Author |
Topic |
|
danielp
Senior Member
Serbia
1367 Posts
Member since 29/05/2004 |
Posted - 18/02/2008 : 23:02:03
|
Procitah sad Zagora-Tajna Sumera u izdanju veselog cetvrtka. Pa videh da se spominje baza "Drugde", znam da se spominje i u onom zadnjem serijalu sas Helingenom )zna li neko da li jos negde?) Zagor kolko se secam tri puta (ili vise) ima veze sa Atlantidom, odnosno njenim kolonijama. U Africi i na Bliskom istoku. da li se u Marti Misterija srece sa istim kolonijama ili mozda Maradinim skiptarom ili ovom dijademom iz zadnjeg broja. Da li su ih Bonelijevci nekako povezali i ubacili u kontinuitet? Atlantidjani se pojavljuju i u Nathan Neveru. Ja sam perfekcionista, a volim ovakva povezivanja i tkanje jedne dobre epske price koja se razvija kroz eone...
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7812 Posts
Member since 18/01/2005 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/02/2008 : 23:30:03
|
ja, naprotiv, ne volim te sage jer zahtjeva pracanje vise junaka od kojih neke epizode ni nece biti dostupne na hrvatskom trzistu |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 18/02/2008 : 23:56:38
|
Ne znam za Zagora (osim onog sa Helingenom i EA Poom), ali Bereta, Vieti i Recagno su jedno vreme intenzivno radili na povezivanju MMa i NNa, kako u ona dva team upa, tako i u vanvremenskom ratu, pa i kasnije - Venerabili iz Nathana su se pojavili u MM Maxiju, Mister Jinx je i dalje živ u Nathanovo vreme, Orlovljeva murcadna je u drugom MM gigantu završila u bazi Drugde, a u prvom MM/NN team upu je još uvek tamo, a tu su i Generacije...
Medutim, u poslednjih par godina to sa manje više razbija. Recagno je u pretprošlom MM specijalcu prilicno napravio drugaciju buducnost za Martija, a Vietti je rekao da necemo više vidjati Mister Jinxa u Nathanu, kao ni bazu Drugde i Ljude u crnom. Roboticki MM iz Nathanove buducnosti ce se pak pojaviti u ovogodišnjem NN specijalcu, tako da još ima nade.
Enivej, ocigledno je da se taj kontinutet koji bi povezao Zagora, MNoa, MM, DD i NN ne može napraviti - gde se dedoše oni silni vanzemaljci iz Martija u Nathanu? Gde su ljudi u crnom u Zagoru? A baza Drugde u Dylanu? I tome slicno.
Kontinuitet je bolna igra za fanatike... |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
viktor14
Senior Member
Croatia
1119 Posts
Member since 06/08/2007 |
Posted - 20/02/2008 : 16:08:47
|
quote: Originally posted by danielp
Procitah sad Zagora-Tajna Sumera u izdanju veselog cetvrtka. Pa videh da se spominje baza "Drugde", znam da se spominje i u onom zadnjem serijalu sas Helingenom )zna li neko da li jos negde?) Zagor kolko se secam tri puta (ili vise) ima veze sa Atlantidom, odnosno njenim kolonijama. U Africi i na Bliskom istoku. da li se u Marti Misterija srece sa istim kolonijama ili mozda Maradinim skiptarom ili ovom dijademom iz zadnjeg broja. Da li su ih Bonelijevci nekako povezali i ubacili u kontinuitet? Atlantidjani se pojavljuju i u Nathan Neveru. Ja sam perfekcionista, a volim ovakva povezivanja i tkanje jedne dobre epske price koja se razvija kroz eone...
Baza "Drugdje" se pojavljuje u 5. susretu s Hellingenom i u susretu s Krakenom. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 20/02/2008 : 16:48:32
|
quote: Originally posted by danielp
Da si perfekcionista, uvidio bi da je ovo topic za podforum Bonelli, a ne Stripovi!
Ni Maradin skriptar (što ti je to?, misliš žezlo Tin-Hinan?), ni dijadema iz zadnjeg broja ne pojavljuje se nigdje drugdje osim u Zagoru. Makar Zagor posjecuje ista mjesta i vrluda ruševinama Atlantide, a ponekad obraduje baš i teme iz MM-a, nigdje se egzaktno ne povezuje sa MM-om. Cak štoviše, ima više camea iz Zagorovog serijala u ostalim serijalima. Ono što se konstatira u Zagoru je da je Drugdje postojala u Zagorovo vrijeme i da joj je Poe bio clan, kao što su vec i drugi rekli. Ono što Boselli povezuje sa Atlantidom i ostalim drevnim civilizicijama više je iz povijesti Conana i Howardove Hyperboreje ili Lovecrafta, nego one prave Atlantide iz MM-a. MIslim da sam cak svašta vec i napisao o toj temi na: http://www.stripovi.com/Recension.asp?hero=ZG&StoryID=314
Ako citaš samo Zagora, teško da ceš saznati sve reference... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
|
Topic |
|
|
|