Author |
Topic  |
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Member since 21/07/2004 |
Posted - 05/03/2008 : 01:31:47
|
quote: Originally posted by Perplitudine
Inace, da ne otvaram novi 'topic' samo radi toga, onda mi je palo na pamet da ovdje opcenito razmjenjujemo misljenja, dojmove, linkove, itd. o graphic novels.
Ima nekoliko naslova koje mesecima ne znam gde da pejstujem, a zaseban topic bi potonuo za dan. Enivej, ako je ko citao sta od ovog, bas me zanimaju utisci:
Daniel Clowes: David Boring (Pantheon Books) Alison Bechdel: Fun Home - A Family Tragicomic (Houghton Mifflin Company) Jason Lutes: Berlin, Part One (Drawn & Quarterly) Adrian Tomine: Summer Blonde (Drawn & Quarterly) Jessica Abel: La Perdida (Pantheon Books) Linda Medley: Castle Waiting (Fantagraphics Books)
|
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 05/03/2008 : 03:04:00
|
>Daniel Clowes: David Boring (Pantheon Books)
Meni se Clowes sve manje svidja ssto se ozbiljnije shvacha. Ovdje se sjecham nekog otoka i niccega visse.
>Alison Bechdel: Fun Home - A Family Tragicomic (Houghton Mifflin Company)
Ovo je okej autobiografija, solidno napravljena o zanimljivoj temi. Nije remek djelo, ali je ccista 4.
>Jason Lutes: Berlin, Part One (Drawn & Quarterly)
Tjah. Ovo je detaljno nacrtan i ambiciozno zamissljen strip koji je po meni potpuno bespotreban, pogotovo kad se uzme da ga vech radi deset godina i radit che ga joss deset. Ili tako nekako. No, ako voliss spore, pedantne rekonstrukcije povijesnog perioda ...
>Linda Medley: Castle Waiting (Fantagraphics Books)
To izlazi beskonaccno drugo. Znam da mi se svidjelo kad je prvih 6-7 sveski izdao ... netko, a onda je bila duuuga pauza i sad visse ne znam da l' da se vracham tom stripu ili ne. A bilo je fora, neki blagi fantasy u kao realnom historijskom okruzzenju i lijepo nacrtan.
mcn
|
Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Posted - 05/03/2008 : 04:28:57
|
quote: Originally posted by mcn
>Daniel Clowes: David Boring (Pantheon Books)
Meni se Clowes sve manje svidja ssto se ozbiljnije shvacha. Ovdje se sjecham nekog otoka i niccega visse.
Mislis sto sam sebe ozbiljnije shvata ili sto ga drugi sve ozbiljnije shvataju? Pretpostavljam ovo prvo, mada nisam nasao da je strip nesto pretenciozan... eventualno sama struktura. Ma da, osim forme ne preostaje puno - klasicni motivi (i otok ).
quote: >Alison Bechdel: Fun Home - A Family Tragicomic (Houghton Mifflin Company)
Ovo je okej autobiografija, solidno napravljena o zanimljivoj temi. Nije remek djelo, ali je ccista 4.
Bas! Meni ponekad zasmeta crtez... toliko da se zapitam sta ce joj uopste.
Uzgred, prvi strip na engleskom zbog kog sam morao da nekoliko puta vadim recnik, iako mi je to struka. Preporuka.
quote: >Jason Lutes: Berlin, Part One (Drawn & Quarterly)
Tjah. Ovo je detaljno nacrtan i ambiciozno zamissljen strip koji je po meni potpuno bespotreban, pogotovo kad se uzme da ga vech radi deset godina i radit che ga joss deset. Ili tako nekako. No, ako voliss spore, pedantne rekonstrukcije povijesnog perioda ...
E sad mi je lakse - mislio sam da sam jedini kome se ovo ne svidja.
Priznajem da se nisam mucio sa nastavkom price. 
quote: >Linda Medley: Castle Waiting (Fantagraphics Books)
To izlazi beskonaccno drugo. Znam da mi se svidjelo kad je prvih 6-7 sveski izdao ... netko, a onda je bila duuuga pauza i sad visse ne znam da l' da se vracham tom stripu ili ne. A bilo je fora, neki blagi fantasy u kao realnom historijskom okruzzenju i lijepo nacrtan.
Ne znam, ovo moje izdanje ima 500 strana... Strip mi je ipak za decu, ali u najboljem smislu te reci - nedostaje takvih stvari...
Crtez jeste korektan, ali opet nekako nepotreban. Zapravo sam zato i postovao ove naslove... Razume se da je sredstvo izrazavanja izbor autora, ali cini mi se da bi ove price bolje prosle u nekom drugom mediju. Opet, mozda bi jaci crtez samo smetao...? |
 |
|
jurica
Senior Member

1799 Posts
Member since 19/02/2003 |
Posted - 05/03/2008 : 21:02:40
|
- Daniel Clowes: David Boring (Pantheon Books)
meni onako. ne slažem se s Macanom da Clowes pada. naprotiv. zadnja dva Eightballa su mi njegovi vrhunci (Death Ray i Iceheaven). ali ima i drugacijih mišljenja. evo, kolegi Šakicu je David Boring vrh.
- Alison Bechdel: Fun Home - A Family Tragicomic (Houghton Mifflin Company)
nisam citao.
- Jason Lutes: Berlin, Part One (Drawn & Quarterly)
meni je to ali ono baš odlicno. baš odlicno.
- Adrian Tomine: Summer Blonde (Drawn & Quarterly)
isto kao i bilo koji drugi Tomine. kupim, procitam i onda se pitam zašto sam zaboga uopce citao, a kamo li kupovao? palac dolje.
- Jessica Abel: La Perdida (Pantheon Books)
nisam citao. vidiš, a podsjetio si me da to vec dugo špiham. ona mi je inace supac.
- Linda Medley: Castle Waiting (Fantagraphics Books)
ovo sam nešto citao skenirano (barem se nije trošio novac) i nije me se baš dojmilo. onako... kao Zagor ili Lone Wolf & Cub, kako sam nekad komentirao na nekoj drugoj temi. |
 |
|
Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts
Posted - 05/03/2008 : 23:06:41
|
quote: Originally posted by jurica
- Alison Bechdel: Fun Home - A Family Tragicomic (Houghton Mifflin Company)
nisam citao.
Meni najzanimljiviji strip u poslednjih nekoliko godina. Samo nemoj traziti neki perfekcionizam ili inovativnost... Ovo je samo posteno ispricana prica. No voleo bih da je neko drugi to nacrtao - ekspresivnije, ili prosto zanatski bolje... mada razumem srecu crtanja sopstvenih prica. quote: - Adrian Tomine: Summer Blonde (Drawn & Quarterly)
isto kao i bilo koji drugi Tomine. kupim, procitam i onda se pitam zašto sam zaboga uopce citao, a kamo li kupovao? palac dolje.
Stvarno...? Meni je on Raymond Carver stripa. Mada previse sam mator da bih se identifikovao sa likovima hehehe.quote: - Jessica Abel: La Perdida (Pantheon Books)
nisam citao. vidiš, a podsjetio si me da to vec dugo špiham. ona mi je inace supac.
Stajaznam, zanimljivo je... Opet, vise bi mi znacilo da sam je procitao pre desetak godina (sva ta kriza identiteta and whatnot).
Lokalna biblioteka ima skoro sva njena dela, ali nije mi se dalo. Neka napise knjigu...!  |
Edited by - Vlaadisha on 05/03/2008 23:09:17 |
 |
|
Topic  |
|
|
|