Author |
Topic |
Džedson
Average Member
534 Posts
Member since 29/04/2008 |
Posted - 13/05/2008 : 17:50:14
|
dp, ti si tradicionalist što se tice Zagora, zato ce mi biti zanimljivo procitati tvoje mišljenje o Sedioliju (ne znam jesi li se dokopao neke njegove epizode)i Verniju.Je li to pravi Zagor, kako ti to kažeš
Ja cu ovdje samo reci da Vernijev crtež mene znatno više podsjeca na Gambu (zbog krutosti) nego na Ferrija |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 13/05/2008 : 21:57:32
|
quote: Originally posted by Džedson
dp, ti si tradicionalist što se tice Zagora, zato ce mi biti zanimljivo procitati tvoje mišljenje o Sedioliju (ne znam jesi li se dokopao neke njegove epizode)i Verniju.Je li to pravi Zagor, kako ti to kažeš
Ja cu ovdje samo reci da Vernijev crtež mene znatno više podsjeca na Gambu (zbog krutosti) nego na Ferrija
Posto si verovatno od skoro na forumu, onda nisi imao prilike da procitas neke od mojih mnogobrojnih postova na temu Vernijeve staticnosti i kritika njegovom crtezu. Gamba je science fiction za Vernija u nekim stvarima, sto bi se lepo videlo kad bi dali Verniju da nacrta neki strip sa Kit Telerom u glavnoj ulozi. Sedioli je zakon, obozavam ga, uspeo je da ima koliko-toliko svoj stil a da njegov Zagor ipak sacuva sve bitne atribute koji ga karakterisu (iako je Sedioli pricao kako je nekoliko puta tokom karijere kompletno menjao stil crtanja upravo zbog prilagodjavanja raznim potrebama prilikom rada na razlicitim strip junacima) |
Edited by - ---dp--- on 13/05/2008 22:01:18 |
|
|
Curunir
Advanced Member
Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 13/05/2008 : 23:26:02
|
ajd da se i ja ponovim: sediolli - sasvim pristojno, zanatski ali bar pristojno verni - najgori crtac za mene, u bonelliju i sire, recimo do Marsa |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
|
|
zagorovac
Junior Member
Germany
318 Posts
Member since 16/06/2005 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 25/05/2008 : 22:07:32
|
dobar strip, ali nista posebno primjedbe Ferriju (zbog nezanimljive naslovnice), Sedioliju (nisam "odusevljen" crtezom), Burattiniju (zagor je ispao cudo prirode sa IQ 185)
ocijena: senarij 7 prica 7 crtež 6 naslovnica 5 |
|
|
Topic |
|