Sto se ukusa tice o njima ne treba raspravljat,no meni se licno Diso najmanje dopada od svih crtaca mister Noa a naslovnice njegove su mi vecinom ruzne.
Sto se ukusa tice o njima ne treba raspravljat,no meni se licno Diso najmanje dopada od svih crtaca mister Noa a naslovnice njegove su mi vecinom ruzne.
Ja takodje smatram da su Ferrijeve naslovnice bile mnogo privlacnije prosecnom citaocu, pa i Ferrijev crtez Mister Noa. Zapravo, mislim da je i Bignotti a i neki drugi crtaci interesantniji i privlacniji prosecnom citaocu od Disa, ali je Diso nesimnjivo najkvalitetniji crtac od svih. No, i Milazzo je kvalitetniji pa to nije bilo dovoljno za opstanak Ken Parkera. U tom pogledu podrzavam i gledista "za" i "protiv" Disa.
Originally posted by ---dp--- Zapravo, mislim da je i Bignotti a i neki drugi crtaci interesantniji i privlacniji prosecnom citaocu od Disa, ali je Diso nesimnjivo najkvalitetniji crtac od svih.
Slažem se u potpunosti, Diso je nesumnjivo savršeni ilustrator i nepogrešiv u detaljima ali Bignotti je (kao i Ferri) jedan od onih koji "daju dušu" likovima. Za ogledni primjer predlažem pogledati scene kapetana (hm!?) Quebrasca u prici "Strah na Karibima" (LMS 757, 758, 759).
Ma Diso je klasama ispred ostalih crtaca, mene lakoca njegovog poteza podseca na Milazza, ali ovde sam govorio samo o komercijalno faktoru i privlacnosti prosecnom citaocu a te dve stvari obicno nemaju veze jedna sa drugom.
Diso je ubedljivo najkvalitetniji crtac Mister Noa! naslovne koje je on radio mozda su malo na pocetku delovale prejednostavno? medjutim u kasnijim brojevima je i to itekako popravio!