Author |
Topic |
Orloff
Junior Member
Croatia
396 Posts
Member since 01/10/2003 |
Posted - 19/04/2008 : 18:54:13
|
Pozdrav svima, zanima me kakva u vasa iskustva u vezi zastite stripova od vlage! Razmisljam "uvrecit" onaj ocuvaniji (manji) dio kolekcije pa me zanima koji je najbolji nacin za to! Koje najlone koristit, cuo sam cak ako se ih hermeticki zatvori da se moze neka vlaga iznutra pojavit i ostetiti strip..?!
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 19/04/2008 : 19:05:26
|
Meni su skoro svi stripovi u vrecicama i negativna iskustva nemam. Što se tice vlage u vrecicama za stripove (da ne bi ko pomislio na neku drugu vlagu:)) takoder nemam problema. Kad procitam strip uredno ga stavim u vrecicu i vakumiram. Jedini problem mi je bio da su mi neki stripovi bili izloženiji suncu pa je sredina malo izbljedila. Ja uzimam u Studenca vrecice za zamrzavanje od 2kg nekako su mi najzahvalnije. Jednom sam nacuo da bi netko u HR mogao "izdavat" standardizirane vrecice za stripove kao one u Italiji, ali sve je ostalo na tome.
|
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 19/04/2008 : 19:22:26
|
quote: Originally posted by PAJDO
Meni su skoro svi stripovi u vrecicama i negativna iskustva nemam. Što se tice vlage u vrecicama za stripove (da ne bi ko pomislio na neku drugu vlagu:)) takoder nemam problema. Kad procitam strip uredno ga stavim u vrecicu i vakumiram. Jedini problem mi je bio da su mi neki stripovi bili izloženiji suncu pa je sredina malo izbljedila. Ja uzimam u Studenca vrecice za zamrzavanje od 2kg nekako su mi najzahvalnije. Jednom sam nacuo da bi netko u HR mogao "izdavat" standardizirane vrecice za stripove kao one u Italiji, ali sve je ostalo na tome.
Samo bi se jos nadovezao na pricu. Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike. |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Orloff
Junior Member
Croatia
396 Posts
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Member since 05/02/2008 |
Posted - 19/04/2008 : 19:32:00
|
quote: Originally posted by Orloff
Tnx , a cime vakumiraš? Jebiga ne znam :-)
Mislim da postoji posebna mašina za to, kao i za zavarivanje. |
|
|
Orloff
Junior Member
Croatia
396 Posts
Posted - 19/04/2008 : 19:32:31
|
[/quote] Samo bi se jos nadovezao na pricu. Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike. [/quote]
Di se kupi ta "masinja" :-)) ?! |
|
|
Orloff
Junior Member
Croatia
396 Posts
Posted - 19/04/2008 : 19:36:03
|
quote: Originally posted by Garak
Mislim da postoji posebna mašina za to, kao i za zavarivanje.
To je onaj dir kao u konzumu kad ti upakiraju ono sta uneseš u ducan! Sta toga ima kupit za kucnu uporabu?! |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 19/04/2008 : 19:38:14
|
quote: Originally posted by Garak
Mislim da postoji posebna mašina za to, kao i za zavarivanje.
To je onaj dir kao u konzumu kad ti upakiraju ono sta uneseš u ducan! Sta toga ima kupit za kucnu uporabu?!
Ja imam neku mašinu baš za vakumiranje od Zeptera, nije nešto al služi svrsi. |
|
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Posted - 19/04/2008 : 20:13:12
|
quote: Originally posted by Orloff To je onaj dir kao u konzumu kad ti upakiraju ono sta uneseš u ducan! Sta toga ima kupit za kucnu uporabu?!
