forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 da li su stripovi preskupi?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/02/2008 : 01:30:07  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
ovo nije tema za podforum "bonelli", nego za podforum "stripovi", gdje se opcenito govori o stripovima.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 17/02/2008 : 02:44:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
da....libellusovi jesu, a ovi što koštaju ko kutija cigareta nisu
i ja bih ipak ove male tvrdokošce pojeftinila.... 90kn mi je preskupo za Superbook ediciju, a 120kn za Magicnog vjetra. tak da izabrat cu pomno koje da kupim nakon što sve procitam što je izašlo.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/02/2008 : 11:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Ovi u kioscima za "šire narodne mase" su skupi.
Ovi u striparnicama "za elitu" su jako skupi.
Ne ulazim u to, mora li to tako, samo iznosim stav zaposlenog covjeka sa slabom placom. Za mene su stripovi luxuz koji si srecom ipak nekako mogu priuštiti.
Vjerovatno je onima s dobrim primanjima lakše, a nezaposleni vjerovatno ni ne kupuju skupe HC stvarcice u boji po 100+ kuna...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

zagor070
Starting Member

Croatia
5 Posts

Member since 18/12/2007

Posted - 17/02/2008 : 11:06:18  Show Profile Show Extended Profile  Send zagor070 a Private Message
slažem se sa mojim kolegama gore. Po meni bolje kupit roman nego kutiju ronhila. Cujte, dok je sd izdavao cijene su bile dosta jeftinije, npr. pogledajte cijenu zagor price i lov na vuka, i zelenje prijetnje i mortimerovog povratka. Dobro, nisan ja bas tip koji kupuje sve zivo kad dode na kiosk, al 50-100 kn se potroši. Po mom mišljenju bonellijevci ce za koju godinu porast na 20 kn, a ako u europu udemo(ne daj bože) onda je cijena garantirana 3 eura, pa tko voli nek izvali. Al ode su opcenito na ovom sajtu fanaticmi ljubitelji stripova :P pa vama ljudi nece bit tesko izdvojit :Dipak ja jos ne dobivam placu
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30963 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 17/02/2008 : 11:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Dobro pitanje, možda su ipak malo preskupi!

Al eto zato cu krpat rupe cijeli život...

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

npetros2@htnet-dsl
Advanced Member

Papua New Guinea
3783 Posts

Member since 22/02/2006

Posted - 17/02/2008 : 11:38:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit npetros2@htnet-dsl's Homepage  Send npetros2@htnet-dsl a Private Message
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by quaresma

cijena od 16 kuna za izdanja ludensa i sa nisu puno al mislim da libellus malo pretjeruje s cijenama

Potpisujem!!!!!!!!!!!!!!

Nisu baš tako PREskupi za ono što dobiješ... Jesi li uopce cita ta izdanja?

David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS]
Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid!

Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone!
-Ryan Reynolds-
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/02/2008 : 12:09:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by tomislav.baretic

quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:
Originally posted by tomislav.baretic

Stripovi sami po sebi nisu skupi kad se kupuju u kontinuitetu, ali ako zaostaješ nekoliko brojeva pa treba odjednom izvrnuti džepove, onda je to nešto teže za kucni budžet

To se zove tiho ubistvo!

ma bit ce meni ubistvo kad ženi položim racune koliko sam spisko u zadnjih par mjeseci na stripove

Ja se nadam da ta racunica kod mene nece pasti...
Do sada je po gruboj racunici otislo izmedju 300 i 350 evra...
Ako saznaju selim se na kubu...

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/02/2008 : 12:11:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Ovi u kioscima za "šire narodne mase" su skupi.
Ovi u striparnicama "za elitu" su jako skupi.
Ne ulazim u to, mora li to tako, samo iznosim stav zaposlenog covjeka sa slabom placom. Za mene su stripovi luxuz koji si srecom ipak nekako mogu priuštiti.
Vjerovatno je onima s dobrim primanjima lakše, a nezaposleni vjerovatno ni ne kupuju skupe HC stvarcice u boji po 100+ kuna...

A kamoli jadni srednjoskolci poput mene...
Odricem se glavnog obroka na mesec dana nebi li priustio novi HC...

Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 17/02/2008 : 13:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message
Naravno da su preskupi, svatko tko kaže suprotno kenja kvake.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 17/02/2008 : 13:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
Da, stripovi su definitivno preskupi, pogotovo u Hrvatskoj. U Srbiji su malo jeftiniji (cak i neka hrvatska izdanja), ali opet preskupi. Možda te cijene nisu ni visoke nego je naš standard slab. Možda je visoka cijena opet rezultat male naklade. Moguce da se za male naklade ne može ni staviti niža cijena (što u slucaju Bonelli-jevih izdanja, a pogotovo Zagora) sumnjam.

Strip je nekada bile umjetnost za šire mase, što danas nije slucaj. Ja kao student stvarno ne mogu izdvojiti za stripove, casopise i ponekad neku knjigu više od 100-200 kn mjesecno. A ze te pare dobijete materijala za jedno 7 dana citanja, ako i to. E pa, sada zamislite kako je tek ucenicima koji nemaju ni toliko love na raspolaganjuj. OK, mogu se dogovoriti pa kupovati razlicite stripove i posudivati jedni od drugih za citanje, ali u tom slucaju teško da ce složiti neku kolekciju. Tko radi i hajde recimo relativno ima love, sumnjam da opet može zadovoljiti sve svoje potrebe, a da to znacajno ne osijeti po džepu.

O albumima necu ni pricati. Em što su skupi kod izdavaca ( hajde recimo da im cijena radi boljeg uveza, tiska, papira, manje naklade mora biti viša, ali svejedno još uvijek paprena), em što striparnice deru opako sa cijenama. Evo npr. Fibrin El Nino je u Splitu u Profilu 320 kn (zaraduju 70 kn po komadu). Sramotoa!!!

Ne znam, mislim da jedan pravi stripofil kod nas pola mjesecne place spiska na stripove. Te daj mi SC, te daj mi HC, te daj mi u boji, te daj mi Maxi, te daj mi Extra, te daj mi Klasik, te daj mi... Ali šta cete kad su stripovi zakon pa se mora kupovati. Kvrago!!!

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 17/02/2008 : 14:06:49  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
to reci meni koji sam klinac od 14 godina pa moram stedeti od sopstvene uzine i dzeparca koje dobijem.pogotovo nije lako sto najzad kad odem u darkwood(oni imaju extra cene i ne deru kozu,to niposto!!!)kupim 4 do 5 stripa,a ja u stripoteku idem jednom mesecno,ponekad i u dva meseca.i kakav je osecaj sto u citavoj srbiji postoji jedna jedina striparnica(ne racunajuci knjizaru alan ford)i to ne bas blizu od mesta gde ja zivim.ja stripove obozavam,i mojih 3 ortaka i ja skupljamo zajedno stripove i menjamo se,ali ipak kada se menjate svako pozeli da ima oba stripa,i sanja kako ce kad odraste da se dici svojom prvom kolekcijom.stripovi su skupi i to je zakljucak!!!!!!

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/02/2008 : 14:36:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

quote:

quote:

cijena od 16 kuna za izdanja ludensa i sa nisu puno al mislim da libellus malo pretjeruje s cijenama

Potpisujem!!!!!!!!!!!!!!

Ne znam da li pitas mene ili quaresma, ali ako pitas mene, rado cu ti odgovoriti.
Naravno da sam citao ta izdanja, imam ih preko 10, i ni njih ne bih nikad kupio da nisam vredno radio i sve do poslednje zaradjene pare na njih dao. Skupe su za mene koji ne radim, nego idem u skolu, pa nemam mesecne prihode koje mogu trositi na stripove, nego moram da stedim, i da odvajam od drugih stvari zato sto to volim. A onda se gomila ljudi zali sto klinci ne citaju stripove....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 17/02/2008 14:37:49
Go to Top of Page

sawitch
Advanced Member

Serbia
40272 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 17/02/2008 : 14:51:56  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

to reci meni koji sam klinac od 14 godina pa moram stedeti od sopstvene uzine i dzeparca koje dobijem.pogotovo nije lako sto najzad kad odem u darkwood(oni imaju extra cene i ne deru kozu,to niposto!!!)kupim 4 do 5 stripa,a ja u stripoteku idem jednom mesecno,ponekad i u dva meseca.i kakav je osecaj sto u citavoj srbiji postoji jedna jedina striparnica(ne racunajuci knjizaru alan ford)i to ne bas blizu od mesta gde ja zivim.ja stripove obozavam,i mojih 3 ortaka i ja skupljamo zajedno stripove i menjamo se,ali ipak kada se menjate svako pozeli da ima oba stripa,i sanja kako ce kad odraste da se dici svojom prvom kolekcijom.stripovi su skupi i to je zakljucak!!!!!!

