forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Treca strana medalje...
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29629 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 18/04/2008 : 19:49:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Iznadprosjecni scenarij,
ok naslovnica,
odlican crtez
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 18/04/2008 : 20:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
Sad ste me zainteresovali, jedva cekam da procitam
Go to Top of Page

nika331
Senior Member

Croatia
1375 Posts

Member since 13/10/2006

Posted - 18/04/2008 : 22:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit nika331's Homepage  Send nika331 a Private Message
znaci da kupim?
ja sam od onih koji su izgubili vjeru u dylana
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7947 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 18/04/2008 : 23:43:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message
quote:
Originally posted by nika331

znaci da kupim?
ja sam od onih koji su izgubili vjeru u dylana

Kupi, meni je ovo vrlo dobra epizoda, ali kao što vidiš, mišljenja su podjeljena.

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.
Go to Top of Page

Death
Senior Member

Croatia
1208 Posts

Member since 10/01/2008

Posted - 19/04/2008 : 12:43:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Death a Private Message
quote:
Originally posted by Lucy Liu

Ovo je najvece megasranje koje sam ikada procitao!Prica je loša i užasna,crtež izgleda kao da je netko poprskao govno po papiru,a naslovnica me tjera u melankoliju!Ovo je defintivno najgora epizoda ikada!Mrzim Meddu!Mrzim Freghireija!Gaaah!

E,zbilja ti se nije svidjela epizoda.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 19/04/2008 : 15:15:45  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Sad procitah "Trecu stranu medalje" i meni je jako zabavna, super mi je bilo citati ovaj strip, iispunio je ocekivanja. Jedino me crtež malo nervira. Naslovna cista desetka. Kad malo bolje pogledam shvatim da Medda nema mnogo toga napisanog za DD, ali ono što je napisao u ukupnom zbiru je dosta kvalitetno. Šta znam, njega i Berbato mnogo više volim od Rujua i Chiaverottia.

EDIT:

Zanimljivo je da je ovo pocetak zajednickog rada Medde i Freghieria, jer i iduca dva Meddina scenarija srta upravo Freghieri.

198 - La legge della giungla
199 - Homo homini lupus

Posle toga su još dvaput radili:

222 - La saggezza dei morti
236 - Vittime designate

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded

Edited by - GeneziS on 19/04/2008 15:26:08
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 21/04/2008 : 09:41:51  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
[quote]Originally posted by GeneziS

Šta znam, njega i Berbato mnogo više volim od Rujua i Chiaverottia.

Svete reci, prijatelju...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts

Member since 03/05/2006

Posted - 21/04/2008 : 09:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor-te-nay a Private Message
loše.

Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7846 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 21/04/2008 : 13:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
medda je, za razliku od barbato, odlican i u dylanu.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 22/04/2008 : 23:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message
Epizoda neloša ... Možda bi bolje pristajala Juliji ... Dylan Dog je ovdje posmatrac dok mu se ne upali žaruljica i ne riješi slucaj ... Sve u svemu netipican Dylan Dog, ali ok 8/10 ... Ona prica sa Petar Panom mi je bolje legla od ove ... Mislin na Medda Crtež mi je super pošto volin Freghieri -ja
Go to Top of Page

SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts

Member since 16/04/2002

Posted - 23/04/2008 : 06:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit SejoSexon's Homepage  Send SejoSexon a Private Message
Providna prica.

But I'm just a soul whose intentions are good
Oh Lord, please don't let me be misunderstood
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/05/2008 : 12:56:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Leo Charm
Medda je stvarno najbolji tehnicar. Ovde nije bilo spektakularne ideje, ali mi scenario tehnicki stvarno blista. Zamerka mi je u tome sto je dvostruki twist ipak ocekivan i donekle sugerisan samim naslovom: u smislu, nije ono prvo, nije ni drugo, nego ce resenje biti nesto trece.

Ako se vec igramo rijecima, rješenje je zapravo cetvrto... Slažem se s ovim, scenaristicki dio je zaista odlicno odreden, od pocetka do kraja, a ono sa neocekivanim raspletom, to je vec po defaultu ugradeno u sam serijal... Medda je stvarno intentivna prinova u dd serijalu, zaista priroden uznemirujucim, mracnim i pomalo bajkovitom postavkama serijala. Ovaj broj ima i cak i istaknutu detektivsku noir komponentu, kao što je kiky vec rekao. All praise to thee Medda!

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 19/05/2008 : 20:09:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message
Po meni loša epizoda! Krimi zaplet koji ne pristaje Dylanu i bezvezna dva lažna obrata na kraju.

