forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/02/2008 : 18:23:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Trigger

Ovih dana prelistavam Zagora u izdanju SD-a od prvog broja (u stvari od broja 31 extra serije) kronoloski i nesto me zanima - da li je neko uradio pregled stvari koje je Dalmacija izbacila u odnosu na orginalne brojeve. Primjetio sam da su striscia price razlicite duzine, a usporedio sam to i s nekim talijanskim tuttoima koje imam (a gdje ima "viska" slika), pa me interesuje koliko je toga i Dalmacija "isjekla" i "cenzurisala"?

Da se osvrnem direktno na prvo pitanje.
MIslim da striscie nemaju veze sa extra Zagorom, Extra je zapravo Tutto. Ako imaš tal. originale tutto i od SD Extre daj usporedi tocno tih par Zagora pa da prokomentiramo... Gdje su viška slike?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/02/2008 : 18:26:28  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by SlajeR

Tacno je da je izbaceno-iseceno nekoliko stranica po stripu u extra seriji od 31-61. Ja sam to proverio uporedjenjem sa starim brojevima LMS. i verujte da jednom nisu bili samo oni ti koji rezu... :)

LMS je bio totalno izmasakriran, tako da nema što usporedivati. Ondašnji LMS nije išao po tutto seriji vec po originalnoj SR (a razlika ima i tamo). Govorimo li o par stranica na svakih 128 stranica stripa (od 1-23 po originalnom tal. redoslijedu)?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

SlajeR
New Member

Yemen
249 Posts

Member since 10/06/2003

Posted - 20/02/2008 : 18:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Send SlajeR a Private Message
ja govorim o nekoliko stranica po epizodi! kao na pr. u Dvojnici! isecene se 2 zadnje stranice otprilike sa izuzetkom zadnjeg kaisa. Ljudi iz mocvare- u celoj epizodi fali vise stranica(sad se ne secam tacnog broja)ali znam da mi je to puno smetalo!! taj trend je bio nastavljen sve dok se nije poklopio broj stranica sa italijanskim izdanjem..

Opusti misli i uci plivati..
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/02/2008 : 09:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Gledao sam Extra i pokušao usporediti sa ovim podacima sa ove talijanske stranice i izgleda da se ništa ne slaže, nijedna epizoda...

1 Foresta degli agguati, la 1/2 1965 152
2 Totem scomparso, il 2 1965 49
3 Uomo volante, l' 2/3 1965 64
4 Lotta sul fiume 3 1965 89
5 Oro del fiume, l' 3/4 1965 143
6 Due sosia, i 4/5 1965 71
7 Impronta misteriosa, l' 5 1965 53

Ima neko nešto konkretno za dokazati i pokazati? Ne da sad optužujem nekog da nije u pravu, nego me interesira gdje su to rezali.

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 21/02/2008 : 14:29:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Pazi ovako DeeCay, samo cu okvirno napisati o cemu se radi, da ne izvlacim sad tutto Zagore iz regala, oni mi stoje u trecem redu, muka mi je kad nesto hocu da vidim imam ih, a kao da ih nemam, ali radi se o sledecem (otprilike, nisam bas sasvim siguran u cifre, ali principijelno je tako kako cu ti napisati): kod italijana je, na primer, prve 24 epizode imalo po 130 (efektivnog stripa, bez korica i pisama citalaca) stranica, a SD je objavljivala po 96 stranica (takodje efektivno samog stripa), pa je po svakoj epizodi ostalo po 34 stranice koje su ostajale za sledecu svesku, pa se nakon tri epizode skupilo 3x34=102 stranice koje su smestene u cetvrtu svesku za koju su morali smisljati novu naslovnicu, ali posto svaka sveska ima po 96 stranica, moralo se izbaciti ukupno 6 stranica iz te tri sveske (odnosno cetiri u izdanju SD), sto ispada po dve stranice po jednom tutto Zagor stripu.

Edited by - ---dp--- on 21/02/2008 14:31:05
Go to Top of Page

djukak
Senior Member

2933 Posts

Member since 28/04/2005

Posted - 21/02/2008 : 16:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send djukak a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by SlajeR

Tacno je da je izbaceno-iseceno nekoliko stranica po stripu u extra seriji od 31-61. Ja sam to proverio uporedjenjem sa starim brojevima LMS. i verujte da jednom nisu bili samo oni ti koji rezu... :)

LMS je bio totalno izmasakriran, tako da nema što usporedivati. Ondašnji LMS nije išao po tutto seriji vec po originalnoj SR (a razlika ima i tamo). Govorimo li o par stranica na svakih 128 stranica stripa (od 1-23 po originalnom tal. redoslijedu)?

Hajde da budemo precizni. LMS nije izrezala ni jednu stranicu ni jedne epizode izuzev brojeva 115 i 116 gde je izbacen prvi deo stripa.
ZS je druga stvar

They have money for wars, but can't feed the poor!