Bravo mali... Svaka cast na entuzijazmu... Samo napred... Ako budete ti i tvoji drugari hteli da se menjate, javite se, kod mene imate popust...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7818 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 17/02/2008 : 14:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
quote:
Originally posted by npetros2@htnet-dsl

quote:

quote:

Potpisujem!!!!!!!!!!!!!!

ja sam cita i ne vidin razliku, ista stvar samo skuplje. i ne znan što se to posebno dobije...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 17/02/2008 : 18:45:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Budu malo tvrdi u predjelu korica...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/02/2008 : 18:47:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Budu malo tvrdi u predjelu korica...

Tako reci...H....C....

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 17/02/2008 : 18:49:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

POtpisujem kao siromasni srednjoskolac...
Meni je jos otezavajuca okolnost zabacenost od Beograda...
300 kilometara bajkom je nemoguca misija 4...

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2008 : 19:06:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by zagor070

slažem se sa mojim kolegama gore. Po meni bolje kupit roman nego kutiju ronhila.

Apsolutno!
quote:
Originally posted by zagor070
Cujte, dok je sd izdavao cijene su bile dosta jeftinije

Nisu! Uzmi u obzir inflaciju i cinjenicu da je SD imala svoju tiskaru, stripovi su bili skuplji nego danas. Litar nafte od tada je više nego udvostrucila svoju cijenu... za ocekivati je bilo i poskupljenje stripova.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 17/02/2008 : 19:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
E sad da je baš bilo za ocekivat duplo poskupljenje, nije

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2008 : 19:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by zo

Da, stripovi su definitivno preskupi, pogotovo u Hrvatskoj.

Nisu... ako se solidno zaraduje i ima mjera... bez dodatnih poroka.
A druga je stvar što ih ima previše.
quote:
Originally posted by zo
U Srbiji su malo jeftiniji (cak i neka hrvatska izdanja), ali opet preskupi.

U Srbiju ide remitenda ( u velikoj vecini ) pa su zato jeftiniji.
quote:
Originally posted by zo
Možda te cijene nisu ni visoke nego je naš standard slab.

Tocno!
quote:
Originally posted by zo
Možda je visoka cijena opet rezultat male naklade.

Prije rezultat male prodaje.
quote:
Originally posted by zo
Moguce da se za male naklade ne može ni staviti niža cijena (što u slucaju Bonelli-jevih izdanja, a pogotovo Zagora) sumnjam.

Na ovakve tiraže i ne može niže. Od 16 prodajnih kuna, 6 ide distributeru. Preostalih 10 podijeli na placanje autorskih prava, prevoditelja, lektora, pripremu ( dizajn, upis, prijelom ), tisak, skladište...
Sumnjaš da su mali tiraži...to? Samo Zagor, AF i donekle Dylan su isplativi na kioscima. Njihova prodaja i remitenda 3u1 drže stripove na kioscima.
quote:
Originally posted by zo
Evo npr. Fibrin El Nino je u Splitu u Profilu 320 kn (zaraduju 70 kn po komadu). Sramotoa!!!

Griješiš... 250 kn je cijena na koju oni dobiju 30% rabata od izdavaca. Dakle, zarada im je još i veca ali...

Triba netko platiti najam prostora, radnike... a strip od ( cak i da ostave izdavacku cijenu ) 250 kn se ne prodaje svaki dan. To je vezani kapital ciji obrt ne opravdava ulog pa su procijenili da je bolje staviti vecu cijenu jer se ionako ocekuje loša prodaja. Što je dokazano do sada na nizu primjera stripova slicne cijene. Po meni, ne vidim ništa loše u takvim cijenama, one su za opstanak Profila neophodne... Druga je prica što su velikoj vecini nedostupne.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2008 : 19:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by zo

Covice pa di ti živiš??? Kakvo duplo poskupljenje? Pa stripovi su koštali 14 kn kad ih je SD pristala izdavati. Pa ne možeš usporedivati cijenu prije 15 godina i danas a ne uzeti u obzir sve relevantne parametre.

Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 17/02/2008 : 19:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
quote:
Originally posted by Renky

quote:
Originally posted by zo

Covice pa di ti živiš??? Kakvo duplo poskupljenje? Pa stripovi su koštali 14 kn kad ih je SD pristala izdavati. Pa ne možeš usporedivati cijenu prije 15 godina i danas a ne uzeti u obzir sve relevantne parametre.