I know that I was born and I know that I'll die.
The in between is mine. I am mine.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 20/05/2008 : 14:34:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Uh, epizoda koja ponešto odkoci od žanrovski "zadanih" odrednica i samim time postane neprihvatljiva...? Pa nebi bilo prvi put, cak je i u tome car Dylan Doga, taj koncept koji slobodno dozvoljava experimentisanje sa žanrom... dapace, i sa više njih! ;)
Go to Top of Page

Vega
stripovi.com suradnik

Croatia
1134 Posts

Member since 11/06/2004

Posted - 20/05/2008 : 18:05:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Vega a Private Message
Sve je to okej ali ova epizoda jednostavno ne funkcionira na nijednom nivou.

I know that I was born and I know that I'll die.
The in between is mine. I am mine.
Go to Top of Page

boris.predic
New Member

Bosnia and Herzegovina
161 Posts

Member since 26/12/2004

Posted - 20/05/2008 : 18:37:34  Show Profile Show Extended Profile  Send boris.predic a Private Message
sorry za ovaj off topic, ali moze mi neko reci sta je ustvari DYD Almanah Straha, jel to reguralna serija ili sta...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 20/05/2008 : 19:09:58  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by boris.predic

sorry za ovaj off topic, ali moze mi neko reci sta je ustvari DYD Almanah Straha, jel to reguralna serija ili sta...

Nije reguralna, to ti je u biti sta... - DD edicija Almanah Straha. Koja je pak bila objavljivana u Italiji kao DD edicija Almanah Straha.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4675 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 03/06/2008 : 07:49:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Ups, dve Medine slabe price u nizu ( ma sta slabe, ona reka zaborava je nevidjeni shit u stvari).
A ovaj Nik Rajder je nesto sto najmanje volim da vidim kod Dylana: freaknuti inspektor, zapostavljena zenica, gnajavza sa copy-catovima, fol fetis sa carapama (pa dali je uzeo obe ili samo jednu (!) ), nije ni cudo sto sam se uspavao negde oko polovine :/
Sto rece vega, ovo jednostavno ne funkcionira na nijednom nivou. A tek rasplet sto je bio "dramatican", ko bi reko da je to treca strana medalje :?
Freghieri se vise-manje potrudio ovde, ali ko ce ga danas preziveti u gigantu? :)
Naslovnica odlicna, ali opasno promasena u odnosu na ono izmedju korica.

EDIT: i da, ako ste za noir ugodjaj kod Dylana, znate gde se trebate obratiti, Demonska lepota vam je negde na polici ;)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!

Edited by - Barker on 03/06/2008 07:51:45
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4345 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 03/06/2008 : 10:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message
meni je bio dobar ovaj strip.a crtez je fenomenalan.bravo freghieri
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 12/06/2008 : 11:15:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Prica ima duha i stila, i ne vidim što u ovoj prici ne funkcionira na nijednom nivou, L'Barker, msje Vega? MIslite da je ripoff davne Sclavijeve?

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6258 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 12/06/2008 : 11:30:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Meni se svida, napokon se vidi da je netko cak uložio truda u pisanju scenarija... Nakon pisama iz pakla i debilnog raspleta, ovaj je odlican... A i kud ceš veci horror od serijskih ubojica, tako da i nije neki odmak u žanru...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4675 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 12/06/2008 : 12:58:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message
Pa ne funkcionira zato sto jednostavno samo citas, bez ikakvog, kako da kazem, zanosa. Cisto da odmotas film do kraja, a u biti ti nije ni vazno sta ce ispasti na kraju (iako su pretpostavke vec gotovo na stolu).

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7888 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 18/06/2008 : 13:18:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message
Solidna epizoda, nije loše.
Ocjena negdje izmedu 7 i 8.
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 29/11/2009 : 15:01:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message
Tek sam sad procitao ovu epizodu. I moram se složiti s L'Barkerom i msje Vegom da je rijec o promašaju. Ipak je ovo krimic (strano tkivo u DD) i to loš krimic pošto je predvidljiv do boli. Imamo ta tri lika i sukladno tome ceka nas 3 obrata na kraju. Jel to ima veze s nekakvom "trecom strane medalje"? Po meni baš i nema. Strip u suštini ne zadrži ništa, osim mrtve radnje, zastarjele šablone i pogadanja ko je ubojica. Ne može proci ni kao epizoda o serijskim ubojicama, jer nema niceg bolesnog i psihoticnog; ili bi to trebala biti ona plavojka? M'daj!

Pošto djeluje zrelije od Rujeta - 4/10

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000