forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 da li su stripovi preskupi?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 13/06/2008 : 23:54:50  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Ja nisam toliko bogat da bi kupovao jeftine stvari.

Te tako i stripove. Nikad mi nije žao para koje porošim na nešto kvalitetno, i moj princip je da za sve što te cini srecnim ne treba žaliti novce.

E sad, druga je prica kad se nema, onda si i Bogu težak. Ja srecom imam solidan mesecni budžet tako da mesecno mogu priuštiti da izdvojim od 50 do 100 eura na stripove. Veci mi je problem doci do njih, tj. teško je jer ih nemam gde kupiti, tako da recimo ako potrošim mesecno 80 eura za stripove, zna se desiti da mi od tih 80 preko 20 ode na poštarinu i ostale zajebancije.

Zakljucak, s obzirom na tiraž odredenog stripa, cena nije ni jeftina ni skupa. Znaci po meni stripovi imaju svoju optimalnu cenu.

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded

Edited by - GeneziS on 13/06/2008 23:59:55
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 14/06/2008 : 00:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message
quote:
Originally posted by goksi

Nisam citao prethodne postove ali ostavicu svoje mišljenje sa stanovišta prosecnog kupca u Srbiji.

Dakle,izdanja Veselog Cetvrtka koštaju manje od 2 eura. To je veoma niska cena za strip. Možda to i nije tako malo para s'obzirom na standard u Srbiji ali koga to briga? Svaki kvalitet se mora platiti.

Sledeci primer. Teksovi giganti Strip Agenta. Kad sam nazvao darkwood da narucim neki cena je bila ako se dobro secam 1350 din. ili manje od 17 eura. To i nije tako mnogo s'obzirom koliko su dobri. Jeste mnogo zaista za moj džep ali koga u Italiji briga koliko prosecan Srbin ima para?

Bolje je da sve ostane na suvom kvalitetu pa nek bude i jaka cena.

bit cu kratak:
1. bonelli nije strip (ok, za one do 9 god.)
2. 2 eura je za TO jako, jako mnogo puno
3. kvalitet je 0, los sken, tisak, prijevod i uvez

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 14/06/2008 : 00:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message
quote:
Originally posted by GeneziS

Ja nisam toliko bogat da bi kupovao jeftine stvari.

Te tako i stripove. Nikad mi nije žao para koje porošim na nešto kvalitetno, i moj princip je da za sve što te cini srecnim ne treba žaliti novce.

E sad, druga je prica kad se nema, onda si i Bogu težak. Ja srecom imam solidan mesecni budžet tako da mesecno mogu priuštiti da izdvojim od 50 do 100 eura na stripove. Veci mi je problem doci do njih, tj. teško je jer ih nemam gde kupiti, tako da recimo ako potrošim mesecno 80 eura za stripove, zna se desiti da mi od tih 80 preko 20 ode na poštarinu i ostale zajebancije.

Zakljucak, s obzirom na tiraž odredenog stripa, cena nije ni jeftina ni skupa. Znaci po meni stripovi imaju svoju optimalnu cenu.

Potpisujem, isto tako i ja razmisljam.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 14/06/2008 : 01:29:39  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

bit cu kratak:

To je tvoje subjektivno mišljenje koje ne deli gotovo niko na ovom forumu
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 10/08/2008 : 00:44:21  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
da li su poskupili sva izdanja od ludensa ,koliko sad košta redovni broj?
Go to Top of Page

TinK2
Junior Member

Croatia
321 Posts

Member since 31/12/2007

Posted - 10/08/2008 : 10:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send TinK2 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Pavel01

quote:

bit cu kratak:

To je tvoje subjektivno mišljenje koje ne deli gotovo niko na ovom forumu

Ja da (barem prve dvije tvrdnje).
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 13/08/2008 : 23:51:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message
Marfijeva definicija skupih stripova:Samo sledeci broj je skup...Strogo je se pridrzavam!
Go to Top of Page

Dr.GonZo
Senior Member

Croatia
1203 Posts

Member since 31/03/2002

Posted - 20/08/2008 : 19:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Dr.GonZo's Homepage  Send Dr.GonZo a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

Papreno!
Sve pare dajem na njih!
Najgore sto uvek hocu jos, i jos, i jos...
Tesko nama navucenima...