Sorry, moja greška. Ucinilo mi se da si napisao da su ocekivalo duplo poskupljenje stripova.

Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 17/02/2008 : 19:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:

POtpisujem kao siromasni srednjoskolac...
Meni je jos otezavajuca okolnost zabacenost od Beograda...
300 kilometara bajkom je nemoguca misija 4...

Potpisujem i ja, takoder kao siromašni srednjoškolac. Nemam prihode i štedim od marende za školu (kao sad za ovaj integral XIII-a).
A navrh svega dodao bih i da živim u Osijeku, a udaljenost od Osijeka do Zagreba ne želim ni spominjati. Moram preko interneta naruciti iz More Comicsa i zbog toga nabiju još 20 kuna poštarine. Dakle, shvacate moju situaciju.

Edited by - viktor14 on 17/02/2008 19:33:21
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 17/02/2008 : 19:38:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
Nekome tvoje dobi su stripovi skupi. To je sasvim normalno ali su bili skupi i onima ( meni ) koji su ih kupovali osamdesetih godina a bili tvojih godina. Šuplja je prica da su onda stripovi bili jeftiniji. Nisu... samo nije bilo drugih vidova zabave za klince kao danas pa su roditelji smatrali normalnim da im dica traže lovu za stripove. Je bija bolji standard ali opet...

Go to Top of Page

zo
Average Member

Bosnia and Herzegovina
619 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 17/02/2008 : 19:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send zo a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by zo

Da, stripovi su definitivno preskupi, pogotovo u Hrvatskoj.

Nisu... ako se solidno zaraduje i ima mjera... bez dodatnih poroka.
A druga je stvar što ih ima previše.

Znaci po tebi je opravdano da cijena stripa formira po nekome tko ima solidna primanja? Šta je sa ostalom ekipom? Strip bi trebao biti zabava za šire mase

quote:
quote:
Originally posted by zo
U Srbiji su malo jeftiniji (cak i neka hrvatska izdanja), ali opet preskupi.

U Srbiju ide remitenda ( u velikoj vecini ) pa su zato jeftiniji.

Pogledaj malo cijene Marketprint-ovih izdanja. Sumnjam da bi u Hrvatskoj bila onako jeftina

quote:
quote:
Originally posted by zo
Možda te cijene nisu ni visoke nego je naš standard slab.

Tocno!
quote:
Originally posted by zo
Možda je visoka cijena opet rezultat male naklade.

Prije rezultat male prodaje.

quote:
quote:
Originally posted by zo
Moguce da se za male naklade ne može ni staviti niža cijena (što u slucaju Bonelli-jevih izdanja, a pogotovo Zagora) sumnjam.

Na ovakve tiraže i ne može niže. Od 16 prodajnih kuna, 6 ide distributeru. Preostalih 10 podijeli na placanje autorskih prava, prevoditelja, lektora, pripremu ( dizajn, upis, prijelom ), tisak, skladište...
Sumnjaš da su mali tiraži...to? Samo Zagor, AF i donekle Dylan su isplativi na kioscima. Njihova prodaja i remitenda 3u1 drže stripove na kioscima.

Pa da su neisplativi nebi se izdavali. Sumnjam da bi netko od izdavaca radio protiv sebe. Cista ekonomija

quote:
[quote]Originally posted by zo
Evo npr. Fibrin El Nino je u Splitu u Profilu 320 kn (zaraduju 70 kn po komadu). Sramotoa!!!

Griješiš... 250 kn je cijena na koju oni dobiju 30% rabata od izdavaca. Dakle, zarada im je još i veca ali...

Triba netko platiti najam prostora, radnike... a strip od ( cak i da ostave izdavacku cijenu ) 250 kn se ne prodaje svaki dan. To je vezani kapital ciji obrt ne opravdava ulog pa su procijenili da je bolje staviti vecu cijenu jer se ionako ocekuje loša prodaja. Što je dokazano do sada na nizu primjera stripova slicne cijene. Po meni, ne vidim ništa loše u takvim cijenama, one su za opstanak Profila neophodne... Druga je prica što su velikoj vecini nedostupne.

Od ovakvih izdanja se i ne ocekuje da planu preko noci. Ja nemam ništa protiv Fibrine cijene (izdanje je odlicno odradeno i sigurno ga mislim kupiti), ali ne želim da me pljacka netko tko oko tog stripa nije radio ništa nego ga samo stavio na policu da ceka kupca

Edited by - zo on 17/02/2008 19:54:55
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000