Author |
Topic |
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 22/02/2008 : 20:47:21
|
quote: Originally posted by ---dp---
ali njegov Zagor nije ni bleda senka pravog Zagora.
A kako to izgleda "pravi" Zagor? |
|
|
npetros2@htnet-dsl
Advanced Member
Papua New Guinea
3783 Posts
Member since 22/02/2006 |
Posted - 22/02/2008 : 21:02:13
|
Ferri & Nuccio, eto kako...
|
David Hayter: Legend is nothing but fiction, someone teels it, someone else remembers, everybody passes it on [/font=Trebuchet MS] Solidus Snake: Brother, this is a whole different game from Liquid! Don`t do lunch! That`s like the express lane to the friend zone! -Ryan Reynolds- |
|
|
jack 50
Senior Member
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 23/02/2008 : 11:07:31
|
Idi na search na ovom forumu u kucaj Nuccio CRS da dobijes topice na kojima se raspravljalo o njemu i ovogodisnjem CRS-u, tamo ima skenova njegovih tabli, to je original Ferri iz najvboljih dana. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 25/02/2008 : 00:17:33
|
Idi na search na ovom forumu u kucaj Nuccio CRS da dobijes topice na kojima se raspravljalo o njemu i ovogodisnjem CRS-u, tamo ima skenova njegovih tabli, to je original Ferri iz najvboljih dana.
stvarno super crteži..jedva cekam njegove epizode... |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 10/08/2008 : 06:50:58
|
Ma Ferri je fantastican, bas sam obracao paznju koliko ima zivota, leprsavosti i dinamike u njoegovom crtezu dok sam citao "Podzemlje Nju Orleansa" i "Na tragu neprijatelja". Niko od novih crtaca ne moze ni da mu primirise. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 10/08/2008 : 21:16:48
|
Ma Ferri je fantastican, bas sam obracao paznju koliko ima zivota, leprsavosti i dinamike u njoegovom crtezu dok sam citao "Podzemlje Nju Orleansa" i "Na tragu neprijatelja". Niko od novih crtaca ne moze ni da mu primirise.
zavidim ti,ja ih moram cekati u ludensu,ali valjda ce brzo izaci jer ga nisam odavno citao strip od ferrija još od zelenog rubca.inace ti nastavci su u 5 brojeva je li? šta ti se cini? |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 10/08/2008 : 22:38:42
|
Sve mi je fantasticno, skoro kao kad sam bio klinac i kad sam citao "Tajanstveno krstarenje" te sa ushicenjem po pet puta prelistavao strip, ova prica je prozeta slicnom atmosferom posebno zato sto se taj pocetni deo desava u luci kao i tamo samo sto je ovde Verakruz a tamo je bio ili New Orleans ili neka luka na Karibima (mozda bas na Haitiju gre se zavrsila prethodna prica), sad se ne secam bas najbolje. No, istovremeno me je uhvatila nostalgija za tim starim pricama jer je Nolitta ipak neponovljiv, bar po mom ukusu ne mogu da mu primirisu ni Birattini ni Boseli. Primera radi, ta prica sa Esmeraldom i blagom jer prepuna najneocekivanijih obrta prozetih napetoscu i iscekivanjem s jedne i komicnim scenama s druge strane. Fantasticno je to koliko su te komicne scene dobro uklopljene u radnju i koliko su one sastavni deo price (kao sto je, na primer, spaljivanje mape koje su spretno izveli Ciko i Digging Bill). No, ipak me je ova prica podsetila na te zlatne dane Zagora, kako zbog desavanja u jednoj luci tako (i mnogo vise) i zbog poletnog i leprsavog Ferrijevog crteza. Jednostavno se iz svake slicice vidi ta dinamika i zivost a istovremeno nepodloznost bilo kakvom otaljavanju posla po uhodanim kliseima jer je na svakoj slici Zagor u nekoj novoj pozi kakvu nismo videli do sada kod Ferrija. Prosto je neverovatno koliko je Ferri u vreme kad je sigurno svestan cinjenice da mu se sve cesce desavaju ekstremno vidljive greske u naslovnicama i u samom stripu, i dalje dosledan svojoj originalnosti i leprsavom duhu i da nije potrazio izlaz u kopiranju samog sebe vec i dalje stvara sve novije i novije situacije iz najrazlicitijih i najneverovatnijih uglova (kadrova). |
Edited by - ---dp--- on 10/08/2008 22:44:20 |
|
|
Topic |
|