forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Vrecice za stripove!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

Orloff
Junior Member

Croatia
396 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 19/04/2008 : 18:54:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Orloff a Private Message
Pozdrav svima, zanima me kakva u vasa iskustva u vezi zastite stripova od vlage!
Razmisljam "uvrecit" onaj ocuvaniji (manji) dio kolekcije pa me zanima koji je najbolji nacin za to!
Koje najlone koristit, cuo sam cak ako se ih hermeticki zatvori da se moze neka vlaga iznutra pojavit i ostetiti strip..?!

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 19/04/2008 : 19:05:26  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
Meni su skoro svi stripovi u vrecicama i negativna iskustva nemam. Što se tice vlage u vrecicama za stripove (da ne bi ko pomislio na neku drugu vlagu:)) takoder nemam problema. Kad procitam strip uredno ga stavim u vrecicu i vakumiram.
Jedini problem mi je bio da su mi neki stripovi bili izloženiji suncu pa je sredina malo izbljedila.
Ja uzimam u Studenca vrecice za zamrzavanje od 2kg nekako su mi najzahvalnije.
Jednom sam nacuo da bi netko u HR mogao "izdavat" standardizirane vrecice za stripove kao one u Italiji, ali sve je ostalo na tome.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 19/04/2008 : 19:22:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by PAJDO

Meni su skoro svi stripovi u vrecicama i negativna iskustva nemam. Što se tice vlage u vrecicama za stripove (da ne bi ko pomislio na neku drugu vlagu:)) takoder nemam problema. Kad procitam strip uredno ga stavim u vrecicu i vakumiram.
Jedini problem mi je bio da su mi neki stripovi bili izloženiji suncu pa je sredina malo izbljedila.
Ja uzimam u Studenca vrecice za zamrzavanje od 2kg nekako su mi najzahvalnije.
Jednom sam nacuo da bi netko u HR mogao "izdavat" standardizirane vrecice za stripove kao one u Italiji, ali sve je ostalo na tome.

Samo bi se jos nadovezao na pricu.
Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Orloff
Junior Member

Croatia
396 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 19/04/2008 : 19:30:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Orloff a Private Message
Tnx , a cime vakumiraš? Jebiga ne znam :-)
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 19/04/2008 : 19:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
quote:
Originally posted by Orloff

Mislim da postoji posebna mašina za to, kao i za zavarivanje.
Go to Top of Page

Orloff
Junior Member

Croatia
396 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 19/04/2008 : 19:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Orloff a Private Message

[/quote]
Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike.
[/quote]

Di se kupi ta "masinja" :-)) ?!
Go to Top of Page

Orloff
Junior Member

Croatia
396 Posts

Member since 01/10/2003

Posted - 19/04/2008 : 19:36:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Orloff a Private Message
quote:
Originally posted by Garak

quote:

To je onaj dir kao u konzumu kad ti upakiraju ono sta uneseš u ducan!
Sta toga ima kupit za kucnu uporabu?!
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 19/04/2008 : 19:38:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Garak

quote:

Ja imam neku mašinu baš za vakumiranje od Zeptera, nije nešto al služi svrsi.

Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 19/04/2008 : 20:13:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
quote:

Ja sam svoju kupio u obicnoj prodavnici bijele tehnike, ne znam ti reci cijenu ali znam da nije bila narocito skupa. Korisna stvar i za stripove i za namirnice
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 19/04/2008 : 20:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
Ja kad procitam strip,onako,nemarno,pa se raskupusi, upotrijebim presu od 15 tona koju imam u radnji(inace služi za izbijanje ležajeva tockova i novaca iz mušterijinog novcanika).Nije skupa,svega 1200 eura,stoga vam srcano preporucujem da si nabavite istu-poslije njenog tretmana strip je kao nov,nema veze što ste ga ctali na wc-u i u extazi upotrijebili ga umjesto tariguz papira.
Nakon toga uzmem ga s rukama uvucenim u rukavice od koaline kože jer su extra meke i ne ostavljaju nikakve tragove kao npr otisci prstiju nakon netom požderanih cevapa.
Sljedeci korak je spustiti strip u prije pripremljenu specijalnu platinasto osrebrenu vrecicu.
Nakon toga vrecica sa stripom se tretira sa zlatnom oplatom radi odbijanja kojekakve svjetlosti koja vremenom može uticati,nedaj bože,na gubitak intenziviteta kakvoce boje korica.
43 casa nakon toga strip je spreman za odlaganje u termo izolacionu ultra preparirajucu komoru u mom klimatiziranom podrumu gdje ceka da više nikad ne bude procitan,jer,koji k...c ga uopšte treba i citati?
Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!

Wtf?

Edited by - bagi on 19/04/2008 20:59:34
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 19/04/2008 : 20:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Ja mnogo volim kad kupim strip da se on citanjem haba. Tako mu dajem svoj licni pecat.

