Author |
Topic |
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 25/04/2008 : 20:47:52
|
Ne racunam u to jeftina trafik izdanja. Uglavnom mislim na strip albume.
Ovu temu posvecujem prvom trejdu 100 metaka od Belog puta kojem su pocele ispadati stranice posle drugog citanja. A Bog mi je svedok da pažljivo citam i brinem o stripovima. Pošto na svakoj trecoj temi hvalimo izdavace, ajde da vidimo drugu stranu medalje.
Ako postoji naravno.
|
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 20:49:51
|
Naravno da postoji. Najnepostojaniji stripovi koje sam kupovao su bas iz Belog puta... Raspadaju se na sacinitelje posle samo nekoliko citanja, a samo ja znam koliko pazljivo brinem o tome kako citam strip. Cak perem ruke pre citanja nekih vrednijih komada za Boga miloga... |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
Trigger
Average Member
Bosnia and Herzegovina
757 Posts
Member since 12/07/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 20:53:49
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Naravno da postoji. Najnepostojaniji stripovi koje sam kupovao su bas iz Belog puta... Raspadaju se na sacinitelje posle samo nekoliko citanja, a samo ja znam koliko pazljivo brinem o tome kako citam strip. Cak perem ruke pre citanja nekih vrednijih komada za Boga miloga...
Ja perem ruke prije citanja svih stripova. A nekad i poslije citanja... |
I kad ce Bob Morane u integralima? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47232 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 25/04/2008 : 21:51:30
|
Naravno da postoji. Najnepostojaniji stripovi koje sam kupovao su bas iz Belog puta... Raspadaju se na sacinitelje posle samo nekoliko citanja, a samo ja znam koliko pazljivo brinem o tome kako citam strip. Cak perem ruke pre citanja nekih vrednijih komada za Boga miloga...
možda ih ne obrišeš dobro? |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
76
Senior Member
Croatia
2627 Posts
Member since 24/12/2005 |
Posted - 25/04/2008 : 21:51:55
|
Ja ruke perem samo prije jela. |
The best you can say for football is that it has given the working man a subject for conversation. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 22:02:24
|
To je jedan od razloga zašto ne volim pretjerano HC izdanja (inace, trpim ih jer nema druge). Mislim, moraš ih citati u rukavicama, pod malim kutom... Ako ne paziš, oštetit ce se isti sekund i onda se neceš moci osloboditi dojma da si prakticki iskida 100-200 Kuna. Jedan put sam jeo cipi-cips i nekoliko sati poslije sam uzeo HC strip i kako sam okretao stranice na rubovima je ostalo malo crvenila (od paprike, valjda, lol). Ali zbilja nisam osjeca nikakvu mast na rukama. Zato od sad slijedi obavezno pranje ruku u sapunu prije dodira s HC stripom. Nije me briga ako se SC ošteti, jer je stajao svega 16kn. P.S. Hellblazer od Belog Puta: korice mi nisu baš... |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 25/04/2008 : 22:26:24
|
Ja imam samo Hogara od BP, a on se dobro drzi, uz sve sto mu buraz radi, i gde ga sve nosi!
Prvi NN gigant je poceo da izlazi iz poveza pomalo zato sto sam skenirao nekoliko stranica.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Collector
Junior Member
Serbia
338 Posts
Member since 12/06/2007 |
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 25/04/2008 : 22:55:05
|
quote: Originally posted by Inferno
To je jedan od razloga zašto ne volim pretjerano HC izdanja (inace, trpim ih jer nema druge). Mislim, moraš ih citati u rukavicama, pod malim kutom... Ako ne paziš, oštetit ce se isti sekund i onda se neceš moci osloboditi dojma da si prakticki iskida 100-200 Kuna. Jedan put sam jeo cipi-cips i nekoliko sati poslije sam uzeo HC strip i kako sam okretao stranice na rubovima je ostalo malo crvenila (od paprike, valjda, lol). Ali zbilja nisam osjeca nikakvu mast na rukama. Zato od sad slijedi obavezno pranje ruku u sapunu prije dodira s HC stripom. Nije me briga ako se SC ošteti, jer je stajao svega 16kn. P.S. Hellblazer od Belog Puta: korice mi nisu baš...
