Author |
Topic |
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 27/03/2008 : 20:02:48
|
Pa evo, informisali ste me. Hvala. Ne, ono fakat me ne zanimaju mnogo te stvari. Stripove citam pre svega da me zabave... |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 27/03/2008 : 20:21:45
|
quote: Originally posted by GeneziS
I meni je Vendetin crtež, hmmm, cudan, da, konfuzan nije loš izraz. Mada stalno sebe uveravam da sam još uvek nenaviknut na americki stil crtanja uopšte.
A sta je to Americki stil |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 27/03/2008 : 20:24:15
|
Auuuuu, ne videh da su te ovoliko napljuvali, onda povlacim pitanje za tebe, posto svakako nisam pitao radi informacije, nego da vidim kakva su tvoja uverenja posto dajes takve izjave.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 27/03/2008 : 20:42:59
|
quote: Originally posted by darth-vader
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 27/03/2008 : 22:12:28
|
Par puta sam napisao, pa hajde jos jednom, ne moze da skodi: bradati izbeceni Moore je najprecenjeniji strip autor ikada. Tu je negde rame uz rame sa Ferrijem. Gomila jeftinog, -filozofskog- naglabanja, kao stvorenog za ameroengleze. Ni najmanje me ne zanima cinjenica da je dobio gomilu nagrada, mogu vam navesti ljude koji su takodje dobijali nagrade za nesto sto su radili, a vecina bi se slozila da je sve to gomila shita. Ontopic: Ako vec moram da se odlucim, onda From hell. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
Posted - 27/03/2008 : 23:36:18
|
...hm... zanimljivo glediste... ali ne mogu nikako da ga prihvatim... cak sta vise savetovao bih da posetih nekog psihijatra... staviti Mura i Ferija u istu recenicu... hm... mislim da bi pre proslo poredjenje Istvuda i Svarcenegera nego ovo sto si ti uradio... |
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 27/03/2008 : 23:49:30
|
Sad ce opet da zapocne sve k'o sa Milerom....
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 28/03/2008 : 08:07:45
|
quote: Originally posted by Duh_koji_hoda
...hm... zanimljivo glediste... ali ne mogu nikako da ga prihvatim... cak sta vise savetovao bih da posetih nekog psihijatra... staviti Mura i Ferija u istu recenicu... hm... mislim da bi pre proslo poredjenje Istvuda i Svarcenegera nego ovo sto si ti uradio...
Nisam raspolozen za svadju, pa na uvredu necu odgovoriti. Ali posto vidim da ti rezonovanje nije jaca strana, samo za tebe: Moore je u americkoengleskom stripu precenjen isto kao Ferri kod Bonellija. Jel sad jasnije ili da crtam? |
|
|
|
Vid
Senior Member
Slovenia
1254 Posts
Member since 07/10/2004 |
Posted - 28/03/2008 : 08:32:28
|
...hm... zanimljivo glediste... ali ne mogu nikako da ga prihvatim... cak sta vise savetovao bih da posetih nekog psihijatra... staviti Mura i Ferija u istu recenicu... hm... mislim da bi pre proslo poredjenje Istvuda i Svarcenegera nego ovo sto si ti uradio...
A zna se tko je tu Istvud i tko Švarceneger, odnosno ciji stripovi se dešavaju na divljem zapadu i tko piše o superherojima. |
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 28/03/2008 : 08:34:50
|
quote: Originally posted by manhunter
Nisam raspolozen za svadju, pa na uvredu necu odgovoriti. Ali posto vidim da ti rezonovanje nije jaca strana, samo za tebe: Moore je u americkoengleskom stripu precenjen isto kao Ferri kod Bonellija. Jel sad jasnije ili da crtam?
...ili, tebi neke stvari još nisu jasne, a misliš da jesu. Šta je vjerojatnije?
Ukratko, Moore nije precjenjen. Tako nešto se ne može tvrditi paušalno, bez vrlo ozbiljne analize i kritike, za koju sumnjam da cu vidjeti ovdje.
|
www.stripgen.com |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 28/03/2008 : 09:16:01
|
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
Ukratko, Moore nije precjenjen. Tako nešto se ne može tvrditi paušalno, bez vrlo ozbiljne analize i kritike, za koju sumnjam da cu vidjeti ovdje.
A sta ti mislis, koje to stvari meni nisu jasne? Moorova genijalnost? Sorry, ali te njegove filozofske misli sam upoznao jos pre mnogo godima, i to u pravoj LITERATURI, tako da mi njegova dela deluju malo vodnjikava. |
|
|
|
The Hammer of Hell
Average Member
Croatia
945 Posts
Member since 10/12/2006 |
Posted - 28/03/2008 : 09:28:06
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by The Hammer of Hell
A sta ti mislis, koje to stvari meni nisu jasne? Moorova genijalnost? Sorry, ali te njegove filozofske misli sam upoznao jos pre mnogo godima, i to u pravoj LITERATURI, tako da mi njegova dela deluju malo vodnjikava.