Ja sam svoju kupio u obicnoj prodavnici bijele tehnike, ne znam ti reci cijenu ali znam da nije bila narocito skupa. Korisna stvar i za stripove i za namirnice |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 19/04/2008 : 20:16:17
|
Ja kad procitam strip,onako,nemarno,pa se raskupusi, upotrijebim presu od 15 tona koju imam u radnji(inace služi za izbijanje ležajeva tockova i novaca iz mušterijinog novcanika).Nije skupa,svega 1200 eura,stoga vam srcano preporucujem da si nabavite istu-poslije njenog tretmana strip je kao nov,nema veze što ste ga ctali na wc-u i u extazi upotrijebili ga umjesto tariguz papira. Nakon toga uzmem ga s rukama uvucenim u rukavice od koaline kože jer su extra meke i ne ostavljaju nikakve tragove kao npr otisci prstiju nakon netom požderanih cevapa. Sljedeci korak je spustiti strip u prije pripremljenu specijalnu platinasto osrebrenu vrecicu. Nakon toga vrecica sa stripom se tretira sa zlatnom oplatom radi odbijanja kojekakve svjetlosti koja vremenom može uticati,nedaj bože,na gubitak intenziviteta kakvoce boje korica. 43 casa nakon toga strip je spreman za odlaganje u termo izolacionu ultra preparirajucu komoru u mom klimatiziranom podrumu gdje ceka da više nikad ne bude procitan,jer,koji k...c ga uopšte treba i citati? Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!
|
Wtf?
|
Edited by - bagi on 19/04/2008 20:59:34 |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 19/04/2008 : 20:32:54
|
Ja mnogo volim kad kupim strip da se on citanjem haba. Tako mu dajem svoj licni pecat. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Garak
Average Member
Bosnia and Herzegovina
805 Posts
Posted - 19/04/2008 : 20:51:55
|
quote: Originally posted by bagi
Ja kad procitam strip,onako,nemarno,pa se raskupusi, upotrijebim presu od 15 tona koju imam u radnji(inace služi za izbijanje ležajeva tockova i novaca iz mušerijinog novcanika).Nije skupa,svega 1200 eura,stoga vam srcano preporucujem da si nabavite istu-poslije njenog tretmana strip je kao nov,nema veze što ste ga ctali na wc-u i u extazi upotrijebili ga umjesto tariguz papira. Nakon toga uzmem ga s rukama uvucenim u rukavice od koaline kože jer su extra meke i ne ostavljaju nikakve tragove kao npr otisci prstiju nakon netom požderanih cevapa. Sljedeci korak je spustiti strip u prije pripremljenu specijalnu platinasto osrebrenu vrecicu. Nakon toga vrecica sa stripom se tretira sa zlatnom oplatom radi odbijanja kojekakve svjetlosti koja vremenom može uticati,nedaj bože,na gubitak intenziviteta kakvoce boje korica. 43 casa nakon toga strip je spreman za odlaganje u termo izolacionu ultra preparirajucu komoru u mom klimatiziranom podrumu gdje ceka da više nikad ne bude procitan,jer,koji k...c ga uopšte treba i citati? Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!
Uredu za Metabarune ali ostali stripovi? |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 19/04/2008 : 21:01:41
|
Najviše su nagrdeni najviše citani stripovi : Palomar, Gospodari jecma, Metabaoni, Špagetiji, Tamo gde pogled ne dopire, Sambrovi... |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Posted - 19/04/2008 : 21:56:05
|
Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!
[/quote]
A zašto ne bi jednostavno izvadio strip iz vrecice, procitao ga i ponovno zapakovao?? I tko je rekao da se ne citaju opet, i opet, i opet??? I šta je loše da cuvamo stripove???? Naravno, u mom slucaju se radi samo o Bonellijevim stripovima koji su skloni habanju i slicnim nepogodama...
|
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 19/04/2008 : 21:57:26
|
Samo bi se jos nadovezao na pricu. Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike. [/quote]
Di se kupi ta "masinja" :-)) ?! [/quote] E ta masinja je stara sto godina! Uzeo sam je od babe, u pitanju je Gorenje iz 1973... |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 19/04/2008 : 22:00:41
|
Živjelo cuvanje i konzerviranje stripova nauštrb ponovnog citanja i uživanja u istom!