Stranice u mekom uvezu ne ostavljaju tragove cipsa? |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6045 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
Vorador
Senior Member
Croatia
1584 Posts
Member since 29/09/2004 |
Posted - 26/04/2008 : 00:19:52
|
Oni Ken Parkeri od Libellusa 7-12 su dosta loši. Jedan se, skoro, vec raspao a drugi opasno "škrgucu" dok ih citam. Onda Asterix i Kleopatra od Izvora i Corto u znaku jarca od Antibarbarusa su mi se potpuno raspali. |
|
|
beli luk
Average Member
Serbia
795 Posts
Member since 18/06/2006 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 26/04/2008 : 00:46:49
|
quote: Originally posted by beli luk
Komunini Corto-i. Bas sjebani ovi padezi...
|
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 26/04/2008 : 00:49:02
|
quote: Originally posted by Dado
quote: Originally posted by Inferno
To je jedan od razloga zašto ne volim pretjerano HC izdanja (inace, trpim ih jer nema druge). Mislim, moraš ih citati u rukavicama, pod malim kutom... Ako ne paziš, oštetit ce se isti sekund i onda se neceš moci osloboditi dojma da si prakticki iskida 100-200 Kuna. Jedan put sam jeo cipi-cips i nekoliko sati poslije sam uzeo HC strip i kako sam okretao stranice na rubovima je ostalo malo crvenila (od paprike, valjda, lol). Ali zbilja nisam osjeca nikakvu mast na rukama. Zato od sad slijedi obavezno pranje ruku u sapunu prije dodira s HC stripom. Nije me briga ako se SC ošteti, jer je stajao svega 16kn. P.S. Hellblazer od Belog Puta: korice mi nisu baš...
Stranice u mekom uvezu ne ostavljaju tragove cipsa?
Razlika je u cjeni. Nije isto uprljati nešto skupo i nešto jeftino. U svakom slucaju priznajem da moj odgovor i nije baš zadovoljavajuci.
Dado, htijo bi te nešto pitati, pošto nemam tocne informacije... ...u vezi sa knjižnicama. Vec sam po forumu saznao da u Gradskoj knjižnici u Splitu nije baš velika ponuda stripova. Doduše, ima Fibrinih i još nekih izdanja, ali koliko sam razumio nema Libellusovih. Jel možeš reci zašto ih nema (ako uzmemo u obzir da ih ima recimo u Zadru)? Ima li ikakve šanse da se ta izdanja jednom pojave u splitskoj knjižari? O kome ovisi sve to? Nadam se da ceš odgovoriti (na PM), ako slucajno nije strogo povjerljivo? Pozdrav. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/04/2008 : 02:05:37
|
Nije tajna naravno. To sa knjiznicama ovisi o distributerima ali i ponajvise o samim knjiznicama, odnosno o odgovornim osobama koje odlucuju sto ce se nabaviti u kojem razdoblju. Ako se nesto konstantno trazi kod tih knjiznica, uvjeren sam da bi oni to i narucivali... U narednom periodu svakako imamo u planu provjeriti trenutnu situaciju s knjiznicama. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
|
|
Dado
Advanced Member
Switzerland
21068 Posts
Posted - 26/04/2008 : 02:07:24
|
Mada nekad nije dobro ni kad postoji neki stripofil kao odgovorna osoba u knjiznici, ako osim stripova ima i druge "hobije"...
|
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/04/2008 : 02:12:32
|
quote: Originally posted by Collector
Da ne ureknem.... kod mene je sve na svome mestu, još uvek jedino DD prijekt... ne znam ima li to ko u jednom komadu...
Ja,al ga nisam citao jos uvrk |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 26/04/2008 : 02:29:11
|
ljudi, pozajmljujete li vi stripove ikome? ja ne mogu reci - nedam - a trebao bih poceti. bar ne davati svakome. al i kad daš nekome za koga znaš da ce cuvati ne možeš biti siguran. neki dan mi ortak vrtio metabarune uz opasku koja me je sledila - evo, meni i mami se svideo, a bratu i starom i nije nešto.