Filozofske misli??? Neš ti bilo kakve duboke filozofije u umjetnickim djelima. Kakve to ima ikakve veze sa Mooreovim kvalitetama kao scenarista? Stripovi su puno više od toga:)
Da ti bude lakše, Watchmen jest precjenjen, ali Moore nikako nije.
|
www.stripgen.com |
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 28/03/2008 : 09:50:49
|
quote: A sta ti mislis, koje to stvari meni nisu jasne? Moorova genijalnost? Sorry, ali te njegove filozofske misli sam upoznao jos pre mnogo godima, i to u pravoj LITERATURI, tako da mi njegova dela deluju malo vodnjikava.
što ti onda možeš citati a da ti nije vodnjikavo ? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 28/03/2008 : 10:23:48
|
quote: A sta ti mislis, koje to stvari meni nisu jasne? Moorova genijalnost? Sorry, ali te njegove filozofske misli sam upoznao jos pre mnogo godima, i to u pravoj LITERATURI, tako da mi njegova dela deluju malo vodnjikava.
što ti onda možeš citati a da ti nije vodnjikavo ?
To uopste nije relevantno, ja sad mogu da ti navedem par naslova za koje ti mozes reci da su sranje, i opet smo na istom. Na kraju krajeva, ovo je misljenje jednog prosecnog citaoca stripova, tako da ne znam zasto pravite toliku dramu. Gori ste od zagorijanaca kad im se dirne Ferri. :-) |
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Posted - 28/03/2008 : 12:50:24
|
ma ne... samo sam se javio na ono vodnjikavo. Ako ti je Moore vodnjikav ( a nije da ga previše volim ) onda ti je po meni teško naci nešto što nije vodnjikavo, jerbo Moore je za 90% trenutacne strip produkcije kod nas... debelo iznad... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 28/03/2008 : 13:12:28
|
Meni je uvijek bio prilicno OK. Imam njegovu "Vendetu", "Ligu" i "Nadzirace" i cesto im se vracam ponovno... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25517 Posts
Posted - 28/03/2008 : 13:24:21
|
ma ne... samo sam se javio na ono vodnjikavo. Ako ti je Moore vodnjikav ( a nije da ga previše volim ) onda ti je po meni teško naci nešto što nije vodnjikavo, jerbo Moore je za 90% trenutacne strip produkcije kod nas... debelo iznad...
Pa ne bih se bas slozio, naleteo sam na par stripova koji su mi 100 puta bolje legli nego bilo sta od Moorea. Mada imas pravo, nijedan od njih nije objavljen na Balkanu. |
|
|
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
|
henry
Senior Member
Serbia
1586 Posts
Member since 20/09/2005 |
Posted - 28/03/2008 : 15:06:51
|
S obzirom da je Hunteru glavni argument da mu Moore deluje "vodnjikavo", besprizorno je ulaziti u bilo kakvu raspravu
|
Košta toliko da si ga vi, s prihodima koje imate, iz Despotije Ace Velikog teško možete priuštiti. Drž se ti svog Ace i ostavi se civiliziranog svijeta i EU, nije to za takve! |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 28/03/2008 : 19:32:53
|
to je zbog asocijacije na more, muru, moravu i slicno |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
Profesor
Average Member
Serbia
653 Posts
Member since 24/06/2005 |
Posted - 28/03/2008 : 22:59:10
|
quote: Originally posted by manhunter Pa ne bih se bas slozio, naleteo sam na par stripova koji su mi 100 puta bolje legli nego bilo sta od Moorea. Mada imas pravo, nijedan od njih nije objavljen na Balkanu.
E ovo je vec u redu. Izrazavanje licnog stava i afiniteta. Ali kada istupis onako sa tvrdnjama poput one
quote: Originally posted by manhunter Tu je negde rame uz rame sa Ferrijem. Gomila jeftinog, -filozofskog- naglabanja, kao stvorenog za ameroengleze. Ni najmanje me ne zanima cinjenica da je dobio gomilu nagrada,...
bez nekih drugih argumenata osim licnog misljenja... Naravno da ces isprovocirati ovakve reakcije. Pa to je u najmanju ruku kao da si na nekom knjizevnom forumu dosao izjavio nesto poput: " Bradati izbeceni Dostojevski je najprecenjeniji pisac ikada. Tu je negde rame uz rame sa Grisamom. Gomila jeftinog, -psiholoskog- naglabanja, kao stvorenog za slavenofile. Ni najmanje me ne zanima cinjenica da je dobio gomilu nagrada, mogu vam navesti ljude koji su takodje dobijali nagrade za nesto sto su radili, a vecina bi se slozila da je sve to gomila shita." Pa na to dodao kad te ljudi napadnu nesto poput: "A sta ti mislis, koje to stvari meni nisu jasne? Genijalnost Dostojevskog ? Sorry, ali te njegove psiholoske misli sam upoznao jos pre mnogo godima, i to u pravoj NAUCNOJ LITERATURI, tako da mi njegova dela deluju malo vodnjikava."
Ovaj primer je samo da prikazem kako vecina dozivljava ovakave istupe. A mozda i gresim.
Ni ja ni ti nismo u poziciji da dajemo neodgovorne kvalifikacije koliko Moore zaista vredi, kao sto rece The Hammer of Hell, bez neke ozbiljne analize i kritike. Mozemo samo pricati koliko nam se njegov rad svidja ili ne. A vrednost ce pokazati i pokazuje vreme.Itd, itd,itd... |
|
|
Toto
Starting Member
Vatican City
83 Posts
Member since 12/01/2004 |
|
Topic |
|