A zašto ne bi jednostavno izvadio strip iz vrecice, procitao ga i ponovno zapakovao?? I tko je rekao da se ne citaju opet, i opet, i opet??? I šta je loše da cuvamo stripove???? Naravno, u mom slucaju se radi samo o Bonellijevim stripovima koji su skloni habanju i slicnim nepogodama... [/quote]
Cuvanje stripova je štreberski. Pravi ljubitelj stripova se probudi ujutro, potegne iz boce rakije, izvadi raskupusanu stripoteku ispod kreveta, obriše nos o nju, procita je, napiše dnevnik citanja, ode na wc i obriše dupe tom stripotekom. I na kraju je baci ispod kreveta. A ne tu neko fensi gej cuvanje stripova, no ser, not me... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 19/04/2008 22:01:44 |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 19/04/2008 : 22:01:16
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Samo bi se jos nadovezao na pricu. Postoje posebni sistemi pravljenja vrecica koje ja primenjujem, a sve sto ti treba je vec pomenuta kesa od 2kg i masinja za varenje plastike.
Di se kupi ta "masinja" :-)) ?! [/quote] E ta masinja je stara sto godina! Uzeo sam je od babe, u pitanju je Gorenje iz 1973... [/quote]
Jesi li ti to od babe naslijedio manu citanja stripova? |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 19/04/2008 22:03:09 |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 19/04/2008 : 23:56:02
|
quote: Originally posted by Obi-wan
A zašto ne bi jednostavno izvadio strip iz vrecice, procitao ga i ponovno zapakovao?? I tko je rekao da se ne citaju opet, i opet, i opet??? I šta je loše da cuvamo stripove???? Naravno, u mom slucaju se radi samo o Bonellijevim stripovima koji su skloni habanju i slicnim nepogodama...
obi wan razocarao si me....em shto ne volish da cuvash stripove em shto nemash toalet papira niti maramica...cccc
Cuvanje stripova je štreberski. Pravi ljubitelj stripova se probudi ujutro, potegne iz boce rakije, izvadi raskupusanu stripoteku ispod kreveta, obriše nos o nju, procita je, napiše dnevnik citanja, ode na wc i obriše dupe tom stripotekom. I na kraju je baci ispod kreveta. A ne tu neko fensi gej cuvanje stripova, no ser, not me... [/quote] |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
weljko94
Advanced Member
Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 19/04/2008 : 23:57:42
|
e i da,ja imam neki vakum..sacekajte da pogledam...marka je vacsy li ja ne znam ni kako da isisam vazduh ni kako da zalepim kesicu??? |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 20/04/2008 : 13:02:29
|
quote: Originally posted by weljko94
e i da,ja imam neki vakum..sacekajte da pogledam...marka je vacsy li ja ne znam ni kako da isisam vazduh ni kako da zalepim kesicu???
Ma sta ce ti taj vakum covece, dovoljno je da rukom istisnes vazduh, zalepis na dva mesta zbijes na polici jedno do drugog i to je to...
Cak ni u zapadnim mega-striparnicama nemas takva exkluzivna pakovanja...
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Posted - 20/04/2008 : 15:22:44
|
quote: Originally posted by Spiderman
knjige isto vakumirate?
Skolske uglavnom... |
|
|
wiskey
Senior Member
Croatia
1250 Posts
Member since 11/12/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/04/2008 : 16:18:39
|
quote: Originally posted by wiskey
Vi držite stripove u kesicama. Pravi ste pacijenti. Ja za svaki strip imam kutiju...
i onda još kutiju u vrecu... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Spiderman
Senior Member
Croatia
2746 Posts
Member since 06/11/2001 |
Posted - 20/04/2008 : 17:27:49
|
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by wiskey
Vi držite stripove u kesicama. Pravi ste pacijenti. Ja za svaki strip imam kutiju...
i onda još kutiju u vrecu...
je i onda sve to u jako dobro opremljen i cuvan kontejner sa 24/7/365 zaštitom |
Moj strip Moje aukcije |
|
|
Topic |
|