- a deda nije citao, jelte?
mislim jebiga, dodem kuci otvorim strip kad dve stranice ispadoše. |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 26/04/2008 02:30:14 |
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 26/04/2008 : 12:28:11
|
ja cu pohvaliti sve izdavace cije stripove citam, jos mi se nije dogodilo da se imam na sto zaliti cak su mi i sva ludensova izdanja ok (a kupujem sve DYD i Zagore) |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29619 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 26/04/2008 : 12:33:29
|
quote: Originally posted by GeneziS
neki dan mi ortak vrtio metabarune uz opasku koja me je sledila - evo, meni i mami se svideo, a bratu i starom i nije nešto.
ljudi, pozajmljujete li vi stripove ikome?
nikada ne posudujem svoje stripove, istina, rijetko me traže (valjda su se vec naucili ), ali svaki put odlucno kazem ne |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 26/04/2008 : 12:34:24
|
Helblejzer od BP, zadnjih tridesetak stranica se samovoljno separatisalo.
Buduci da je je tih prvih 5-6 grafickih novela od BP samo lijepljeno a ne uvezivano situacija je jasna. Srecom ucinili su pravu stvar pa sad uvezuju sva izdanja pa nema teorije da bilo šta iskoci iz šina. |
... |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22435 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 26/04/2008 : 12:42:28
|
quote: Originally posted by supermark
neki dan mi ortak vrtio metabarune uz opasku koja me je sledila - evo, meni i mami se svideo, a bratu i starom i nije nešto.
ljudi, pozajmljujete li vi stripove ikome?
nikada ne posudujem svoje stripove, istina, rijetko me traže (valjda su se vec naucili ), ali svaki put odlucno kazem ne
Kad sam bio mlad, pozajmljivao sam stripove. Nikad mi nisu bili vraceni, tako da mi je tako otislo pola kolekcije zlatne serije i lunov magnusa. Ali onda je to bilo normalno da se stripovi daju na citanje. Sad kad su me deca ponovo navukla na stripove, nema sanse da se stripovi nekom pozajmljuju. Samo i ne znam vise da neki klinci citaju stripove, ima ih, ali retki su. Sto se tice raspadanja pojedinih stripova, desi se tu i tamo da se poneki raspadne, ali nije to toliko strasno. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6045 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 26/04/2008 : 14:26:12
|
ljudi, pozajmljujete li vi stripove ikome? ja ne mogu reci - nedam - a trebao bih poceti. bar ne davati svakome. al i kad daš nekome za koga znaš da ce cuvati ne možeš biti siguran. neki dan mi ortak vrtio metabarune uz opasku koja me je sledila - evo, meni i mami se svideo, a bratu i starom i nije nešto.
mislim jebiga, dodem kuci otvorim strip kad dve stranice ispadoše.
Ja posudujem curi, upravo su mi kod nje dva Ludensova DD giganta i specijal Demonova tvrdava (kako li se vec zove)... Drugima ne posudujem jer sam tako ostao bez solidnog broja DD-ova i NN-ova... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 26/04/2008 : 16:16:00
|
Nije mi se raspalo ništa od tih skupljih jer pažljivo citam. Skupio sam dosta stripova u relativno kratkom periodu pa o nekom citanju po deseti put nema ni govora. Ima ih dosta koje nisam procitao niti jednom. Imam posao, citam knjige, nemam baš previše slobodnog vremena... Stripovi su samo za mene. Ne posudujem ih nikome i ne dajem na citanje. To ukljucuje i starog, brata i ženu koji bi im uglacali stranice i raskupusali pa sam odlucio da im ne dajem. Nisu doduše nešto pretjerano ni tražili... Kako neko gore rece, ranije (prije 15-20 godina) sam davao svima stripove na citanje pa mi uglavnom nisu vraceni. Nekada su stripovi bili jeftini, danas je to drugi sport... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Topic |
|