Author |
Topic |
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 13:49:12
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by supermark
ja imam poprilicno stripova u vrecicama i nije mi jasno o cega stite vrecice a da nije ormar dovoljno dobar?
Upitaj samog sebe: Zašto držim stripove u vrecicama? Odgovor na to ce ti biti ujedno i odgovor na ono pitanje odozgo.
takve sam ih kupio |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 25/04/2008 : 16:44:36
|
I bio previše lijen da ih raspakiraš... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Cholo
Starting Member
Serbia
45 Posts
Member since 16/04/2008 |
Posted - 25/04/2008 : 20:43:18
|
Ljudi ja radim notafiliju (papirni novac), skupljanje. Pa je valjda sa stripovima slicno. Postoje odredjene folije koje nisu ok, imaju losih sastojaka po odredjeni papir pa se nakon...kh kh... 20-30 godina u toj foliji osteti (izgubi boju, zalepi za nju, itd). A postoje bas namenske folije za novcanice. Nisu skupe i ja po neki strip ubacim u nju. Ali moja preporuka: u knjizarama iliti knjiznicama postoje A4 folije ca belom trakom sa strane sa rupicama, nije sjana niti glatka. ali se lepo providi i dobrog je kvaliteta i sastava. Ubacite strip unutra, samo podvijete visak folije i stakujete na gomilu. Folija se vremenom prilagodi presavijenom mestu tako da kada izvadite strip za citanje mozete ga lepo opet vratiti. I mislim da nije ok lepiti nekakve folije po stripu, plastificirati itd. Tako se gubi originalni izgled stripa. Makar je tako u drugim hobijima. Sacuvati originalnost je na prvom mestu. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 20:55:09
|
@Cholo Skoro isti efekat se postize i sa folijama za zamrzavanja hrane. Radjene su takozvanom rebrastom tehnologijom koja omogucuje foliji odlepljenost od stripa unutra na visokim i niskim temperaturama. Ali takodje im je prednost u tome sto lepo prijanjaju uz strip bas zbog svoje strukture. Tako da se dobije strip upakovan na jako fin nacin (folija se lako obradjuje na masini za varenje folije), a i sigurnost da ce stripovi biti sjajno sacuvani na tako dug period koji si naveo. A ono najlepse je sto peresetak komada A4 formata pomenutih folija kosta smesnih 30 dinara... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 26/04/2008 : 16:20:03
|
Kakve vrecice trazis, HC vrecice ili SC vrecice? HC vrecice su skuplje jer je tiraz manji :-)! |
"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together." |
|
|
Topic |
|