Allow me to introduce first, Makaveli the Don.
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 01/03/2008 : 13:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
Nisam imao ranije priliku komentarisati nestanak pojedinih stranica iz izdanja SD extra Zagora, ali sad sam prelistao Zagor extra 59 - Sjene u noci i uporedio ga s LMS 93 - Zive mumije. Cak 10 (deset) kaiseva (vise od 3 stranice) je izbaceno u odnosu na LMS u samo jednom stripu. A siguran sam da ima jos takvih slucajeva, posto sam naisao na vise nelogicnosti u radnji u smislu da se osjeti da "nesto nedostaje".

Sto se tice striscie - neka me neko ispravi ako grijesim, ali zar mali podnaslovi (lijevom dijelu kaisa) koji se pojavljuju otprilike svakih 80 kaiševa ne predstavljaju pocetke svake striscie u orginalu? Uz pretpostavku da su imale jednak broj strana (na zalost ne mogu se uvjeriti licno u ovu tvrdnju, ali znam da na ovom forumu ima ljudi koji to mogu) onda je lako pratiti sva rezanja u SD.

I kad ce Bob Morane u integralima?

Edited by - Trigger on 02/03/2008 16:53:34
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 01/03/2008 : 14:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
Jos jedan primjer - ZS 26 pod objavila je Zagorovu epizodu Ubica iz mraka. Ta epizoda je ponovno izisla u izdanju SD Zagor extra pod brojevima 60 Strvinar i 61 Duga noc. U izdanju SD Zagoru je izbaceno 9 (devet) kaiseva, odnosno 3 stranice!

Edited by - Trigger on 01/03/2008 14:16:34
Go to Top of Page

viktor14
Senior Member

Croatia
1119 Posts

Member since 06/08/2007

Posted - 01/03/2008 : 14:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send viktor14 an ICQ Message  Send viktor14 a Private Message
U Zagor SDX 036 - Dvojnici bi poslije završetka price o dvojniku trebala slijediti još jedna prica. Je li i nju SD iscaparila?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2008 : 15:04:27  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by viktor14

U Zagor SDX 036 - Dvojnici bi poslije završetka price o dvojniku trebala slijediti još jedna prica. Je li i nju SD iscaparila?

Nije, to je druga prica (mislim da ona i sledi iza nje u originalu sto znaci i kod SD, ne znam napamet), kod LMS je to sve stavljno u jedan strip jer je tako moglo obzirom da su tad izlazili na 160 ili 144 stranice
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 02/03/2008 : 15:05:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Trigger

Nisam imao ranije priliku kumentarisati nestanak pojedinih
Sto se tice striscie - neka me neko ispravi ako grijesim, ali zar mali podnaslovi (lijevom dijelu kaisa) koji se pojavljuju otprilike svakih 80 kaiševa ne predstavljaju pocetke svake striscie u orginalu? Uz pretpostavku da su imale jednak broj strana (na zalost ne mogu se uvjeriti licno u ovu tvrdnju, ali znam da na ovom forumu ima ljudi koji to mogu) onda je lako pratiti sva rezanja u SD.

Upravo je tako kako si i mislio
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/03/2008 : 18:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Glede "Opsjednuti"...
osjeca se da fali stranica ili dvije:
-izmedu SD str. 4 i 5
-izmedu SD str. 48 i 49
-----------------------------
Zna li netko zašto LU "Kraj tiranina" ima 15-ak stranica više nego što je uobicajeno?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Trigger
Average Member

Bosnia and Herzegovina
757 Posts

Member since 12/07/2007

Posted - 22/03/2008 : 21:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Trigger a Private Message
quote:
Originally posted by Inferno

Glede "Opsjednuti"...
osjeca se da fali stranica ili dvije:
-izmedu SD str. 4 i 5
-izmedu SD str. 48 i 49
-----------------------------
Zna li netko zašto LU "Kraj tiranina" ima 15-ak stranica više nego što je uobicajeno?

"Kraj tiranina" ima 8 stranica vise, ali nemam poima zasto. Vjerovatno je tako i u orginalu... Zna li netko tacno o cemu se radi

Edited by - Trigger on 22/03/2008 21:49:17
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 22/03/2008 : 22:29:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message
zato da dio koji se odnosi na tu pricu u iducem broju nema samo 8 stranica

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 22/03/2008 : 22:49:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
quote:
Originally posted by Curunir

zato da dio koji se odnosi na tu pricu u iducem broju nema samo 8 stranica

Pa zar ti nije bia gušt cekati 2-3 mjeseca za onih 10 završnih stranica prethodne epizode u Tex: "Tajna pergamenta"!?

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.3 seconds. Snitz Forums 2000