Author |
Topic  |
night
Senior Member

Serbia
1811 Posts
Member since 07/07/2006 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 05/05/2008 : 03:24:22
|
Mislim da bi to bilo jako glupo. Je*es prva 23 broja Zagora, ionako nisu ni za *urac te prve price, a imali smo ih vec u milion izdanja. To sto je SD isekla po jednu ili dve stranoce - cudna mi cuda - nije uopste vazno, kome je stalo do njih ima ih skenirane na netu iz istih tih "Dnevnikovih" stripova, a ca i da ih nema, meni je draze da citam neke nove stripove koji jos nisu objavljivani nego hiljaditi reprint neceg sto sam vec citao. Kad je Zagor u pitanju, jedino bi me obradovalo da krenu sa specijalcima, maxijima i almanasima koji nisu izasli kod "Ludensa" (a posle nek se vrate na ove vec objavljene za hiljade citalaca po Srbiji koji i ne znamju za "Ludensova" izdanja ili nemaju prilike da ih nabave te za nas kolekcionare koji bimo ih rado imali kao deo iste kolekcije). Kad su ostali junaci u pitanju obradovalo bi me takodje da rade ono sto nije objavljeno ili ono sto trenutno izlazi u Italiji. Meni bi to bio vrhunac zadovoljstva, da strip koji danas izadje u Italiji izadje istog meseca i kod nas. Eto, to bih voleo kad su u pitanju Tex i Marti, te mozda alternativne serije Dylana ili Zagora |
 |
|
KGB
New Member

Serbia
125 Posts
Member since 08/04/2008 |
Posted - 05/05/2008 : 12:46:53
|
ja cenim da ce do leta pored specijalaca sigurno ubaciti extra zagora jer tu su im sigurne pare,to uvek ide,mada ne znam dokle vise,te texa sigurno.sad da su pametni ubacili bi i martija ili neko maxi izdanje ali sve je to do para. |
 |
|
Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts
Member since 10/03/2007 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/05/2008 : 02:49:32
|
quote: Originally posted by ---dp---
Mislim da bi to bilo jako glupo. Je*es prva 23 broja Zagora, ionako nisu ni za *urac te prve price, a imali smo ih vec u milion izdanja. To sto je SD isekla po jednu ili dve stranoce - cudna mi cuda - nije uopste vazno, kome je stalo do njih ima ih skenirane na netu iz istih tih "Dnevnikovih" stripova, a ca i da ih nema, meni je draze da citam neke nove stripove koji jos nisu objavljivani nego hiljaditi reprint neceg sto sam vec citao. Kad je Zagor u pitanju, jedino bi me obradovalo da krenu sa specijalcima, maxijima i almanasima koji nisu izasli kod "Ludensa" (a posle nek se vrate na ove vec objavljene za hiljade citalaca po Srbiji koji i ne znamju za "Ludensova" izdanja ili nemaju prilike da ih nabave te za nas kolekcionare koji bimo ih rado imali kao deo iste kolekcije). Kad su ostali junaci u pitanju obradovalo bi me takodje da rade ono sto nije objavljeno ili ono sto trenutno izlazi u Italiji. Meni bi to bio vrhunac zadovoljstva, da strip koji danas izadje u Italiji izadje istog meseca i kod nas. Eto, to bih voleo kad su u pitanju Tex i Marti, te mozda alternativne serije Dylana ili Zagora
Ne znam koliko bi to bilo pametno. Ja prvi ne bih kupovao te extra Zagore. Iako volim imati Zagora na srpskom jeziku, savrseno sam zadovoljan dok ga citam i na hrvatskom, a nemam nameru da cekam 15 godina da ono sto imam od "Ludensa" sakupim i od "Veselog cetvrtka". Da podsetim da sve to imam i na srpskom, i to u "Dnevnikovoj" kolekciji koja za mene ima i antivkitetnu te emotivnu (nostalgicnu) stranu koju ni "Ludens" ni "Veseli cetvrtak" nikada nece imati bez obzira na superiorni kvalitet, izbacene stranice i stosta.
Kad vec spominjem stari dobri "Dnevnik" (znam da sam u menjini kad kazem ovo "stari dobri"), on za mene ima jos jedan "kvalitet". Naime, meni zaista prija njihov koncizni prevod, ovaj prevod koji imaju novi izdavaci (i koji je zaista i dobar i ispravan i u skladu sa originalom) ume da me zamori prevelikom kolicinom teksta. Meni, jednostavno, kod stripa prija kad ima manje teksta.