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Garak
Average Member

Bosnia and Herzegovina
805 Posts

Member since 05/02/2008

Posted - 19/04/2008 : 20:51:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Garak a Private Message
quote:
Originally posted by bagi

Ja kad procitam strip,onako,nemarno,pa se raskupusi, upotrijebim presu od 15 tona koju imam u radnji(inace služi za izbijanje ležajeva tockova i novaca iz mušerijinog novcanika).Nije skupa,svega 1200 eura,stoga vam srcano preporucujem da si nabavite istu-poslije njenog tretmana strip je kao nov,nema veze što ste ga ctali na wc-u i u extazi upotrijebili ga umjesto tariguz papira.
Nakon toga uzmem ga s rukama uvucenim u rukavice od koaline kože jer su extra meke i ne ostavljaju nikakve tragove kao npr otisci prstiju nakon netom požderanih cevapa.
Sljedeci korak je spustiti strip u prije pripremljenu specijalnu platinasto osrebrenu vrecicu.
Nakon toga vrecica sa stripom se tretira sa zlatnom oplatom radi odbijanja kojekakve svjetlosti koja vremenom može uticati,nedaj bože,na gubitak intenziviteta kakvoce boje korica.
43 casa nakon toga strip je spreman za odlaganje u termo izolacionu ultra preparirajucu komoru u mom klimatiziranom podrumu gdje ceka da više nikad ne bude procitan,jer,koji k...c ga uopšte treba i citati?
Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!

Uredu za Metabarune ali ostali stripovi?
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 19/04/2008 : 21:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message
Najviše su nagrdeni najviše citani stripovi : Palomar, Gospodari jecma, Metabaoni, Špagetiji, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi...

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 19/04/2008 : 21:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message

[/quote]

A zašto ne bi jednostavno izvadio strip iz vrecice, procitao ga i ponovno zapakovao??
I tko je rekao da se ne citaju opet, i opet, i opet???
I šta je loše da cuvamo stripove????
Naravno, u mom slucaju se radi samo o Bonellijevim stripovima koji su skloni habanju i slicnim nepogodama...

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 19/04/2008 : 21:57:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:

[/quote]

[/quote]
E ta masinja je stara sto godina!
Uzeo sam je od babe, u pitanju je Gorenje iz 1973...

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 19/04/2008 : 22:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

A zašto ne bi jednostavno izvadio strip iz vrecice, procitao ga i ponovno zapakovao??
Naravno, u mom slucaju se radi samo o Bonellijevim stripovima koji su skloni habanju i slicnim nepogodama...
[/quote]

Cuvanje stripova je štreberski. Pravi ljubitelj stripova se probudi ujutro, potegne iz boce rakije, izvadi raskupusanu stripoteku ispod kreveta, obriše nos o nju, procita je, napiše dnevnik citanja, ode na wc i obriše dupe tom stripotekom. I na kraju je baci ispod kreveta. A ne tu neko fensi gej cuvanje stripova, no ser, not me...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 19/04/2008 22:01:44
Go to Top of Page

bagi
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3840 Posts

Member since 29/12/2002

Posted - 19/04/2008 : 22:01:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bagi a Yahoo! Message  Send bagi a Private Message
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:

[/quote]
E ta masinja je stara sto godina!
Uzeo sam je od babe, u pitanju je Gorenje iz 1973...
[/quote]

Jesi li ti to od babe naslijedio manu citanja stripova?

Wtf?

Edited by - bagi on 19/04/2008 22:03:09
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 19/04/2008 : 22:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
>Bagi<
Ma to mi je porodicni amanet...

Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 19/04/2008 : 23:56:02  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

obi wan razocarao si me....em shto ne volish da cuvash stripove em shto nemash toalet papira niti maramica...cccc

Cuvanje stripova je štreberski. Pravi ljubitelj stripova se probudi ujutro, potegne iz boce rakije, izvadi raskupusanu stripoteku ispod kreveta, obriše nos o nju, procita je, napiše dnevnik citanja, ode na wc i obriše dupe tom stripotekom. I na kraju je baci ispod kreveta. A ne tu neko fensi gej cuvanje stripova, no ser, not me...
[/quote]

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts

Member since 08/02/2008

Posted - 19/04/2008 : 23:57:42  Show Profile Show Extended Profile  Send weljko94 a Private Message
e i da,ja imam neki vakum..sacekajte da pogledam...marka je vacsy li ja ne znam ni kako da isisam vazduh ni kako da zalepim kesicu???

Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim
granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 20/04/2008 : 13:02:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by weljko94

e i da,ja imam neki vakum..sacekajte da pogledam...marka je vacsy li ja ne znam ni kako da isisam vazduh ni kako da zalepim kesicu???

Ma sta ce ti taj vakum covece, dovoljno je da rukom istisnes vazduh, zalepis na dva mesta zbijes na polici jedno do drugog i to je to...

Cak ni u zapadnim mega-striparnicama nemas takva exkluzivna pakovanja...

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 20/04/2008 : 13:58:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
knjige isto vakumirate?

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 20/04/2008 : 15:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message
quote:
Originally posted by Spiderman

knjige isto vakumirate?

Skolske uglavnom...

Go to Top of Page

wiskey
Senior Member

Croatia
1250 Posts

Member since 11/12/2006

Posted - 20/04/2008 : 16:14:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wiskey a Private Message
Vi držite stripove u kesicama. Pravi ste pacijenti. Ja za svaki strip imam kutiju...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/04/2008 : 16:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:
Originally posted by wiskey

Vi držite stripove u kesicama. Pravi ste pacijenti. Ja za svaki strip imam kutiju...

i onda još kutiju u vrecu...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Spiderman
Senior Member

Croatia
2746 Posts

Member since 06/11/2001

Posted - 20/04/2008 : 17:27:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit Spiderman's Homepage  Send Spiderman a Private Message
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by wiskey

i onda još kutiju u vrecu...

je i onda sve to u jako dobro opremljen i cuvan kontejner sa 24/7/365 zaštitom

Moj strip
Moje aukcije
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000