozda postenjacine kao ti al mnogi na to i ne pomisljaju

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/01/2008 : 09:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
Pa postoji opcija kad se strip kupuje, piše lepo da poštarinu placa kupac kad je to navedeno na aukciji, zašto onda problem stvarati, niko nikog ne tera da kupuje pod tim uslovima, sve je navedeno i to je to.

Go to Top of Page

aragon.sm
Average Member

Serbia
666 Posts

Member since 15/07/2007

Posted - 27/01/2008 : 11:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send aragon.sm a Private Message
ja vam lepo kazem da to sto vidite na stranicama poste nije tacno.Lazu kradu i jos su neljubazni.
Sawicu neki dan sam kad sam ti poslao one stripove poslao sam kao tiskarinu tezina 1,5 kg a platio sam 110 din.Tako da nema sanse da su one cene koje ste naveli.
A za inostranstvo da nepricam poderali su mi dzepove i jos sam izgubio jer su mi ljudi platili postarinu koju sam rekao da je a kad sam otisao da posaljem bila je druga.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 27/01/2008 : 11:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by aragon.sm

ja vam lepo kazem da to sto vidite na stranicama poste nije tacno.Lazu kradu i jos su neljubazni.
Sawicu neki dan sam kad sam ti poslao one stripove poslao sam kao tiskarinu tezina 1,5 kg a platio sam 110 din.Tako da nema sanse da su one cene koje ste naveli.
A za inostranstvo da nepricam poderali su mi dzepove i jos sam izgubio jer su mi ljudi platili postarinu koju sam rekao da je a kad sam otisao da posaljem bila je druga.

Cene u okviru Srbije su one koje sam naveo, za tiskovinu od 2kg. cena je 55 dinara, slao sam milion puta i uvek je bilo tako, možda si slao preporuceno?

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000