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
Posted - 06/05/2008 : 05:41:51
|
quote: Originally posted by Trigger
quote: Originally posted by Tex Willer
U tom slucaju interesantna su prva 23 broja (koja bi trebala izici s vise strana) i to je to... 
Ali i pored najbolje volje ne vidim razlog za x-to reprintovanje Zagora... 
Cekaj,jel su samo ta 23 broja zakenjana i nijedan posle? Jel' se to odnosi na bas prva 23 broja(Suma zamki i to) ili na one od Zagor prica pa nadalje?
Mislim da su samo oni smuljani posto su u orginalu imali po 132 stranice, tako da su rezani da bi se uklopili u onih 96. Sto se tice ostalih brojeva, koliko se ovako napamet sjecam znam da je smuljana ona epizoda s pocetka redovnog SD Zagora u kom se pojavljuje Alhemicar...
ako se dobro sjecam toje broj 7 i izasao je na vecem broju stranica,u biti fali samo naslovnica.nesto takvo mi se mota po glavi..ne sjecam se vise 100 %
|
------------- carpe diem... -------------
|
 |
|
I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7891 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 06/05/2008 : 13:11:00
|
Mislim da bi to bilo jako glupo. Je*es prva 23 broja Zagora, ionako nisu ni za *urac te prve price, a imali smo ih vec u milion izdanja. To sto je SD isekla po jednu ili dve stranoce - cudna mi cuda - nije uopste vazno, kome je stalo do njih ima ih skenirane na netu iz istih tih "Dnevnikovih" stripova, a ca i da ih nema, meni je draze da citam neke nove stripove koji jos nisu objavljivani nego hiljaditi reprint neceg sto sam vec citao. Kad je Zagor u pitanju, jedino bi me obradovalo da krenu sa specijalcima, maxijima i almanasima koji nisu izasli kod "Ludensa" (a posle nek se vrate na ove vec objavljene za hiljade citalaca po Srbiji koji i ne znamju za "Ludensova" izdanja ili nemaju prilike da ih nabave te za nas kolekcionare koji bimo ih rado imali kao deo iste kolekcije). Kad su ostali junaci u pitanju obradovalo bi me takodje da rade ono sto nije objavljeno ili ono sto trenutno izlazi u Italiji. Meni bi to bio vrhunac zadovoljstva, da strip koji danas izadje u Italiji izadje istog meseca i kod nas. Eto, to bih voleo kad su u pitanju Tex i Marti, te mozda alternativne serije Dylana ili Zagora
Ne znam koliko bi to bilo pametno. Ja prvi ne bih kupovao te extra Zagore. Iako volim imati Zagora na srpskom jeziku, savrseno sam zadovoljan dok ga citam i na hrvatskom, a nemam nameru da cekam 15 godina da ono sto imam od "Ludensa" sakupim i od "Veselog cetvrtka". Da podsetim da sve to imam i na srpskom, i to u "Dnevnikovoj" kolekciji koja za mene ima i antivkitetnu te emotivnu (nostalgicnu) stranu koju ni "Ludens" ni "Veseli cetvrtak" nikada nece imati bez obzira na superiorni kvalitet, izbacene stranice i stosta.
Kad vec spominjem stari dobri "Dnevnik" (znam da sam u menjini kad kazem ovo "stari dobri"), on za mene ima jos jedan "kvalitet". Naime, meni zaista prija njihov koncizni prevod, ovaj prevod koji imaju novi izdavaci (i koji je zaista i dobar i ispravan i u skladu sa originalom) ume da me zamori prevelikom kolicinom teksta. Meni, jednostavno, kod stripa prija kad ima manje teksta.
šta to sam sebe citiraš    |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/05/2008 : 18:13:58
|
Sorry... verovatno sam kliknuo gde ne treba Da editujem, ili da ostavim ovako kao "glupost za primer" Svakako sam hteo da citiram KGB-a |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 06/05/2008 : 18:25:57
|
quote: Originally posted by jgoran5
quote: Originally posted by Tex Willer
U tom slucaju interesantna su prva 23 broja (koja bi trebala izici s vise strana) i to je to... 
Ali i pored najbolje volje ne vidim razlog za x-to reprintovanje Zagora... 
Cekaj,jel su samo ta 23 broja zakenjana i nijedan posle? Jel' se to odnosi na bas prva 23 broja(Suma zamki i to) ili na one od Zagor prica pa nadalje?