Slažem se.

https://www.youtube.com/@HororFilmPlaygroundpredstavlja/videos - HororFilm Playground predstavlja
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 23/08/2008 : 22:44:39  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message
do kraja godine idu novi nathan neveri i mister no od libellusa plus redovni boneli treba štekati pare..
Go to Top of Page

mladen13
Senior Member

Croatia
1145 Posts

Member since 22/09/2005

Posted - 24/08/2008 : 12:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit mladen13's Homepage  Send mladen13 a Private Message
možda nisu pojedinacno, ali se nakupi pa svako sebi zna najbolje, koliko su mu skupi. Opet se mlati prazna slama, kom je skupo nece kupit.
Neki kukaju pa kupuju, dok drugi kupuju pa kukaju.

mladenlov@gmail.com
Go to Top of Page

kaius
Starting Member

42 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 06/06/2009 : 15:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send kaius a Private Message
realno gledajuci naše prilike skupi su,jeste da je mali tiraž i mora biti cijena viša,ali što je viša manje ljudi mogu kupovat više serija iako bi to možda željeli,možda da je jeftinije više bi se prodavalo i zarada bi bila veca.ali to kod nas teško da ce ici.
slicno je to kao i za sve,europske cijene uz plate koje to nisu,
Go to Top of Page

profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts

Member since 27/11/2008

Posted - 06/06/2009 : 16:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send profesor-inz a Private Message
Skupi jesu,zato sam se i sam odlucio za ono što mi se najviše svida...
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 06/06/2009 : 16:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message
quote:
Originally posted by profesor-inz

Skupi jesu,zato sam se i sam odlucio za ono što mi se najviše svida...

Potpisujem Profa.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17814 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/06/2009 : 16:32:53  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
skupo jeste ko davo

ali ne pijem ne pušim ne drogiram se ne izlazim ne živim :D

vala cu da kupujem ono što volim :D

ajd dobro kad kupuješ samo stripove.... probajte kupiti i knjige TASCHEN izdanja pa cete tek onda vidjeti cijene :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/06/2009 : 17:15:36  Show Profile Show Extended Profile
quote:
Originally posted by zeljko
...probajte kupiti i knjige TASCHEN izdanja pa cete tek onda vidjeti cijene :D

Koja ti TASCHEN izdanja kupujes? Ja nabavljam uglavnom one o Slikarima(umetnicima) kostaju oko 550 din,95.str. , tvrdji i masni papir, reprodukcije velike u boji, sitan tekst..meni i nisu skupe, a jako sam zadovoljan! Ako uporedimo kvalitet toga sa cenom stripova, i ono sve uz to... onda su stripovi preskupi.Evo, npr. ovo je knjiga o Schieleu, direktnom uzoru A.Stanu za njegov crtez.U poredjenju sa onim sto daje ova knjiga, onda su papreno skupi!!!
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17814 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 06/06/2009 : 17:27:50  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message
znas ono cinema now i ta sranja :D ko droga... movies od the 30 40 50 60 :D fala bogu ima ih ko glumaca :D i glumica i rezisera :D

vidi ovo

http://www.taschen.com/pages/en/catalogue/film/all/01053/facts.the_godfather_family_album.htm

1000 funti :D i onda kukate za stripove

sad ganjam horror cinema i japanese cinema... cca po 30 eurica :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 06/06/2009 : 17:38:55  Show Profile Show Extended Profile
@zeljko
Ma, jasno mi je sve..
Da znas da si srecnik, jer ne: pijes, pusis, drogiras se..ne zivis...
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000