Mislim da su samo oni smuljani posto su u orginalu imali po 132 stranice, tako da su rezani da bi se uklopili u onih 96. Sto se tice ostalih brojeva, koliko se ovako napamet sjecam znam da je smuljana ona epizoda s pocetka redovnog SD Zagora u kom se pojavljuje Alhemicar...
ako se dobro sjecam toje broj 7 i izasao je na vecem broju stranica,u biti fali samo naslovnica.nesto takvo mi se mota po glavi..ne sjecam se vise 100 %
Na svaka tri broja kod SD isao je jos jedan koji nije postojao kod "Bonellija", to je bar lako zakljuciti jer su ti prvi brojevi u Italiji imali po 128 strana a kod SD po 96 strana, dakle, imamo 6 (ili 5)novih naslovnica kod SD |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 06/05/2008 : 22:57:16
|
mili boze cuda velikoga,jer to bruje topovi i bombe?nit topovi bruje nit bombe lete vec ja vidjeh reklamu za veseli cetvrtak u politikinom zabaniku,dusa zaigra i ja padoh sa stepenica pijan od srece   |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 06/05/2008 : 23:10:42
|
quote: Originally posted by weljko94
mili boze cuda velikoga,jer to bruje topovi i bombe?nit topovi bruje nit bombe lete vec ja vidjeh reklamu za veseli cetvrtak u politikinom zabaniku,dusa zaigra i ja padoh sa stepenica pijan od srece  
 |
Every man dies, not every man really lives. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 06/05/2008 : 23:19:50
|
quote: Originally posted by William_Wallace
mili boze cuda velikoga,jer to bruje topovi i bombe?nit topovi bruje nit bombe lete vec ja vidjeh reklamu za veseli cetvrtak u politikinom zabaniku,dusa zaigra i ja padoh sa stepenica pijan od srece  

shtaaaa     pa reklamaaa        |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 07/05/2008 : 09:11:03
|
Ne valjda još jedan ZG extra?!?!  |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 07/05/2008 : 09:34:42
|
quote: Originally posted by DeeCay
Ne valjda još jedan ZG extra?!?! 
Iskreno se nadam - NE!
Zasto ne pokrenu Gigant od broja 78?  |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
 |
|
boromir
New Member

Serbia
196 Posts
Member since 21/01/2007 |
Posted - 07/05/2008 : 16:57:44
|
OFFTOPIC:Procitah Zagor br 4 Misteriozno selo i posle meni pomalo dosadnog Cassara ovo je pravo osvezenje nekako sam uvek voleo Torricelli a i njegov crtez prica misticna no sa zalom da ce se zavrsiti u sledecem broju sto ce reci z brda i s dola ... no svakako odlican pocetak :)
|
Alessandro Chiarolla za predsjednika Italije!!! |
 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 07/05/2008 : 17:54:55
|
quote: Originally posted by boromir
OFFTOPIC:Procitah Zagor br 4 Misteriozno selo i posle meni pomalo dosadnog Cassara ovo je pravo osvezenje nekako sam uvek voleo Torricelli a i njegov crtez prica misticna no sa zalom da ce se zavrsiti u sledecem broju sto ce reci z brda i s dola ... no svakako odlican pocetak :)
a tek dolaze dobre epizode sa dela monicom ,pa onda ferri u 5 nastavaka |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 07/05/2008 : 18:14:58
|
Bila bi to najveca glupost da ponovo izdaju Zagor extra od price"Zagor prica", pa i ja imam celu kolekciju Ludensa extra, onda i ZS/LMS, pa Zagor klasik, 24 makedonskih, ono sve objavljeno od Horusa, sad jos samo fali da to sve ponovi Veseli cetvrtak, ne znam ko bi to kupovao??????? |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 07/05/2008 : 18:31:00
|
quote: Originally posted by srdjandj
Bila bi to najveca glupost da ponovo izdaju Zagor extra od price"Zagor prica", pa i ja imam celu kolekciju Ludensa extra, onda i ZS/LMS, pa Zagor klasik, 24 makedonskih, ono sve objavljeno od Horusa, sad jos samo fali da to sve ponovi Veseli cetvrtak, ne znam ko bi to kupovao???????
Pa verovatno deca kojima je ovo prvi susret sa stripom i kojima bi to bilo super. Siguran sam da bi veliki broj dece(koja su i do sada kupovala stripove) kupovala ovog Zagora, ali mislim da bi veliki broj starih citatelja odustao od kupovine istog! Da se ja pitam bilo bi bolje da se objave ove novije epizode jer em nisu objavljene em su mnogo bolje! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/05/2008 : 19:22:35
|
Dobro, ako ti tako mislis, ja mislim drugacije, decu bas ne zanimaju puno stripovi, kod mene sad jos samo mali sin cita stripove( ali ne kupuje ih on), ova dvojica starijih imaju krizu. Ali vratice se i oni, verujem, kasnije, ponovo na stripove. |
 |
|
William_Wallace
Advanced Member

.jpg)
Serbia
3173 Posts
Posted - 07/05/2008 : 19:49:05
|
Dobro, ako ti tako mislis, ja mislim drugacije, decu bas ne zanimaju puno stripovi, kod mene sad jos samo mali sin cita stripove( ali ne kupuje ih on), ova dvojica starijih imaju krizu. Ali vratice se i oni, verujem, kasnije, ponovo na stripove.
Ne mislim ni ja da deca mnogo citaju stripove, naprotiv mislim da citaju veoma malo ali mislim da ovoj deci koja vec citaju stripove ne bi smetalo da se izdaje od prvog broja. Malo je dece i ljudi koji kupuju stripove (kao vecina ovde na sajtu) preko interneta i daju ogromne pare, malo je takvih. A sto se tvojih sinova tice, 100% ce se vratiti na stripove kroz par godina, mozda i manje. Svakom dodje iz dupeta u glavu! |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/05/2008 : 21:41:48
|
Dobro, ako ti tako mislis, ja mislim drugacije, decu bas ne zanimaju puno stripovi, kod mene sad jos samo mali sin cita stripove( ali ne kupuje ih on), ova dvojica starijih imaju krizu. Ali vratice se i oni, verujem, kasnije, ponovo na stripove.
Ne mislim ni ja da deca mnogo citaju stripove, naprotiv mislim da citaju veoma malo ali mislim da ovoj deci koja vec citaju stripove ne bi smetalo da se izdaje od prvog broja. Malo je dece i ljudi koji kupuju stripove (kao vecina ovde na sajtu) preko interneta i daju ogromne pare, malo je takvih. A sto se tvojih sinova tice, 100% ce se vratiti na stripove kroz par godina, mozda i manje. Svakom dodje iz dupeta u glavu!
Tako je sine, lepo razmisljas za svoje godine!!!! Ziveo ti meni i zelim ti puno stripova. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 07/05/2008 : 21:48:02
|
Ne mislim ni ja da deca mnogo citaju stripove, naprotiv mislim da citaju veoma malo ali mislim da ovoj deci koja vec citaju stripove ne bi smetalo da se izdaje od prvog broja. Malo je dece i ljudi koji kupuju stripove (kao vecina ovde na sajtu) preko interneta i daju ogromne pare, malo je takvih. A sto se tvojih sinova tice, 100% ce se vratiti na stripove kroz par godina, mozda i manje. Svakom dodje iz dupeta u glavu!
Tako je sine, lepo razmisljas za svoje godine!!!! Ziveo ti meni i zelim ti puno stripova.
necete decu vi kolekcionari da vam ne zguzvaju neshto ili obrisu dupe skupim stripom shto se tice dece(valjda mislite na srdjana)da bi se vratio stripovima,ili da vi uporedite shta vise voli.stavite strip pred njegovu devojku i naterate je da ga pocepa,pa ako on nju pocepa znacete da vise voli stripove,a ako joj se pridruzi stvar je izgubljena!~   |
 |
|
GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 07/05/2008 : 21:57:26
|
eh, kad pocne nju da cepa... |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Posted - 07/05/2008 : 22:01:21
|
Tako je sine, lepo razmisljas za svoje godine!!!! Ziveo ti meni i zelim ti puno stripova.
necete decu vi kolekcionari da vam ne zguzvaju neshto ili obrisu dupe skupim stripom shto se tice dece(valjda mislite na srdjana)da bi se vratio stripovima,ili da vi uporedite shta vise voli.stavite strip pred njegovu devojku i naterate je da ga pocepa,pa ako on nju pocepa znacete da vise voli stripove,a ako joj se pridruzi stvar je izgubljena!~  
Nisam te bas u potpunosti razumeo, ali nema veze. Imam ja tri sina, Srdjan je najstariji, nije on ostavio stripove, nego nema vise vremena da se zeza sa njima, to je u pitanju, ima svojih problema. Deca imaju pristup svim stripovima i znaju da ih cuvaju, tako da nema frke.  |
 |
|
Topic  |
|
|
|